Kuopion vuokrataso huikea

Ei näy loppua

Pitää ihmetellä vuokrien hintoja Kuopiossa. Miten ihmeessä opiskelijoilla riittää raha kun vuokra nielee suuren osan opiskelijabudjetista. Ei tässä työssäkäyvälläkään helppoa ole jos haluaa asua vuokralaisena, omaa kun ei ole varaa ostaa eikä lainaakaan anneta kun pätkätyössä. En tiedä muista kaupungeista, miten on esim. Jyväskylässä. Sekin yliopistokaupunki. Ottakaa hyvät ihmiset kantaa, minua ainakin hirvittää. Nyt maaliskuussa ne taas nousee, antakee armoa :(

73

2493

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyse

      olisiko parisuhde vaihtoehto, saisi jakaa kustannukset? Toinen mahdollisuus muuttaa kauemmas keskustasta , vuokrat helposti puolittuu:)

    • Löysässä hirressä

      Kiitos kommentista. Minun tilanteessa en lähde parisuhteeseen vain sen takia että tarvitsen asunnon vuokraan apua. Olen yksinhuoltaja ja tarvitsemme suht ison asunnon. Toisaalta lasten harrastukset vaatisivat suht keskeisen sijainnin kun ei ole autoa käytettävissä. Näillä mennään, päivä kerrallaan...

    • tääs näitä---

      Aloitus on turha ellei aloittaja ole jossain nähnyt ilmaiseksi vuokrattavia asuntoja!
      Hinta kun määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan

    • yhteiskunta avustaa

      Kela eli veronmaksat maksaa isot asumistuet. Vuokrat on pilvissä, opiskelijoiden asumistuki 80% luokkaa.

    • nikulainen2

      Juu niin nousee maaliskuussa vuokra, mutta asumisen laatu ei nouse mihinkään.

    • savon ukkeli

      Kyllä vuokranantajan pitää kattaa kulunsa. Se asunnon omistaminen maksaa, yhtiövastikkeet on pienessäkin yksiössä satasen. Lisäki vuokrasta menee verot ja on laskettava myös asunnon / taloyhtiön korjauksiin rahaa. Eli ei vuokria ole paljon varaa alentaa, tai sittenhän vuokranantajat tekisivät hyväntekeväisyyttä ?
      Asunnon vuokraaminen on bisnes, ja siitähän pitääkin tulla tuottoa.

      Esimerkiksi Iisalmessa ei yksiötä (pientäkään alle 30 neliöö) keskustan tuntumasta saa alle 400e, joten on Kuopion vuokrataso ihan okei.

      • pinna kireällä

        Ei se ole ok, tavallisten Suomalaisten ostovoimaan nähden vuokrat ovat huikeasti liian kalliita. Mitä järkeä on siinä että raskaasti verotetun palkan jälkeen käteen jäävästä rahasta jopa puolet nielaisee vuokra, siihen päälle vielä raskaasti verotettu liikkuminen, raskaasti verotettu ruoka, kalliit laskut kun eihän Suomessa mikään ole halpaa.

        En kohta enää tiedä miten voin ratkaista toimeentuloni kun työstä saamallani palkalla ei enää tule toimeen, on lomautuksiakin vielä kaiken paskan päälle, asumistukien ehdot ovat sellaiset että pienestä palkasta huolimatta niitä en saa enkä muitakaan tukia jne. minun kannalta erittäin vahingollisia asioita joille en näytä mahtavan mitään! Ei ihme että joillakin napsahtaa tämä voimattomuus yhteiskunnan vääryyksien edessä, v1tuttaa nimittäin erittäin paljon ja joka päivä taloudellinen kituuttaminen!!!


    • kaakatikaati

      Sijoittajat ovat nyysineet pienet asunnot kaupungeissa ja sen seurauksena on liian kovat vuokrat. Törkeää!!!

      Pienasuntotuotantoa lisäämällä saataisiin vuokrat kohtuullisiksi. Ehkä tämäkin asia tulee vielä muuttumaan.

    • riistäjäfirma

      Eräs nimeltä mainitsematon vuokratyöfirma osti Linnanpellolta noin 60000 € arvoisen asunnon vanhasta kivitalosta sijoitusasunnoksi. Vuokra on huima 1000 €/kk.

      • hrufveb

        Jos ketään ei pakoteta kämppää vuokramaan, ei ole mistään riistosta kyse. Vaihtoehtoja on kyllä.


