Pelkkiä pettymyksiä, jään Suomeen

Tämä pitää

Tämä juttu on taivaan totta, pelkkiä pettymyksiä kerta toisensa jälkeen:

"Käydessäni Roomassa 13-vuotiaana pettymys Romulus ja Remus -patsaaseen oli suuri: Rooman perustajat nököttivät pieninä pisteinä tikunnokassa. Pettymyksen hartaasti odotettuun matkaan jakavat myös muut: nettisivusto Reddit.com listasi käyttäjiensä pahimmat pettymykset turistikohteisiin. Eniten melua tyhjästä pidetään kyselyn mukaan Iso-Britanniassa sijaitsevan kivimuodostelma Stonehengen, Egyptin pyramidien sekä koko Pariisin kaupungin ympärillä.

Stonehenge sai pyyhkeitä pienuudestaan, kuten moni muukin kuuluisa nähtävyys. Lisäksi sen lähelle ei pääse eikä matka Lontoosta sinne yksinkertaisesti ole vaivan arvoinen.

Egyptin Gizan pyramidit ovat yksi maailman seitsemästä ihmeestä, mutta niitä moitittiin muun muassa siitä, että ne ovat niin lähellä kaupungin melua ja kaaosta. Turismi alueella on valtavaa, ja kaupustelijat hermostuttavatkin pyramideja katsomaan tulleita matkaajia. Osan mielestä pyramidin sisällä näyttää lähinnä navetalta.

Yliarvostetuimmiksi kaupungeiksi äänestäjät listasivat muun muassa Pariisin, Venetsian ja Los Angelesin.

Ihmiset Pariisissa ovat tylyjä ja paikka ylihintainen ja likainen.

Italian Venetsiassa on liikaa ihmisiä, siellä on kallista ja kuuluisat kanaalit ovat saastuneita ja roskaisia.

Enkelten kaupunki Los Angeles on kaukana enkelimäisistä mielikuvista sekin. Julkkisten asuttama kaupunki on matkailijoiden mielestä lähinnä rähjäinen, vaarallinen ja likainen kaupunki, jossa on pitkät etäisyydet ja huono julkinen liikenne.

Muita yliarvostettuja kohteita äänestäjien mukaan ovat esimerkiksi Jamaika, Niagaran putoukset, Times Square ja Taj Mahal."

http://www.iltasanomat.fi/matkat/art-1418018596499.html

10

202

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bugsy

      Itse mietin että mitähän New yorkia hehkuttavat oikein näkevät siinä paikassa.... Minua ko. paikka ei sytyttänyt.

      • Näin se vain on

        Mikä siinä ei sytyttänyt? Olen meinaan meinannut sinne lähteä mutta ei kiitos jos on yliarvostettu.


      • paitsi että...
        Näin se vain on kirjoitti:

        Mikä siinä ei sytyttänyt? Olen meinaan meinannut sinne lähteä mutta ei kiitos jos on yliarvostettu.

        Lähde vaan. Älä muuta mieltäsi vain tämän takia, että paikka ei ole miellyttänyt jotakuta. Itse se täytyy kokea.


      • Bugsy_
        Näin se vain on kirjoitti:

        Mikä siinä ei sytyttänyt? Olen meinaan meinannut sinne lähteä mutta ei kiitos jos on yliarvostettu.

        No on se sellainen paikka, että onhan se ehkä kerran nähtävä. Tämä on ehkä makuasia, että minua ei sytyttänyt. Ehkä piipahdimme vain liian lyhyen reissun "ohikulkumatkalla". 5 yötä kaupungissa vietettiin, eli vajaa 5 päivää oli aikaa koluta tuota kaupunkia. Pääasiassa kuljimme Manhattanilla, piipahdus NHL-ottelussa New Jerseyn puolella, sekä siltaa pitkin kävely Brooklyniin olivat poikkeamat Manhattanilla kuljeskelustamme.

        Jos tykkäät kulttuurista, museoista, näyttelyistä, teatterista, musikaaleista jne. niin tarjontaa kyllä löytyy. Kaikista mukavimmat ja mielenkiintoisimmat kohteet meille olivat nämä ilmaiset kuuluisat nähtävyydet, kuten Central Park, Brooklynin silta, High line, Staten Islandin lautta, WTC muistomerkit, Grand Central Terminal, Public Library jne. Mutta kun ne oli kierretty haahuilimme vailla määränpäätä kaupungin hulinassa. Minä en ole lomaani halukas tuhlaamaan teattereissa ja näyttelyissä, ellei niillä ole paikan historian suhteen jotain merkitystä ja kiinnostavaa josta haluan ottaa selvää. Ainoat maksulliset nähtävyydet joissa kävimme, oli Intrepid Sea, Air and Space museo ja Rockefeller-centerin näköalatasanne. Vähän jäi kaivelemaan American Museum of Natural History, jossa ehkä olisi voinut käydä katsomassa dinojen luita, mutta tuohon olisi saanut varata varmaan melkein yhden kokonaisen päivän.

