Synnytys pelottaa

Vaavintulevaäiti

Hei! Minun vauvani laskettu aika on jouluaattona, ja synnyttämään lähtö lähestyy. Minua pelottaa se, että sattuuko se hirveän paljon. Voisitekko kertoa miten teidän synnytys meni ja miten paljon sattui, jotta minun pelkoni helpottaa.

4

99

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Pojan äiti

   Tossa alempanahan on tuo synnytyskertomusketjukin. Sieltä löytyy varmaan paljon tarinoita.

   Oma synnytys oli pitkä (29 tuntia). Noin 20 tunnin jälkeen laitettiin epiduraali ja oksitosiini, koska lapsiveden puhkeamisesta oli jo yli 12 tuntia. Synnytyksestä toivuin erittäin nopeasti, koska en revennyt yhtään.

   Kaikki synnytykset on tietysti erilaisia, eikä tulevaan juuri voi varautua. Omasta synnytyksestä on kulunut jo reilu kolme vuotta. Kipu ei ole missään vaiheessa ollut vahvana mielessä. Kipua oli kyllä siinä tilanteessa, mutta näin jälkeen päin ajateltuna se ei ole mitenkään hallitsevana muistoissa. Itsellä on edessä seuraava synnytys alkuvuodesta ja voin sanoa, että ei pelota. Olen oikeestaan aika kiinnostunut näkemään, kuinka se tällä kertaa sujuu.

   Itselle avautumisvaiheessa kylpyamme oli hyvä paikka. Siellä oli paljon parempi olo. Ei vielä ihan niin kipeissä supistuksissä pyysin miestä painamaan korvan lehdistä. Se kai vei keskittymisen pois itse supistuksen aiheuttamasta kivusta. Kovempien supistusten aikaan pyysin miestä hieromaan rystysillä selästä. Kaikilla on varmasti ovat toiveensa, mikä helpottaa oloa. En minäkään ollut näitä kivunhelpotusmenetelmiä mitenkään valmiiksi miettinyt, mutta siinä tilanteessa ne tuntui hyville.

   Onnea koitokseen!

   • kestämätöntä

    Jälkeenpäin kipuja ei enää muista, onneksi. Synnytyksessä ajattelin, että saa olla kyllä viimeinen kerta, niin hirvittäviä kivut olivat. En pysty niitä edes kuvailemaan, mutta onneksi loppuvat lapsen synnyttyä.


  • älä pingota

   Älä pelkää vaan mene sinne avoimin mielin. Yksikään nainen ei voi kuitenkaan ennustaa miten synnytys etenee ym..
   Jännitys kuuluu asiaan... Kun H-hetki on käsillä, itellä ainakin katos koko jännitys. Ei vaan osannu enää jännittää. Sitä niin keskitty ottamaan supistuksia vastaan ym ettei ollu enää älliä edes jännätä..
   Suurella todennäkösyydellä kaikki menee kuitenkin hyvin.

  • kuunteleva_kirkko

   Hei tulevaäiti,
   ja hyvää synnytystä! Voihan toki olla, että olet jo vauvan saanut syliin, mutta joskus ne mokovat viihtyisivät yksiössään vielä kauan arvioidun ajan jälkeen.

   Synnytykseen kuuluu lähes kaikilla kipua, joka koetaan kovaksi tai jopa sietämättömän kovaksi. Synnytyskipu on kuitenkin kovin erilaista muista kivuista siinä mielessä, että sillä on hyvä tarkoitus. Supistusten välillä on tauko, ja ne ovat tavallaan aaltojen kaltaisia. Kipua voi helpottaa monin keinoin, kuuntelemalla kehoa ja liikkumalla tavalla joka tuntuu hyvältä, se auttaa vauvaa kulkemaan alaspäin synnytyskanavassa. Lämmin vesi suihkussa tai altaassa voi auttaa, ja synnytyssairaaloiden kätilöillä on usein monenlaista ehdottaa avuksi. Moni ensisynnyttäjä saa epiduraalipuudutuksen, kun synnytys kestää ja se säästää voimia.

   Hyvää joulua sinulle, se on varmasti aika jännää aikaa!

   Sinikka-pappi

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   288
   4469
  2. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   19
   3209
  3. Haluaisin tietää miten sulla menee

   Onko kaikki hyvin? Ja onko sulla yhtään ikävä mua? Itse haluaisin niin kovasti nähdä sut taas :(
   Ikävä
   91
   1361
  4. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   42
   1305
  5. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   272
   1181
  6. Uskallatko paljastaa

   Kaivattusi nimikirjaimet ja sukupuoli? Minä aloitan, KA, nainen.
   Tunteet
   37
   929
  7. Sofia kertoo et halusi luvan kokeiluihin seksin suhteen Lontoossa asuessaan..

   Katos nainen alkaa kertoa et seksikokeilut alkoi maistua, kun muutti Lontooseen.Marokkolainen räppäri ja tietenkin sekin on varsttu mies ja itse sen k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   154
   915
  8. Mikamika missä mika

   Polliisi etsii https://poliisi.fi/-/epailty-henkirikos-torniossa?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
   Tornio ja Haaparanta
   7
   862
  9. Aiotko saattaa sen loppuun

   ..mikä on meillä pahasti kesken..ja milloin...en jaksa odottaa enää..
   Ikävä
   54
   853
  10. En halua satuttaa sinua

   Mutta tässä ei ole järkeä!..
   Ikävä
   39
   797
  Aihe