Television ääni vahvistimelle ei toimi

Avuton_aatu

Moi, paljon on nettiä selattu, mutta ongelma ei ratkea.

Eli: yhdistin television (LG 32LH3000) vahvistimelle (Pioneer SA-540, http://farm7.static.flickr.com/6146/5965286217_7920887d4e_b.jpg kuvassa ylempi) RCA-kaapelilla scart-adapterin avulla.

Äänet ei kuitenkaan kuulu kaiuttimista, vaikka telkkarin ohjeiden mukaan scartista lähtisi analoginen ääni (jos sitä nyt oikein tulkitsin). Vahvistimen ollessa täysillä kuului kuitenkin pientä ääntä, eli yhteys ilmeisesti jotenkin pelaa.

Kun ääniä ei kuulunut, irroitin scartin ja yhdistin seuraavaksi RCA->3,5mm plug johdolla vahvistimen telkkarin kuulokeliitäntään. Tästä lähti erittäin kova kohinaääni, muttei mitään sen kummempaa.

Jonkin aikaa pähkäiltyäni laitoin scart-liitännän takaisin kiinni ja kas kummaa, äänet kuuluvat normaalisti. Eli äänet kuuluvat vain kun sekä scart että kuulokeliitäntä ovat kiinni. Todettakoon vielä, että koitin kahdenlaisella scart-adapterilla, joista ei kuitenkaan saa valittua INPUT/OUTPUTia.

Mikä siis voisi olla ongelma, sillä mielestäni äänet pitäisi kuulua pelkästään scartin avulla? Yritin telkkarin asetuksiakin selailla, mutta en keksinyt sieltä mitään ratkaisevaa..

4

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarkista kytkennät

      Jos kytkit PHONO-liitäntään, niin ei kuulu. PHONO on levysointinta varten.
      Kytke TAPE1 tai AUX.

      Jos sinulla on SCART - RCA-adapteri ilman suunninvalitsinta, niin ne voivat olla sitten joko INPUT tai OUTPUT. Pitäisi toki olla OUTPUT-suuntainen, jotta toimisi. Mutta kytketyistä pinneistä voit päätellä, mikäli niitä on vain muutama, että minkä suunnan adapteri on kyseessä. Osa pinneistä on OUT ja osa in IN. SCART-liittimen pinnit on selitetty esim. Wikipedian sivulla.

    • Avuton_aatu

      Kiitos neuvosta. Nuo SCARTilta tulevat RCA:t on kytkettynä AUXiin ja tuo kuulokeliitännässä oleva on TAPE1:ssä, mutta pitää koittaa nuo muutkin vielä varmuuden vuoksi läpi.

      Minulla oli kaksi adapteria, toisessa oli kaikki pinnit ja toisessa oli sekä audio in (L R) ja out (L R) pinnit sekä video in (videokameran mukana tullut). Voisikohan olla mahdollista, että televisio tulkitsee sen väistämättä INPUT-suuntaiseksi? Pitää katsoa voisiko sitä asetuksista säätää ja tarvittaessa käydä ostamassa adapterin, josta suunnan voi valita ja koittaa uudestaan.

      • Avuton_aatu

        Nyt on koitettu varmuudeksi jokaisen liitännän kautta. Ääniä en saanut kuulumaan, joten taidan hakea adapterin josta tuon OUTPUTin voi valita ja koittaa uudestaan. Jos se ei auta niin on ilmeisesti tyydyttävä tuohon nykyiseen ratkaisuun.


    • Avuton_aatu

      Noin, asia ratkesi scartilla, josta sai valita joko INPUT tai OUTPUT.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5209
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      127
      4686
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2986
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1747
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      109
      1735
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1730
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1633
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1571
    Aihe