Fibromyalgia ja ravinto

Tiina

Onko kukaan huomannut ravinnon vaikutusta fibromyalgia oireiden hoitoon?? Minulla vaikuttaa sianliha siten että kivut ovat aivan kauheat ja jalat ja kädet turpoavat. Onko jollain muita ruoka-aineita joden olette huomanneet pahentavan kipua??

9

9442

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Inkku

      Niin sianliha ainakin on myös minulla minkä olen jättänyt todella vähälle.Myös"makkarat luulisin ei ole ainakaan paljon nautittuna varmaan kovin terveellisiä".
      Itse sairastan myös kilpirauhasen vajaatoimintaa ja jostain olen lukenut että KAALI ja OMENA eivät olisi oikein soveliaita,myös jonkunlaisen tutkimuksen olen lukenut SOIJASTA.
      Voisi kokeilla soveltaa myös fibron hoidossa ainakaan se ei pahaa tee.
      Yleisesti ottaen terveellinen vähärasvainen ruokavalio on kaikkein paras,olipa sairaus tai ei.
      Muistathan ottaa vitamiiniä myös lisäksi päivittäin,jos ruokavaliosi ei ole niin monipuolinen että saat kaiken tarvitseman.
      Fibron hoidossa"olen itse kokeillut ja tehoaa"säännöölinen liikunta vaikka reipas kävely on yksi hyvä lääke estämään kipuja.
      Toivottavasti näistä on jotakin apua sinulle.
      Terveisin:Inkku

    • Tiina

      Kiitos vinkeistä. Noudatan kyllä erittäin terveellistä, kevyttä ja monipuolista ruokavaliota. Työni on erittäin liikkuvaa, tosin aika fyysisesti rankkaa.

      • katosivat

        Olen ollut South Beach Dieetillä parisen kuukautta ja syönyt pääasiassa proteiinia ja hyviä hiilareita. Olen myös jättänyt sokerin ja valkoiset vehnäjauhot pois.Lihaa olen syönyt paljon ja myös sianlihaa.

        Kummallista kyllä, yöunien tai paikallaan olon jälkeinen jalkojen jäykkyys ns. aamujäykkyys on kadonnut kokonaan. Samoin vatsakivut ja turvotus.

        Lääkärini totesi aikaisemmin että minulla on todennäköisesti fibromyalgia. Sitä testiä mulle ei tosin ole koskaan tehty, mutta kaikki oireet viittasivat siihen.

        Uskon että varsinkin sokerin ja valkoisen vehnäjauhon poisjättäminen auttaa fibromyalgiaan.


      • kaiken_se_kestää
        katosivat kirjoitti:

        Olen ollut South Beach Dieetillä parisen kuukautta ja syönyt pääasiassa proteiinia ja hyviä hiilareita. Olen myös jättänyt sokerin ja valkoiset vehnäjauhot pois.Lihaa olen syönyt paljon ja myös sianlihaa.

        Kummallista kyllä, yöunien tai paikallaan olon jälkeinen jalkojen jäykkyys ns. aamujäykkyys on kadonnut kokonaan. Samoin vatsakivut ja turvotus.

        Lääkärini totesi aikaisemmin että minulla on todennäköisesti fibromyalgia. Sitä testiä mulle ei tosin ole koskaan tehty, mutta kaikki oireet viittasivat siihen.

        Uskon että varsinkin sokerin ja valkoisen vehnäjauhon poisjättäminen auttaa fibromyalgiaan.

        Tai sitten sinulla on laajalle levinnyt hiivasyndrooma.

        Luepa sen oireet. Hiivan voi häätää, muttei suomalaisilla lääkkeillä.

