Matkailuala?

ysiläinen

Moi, oon 9. luokkalainen poika ja kohta ois yhteishaku. Tiedän jo kaikki koulut mihin hakisin, tulevaisuuden ammatin (lähtöselvitysvirkalija tai stuertti), ja mulla on tosi paljon intoa ja tietoa. Tarkoitus on että työskentelisin Suomessa pari vuotta, ja sen jälkeen lähtisin ulkomaille (Britit, Saksa). Haen kaksoistutkintoon eli saisin ylioppilaslakin ja tutkinnon. Nyt oon kuitenkin alkanut epäröidä: ilmeisesti työllistyminen on niin vähäistä, että on melkeen turhaa edes mennä koko alalle. En kuitenkaan haluaisi olla työtön loppuikääni.

Luuletteko että mun kannattais hakea edes koko alalle? Onko siis hyötyä käyttää 3,5 v. koulutukseen josta en hyödy mitään? En edes osaa kuvitella että tekisin muuta kuin matkailupainotteista työtä.

2

52

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ukkoneuvoo

      Moi,

      täältä vastaa 38-vuotias ukko:
      minusta suunnitelmasi kuulostaa hyvältä. Kaksoistutkinto antaa myöhemmin hyvät mahdollisuudet kouluttautua lisää, jos työpaikkaa ei meinaa aueta. Uskon kuitenkin, että esim. ilmailualalla työntekijätarve saattaa lähivuosina alkaa kehittyä positiiviseen suuntaan.

      Ei kannata pelätä 3,5 vuoden uhrausta, koska sinulla on koko elämä aikaa oppia, opiskella, hankkia työkokemusta ja vahvistaa elämäsi suuntaa. Tärkeintä on, että hankit itsellesi koulutuksen nuorena, sillä se on pohja, jota kukaan ei voi koskaan ottaa sinulta pois. Se ei haittaa, vaikka se ei olisikaan lopullinen suunta tai kokisit tehneesi väärän valinnan myöhemmin - sitten kun olet valmistunut! Päin vastoin, vahvistat koulutuksella identiteettiäsi ja saat vankkaa elämänkokemusta jo siitä.

      Myöhemmin on helppo suuntautua uudelleen (vaikka näin 38-vuotiaana jopa!!), jos siihen on tarvetta. Ei kannata pelätä nyt tehtävää valintaa liikaa. Pääasia on, että pysyy liikkeessä ja tekee asioita, jotka kiinnostavat. Siitä sinua ei kukaan voi syyttää.

      Paljon pahempi on, jos lopettaa yrittämisen ja kieltäytyy olemasta utelias. Meidän kehitys- ja omistajaohjausministerimme on koulutukseltaan käsilaukuntekijä. Sinä pystyt helposti parempaan. Mene, äläkä yritä hallita koko tulevaisuutta kerrallaan - se pitää huolen itsestään!

    • alalla89

      Moi! Matkailualalla työ pääasiassa matkatoimistoissa on vähentynyt paljon viime vuosina. Oma kokemukseni ja näkemykseni on, että ilmailualalla työtilanne on ihan hyvä. Maapalvelufirmat ja Finnair silloin tällöin hakevat henkilökuntaa juurikin mm. tuohon lähtöselvitykseen (työ tosin sisältää yleensä paljon muutakin kuin lähtöselvitystä). Lentoyhtiöt myös melko säännöllisin väliajoin hakevat matkustamohenkilökuntaa, jos ei vakituisiksi niin ainakin kausiluontoisesti. Olen sitä mieltä, että jos kiinnostaa, niin ei muuta kuin opiskelemaan alaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5062
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2347
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1558
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe