Kanilleko kaveri??

kääpiöluppispuppis

Mun kääpiöluppa täyttää helmikuussa 5-vuotta. Syksyllä käytin sen ell luona kun herra lakkasi yhtäkkiä syömästä. Siellä kysyin että uskaltaako 4-vuotiasta kania vielä leikkuuttaa kun jossain nettipalstoilla puhuivat, että 4-vuotias olisi jo liian vanha. Se ell sanoi että onhan niitä nukutettu 10-vuotiaita kanejakin, joten kyllä uskaltaa.

Mun kääpiöluppis on ollut koko ikänsä terve, paitsi tuon yhden kerran lakkasi syömästä ja oli 2 päivää syömättä, mutta sitten palautui normaaliksi.

Onko se muuten kuinka yleistä uroksen kastraation jälkeen että kani ei suostu syömään? Pitääkö ostaa valmiiksi jotain tukiruokinta-juttua?

Mä oon miettiny jos ostaisin sille kaverin, kun on mahollista muuttaa isoon kaksioon, johon kaneille sais ison aitauksen ja olis mahdollista olla makkarissa irti. Ja alkuun vois laittaa 2 vierekkäistä aitausta. Mun kanilla on häkki, mutta uudessa aitauksessa on vain häkin pohjaosa, kalteria ei oo ollenkaan koska se on aika turha kun ei tuo kluppa ikinä häkissään ole sillein että häkin ovi olis kiinni.

Minkä rotuinen kani olis hyvä? Tuo kääpiöluppa on ainakii hyvän kokoinen. Mun kissa näki kyläpaikassa puolivuotiaan hermeliinin, ni kissa oli ihan ihmeissään, en tiiä olisko tehny jotain sille, en ihan kuitenkaan uskaltanu kattoo mitä tekee. Joten hermeliini saattais olla liian pikkuinen. Mut mitä muita rotuja on, jotka olis suunnilleen samankokoisia kuin kääpiölupat? Leijonanharjas? Tai sit ostan tolle kaveriksi kääpiölupan, noi luppakorvat on niin ylisöpöjä. Tai on ne pystykorvaisetkin, mut ehkä se uusi pupu on sit kääpiöluppa.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kääpiöluppispuppis

      Tottuuko muuten 4-5-vuotiaat kanit enää uuteen kaveriin? Mun kluppa on asunut koko ikänsä yksin. Kerran käynyt yhessä paikassa jossa oli useita kaneja ja pari kertaa näki kaverin entistä kania, sillon vaan haistelivat toisiaan, molemmat oli uroksia, tosin toinen oli sillon vasta poikanen.

      • moidooooooooo

        @kääpiöluppispuppis

        Tottuu! Mun keverilla on 5v hermeliini ja alle 1v hermeliini tytöt ja ne on hyvä kavereita! (elää kuitenkin eri häkeissä)


    • Kannattaa olla varuilta ostettuna esim pilttiä, että saa kanin syömään edes jotain, mutta mitään sen ihmeellisempää ei tarvitse pitää varalla. Moni eläinlääkäri pitää kania hoidossa kunnes se on kunnolla herännyt ja syö hyvin :)

      Pieni tai kääpiökani on hyvä. Täältä löydät ne:
      http://www.kaniyhdistys.com/rodut.htm

      Tottuminen on kiinni luonteesta, kaksi kilttiä kania tottuu paremmin kuin jos molemmat on tosi reviiritietoisia. Uros ja naaras tulee useimmiten toimeen, kun niillä on aikaa tutustua mutta mitään ei voi sanoa varmaksi. Eläinsuojeluyhdistykseltä voisi löytää vaikka pienen risteytyksen, josta tietää jo varmaksi minkä luonteinen siitä tulee, ja voi valita rauhallisen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      67
      2914
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      412
      2812
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      99
      2247
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      87
      2014
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1904
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1834
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1830
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      151
      1785
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1602
    Aihe