      • ei vaihtoehtoja
        hrufveb kirjoitti:

        Jos ketään ei pakoteta kämppää vuokramaan, ei ole mistään riistosta kyse. Vaihtoehtoja on kyllä.

        Jos työpaikka on esim. Kuopiossa niin ei niitä vaihtoehtoja loputtomiin ole. Jos muuttaa vaikka Siilinjärvelle tai muuhun lähikuntaan niin vuokra voi olla vähän alempi mutta työmatkakustannukset syövät sen edun joten teitpä niin tai näin niin joudut maksamaan kohtuuttomasti asumisesta ja kaikesta muustakin!


      • hryfbd
        ei vaihtoehtoja kirjoitti:

        Jos työpaikka on esim. Kuopiossa niin ei niitä vaihtoehtoja loputtomiin ole. Jos muuttaa vaikka Siilinjärvelle tai muuhun lähikuntaan niin vuokra voi olla vähän alempi mutta työmatkakustannukset syövät sen edun joten teitpä niin tai näin niin joudut maksamaan kohtuuttomasti asumisesta ja kaikesta muustakin!

        Kyllä niitä on jos ei aivan välttämättä halua keskustan läheisyydessä asua.


      • Mitkä vaihtoehdot?
        hryfbd kirjoitti:

        Kyllä niitä on jos ei aivan välttämättä halua keskustan läheisyydessä asua.

        Mitä vaihtoehtoja? Kaikkien on pakko asua jossain, ja tätä pakkoa käyttävät ahneet asuntosijoittajat härskisti hyväkseen. Vai tarkoitatko vaihtoehdolla sitä, että muuttaa kaukaisimpaan mahdolliseen lähiöön, jolloin vuokrataso tippuu ehkä max 10-20 prosenttia ruutukaava-alueeseen verrattuna, jolloin suurin osa siitäkin hyödystä haihtuu siihen kun joudut sitten ajelemaan päivät pitkät bussilla tai omalla autolla joka paikkaan, eikä sekään ole todellakaan ilmaista saati edullista tänä päivänä.


    • KiinteistöNeuvos

      "En tiedä muista kaupungeista, miten on esim. Jyväskylässä. Sekin yliopistokaupunki."

      Kouvola, Pori ja Lahtikin (kiinteistöpiensijoittajat tänään kiinnostuneita Lahdesta koska Helsinki liian kallis) ovat Kuopiota edullisempia. Turku samoissa Kuopion kanssa. Tampere sitten JKL:n ohella pk-seudun ulkopuolella Kuopiota vähän kalliimpi. Omistusoikeusasunnot lähtevät sitten JKL:ssä, Turussa ja Tampereella 8.000:sta kun taas Kuopiossa 20 k€;sta.

      Yh:lle tarjonta riippuu kaupungista. Helsingissä tarjotaan kaksiota kun taas Porvoossa mieluummin kolmiota (lapsettomat sinkut kysyvät Porvoossa kaksiota). Espoossa kaupungin vakituisen viran haltija saa heti kaupungin asunnon (tätä ei sanota missään virallisesti) ja Siilinjärven vuokrataloyhtiö Siilinjärven Kotipolku Oy suosii nuoria ihmisiä mieluummin kuin keski-ikäisiä kun Siili ukkoutuu eli juurikin yksinhuoltajia (tätäkään ei sanota missään virallisesti).

    • Wallenalles

      Jos keskustan kämppää maksaa satoja tuhansia niin ei kukaan täysjärkinen vuokraa sitä kellekään tollolle puoli-ilmaiseksi. Ja siitä jo kiinnostuisi verottajakin. Alhaiset vuokrahinnat tarkoittavat sitä että syyllistytään verokiertoon ja raha tai joku hyödyke vaihtaa omistajaa pimeästi.

    • KiinteistöNeuvos

      "Miten ihmeessä opiskelijoilla riittää raha"

      Kelan asumistuki oli yksiöön opiskelijalle 2014 enimmillään noin 200 €/kk. Asumistuki on nostanut kaikkia vuokria ja iskee rankimmin juurikin tuen ulkopuolelle jääviin pienipalkkaisiin.

      "Ei tässä työssäkäyvälläkään helppoa ole jos haluaa asua vuokralaisena, omaa kun ei ole varaa ostaa eikä lainaakaan anneta kun pätkätyössä."