        Ajattelin, että jos vaikka shoppailisin ohimennen vähän Suomea edullisemmin, mutta tuntui, ettemme löydä mitään junttihintaista kauppaa, kaikki olivat merkkiliikkeitä tai jotenkin tuntui että liian hienoja, tai toisena ääripäänä matkamuistokrääsää ja lumppuja myyviä puljuja, jossa saman krääsän hinta vaihteli joka kulmalla kauheasti, vr. Time Square ja joku syrjäisempi paikka. Toisaalta en ollut valmis tuhlaamaan lomaani siihen, että etsimällä etsisin suuria shoppailupaikkoja, esim. jotain outlet-myymälää jostain kaupungin laitamilta (joihin ilmeisesti olisi busseilla päässyt). Niin shoppailuaddikti en ole. Macy's tavaratalon juoksimme läpi ja totesimme, kiitos ei, liian hienoa.

        Kaikilla oli kiire paikasta toiseen, välillä tuntuu että jalkoihin siellä jää. Ihmisvilinää olisi ollut mukava katsella, mutta harvassa olivat esim. ne ravintolat, joista olisi kadun vilinää päässyt esim. Time Squarella seurailemaan.

        Usan reissumme kesti kolme viikkoa, joista New Yorkissa vietimme 5 yötä. Siltikin tuntui, että tuo Nycin vierailu imi matkabudjettia kaikista rankimmin. Vaikka ei laskettaisi edes majoituskuluja laskuihin, jotka tietenkin nekin olivat Nycissä kaikkein kalleimat koko reissulla.

        Ehkä jos uudelleen lähtisin Nyciin, valitsisin ajankohdaksi kevään, jolloin säiden puolesta ehkä olisi paremmat mahdollisuudet (mukavampi) tutustua esim. lähisaariin ja kesäaktiviteetteihin, ja hengailla enemmän vaikka puistoissa ja katukahviloissa seurailemassa maailman menoa. Tai toisena vaihtoehtona voisi olla joulun aika, että näkisi Ameriiiiikan jouluvaloöverit.

        Ehkä olen liian juntti tällaiseen suureen hienoon maailmaan, ja ehkä liian arka koluamaan Manhattanin ulkopuolisia lähiöitä. Toisaalta, eihän aikaakaan liikaa ollut käytettävissä, eikä kyllä kukkaro olisi enää kestänytkään.

        Ehkä voisin ohi kulkiessa käydä New Yorkissa vielä uudemmankin kerran. Joten älä sinäkään jätä New Yorkia minun kommenttini takia näkemättä.


    • Viihdyn Suomessa

      Matkustaminen on suunnattomasti yliarvostettua, ei kiinnosta.

      • Tulis kesä

        Täällä leppoisat 20 lämmintä, en kaipaa yhtään lähtöhetken -20 ja lunta, valitettavasti ei ole vielä kesä paluun aikaan.


    • qqw1

      Minusta Venetsia oli ihana, olimme viime kesäkuussa, ihanat ilmat eikä haissut yhtään. irlannin länsirannikko on niin kaunis, että itkettää. Varsinki Blasket Islands. Myös Skotlanti on ihana. Maailma on täynnä upeita paikkoja. Seuraavaksi kesäisille alpeille.

    • Kokemusta on

      "Enkelten kaupunki Los Angeles on kaukana enkelimäisistä mielikuvista sekin. Julkkisten asuttama kaupunki on matkailijoiden mielestä lähinnä rähjäinen, vaarallinen ja likainen kaupunki, jossa on pitkät etäisyydet ja huono julkinen liikenne."

      Aivan totta, ei ikinä enää tuohon kaupunkiin. Mieluummin vaikka Pariisiin, tosin en kyllä sinnekään toista kertaa tahdo mennä.

      • Gazmies

        Matkailu on teollisuutta ja valjastaa käyttöönsä kaikki, mikä hiukankaan on tunnettu maailmalla. Mutta mitä se turistia auttaisi, vaikka Pian torni olisi 100 metriä korkea. Kohteiden historian tunteminen antaa kuitenkin hienon kokemuksen. Ehkä. Jos joku kaupunki on sellainen kuin on eikä etukäteisodotusten mukainen niin näin se on. Kaupunkiin tutustuu sellaisenaan tai lähtee pois ihannekuviaan hakemaan. Kuinkahan moni on pettynyt Helsinkiin, kun on odottanut suurtorin tapaisia näkymiä silmän kantamattomiin. Esimerkiksi keskusta siis postin kulma on ruma kuin perkele. Lasipalatsin lättänän saisi räjäyttää pois, Kiasman, Sanomatalon ja Musiikkitalon myös. Guggenheimilla pilataan näkymä mereltä. Kaupunki tosin on muutakin kuin rakennuksia. Se on mm. viihtyisä Kauppatori, jossa myydään aitoa matkamuistokrääsää.


    • 28-v

      Jokaisessa käymässäni paikassa on ollut puolensa. Sekä, että.

      Hyvin varhain opin menemään uudelle alueelle ilman ihmeempiä odotuksia ja asenteita.
      Olen ottanut ennakkoon selville kohdealueen asioita eri lähteistä mutta koskaan en ole kuvitellut ennakkokuvani pitävän täysin paikkaansa mutta valmistautuminen on antanut enemmän sisältöä kuin pelkästään umpimähkään meno.

      Muslimimaiden suhteen olen hieman ennakkoluuloinen.
      Tosin kokemukseni ovat varsin vähäisiä.
      Kuitenkin helmikuun lopulla lähdemme moista katsastamaan yrittäen minimoida ennakkoasenteemme vaikutuksen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1555
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1243
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1080
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      987
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      910
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      67
      829
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      815
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      754
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe