Digiboksi signaalin laatu ja taso 0%, mikä avuksi?

digitollo

Tulin pitkältä reissulta kotiin ja digiboksi alkoi kiukuttelemaan.. Kyseessä on Topfieldin TF5100PVRc Masterpiece -malli, joka on toiminut moitteettomasti aiemmin. Kytkennät on oikein ja antennikaapelissakaan ei pitäisi olla vikaa, sillä se toimii kyllä kun laitan sen suoraan telkkariin (jossa siis digiboksi itsessään).

Kuitenkin kun alan kanavia hakemaan, niin signaalin laatu on 0% ja taso pääosin 0%, mutta hyppii välillä (tekee sitä tosin myös vaikka antennikaapeli ei olisi boksissa edes kiinni), eikä kanavia luonnollisesti löydy. En enää keksi, mikä tuossa voisi olla pielessä, keksiikö joku?

8

1171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuneri rikki

      Jos talossa kaikki muut on kunnosa sitten todennäköisesti laitteen viritinmoduuli on rikki, eli heitä se vesilintuun ja hanki uusi laite.

    • Kokeile vielä bootti

      Löytyykö vanhat tallenteet kovalevyltä ja voiko niitä vielä katsoa? Yleensä virtalähteen ongelmat näkyvät aluksi kovalevyn toiminnan sekoiluna. http://fi.wikibooks.org/wiki/Topfield_TF5X00/Kondensaattorien_vaihto on aiheesta enemmän.

      Viritinten välinen LOOP-kaapeli saattaa katkoa, mutta se ei pimennä koko digiboksia ja sen katkomisen näkee siitä, ettei tv:lle tule antennisignaalia. Kokeile vielä perusteellista resettiä, eli virtajohto pois seinästä ja anna sen käynnistyä sitten uudestaan. Tein ihan koemielessä 5100C:llä pikahaun Soneran kaapeliverkossa ja se kesti toistakymmentä minuuttia => syynä on se, että kanavat ovat S-alueella VHF-alueen yläpuolella, joten digiboksi aluksi hakee vaan ja soisi jotain löytävänsä. Manuaalihaussa tulee helposti väärät parametrit, jolloin mitään ei löydy. Mikä operaattorin verkko on kyseessä?

      Koska digiboksillasi on ikää arviolta 4-5 vuotta, niin virtalähde alkaa tulla tiensä päähän. Kuntoon sen saa vajaalla satasella ja kunnostus kannattaa tehdä, sillä sehän on muuten toimiva peli. Omassa 5100C:ssä kello on alkanut jätättää ja se on merkki powerin kondensaattoreiden olevan vaihtokuntoisia. En ole viitsinyt ottaa vielä sitä työn alle, kun tallennusten tarve on vähäistä, mutta kaikki aikanaan...

    • konkurssi

      Onko taas ne perinteiset TSI-miehen "joka laitteen taikakorjaus" eli virtalähteen konkat syynä?

    • digitollo

      Tehdasasetukset olen palauttanut ja bootannut koko masiinan, eikä näistä ollut apua. Kovalevyllä ei ole yhtään tallennetta, joten niitä en pääse testaamaan.. Verkko on DNA:n.

      Ei kyllä omat taidot tai ymmärrys meinaa enää riittää tätä pidemmälle. Mietin vaan, että kannattaako tuo viedä huoltoon vai ostaa vaan suosiolla uus. Muistan, että joskus oli tämä sama ongelma, että signaalia ei ollut, mutta sillon taisi korjaantua ihan vaan tehdasasetukset palauttamalla.

      • Parempi EPG käytössä

        Onnittelut, sillä DNA:n verkossa on TF5100Pvr-C:llä nimen omaan ongelmia. Kanavat sieltä pitäisi löytyä, mutta EPG on sitten eri juttu. DNA lisäili ohjelmatietoja järjestelmäänsä niin paljon, että osa vanhemmista digibokseista ei enää näytä ohjelmatietoja. Tässä keskusteluketjua muutaman kuukauden takaa..
        https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/digiboxin-ohjelmaopas-ei-paivity/


    • jhhkjg

      "Kuitenkin kun alan kanavia hakemaan, niin signaalin laatu on 0% ja taso pääosin 0%, mutta hyppii välillä (tekee sitä tosin myös vaikka antennikaapeli ei olisi boksissa edes kiinni), eikä kanavia luonnollisesti löydy."

      Näyttääkö TF5100PVRc kanavia haettaessa laadun ja tason? CRC-1400 tekee kanavahaun ja lopuksi ilmoittaa
      "kanavia löytynyt X-määrä" eikä kerro mitään laadusta tai tasosta.

      "Tehdasasetukset olen palauttanut ja bootannut koko masiinan, eikä näistä ollut apua."

      Onkohan oikea KANAVIEN HAKU tehty vai tökitty kanavanumeroita kaukosäätimessä tehdasasetusten jälkeen?

      • digitollo

        Näyttää se signaalin laadun ja tason juurikin siinä vaiheessa, kun kanavia alkaa hakemaan. Kanavia ei vaan löydy kun signaalia ei ole.


      • jhhkjg
        digitollo kirjoitti:

        Näyttää se signaalin laadun ja tason juurikin siinä vaiheessa, kun kanavia alkaa hakemaan. Kanavia ei vaan löydy kun signaalia ei ole.

        OK. Kokemus on opettanut jonkin verran epäileväksi S24 kertomisista. Mm. tässä kuukausi-kax sitten kysyjä kertoi monipuolisesti tekemisistään ja tiukasti kertoi kaiken oikein tehtynä, mutta ei vaan kuvaa näy ollenkaan. Kaikenlaisten monen ihmisen pitkien neuvojen ja kartoittamisien jälkeen sitten ilmeni ettei kanavahakua oltukaan tehty. ”Aijaa, mä luulin, että olin tehnyt.”


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      55
      5391
    2. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      48
      2232
    3. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      60
      2216
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1049
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1004
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      870
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      3
      833
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      753
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      751
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      27
      736
    Aihe