      Kukaan ei kysy onko sinulla määräyskirja (vakituinen virka) tai toistaiseksi voimassa oleva työsuhde yksityisellä. Tilinauhaa/palkkatodistusta voidaan kysyä ja hankalan kysymyksen vakituisesta virasta voit kiertää puhumalla "vakinaistamisesta" tai "jatkoa on" tms. sanamuodolla jossa et suoraan valehtele. Lainaa voisit kysyä omistusoikeusasuntoon, jonka hankintahinta kaksiona on luokkaa 20.000 € ja jos et lainaa saa niin vaikka pikavippinä 10.000 € ja vanhemmilta 10.000 € .

      "Nyt maaliskuussa ne taas nousee, antakee armoa."

      Vuokraa ei voi korottaa ilman vuokrasopimuksessa olevaa indeksiehtoa (yleensä elinkustannus tai kuluttajahintaindeksi). Tässä Tilaskokeskukseslta http://www.stat.fi/til/khi/2014/10/khi_2014_10_2014-11-14_tau_002_fi.html eli vuokran korotus on prosentin luokkaa - mikäli oikein mennään.

      "Jos keskustan kämppää maksaa satoja tuhansia niin ei kukaan täysjärkinen vuokraa sitä kellekään tollolle puoli-ilmaiseksi."

      Kuopion keskustasta lähtee yksinhuoltajalle sopiva perusasunto eli tyydyttäväkuntoinen 60- tai 70 -luvun kolmio alle 200.000 €:lla ja nämä kun eivät ole mitään helmiä (mm. ei ole Smegin tai Gaggenaun kodinkoneita, ei ole Ledivaloja eikä ikeanvalkoista Kähhrsin parketin keraja voi se putkiremonttikin olla tulossa) niin ne ovat vähän epäkuranttia tavaraa maksukykyisten ja/tai nirsojen vuokralaisten keskuudessa = nyt on vuokralaisen markkinat myös Kuopion kulahtaneissa keskustakolmioissa!

    • laskelmat esiin

      Jos esim asunnon vastike on sen luokkaa 4e/m2/kk, vuokrasta menee 30% pääomaveroa, putki- ym. remontti maksaa alakanttiin arvioiden noin 1200e/m2/50vuotta niin jos on esim 50m2 asunto:

      Vuokra = 800e/kk

      Remontit = (1200*50/30/12) = 167e/kk
      Vastike = (4*50) = 200e/kk
      Verot vuokrasta = (800*0,3) = 240e/kk

      Tuloa jää 193e/kk = 2316e/kk
      Tässä ei huomioitu mahdollisia tyhjiä kuukausia, tai mitään suurempia remontteja itse asunnon sisustamisessa/keittiössä ym. Eikä korkokuluja tms, jos asuntoon on velkaa.

      • korjattuna...

        Vuokra = 800e/kk

        Remontit = (1200*50/50/12) = 100e/kk
        Vastike = (4*50) = 200e/kk
        Verot vuokrasta = (800*0,3) = 240e/kk

        Tuloa jää 260e/kk = 3120e/vuosi
        Tässä ei huomioitu mahdollisia tyhjiä kuukausia, tai mitään suurempia remontteja itse asunnon sisustamisessa/keittiössä ym. Eikä korkokuluja tms, jos asuntoon on velkaa.


      • KiinteistöNeuvos

        Korjaan laskelmaasi.

        Vuokra 800
        Vastike 200
        600
        Verot 30% edellisestä 180
        Vuokra per kk 420
        Vuokra per vuosi 5040

        Remonttimenot saa vähentää vuokratuotosta ja jokainen vanha talo seilaa tuurillaan putkiremonttien suhteen. Se voidaan rahoittaa taloyhtiölainallakin jolloin verotuksessa vähennyskelpoinen yhtiövastike nousee. Ei tartte muuten rempata - 800 €/kk voi ottaa kulahteneesta kolmiosta.

        Vasta Ikean keittiökaapistot halvin mahdollinen laminaatti rasteripintaiset kodinkoneet Gigantin tarjouksesta ja ammeen korvaaminen suihkukaapilla laatoitus Ledivalot nostavat kolmion vuokran tonniin.

