kissan mielialalääkkeet

lopaka

heips, meidän pikkuinen poika (2,5- vuotta) sai pariviikkoa sitten mielialalääkkeet koska se huusi yöt ja pissaili ihan umpimähkään minne sattui.
nyt ero kissassa on vanhaan käytöskeen nähden ihan huikea! tuntuu kun olisin saanut "oikean" kissan takaisin. Kissa on vähän väsyneempi mutta hirmu reipas ja leikkisä..ruokahalu on parantunut ja painoa on tullut muutama sata grammaa lisää (tavoitteena saada 1kg lisää) ja ei kävele vaan hermostunenna eestaas niinkuin ennen, eikä yhtään pissavahinkoa ole tapahtunut ja muutkin kissat ovat silminnähden rennompia.
Lääkkeitä olisi tarkoitus kokeilla kuukausi, jonka jälkeen alkaa vähentää ja lopuksi lopettaa. mietin vain että miten teillä muilla on lopettaminen sujunut? oliko pahat tavat unohtuneet vai palasiko tilanne entiselleen? entä te jotka olette päätyneet käyttämään jatkuvasti lääkkeitä, onko tullut sivuvaikutuksia pidemmällä käytöllä tai maksavaurioita?
kuulisin myös mielelläni teidän kokemuksia millä tavalla kissa muuttui lääkityksellä :)

15

6834

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mietin vaan

      No just.
      Joku syyhän sillä kissalla oli käytökseensä. Mikä ?
      Ei kai se lääkityksellä poistu.
      No enpä sano mitään. Tuntuu vain oudolta, että pitääkö kissatkin jo alkaa mielialalääkitä niinkuin ihmiset.

    • Mitään mistään tiiä

      Kiinnostaisi tietää, että mistä kissan stressi johtui? Uusi kissa talossa? Joku muu muutos?
      Veikkaukseni on, että jos alkuperäistä sytä ei löydy, saattaa tilanne palautua lääkityksen loputtua.

    • lopaka

      on vaikeaa löytää syytä tähän käytökseen, kissa alkoi käyttäytyä näin reilu vuosi vuotta sitten, sen jälkeen kun kissa oli leikattu. Aluksi feliwaysta oli apua...
      mitään muutoksia ei ole tapahtunut, ollaan toki muutettu 2x isompaan asuntoon juuri tämän kissan takia kun aateltiin että se tarvitsee enemmän tilaa, mutta eipä auttanut. Hiekkalaatikoita on useampi pitkin asuntoa ja tämä tuholainen on kissaperheemme viimeisin tulokas ja kissat tulevat hyvin juttuun keskenään, nukkuvat yhdessä ym. Kotikin on sisustettu eläinystävälliseksi on ties mitä kiipeilypuita, leluja, aktivointileluja ja runsaasti huomiota.
      Eläinlääkäri tietenkin tutki kissan perusteellisesti, pissanäytteet, verinäytteet... kaikki ihan normaalit paitsi että on hieman alipainoinen, näköjään sterssi vienyt siltä ruokahalunkin. Onneksi nyt on edes lääkityksen aikana syönyt hyvin :)
      Taitaa olla vielä sen verran uusi tapa lääkitä kissaa näin, lääkkeestäkään ei ole vielä tehty eläimille omaa versiota, joten ihan ihmisten seronilia pilkotaan pienemmäksi... toivottavasti nyt edes jokunen jolla on tästä kokemusta kertoisi! ;)

      • Mitään mistään tiiä

        "ollaan toki muutettu 2x isompaan asuntoon juuri tämän kissan takia kun aateltiin että se tarvitsee enemmän tilaa, mutta eipä auttanut."

        Olisiko se sitten jotain tuohon liittyvää? Perheen kissat hakevat uudesta asunnosta "omaa reviiriä"? Toisaalta kerrot, että eivät arkaile toisiaan.
        Syövätkö yhdessä samassa paikassa? Käyttävätkö "omia" vessoja? Ovatko vessat etäällä toisistaan? Kyselen hölmöjä, kun joidenkin tutkimusten mukaan kissan yleisin stressinaiheuttaja on toinen kissa. Onko toinen kissa myös poika? Narttukissat pärjäävät keskenään paremmin kuin urokset. Luonnossa on uroksilla oma reviiri, eikä vuosituhansien perimää pysty muutamassa sukupolvessa hälventämään.
        Jos et ole jo koettanut, kannattaisi ehkä kokeilla auttaa kissoja reviirijaon suhteen niin, että ruokatarjoilut ja vessat olisivat kummallekin eri paikoissa.

        Tai sitten se on ihan jotain muuta. Mistä noista tietää, kun eivät osaa puhua


      • Anonyymi

        Meillä sama lääke 0,5 tablettia päivässä.
        Lopetettiin hiljalleen,yöhuuto alkoi uudestaan.
        Millanen annostus teillä lääkkeessä?


    • kissaparka

      Arvatenkin sisäkissa kyseessä. Niillä virikkeetön ja tylsä elämä aiheuttaa usein moninaisia köytösongelmia, joita jopa lääkityksellä yritetään saada aisoihin. Lääkkeet pois ja kissa vapaaksi, niin kissa pääsee nauttimaan elämästään.

      • hanki elämä

        Mene nyt trolli hittoon täältä. Ei tarvitse joka topikkiin tulla aukomaan sitä isoa päätään ja kehottamaan muita laittomuuksiin ja vastuuttomuuteen.


      • Anonyymi

        Kissa on vapaana heitteillä. Jokin asia stressaa, kissaa. Se voi olla muut kissat, jokin asia jota se pelkää(ääniä laitteista tms).
        Se voi olla kipu- ihmiset eivät vain tiedä, mihin koskee.


    • lynx lynx

      No eihän se kissa kauan elä jos asuu taajama-alueella vaan auton alle jää. "Ilves (Lynx lynx) on Suomen ainoa luonnonvarainen kissaeläin" sanoo suurpedot.fi. Eivät nekään luonnonrauhasta autojen sekaan tule. Sukupuuttoon olisivat jo kuolleet. Edesvastuutonta ajattelua! Hienoa että aloittaja on etsinyt kissansa vaivaan monenlaista apua eikä anna heti periksi!

    • lopaka

      en usko että muutot ovat vaikuttaneet koska merkkailu alkoi jo ensimmäisesä asunnossa ja tilanne on vain pysynyt samana joka asunnossa ja muut kissat (poika 9- vuotta ja tyttö 8- vuotta, molemmat leikattuja) eivät reviiriä merkkaa tai puske paikkoja.
      vessoja on yhteensä 3 joista kaksi on vierekkäin ja kolmas eteisessä, kissat käyttävät samaa kahta vesaa, toiseen kakkaavat ja toiseen pissaavat ja eteisen vessassa kukaan ei käy :D
      meillä on jo ruivaruoat kolmessa paikassa, keitiössä olkkarissa ja makkarissa jotta kaikki saavat oman ruokarauhan, märkäruoka annetaan kaikille keittiöön mutta ongelmatapaus syö pöydällä että keskittyy paremmin ruokailuun.
      tää nyt menee ihan hakuammunnan puolelle mutta vanhimmalla poika kissalla on luultavasti alkava munuaisten vajaatoiminta (käydään säännöllisesti kontrolleissa, mutta vielä ei ole lääkitystä tarvittu aloittaa. Syö pissan neutralisoijaa, kystaid plussaa) , minkä takia pissa on tosi hapanta ja tujun hajusta, voisiko tämä vaikuttaa toisen käytökseen?

    • jaii

      Mikä vain voi vaikuttaa kissan käytökseen. Jotkut ovat äärimmäisen herkkiä ja ihan pienen pieni asiakin voi laukaista stressin. Ulkoilevilla kissoilla yleisiä ovat reviirikiistat. Sisällä taas jopa huonekalun siirtokin voi vaikuttaa käytökseen. MIksei siis vahva pissanhajukin.

      Täytyy vielä lausua että ärsyttää näillä palstoilla nuo tyypit joilla on vahvat mielipiteet ja ovat aina oikeassa. Täällä kun yritetään vaihtaa kokemuksia ja auttaa toisiamme. Tuollaisilla kissaparka-kommenteilla ei auteta ketään. Hienosti ja vastuullisesti olette kissojanne hoivanneet. Huonoissa oloissa on kissoja niin maalla kuin kaupungissa. Onneksi myös hyvissä oloissa olevia. Kissoja jää auton alle ja joku niistä osaa paremmin varoa. Ihmisiäkin jää auton alle, vaikka osaamme erityisesti varoa. Vaiston varassa saaliin perässä juokseva eläin varmaan katso vasempaan ja oikeaan tietä ylittäessään. Kaikenlaista kulkijaa siis liikkuu, turha yleistää mikä on oikein mikä väärin.

    • Stressitönlemmikki

      Moi! Haluaisin kysyä onko ollut mikä annostus ja lääke kyseessä ?? kun ovat vissiin niin vahvoja jotta pilkkoa on hyväksi. Meidän kissalla on oireita nyt 3 kk stressannut/ syö heikosti ja nyppii karvaansa ja huutaa aamuyöt aamut. Talossa nyt tulokas pentukissa ollut 2 kk ja oireileva on kolmesta keskimmäinen ja ollut aina hyvin takertuva/ eroahdistunut/ pennusta asti kun otimme sen. Mutta nyt uuden kissan myötä käytös on jo pahempaa vaikka joka kissalla on oma rauhanpaikka. Joudumme pitämää pentua ja stressikissaa eri huoneissa muutoin yrittää hyökkiä pennun kimppuun... Pennun leikkaus edessä ja se voi rauhoittaa tilanteen kun ominaishaju muuttuu.. vaan jos ei , niin harkitsen tätäkin keinoa rakkaiden srtessin poistoon. Stressi vaikuttaa pian kaikkiin kissoihin ja on huonoksi elämänlaadulle. Serotoniini siis voi olla avuksi kissalle? Konsultoin ell tapauksessani mutta kokemustarinat tervetulleita :) onnea eläinten hyvinvointiin! Mitäpä ei rakkaansa hyvinvoinnin eteen tekisi.
      T. 3 v. Mörömaatiainen

      • Anonyymi

        Stressin syy on teillä selkeä, uusi kissa reviirille, joka ennenkin on ollut kissan mielestä hankala, kun sillä asuu toinen kissa.
        Kissaa ei oikein voi poisopettaa territoriaalisesta elämäntavasta, eli suomeksi vika ei mitenkään ole kissassa. Reviirintarkalle kissalle paras vaihtoehto on se oma rauhallinen reviiri.
        Oma kissani on siitä onnellisessa asemassa että on ainoa kissa, ja- on erittäin reviirintarkka. Kun yhdessä ulkoilemme, häätää pois käypäläiset vieraat kissat, vaikka ei mikään koon jättiläinen ole. Se vain pokkana aloittaa sen perinteisen kissojen systeemin, millä kertoo kaverille, että kaveri olisi pian jo kotipihassaan, jos lähtisi välittömästi.
        Minä saan toki olla reviirillä, olenhan minä kissan kulutushyödyke, joka toimittaa ruokaa, ja semmoisia muita palveluita.
        Onko muita kissoja pelkäävälle kissalle muuta elämän vaihtoehtoa? Oma alue kotiympyröistä? Muutto kotiin jossa ei ole muita?


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2646
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1991
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe