Isä haukkuu ja nimittelee...

The Lonely

Moi, olen 13-vuotias tyttö ja mua surettaa mun isän käytös. Useimmiten, kun mulla on matikan koe tulossa, mun isä kyselee multa sen koealueen asiat. Mä yritän aina välttää näitä kyselyitä, koska se menee aina tällaseks, kuten tänään... Mun isä kysyi multa vastausta yhteen laskuun, ja se vastaus oli väärin. Isä alkoi huutamaan mulle, että miten mä en voinut tajuta sitä vastausta, että olenko mä jotenkin vähä-älyinen. Tää kaikki vaan paheni ja paheni, koska samalla kun se selitti, mua hermostutti et alkaako se taas haukkua, joten mä naputtelin kynällä pöytää ihan hiljaa. Siitä vasta mun isä pimahtikin, ja alkoi huutamaan, että "Onko sulla joku ADHD?" ja mä sanoin aika huonolla sarkasmilla, että mua ei oo testattu niin en tiedä. Sitten se vaan jatkoi ja sanoi, että "Pitääkö sut viedä jollekin neurologille tutkimuksiin?" ja mä en enää sanonu mitään, vaan kuuntelin vaan kun se vihasena kirosi hampaidensa välistä. Aina välillä tuli taas laskuja, joiden vastaus meni väärin, ja mun isä vaan huus, ettei musta ole mihinkään ja että mä oon ihan tyhmä. Jossain vaiheessa, kun mä hermostuksissani aloin taas naputella sillä kynällä, se alko haukkua mua kehitysvammaiseksi, koska mä muka ihan näytän sellaselta kun naputtelen sillä kynällä. Mun piti laskea se kynä siihen pöydälle, mutta se tippu vahingossa lattialle ja mun isä joutu nostaan sen, kun se meni sen tuolin viereen. Taas se huusi, kuinka mä olen tyhmä, kömpelö ja laiska. Yhdessä kohassa mun piti kirjottaa paperille joku laskulauseke, ja koska se paperi oli tosi huonossa kulmassa muhun nähden, mun täyty kirjottaa tosi oudolla kynäotteella. Mun isän täyty jopa haukkua sitä, miten mä pidän kynää kädessä! Mä yritin vaan piipittää, ettei se oo mun normaali kynäasento, mut mun oli vaan pakko pitää sitä kynää sillä tavalla, kun se paperi oli niin oudosti.

Tähän mennessä mun isä ei oo kaiketi koskaan lyöny mua, mut tänäänki tossa ko. yhteydessä se heristi nyrkkiä mun naaman edessä. Kun mä olin pieni, se rikko yhen mun rakkaimmista leluista suutuspäissään. Joskus se on uhkaillu, että se heittää mut ikkunasta ulos, jos en tee jotain mitä se haluaa. Musta tuntuu, et mua ei oteta vakavasti, koska mulle ei oo aiheutunu tästä mitään fyysistä vahinkoa. Henkistä vahinkoa vaan aivan tajuttomasti... Mulla on muutenki tosi heikko itsetunto, ja tää haukkuminen on ihan omiaan huonontamaan sitä entisestään. Oon yrittäny puhua tästä mun äidille, mutta se ei ota mua vakavasti, ja kääntää kaiken niin, että kaikki olis mun syytä koska en oo tarpeeksi hyvä matikassa tms. Mut vaikka mä en olekaan niin hyvä matikassa, onko silti mun isällä oikeus haukkua mua tolla tavalla?

Mun täytyy kyllä myöntää, että mä oon osittain itekin aiheuttanut näitä riitoja, mutta nekin on ollu tosi pienistä asioista. Mä oon ihan lopen väsyny tähän kaikkeen ja joskus oon miettiny ihan itsemurhaa. Kun saa kuulla, että on kehitysvammainen, joka ei tajua mistään mitään, ei oikein tuu muuta mieleen, kun tästä maailmasta pois pääseminen...

Mietin vaan, että mitä tässä tilanteessa vois tehdä. Oon pari kertaa aatellu soittamista johonki auttavaan paikkaan, mutta oon tosi ujo, eikä sielläkään varmaan mua kuunneltais, ja kuitenkin on paljon muita jotka tarvii enemmän ja kiireellisempää apua, kuin mä, niin ei sitä oikein kehtaa... :(

5

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sissee

      Tuntuu tosi pahalta kuulla mitä isäsi sinulle sanoo se ei oo oikein.Eikä matikan kokeeseen tarvitsisi edes kysellä varsinkaan isäsi, voit sanoa että haluan äidin kyselemään ja että harjottelet täst edes ite kokeeseen.Jos oma faijani alkais karjua mulle ilmottaisin et -nyt loppuu kyselyt jos vaan loukataan ja menisin mykäks.Tietääkö äitisi miten isäsi on sinua loukannut vai ummistaako silmät ja tietää?Sun fatsillas on ongelma ja sä et saisi tollasta kärsiä.Ja uskalla toki soittaa auttavaan puhelimeen sulla on murhetta kerrakseen äläkä väheksy itseäsi.Muista sullakin on oikeuksia.Voimahali!

    • jo mummoikäinen

      Meinasin jo ajatella, että trollaat - tuntui niin uskomattomalta, että oma isä ja äitikin kohtelee omaa lastaan noin. Mutta totta se on, että on kaikenlaisia vanhempia.
      Isäsi haukkuu sinua typeräksi mutta kyllä hän on se luonnevammainen. Tuohon kauheaa simputusta. Eipä moisessa matematiikan tehtävät luonnistu, vaikka lahjoja olisikin. Ja ei meidän kaikkien tarvitse olla samalla tavalla osaavia: toinen on hyvä matematiikassa, toisella on taiteellisia lahjoja ym.
      Isäsi kaipaisi hoitoa. Hänellä ei ole kyllä asiat kunnossa. Varmaan äitisi on jotenkin alistunut.
      Älä ota itseesi noita alistuksia. Olet terve lahjakas nuori. Helposti alkaa itsekkin uskomaan ettei ole mitään ja on huono kun saa jatkuvasti tuollaista kohtelua.
      Kyllä sinun saatava oikeasti ulkopuolista apua.

    • Hanki Apua

      Isäsi on henkisesti sairas ihminen, ja äitisi täytyy olla myös sisältä mätä, kun ei puutu tuohon touhuun millään tavalla!

      Toivon todella että löydät itsestäsi rohkeutta soittaa auttavaan puhelimeen tai puhua asiasta jollekin aikuiselle, johon luotat. Sinun tapauksesi on todella vakava - olethan miettinyt jo itsemurhaa.
      Älä ikinä ajattele, että sinä tai ongelmasi olisivat merkityksettömiä!
      Olet arvokas ihminen - uskoit siihen tai et!!

      Voimia!

    • Moi!

      Tilanteesi kuulostaa vakavalta eikä yhtään kannata ajatella että sinun avun tarpeesi ei olisi tarpeeksi suuri. Vanhemmilla ei ole oikeutta käyttäytyä noin.

      Kannattaa ehdottomasti hakea apua ja kertoa tilanteestasi jollekin aikuiselle. Jos äitisi ei usko tilanteen vakavuutta, voit etsiä apua esimerkiksi koulun terveydenhoitajalta tai koulukuraattorilta. Ei kannata pelätä että sinua ei uskota, kerrot vaan asiasta rohkeasti luotettavalle aikuiselle. Apua saa myös auttavista puhelimista ja chateista, niin kuin aiemmissa viesteissä on kerrottu.

      Tsemppiä ja jaksamista!

      Terveisin Nettisaapas Espoosta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      647
      18481
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      68
      15753
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      394
      9469
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      72
      6391
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      19
      4854
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      203
      3773
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      124
      2116
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      62
      1455
    9. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      106
      1403
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1267
    Aihe