        Kulahtanut keskustakolmio lähtee tänään noin hintaan 105 k€ - jos tuon suhteuttaa Helsingin vuokratasoon niin sillä saa ostettua kulahtaneen yksiön kaupungin laidalta ja vuokraa voi pyytää noin 650 €/kk eli ainakin satkun verran on ylihintaa noissa Kuopion kulahtaneiden keskustakolmioiden vuokrapyynnöissä.

        http://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot#view=list&module=apartment-sell&offset=0&limit=12&sortby=price%20asc&aslocation[locationids][]=5698837|4|||Keskusta%2C%20Kuopio&asprice[suffix]=000&asprice[min]=&asprice[max]=&asprice[unpriced][]=1&assize[min]=&assize[max]=&asrooms[rooms][]=4&asbuildingtype[building_type][]=1&assettings[changed]=1&assettings[collapsed]=1&asbuildyear[min]=&asbuildyear[max]=&assizelot[min]=&assizelot[max]=&asnewdevelopment[new_development]=1&aspublished[published]=1


    • outijyrkis

      Halvat vuokrat ovat veronkierron aatelia. Silloin putkimies tekee remontin pimeänä, sähkömies samoin, vuokraa maksetaan osa luonnossa sekä saadut vuokrat tuloutetaan veroparatiisiin. Niin se halpuus onnistuu ja siihen tietenkin täytyy kansalaisia kannustaa ja jopa vaatia sitä.

    • rikasko

      Sain kahdesta asunnosta sekä omastani kaupungin keskustassa, vanhustentalon läheltä, huimat hinnat! Aikoinaan.

    • kekeeeneneneaa

      Täällä joku sanoi että muuttaa keskustasta kauemmaksi niin hinnat puolittuu?

      neulamäessä joka on kaukana? keskustasta maksaa 32m2 yksiö kuopakselta about 410e ja keskustassa joitan 500-600e samanmoiset? eli ei se nyt lähellekkään puolitu. aika hemmetin kauas saa mennä jos meinaa edes alle 300e saada yksiötä joka ei ole ihan rotanloukko.

      2004 kuopaksen yksiö oli 310e samaa kokoa eli 10 vuodessa noussut 100e vuokra, tuet ei juurikaan.

      ja soluun ei voi muuttaa aikuinen ihminen joka tarvitsee omaa rauhaa ja omaisuutta muutakin kuin 1 putkikassi.

      • KiinteistöNeuvos

        "neulamäessä joka on kaukana? keskustasta maksaa 32m2 yksiö kuopakselta about 410e"

        Tuo on liikaa. Kauppakorkeakoulun opiskelijoille lähtee lähiökämppä - yksiö elementtitalosta noin 350 €:n, stadiin ampuu 12 minuutissa junalla ja Helsingissä on paljon helpompi löytää opiskeluaikoina työtä - Kuopiossa yliopisto-opiskelijoiden työkokemus voi rajoittua omaa alaa vastaamattomiin kesätöihin ja joulukorttilajitteluun. Helsingissä tollasen kämpän yhtiövastike on luokkaa 150 €/k -> Kuopaksen vanhojen yksiöiden ei tulisi maksaa enempää kuin noin 200 €/kk - ne on jo vuokrarahoilla kuoletettu.


    • 9+3

      Nikulla on vuokra lähes tuplaantunut 8 vuodessa.

      • nikulainen2

        Ja osa nikun taloista täyttä paskaa.


      • nikulainen myös
        nikulainen2 kirjoitti:

        Ja osa nikun taloista täyttä paskaa.

        Vuokrat sen kun nousee, perusteluna mm lämmityskustannusten nousu vaikka kämppää ei saa lämpimäksi vaikka kuin valittaisi. Muutan pois ...


      • kuopiontyttönen
        nikulainen myös kirjoitti:

        Vuokrat sen kun nousee, perusteluna mm lämmityskustannusten nousu vaikka kämppää ei saa lämpimäksi vaikka kuin valittaisi. Muutan pois ...

        Itse opiskelijana asun Kuopaksen solussa. Kuukaudessa saan noin 370e, asumuslisä opintotuki. Vuokraan menee 300 joten opintolaina piti ottaa kun ei tuolla 70e makseta 45e bussikorttia, ruokakuluja ym.. Tässä yksiötä jonotan,saa nähdä milloin sekin päivä koittaa että sen saisin...


    • Baarimikko

      Opiskeluaikana kävin töissä iltaisin että rahat riittivät. Näitä osa-aikahommia oli jopa 90-luvun laman aikaan tarjolla ja on varmaan vieläkin. Siinä tienaa sen verran että voi maksella vuokrat ja muuta asumiskulut. Jos on pelkästään tukien varassa niin tiukkaa on.

      • TyössäOppija

        "Opiskeluaikana kävin töissä iltaisin että rahat riittivät."

        Baarityö on vaativaa asiakaspalvelua - siihen eivät kaikki pysty.

        Vartijan työhönkään kaikista ei ole.

        Siwaan (Suomen Lähikauppa Oy) palkataan Helsingin pääkonttorin antamin henkilöstöpoliittisin ohjein ja S-ryhmään (osuuskauppa) on paljon hakijoita. Läheskään kaikkia ei huolita. Lidlin tilannetta en tunne, mutta joskus ovat hakemukseen vaatineet valokuvan.

        Siivoiustyöhön johon terve ja ahkera pystyy on ainakin SOL -siivoukseen paljon enemmän hakijoita kuin palkattuja. SOL:n siivoojille asiakkaat antavat aina arvioinnin -> voi tulla potkut koeajalla ja työnjohtaja puhaltaa koko ajan niskaan. Jotkut siivousfirmat voivat vaatia alan kokemuksen tai kurssin.

        Puhelinmyyntityössä vaaditaan kykyä tehdä tulosta - voi saada koeajalla potkut.

        Koulujen iltakäytön valvojan hommat ainakin ennen tahtoivat mennä opettajien lapsille.

        /// Ei tää näin masentavaa ole; kertokaa mistä opiskelijat saisivat iltatyötä jos ei ole suhteita!


    • saatanan.sijoittajat
    • Että_silleen

      kUN CAPS LOCK -KIR-JOIT-TE-LUUN YH-DIS-TÄÄ TA-VU-VII-VO-JEN KÄY-TÖN, NIIN KIR-JOIT-TA-JAA YM-MÄR-RE-TÄÄN TAA-TUS-TI!

      • 1.luokan.kansanosa

        TÄY-TYY-HÄN E-KA-LUOK-KA-LAIS-TEN-KIN YM-MÄR-TÄÄ LU-KE-MAN-SA.


    • Tyttiityössä

      Jos ei tee töitä niin se pitääkin tuntua kaliilta. Ei me kaikkia työttömiä voida elättää

      • leppoisaaelämää

        Onneksi on niin hyvät tukiaiset, että voipi elellä Saaristokaupungissa eikä edes tunnu kalliilta.


      • elä.ylvästele

        Entäs kun robotit viep sinunnii työt niin oot itekkii ihmeissäs jotta mistee rahat vuokraan ja ruokaan?


    • Että_silleen

      Kari Suomalainen oli oikeassa:

      Ennen: Suomalainen myyjä myy suomalaisia paitoja
      Nyt: Suomalainen myy neljänneshintaisia thai- tai muunmaalaisia paitoja
      Tulevaisuudessa : Thai- tai muunmaalainen myyjä myy neljännespalkalla neljänneshintaisia paitoja suomalaisille työttömille.


      Johan täällä joku vinkui, että suomalaisen parturin pitäisi leikata neljännespalkalla kuontaloita..

    • tatjuska

      Kuopiossa täytyy mennä rikkaisiin naimisiin niin ei tarvitse murehtia vuokrista.

    • Anonyymi

      Asuminen on liian kallista VUOKRALLA KUIN MYÖS OMISTUS LUUKUSSA
      50 % LIIKAA

    • Anonyymi

      Nyt ovat keksineet miten vuokraa korotetaan korottamatta vuokraa.
      Näin temppu tehdään:
      ympätään vesimaksu osaksi kokonaisvuokraa ja korotetaan sitten vesimaksua huikeasti!! Saadaan sanoa sitten että ei olla korotettu vuokraa... 🙄💩

      Missä on taas vuokra-asujien edunvalvonta...

      • Anonyymi

        Lue aiheen Kuopio keskusteluja. Katso, mitä muut ajattelevat, ja osallistu keskusteluun. Suomi24 - tuhansia aiheita.
        Lue aiheen Kuopio keskusteluja. Katso, mitä muut ajattelevat, ja osallistu keskusteluun. Suomi24 - tuhansia aiheita.
        Lue aiheen Kuopio keskusteluja. Katso, mitä muut ajattelevat, ja osallistu keskusteluun. Suomi24 - tuhansia aiheita.
        Lue aiheen Kuopio keskusteluja. Katso, mitä muut ajattelevat, ja osallistu keskusteluun. Suomi24 - tuhansia aiheita.