        Mieti myös, oletko altistunut hiivalle: hormonit, e-pillerit, antibiootit, joku parasiitti, muu heikentynyt immuniteetti. Hiiva ei siis ole pelkästään limakalvoilla, vaan voi olla systeeminen, kaikkialle levinnyt.

        http://www.wellnesswatchersmd.com/feature_articles/cure_candidiasis.php

        http://www.cure-fibromyalgia.com/id6.html


    • BaseBoy

      Minä olen sairastanut fibroa noin viisi vuotta. Olen siitä harvinainen potilas fibrojen joukossa, että olen miespuolinen.
      Sianlihasta en tiedä erikoisesti, mutta liha yleensä on huono. Kana kai lihoista vähiten paha. Kasviskuitupitoinen sapuska luullakseni vie kipuja pois, kun siihen lisää kalan ja kalöljykapselit (E-EPA).
      Suosittelen kokeiltavaksi MSM-jauhetta, joka on orgaaninen rikkivalmiste. Olen nyt ollut yli pulitoista vuotta ilman mitään kipulääkkeitä, kun aloin käyttää MSM-jauhetta. Myös kaularangan vaikea-asteinen nivelrikko on ollut hyvin hallinnassa, sillä voin työskennellä aivan normaalisti.
      Tietoja MSM-jauheesta saat Eniron tai Googlen hakukoneilla (MSM-jauhe).

    • Sami

      ..huomannut, että ruokavalio vaikuttaisi fibrooni. Mutta sään vaihtelut kylläkin: nyt on sateista ja nollassa, jäätävää mun mielestäni. Ja särkyä riittää!!!
      Olen kuullut paljon HYVÄÄ tuosta MSM-jauheesta, mutta en ole itse sitä kokeille. Arthryl-kuurilla olen nivelrikon takia.
      Tsemppiä fibroille!!!
      Sami

      • Arnika

        Itselläni fibro ollut vuosia kokeilin tuota MSM jauhetta 3 viikkoa suht hyvä sit loppu elimistön narraus Matalapaine ilmat pahoja aivan veto seis
        Ja makean syönti kyllä tuntuu seuraavana päivänä
        Kyllähän tää juonikas kaveri on ,jo 3 polvessa


    • Lumienkeli

      Itselläni todettiin fibro 2 vuotta sitten ja tilanteen tekee harvinaiseksi se että olen vasta 17-vuotias,toteamishetkellä 15.Ennen toteamista oli kipuja ainakin 5 vuotta...Viime syksynä alkoivat hurjat vatsakivut,oli koko ajan huono olo ja vatsa mielettömän kipeä.Asiaa alettiin tutkia ja epäilttin keliakiaa mitä kuitenkaan ei testeissä näkynyt mutta aloitettuani gluteenittoman ruokavalion noin 2kk sitten KAIKKI vatsaoireet yms. hävisivät ja kipuihinkin tuli helpotusta.Minulla on jo ennestään laktoosi-intoleranssi ja tilanteen tekee tukalaksi se, että muutama henkilö lähipiirissäni pitää minua luulosairaana kun syön gluteenitonta ruokaa vaikka keliakiaa ei ole todettu.Muutenkin syön mielestäni hyvin,paljon hedelmiä ja vihanneksia ja vähärasvaisia maito- ja lihatuotteita.Harrastan ratsastusta,lenkkeilyä ja käyn kerran viikossa paikkakunnallani järjestettävässä fibrouinnissa josta on ollut paljon apua.Kun siirryin gluteenittomalle ruokavaliolle,lymfaterapeuttini(fibroon annettavaa lymfaterapiaa,suosittelen!)huomasi kuinka turvotus alaselässäni ja polvissani oli hävinnyt melkein kokonaan ja muutenkin tunsin oloni paremmaksi.Alkuvuosi on muuten mennyt hyvin,kipuilukin on ollut varsin vähäistä.Jos jollain samanlaisia kokemuksia,kertokaa ihmeessä mikä teitä on auttanut.Iloista alkukevättä kaikille :)

      • helpotti

        Olen ruvennut nauttimaan Amaranttia ja liivatejauhetta aamulla ja illalla , sekä gluteenitonta viljaa. ASmarantin väitetään sisältävän kaikki tarpaalliset aminohapot. On auttanut jalkakramppeihin ja kokovartalokipuihin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      98
      6927
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2710
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2293
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1970
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1691
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      7
      1493
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1387
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1268
    Aihe