Snelmannin kinkku hurjan suolaista, en suosittele

Snelmanniin pettyny

Ainakin Snellman kinkku oli hurja pettymys.

tehtiin se kaikien ohjeiden mukaan tarkasti. kaksi paistomottaria ja ultraäänimittari joka hankittiin lähinnä sulatuksen lämmönmittaukseen.

PAHINTA, kinkku oli erittäin suolainen, SUOLAINEN.

Suolaa ei saa pois, mutta sitä saisi kyllä lisää. Sinappi ei maistunut mitenkään hyvältä koska suolanmaku oli ylitsetuleva.

oli tuollainen joku 5,5 6 kg.
http://www.snellman.fi/sites/default/files/styles/content_width/public/kinkku_plankku.jpg?itok=T_1toiwD

http://www.snellman.fi/fi/blogi/tommi/joulukinkun-sulattaminen


(vietimme jo 4 lapsemme ja heidän lastensa Joulun, seuraavaksi viettävät huomenna puolison kodissa ja oikeana aattona on suku-Joulu, jne......

23

2207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pahaa.

      Meille ei osteta kahteen pekkaan kinkkua.
      Kaupasta ostin vasta siivutettua kinkkua pakkauksen.

      Kamalan suolaista.

      • äitemuori*

        Ku must tuntuu kans nää valmiit leikkeleet tosi suolasilta, vähä jo epäilen että se on tätä vanhuuden vaivaa. Ennen sitä pysty syömään vaik kuin tulista. Eli mun makuaisti on herkistyny, eik oikeen siedä mitää etikoitua suolakurkkuu, punajuurta ja sen semmottista.
        Ei oikeen viittis ostaa esim. metwurstia. ku ne maistuu pelkälle suolavedelle.
        Taitaa jäädä kinkkukin kauppaan tänä vuonna.


    • henrjii

      Dementtisten joululaulu Koska meillä on joulu.
      Meill paistetaan kinkku vasta ensiviikolla

    • Snelmanniin pettyny

      meillä oli myös runsaan kilon painoisia kalkkunafileitä, raakoja, suolattuja ja s-kaupasta suolattomia, niistä tuli "hyviä Joulukinkkuja", kun oli mieto perusmaku, päällr sinappia ja korppujauhoa, tuli hyvää.

    • kurkunleikkaajiensaa

      Kaupan rosolleissa kaikki muu on syötäväksi tarkoitteua, paitsi kurkunkuoret.
      Mihinhän kuoreton kurkku sijoitetaan?

    • henrjii

      pieni kinkku kannattaa keittää, niin liika suola häviää.
      Isommasta kinkusta liukenee liika suola paiston aikana

    • Ihmin tarvits suolaa

      Kyllä kinkussa pitää suolaa olla, mutta vettä saisi olla vähemmän. Pahimillaan (HK)
      on kinkun lihapitoisuus vain 83% 1,5% suolaa loput vettä.

    • ...

      Joka vuotinen narinan aihe.

      Valmiiksi suolatut kinkut ovat suolaisia. Säilyvyystekijä. Jos haluaa vähäsuolaisen, tai suolattoman, pitää ostaa tuorekinkku. Suolaaminen itse helppoa. Pitääpi olla iso ruisku ja tehdä mieluinen suolavesi. Sitä vettä sitten ruulaileen kinkkuun joka puolelta ja antaa vaikuttaa ja valua jonkin aikaa, vaikka yön jääkaapissa. Veteen suolan lisäksi vähän sokeria ja esimerkiksi salpietari antaa punertavan värin. Salpietaria saa ateekeista. Nykyisin sen ostamisesta menee kai ilmoitus poliisille, koska siitä voi tehdä räjähteitä. Mutta ei huolta, jos nyt ei ole mitään sen tyyppisäi rikoksia taustalla :D

      Valmiin kinkun voi liottaa vedessä, ei se sitten niin suolainen enää ole ja kinkun voi toki keittää, siinä vuola poistuu tehokkaammin.