    • Anonyymi

      Keskustelu24 Koti ja rakentaminen Asunnot ja asuminen Vuokralaisen muistilista

      Lue aiheen Vuokralaisen muistilista keskusteluja. Katso, mitä muut ajattelevat, ja osallistu keskusteluun. Suomi24 - tuhansia aiheita.

    • Anonyymi

      ASUMISTUET TÄYTYY LOPETTAA SE VÄÄRISTÄÄ JA NOSTAA HINTOJA LIITOT
      VÄLISTÄ VETÄJÄT JNE GRYNTERIT
      SÄÄSTYY VERO EUROJA 2000 MILJOONAA VEROT LASKEE MYÖS>>ALAS

      • Anonyymi

        Sinulta unohtui tavuviivat.

        A-SU-MIS-TU-ET TÄY-TYY LO-PET-TAA SE VÄÄ-RIS-TÄÄ


    • Anonyymi

      kUN CAPS LOCK -KIRJOITTELUUN YH-DIS-TÄÄ TA-VU-VII-VO-JEN KÄY-TÖN, NIIN KIR-JOIT-TA-JAA YM-MÄR-RE-TÄÄN TAA-TUS-TI!

      • Anonyymi

        Ovatko ekaluokkalaiset sulle niin tärkeä asiakasryhmä että sinun täytyy kirjoittaa tavuttamalla että hekin ymmärtävät viestin?
        Sitäpaitsi sulla lipsahti alkukirjaimeksi pieni kirjain ja unohdit tavuttaa capslock kirjoittelun...

        Aletaanko kyttäämään toisten virheitä kuten DDR:ssä?


    • Anonyymi

      Verot laskee sitten alemmas siltä osalta mites muuten no jos vuokra tippuis 600 -400 eur mikä on vielä kallis

    • Anonyymi

      200 >>> 300 eur olis vielä kohillaan

    • Anonyymi

      Keskellä kaupunkia yksiössä. 110€/kk. Mistä saisin apua?

    • Anonyymi

      Niiralan kulman tosi korkeat vuokrat, yksityiset jo halvempia

      Asukkaat pienituloisia, mutta Niku pistänyt vuokrat ihan kattoon. Kelako maksaa asumistukea noin runsaasti?

      • Anonyymi

        Kyllä on asumisesta, ihmisten PERUSTARPEESTA tullut aivan kohtuuton taakka nykyään kun ei ole enää kohtuuhintaista asumisvaihtoehtoa missään!!
        Nikulla vielä kaikki nistit ja muut paskat naapureina niin pikemminkin pitäisi maksaa mulle että suostuisin asumaan nikun röttelöissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä on asumisesta, ihmisten PERUSTARPEESTA tullut aivan kohtuuton taakka nykyään kun ei ole enää kohtuuhintaista asumisvaihtoehtoa missään!!
        Nikulla vielä kaikki nistit ja muut paskat naapureina niin pikemminkin pitäisi maksaa mulle että suostuisin asumaan nikun röttelöissä.

        Varkaudessa on halpaa.


    • Anonyymi

      VEREN IMIJÄT LÖYTYY TÄÄLTÄ ELI VARMASTI NOUSEE VUOKRAT
      Ay-liikkeen omistaman asuntosijoitusyhtiön arvo nousi yli 5 miljardin – Takoi vuoden ensimmäisen puoliskon aikana 124,8 miljoonan euron voiton
      23.8.2019 20:14

      Vuokrayhtiö Kojamon sijoituskiinteistöjen käypä arvo oli kesäkuun lopussa 5,3 miljardia euroa.

      Yli 35 000 vuokra-asuntoa omistava asuntosijoitusyhtiö Kojamon vuoden ensimmäisen puoliskon liikevaihto kasvoi vuoden takaisesta 3,7 prosentilla 184,6 miljoonaan euroon.

      Nettovuokratuotto kasvoi 7,4 prosenttia ja oli 117,7 miljoonaa euroa. Voitto ennen veroja oli 124,8 miljoonaa euroa, eli laskussa viime vuoden alkupuoliskosta, jolloin se oli 140,5 miljoonaa euro.

      Kojamon sijoituskiinteistöjen käypä arvo oli kesäkuun lopussa 5,3 miljardia euroa. Vuotta aiemmin kiinteistöjen arvo oli 4,9 miljardia euroa.

      Ammattijärjestöt omistavat yli 40 prosentin siivun kesäkuussa 2018 listautuneesta Kojamosta.

      Teollisuusliitto omistaa 11,72 prosentin osuuden, jonka markkina-arvo on noin 390 miljoonaa euroa. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n 6,32 prosentin omistusosuuden markkina-arvo on noin 210 miljoonaa euroa. Myös Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ja Rakennusliitto omistavat molemmat yli kuusi prosenttia Kojamosta ja useat ammattijärjestöt pienempiä osuuksia.

      Eläkeyhtiöt Varma ja Ilmarinen ovat Kojamon suurimpia yksittäisiä omistajia.

      ”Tavoitteemme kasvattaa sijoituskiinteistöjemme arvoa 6 miljardiin euroon vuoden 2021 loppuun mennessä eteni vahvasti katsauskauden aikana”, kertoi Kojamon toimitusjohtaja Jani Nieminen tiedotteessa.

      Kojamon liikevaihto oli toisella neljänneksellä 93,1 miljoonaa euroa eli 3,7 prosenttia enemmän verrattuna viime vuoden toiseen neljännekseen. Voitto ennen veroja oli 85,9 miljoonaa euroa eli vähemmän kuin vuoden takainen 91,5 miljoonaa euroa.

      Kojamo kertoo täsmentäneensä näkymiään kuluvalle vuodelle.

      Kojamo arvioi konsernin liikevaihdon kasvavan vuonna 2019 edellisestä vuodesta 3–5 prosenttia (aiemmin 2–7 prosenttia).

      • Anonyymi

        Saakelin koijarit, verenimijän nimi pitäisi muuttaa Koijaamoksi...

        Joskus joku poliitikko lausuu että asumisen kalleudelle pitää tehdä jotain mutta mitään ei siitä kuulu enää koskaan jälkeenpäin eikä mitään parannusta tapahdu. Äänestäjien nenästävetoa eikä mitään muuta!!


    • Anonyymi

      Saapuiko kirjoituksesi nyt kirjaamoon varmuudella.

    • Anonyymi

      Mistä tämä johtuu? Muilla vuokrat on jopa laskeneet mutta kaupungin omat vuokra-asunnot vaan nostaneet hintojaan. Vuokraovia.comia kun seuraa näkee tämän asuntotarjonnan kummallisuuden. Huononommista asunnoista joutuu maksamaan paljon enemmän.

    • Anonyymi

      Väittävät aina hatarin perustein joillain "hoitokulujen" nousulla tms. silkalla paskapuheilla kohtuuttoman kovia vuokrankorotuksia. Totuus on vain silkka silmitön ja sairas ahneus vuokrankorotusten taustalla eikä mikään muu!

      Sumutuksen läpimenemiseksi sitten vielä annetaan medialle tällaisia lausuntoja jotka tietysti niellään ilman minkäänlaista kritiikkiä, varmaan oma lehmä ojassa toimittajilla tai lehdellä itsellään, eihän korppi korpin silmää noki:
      https://www.savonsanomat.fi/talous/Vuokranantajat-ihmettelevät-hoitokulujen-suurta-kasvua-–-luo-paineita-vuokratason-nousulle/1568079#cxrecs_s

      Mitä ihmeen "hoitokuluja" muka kun mitään oikeita vikoja ei korjata ja jos jotain "korjataan", niin se on jotain täysin toisarvoista, jolla ei ole mitään merkitystä mihinkään, saavat vain rastin johonkin byrokraatin ruutuun että jotain on mukamas tehty perkele!!

    • Anonyymi

      Näin Tamperelaisen silmin ja Helsingissä asuneena luulin nähneeni jo kovat ryöstöhinnat. Mutta ei. Miten ihmeessä kuopiossa voi olla niin kallista. Pieniä 45n kaksioita 850e plus 30e vesi henkilöä kohden. Sekä paljon sähkölämmitteisiä taloja. Wtf?

