Yanmar 88 td, tyyppiviat

-make-

Siis onko niissä tyyppivikoja, laturi, startti, vesi- ja polttoainepumppu, turbo... JNE?
Koneellani (4JH2-DTE) on ajettu 1600h ja se on huollettu säännöllisesti.
Eli mihin vikoihin pitää "tienpäällä" varautua?

8

3026

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mansensorvari

      Savuttaa kylmänä. Jäähdyttimen lämmönvaihdin on aavituksen alimitoitettu, eli konekoppan ilman saantiin ja oikeaan potkurivalintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Lämpöongelman tuo mukanaan kansivikoja jos erehtyy ajelemaan liian kuumana.

    • Yanmarilla

      Mulla on just sama moottori, ajettu 1718 h, johon minä olen ajanut 700h. Savutus on enempi 77 hv. ominaisuus, ei voi puhua 88 kohdalla. Lämmönvaihtimen alimitoituksen siltä osin allekirjoitan, mutta se johtuu mielestäni siitä, että lämmönvaihtimen tuubien seinämävahvuus on huomattavasti suurempi kuin Bowmanin tuubeissa, ehkä puolet vahvemmat. Jälkiasennettu lämpömittari näytti 100 astetta meriveden ollessa 24, mittasin ultraääni lämpömittarilla, joka näytti 85 astetta. Jouduin käymään moottorikoneistamossa omani kanssa, kun vettä pääsi nelos-sylinteriin, high-raiseri mallisen pakoputkenlähdön vuotamisen takia, pakoventtiili syöpyi kololle. Se ei ollut moottorin vika vaan oma moka. Moottorikorjaamon pomo sanoi, että Yanmareita korjataan erittäin harvoin, jollakin oli ajettu 10000h, sekin oli vain hieman kulunut. Yhtenä keväänä moottori ei ottanut, kuin 2300 r, ahdin oli jumissa. Ilmaoton sihti pois ja kevyesti 8 millin hylsyllä väännettyäni ahtimen siipi alkoi pyöriä, olen syksyllä viimeisen reisun lopuksi vähän "poltellut karstoja", sen jälkeen ei ole sitä ongelmaa ollut.

      • Minor6400

        Hyvä kone on kyseessä. Omassa 88 heppaisessa tunteja liki tuhat. Vuosimalli on -96. Lämmönvaihtimen olen putsannut kerran, kun lämmöt alkoivat nousta. Hieman alimitoitettu se on. Turbo on kerran ollut putsauksessa. Sammuttimen solenoidi temppuilee joskus, mutta koneen saa myös mekaanisesti sammutettua. Idioottivarma vehje ollut.


      • Yanmarilla
        Minor6400 kirjoitti:

        Hyvä kone on kyseessä. Omassa 88 heppaisessa tunteja liki tuhat. Vuosimalli on -96. Lämmönvaihtimen olen putsannut kerran, kun lämmöt alkoivat nousta. Hieman alimitoitettu se on. Turbo on kerran ollut putsauksessa. Sammuttimen solenoidi temppuilee joskus, mutta koneen saa myös mekaanisesti sammutettua. Idioottivarma vehje ollut.

        Jäi sanomatta ed kirjoituksessa, että kannattaa puhdistaa merivesi suodatin usein ja merivesipumpun kumisiipi pitää olla ehjä. vesi kiertää paremmin. Lämmönvaihtimesta vielä, tuubien ainevahvuudesta johtuen tuubien määrä on myös pienempi kuin Bowmaneissa.


    • -jere-

      Seurakaverilla meni startti yanmarista 2500h nurkis. Muuten kyllä kehunut lujaksi ja varmaksi koneeksi.

    • Ei tyyppivikoja?

      Luja kone, ehkä parhaita venemoottoreita isompien Perkinsien ohella. Ostin omani käytettynä, ajettu n. 1500 tuntia. Pakoputken mutka oli vaihdettu ja suuttimet säädetty ja turbo ja lämmönvaihdin putsattu tuolloin. Ajoin koneella 10 vuotta n. 150 tuntia per kausi, ja tein pelkät kausihuollot. Myin veneen eteenpäin ja nykyinen omistaja on päästellyt jo kolme kesää ilman mitään ylimääräistä säätämistä. Lämpöongelmia ei tule, jos kone saa riittävästi ilmaa eikä siitä yritetä ottaa liikaa irti. Jos ajelee n. 2800 kierrosluvuilla, niin pääsee todella pitkälle koneen kanssa. Raskaat veneet vaatii enemmän jenkaa, ja siksi kone ylikuumenee, ellei korvausilmaa tule riittävästi. Mulla ei koskaan lämmennyt, vene oli n. 2500 kiloa painava pellinkiläinen ja ajelin kierroksilla 2800-3200.

      • yama1

        Viime kesänä ostetussa veneessä oli ko. moottori. Moottorilla ajettu 2500 tuntia. Toimi kesän moitteettomasti. Ainoana ongelmana ilmeni tyhjäkäynnin "ontuminen" kylmänä. Muuten ottaa kierroksia, eikä ole lämpöongelmiakaan ilmennyt.


    • Anonyymi

      Mulla Yanmar 88hv ja hieman yli 12thh ajettu, EI MITÄÄN OIREILUA IKINÄ, KIERTÄÄ HYVIN,LÄMMÖT AINA OK, MENEE VÄHÄLLÄ POLTTOAINEELLA, Aina keväällä Huollan, ÖLJYNÄ DELVGG 1300 , Bella 8002 vm 92 ( Ajan aina Max 10s )

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3038
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1026
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1000
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      946
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      916
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      806
    Aihe