    • Anonyymi

      Huvittavaa (tai vähemmän huvittavaa jos on kuopiolainen) lukea näitä vanhoja ketjuja ottaen huomioon, että nykyään Kuopio on vuokrakuppauksessa koko valtakunnan ykkössijoilla ja asumisen hinta/laatu maan surkeimmasta päästä.

      • Anonyymi

        Höpöhöpö. Keksi parempi satu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpöhöpö. Keksi parempi satu.

        vuokrakiskuri tietysti väittää höpötykseksi, mutta oikeat ihmiset ovat toista mieltä, jotka joutuvat asumaan näissä suorastaan mafiamaisten kiristäjien vuokrakiskurien rotanloukoissa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        vuokrakiskuri tietysti väittää höpötykseksi, mutta oikeat ihmiset ovat toista mieltä, jotka joutuvat asumaan näissä suorastaan mafiamaisten kiristäjien vuokrakiskurien rotanloukoissa...

        Höpöhöpö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpöhöpö.

        vuokrakiskuri.


    • Anonyymi

      Aamulehden selvityksen mukaan Tampere on Helsingin ohella yksinasuvalle kallein kaupunki asua. Turku ja Vaasa sen sijaan yllättivät edullisilla neliövuokrahinnoillaan. Hintataso vaihtelee etenkin yksiöiden kohdalla paljon.

      Selvityksessä tarkasteltiin Helsingin, Tampereen, Turun, Jyväskylän, Kuopion, Oulun, Lappeenrannan, Joensuun ja Vaasan kerrostaloasuntojen keskimääräisiä neliöhintoja kuukaudessa.

    • Anonyymi

      Yliopistokaupungeissa vapaarahoitteisten asuntojen vuokrien kehityksessä hajontaa, Kuopio ja Jyväskylä jäämässä joukosta.

    • Anonyymi

      Eikös tuo ole aivan normaalia että 20-neliön yksiön vuokra on 1200eur?

    • Anonyymi

      Kela lopettaa vuokra tukien maksamisen alkaa vuokrat tulla normitasolle.

      • Anonyymi

        Ei tule vuokrat alas vaan ihmiset joutuu kadulle. Näin Pohjoismaisessa ns. hyvinvointivaltiossa... pikemminkin sen irvikuvassa :/


    • Anonyymi

      Tämän mukaan Kuopio oli vuonna 2020 asumisella kuppauksen ykkönen:

      https://vuokranantajat.fi/markkinatietoa/tuottotutkimus-2020/

      Huvittavaa tuossa on se, että samaisessa tutkimuksessa Kuopio olisi edelleen ykkönen ellei lastentatapaa olisi muutettu:

      https://www.sttinfo.fi/tiedote/kuopio-suomen-vuokranantajien-kaupunkirankingin-viides-ja-keskisuurten-kaupunkien-ykkonen?publisherId=2345698&releaseId=69914204

      Ei voi kuin ihmetellä miten kukaan täysjärkinen maksaisi lähes tonnin vuokraa jostain homepesistä jossain ryyppyporukoiden seassa mitä Kuopion asuntotarjonta suurelta osin nykyään on.

    • Anonyymi

      Pienille ja keskituloisille suunnattujen asuntojen vuokrat ovat nousseet Kuopiossa nopeammin kuin vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat.

      Viimeisen viiden vuoden aikana Kuopiossa Ara-asuntojen vuokrat nousivat 11,6 prosenttia, kun muiden vuokra-asuntojen hinnat nousivat 8 prosenttia.

      Kuopion kaupungin omistama Niiralan Kulma omistaa suuren osan kaupungin Ara-asunnoista.

      Niiralan Kulma on tehnyt miljoonien liikevoitot viime vuosina.

    • Anonyymi

      Se on sitä markkinavetoisuutta, mitä grynderit kuuluttavat kaupunginjohtajan ja etumiehensä suulla.

    • Anonyymi

      Mitä tuota valitatte Kuopion vuokrien kalleutta, Helsingissä on vielä kalliimpaa!

    • Anonyymi

      Olen muuttanut kämpästä toiseen tällä vuosituhannella muutaman kerran ja aina ei ole asunnonvaihto mennyt nappiin.

      Taas pitäisi muuttaa mutta välttää virheet. Kertokaa tietämättömälle, mihin paikkoihin ei ainakaan kannata mennä vuokralle?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2784
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2624
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1835
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      31
      1739
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1713
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1649
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1252
    8. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    10. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      66
      1063
    Aihe