      Itestä myös valmiskunkku on käytännössä aina kovin suolaista. Kinkkua kuluu tietenkin jonkin verran, en viitsi kuitenkaan enää nykyisin suolata itse pienen määrän takia. Suolaisuuden otan enenpi niinkuin kinkun ominaisuutena.

      Mutta toi hiton savumakuaromi tympii. Nyt sattui pikkukimpale kinkkua, johon oli ruutattu savuaromia. Ei paljoa, mutta kuitenkin. Savun saa peitettyä kyllä sinapilla. Vaikka savulihaa ja savukalaa mieluusti joskus syönkin,savu nyt ei sovellu jokapaikkaan. Monet sinällään hyvät makkarat jne mun mielestä pilattu sillä. Pakko mainita nimeltä Vataja, välttelen sen tuotteita just savun takia, sama Kivikylälläkin.

      Savua voi vältellä jotenkuten, suolalle ei voi oikein mitään.

      =DW=

      • suolakunkun kohtalo

        On se!
        Meinaan valmiskunkku hyvinkin suolainen.
        Mutta sehän ei valtakunnassa pahemmin haittaa, jos kuningatarta alkaa vaikka vanha suola janottamaan.
        Silloin voi kunkku itse sanoa, että "Sualaa, sualaa, enämpi sualaa!"


      • ...
        suolakunkun kohtalo kirjoitti:

        On se!
        Meinaan valmiskunkku hyvinkin suolainen.
        Mutta sehän ei valtakunnassa pahemmin haittaa, jos kuningatarta alkaa vaikka vanha suola janottamaan.
        Silloin voi kunkku itse sanoa, että "Sualaa, sualaa, enämpi sualaa!"

        Jep

        Pitänee mainita yks kinkun suolaus, mikä tosiaan onnistui kai täydellisesti. Ostin tuorekinkun. Oli vähän kiire, laitoin sen ämpäriin ja muutama paketti karkeaa merisuolaa perään. Paistoin sen sitten parin päivän kuluttua. Tota, ei sitä ois tarvinnut paistaa, se oli tönkkösuolattu. Mitäpä siinä, olipahan kerrankin pikkusuolaista pitkäksi aikaa >:/

        =DW=


      • fsda tyt

        Tuo meni aivan väärin;

        "Valmiiksi suolatut kinkut ovat suolaisia. Säilyvyystekijä. Jos haluaa vähäsuolaisen, tai suolattoman, pitää ostaa tuorekinkku"

        suurin osa kinkuista myydään pakastettuina, eivätkä ne tarvitsisi yhtään suolaa, suola heikentää säilyväisyyttä pakkasessa.

        Kyllä maalta saatu, vain pintasuolattu on hurjan hyvää. Sinappi ja muut ruoat maistuvat paljon paremmalta. Ei taida moni enää tietää kuinka hyvää on oikea liha, kun aina suolaatte. tosin suola lisää ruokahalua ja myös juomatkin maistuvat kun janottaa.
        .........................-........'
        Tuoreenamyydyt pitää suolata, muuten eivät kestäsi kuin reilun viikon, kuten muukin tuoer liha.


      • ...
        fsda tyt kirjoitti:

        Tuo meni aivan väärin;

        "Valmiiksi suolatut kinkut ovat suolaisia. Säilyvyystekijä. Jos haluaa vähäsuolaisen, tai suolattoman, pitää ostaa tuorekinkku"

        suurin osa kinkuista myydään pakastettuina, eivätkä ne tarvitsisi yhtään suolaa, suola heikentää säilyväisyyttä pakkasessa.

        Kyllä maalta saatu, vain pintasuolattu on hurjan hyvää. Sinappi ja muut ruoat maistuvat paljon paremmalta. Ei taida moni enää tietää kuinka hyvää on oikea liha, kun aina suolaatte. tosin suola lisää ruokahalua ja myös juomatkin maistuvat kun janottaa.
        .........................-........'
        Tuoreenamyydyt pitää suolata, muuten eivät kestäsi kuin reilun viikon, kuten muukin tuoer liha.

        Väärin.
        Kuka puhunut pakasteista? Ja pakastekinkutkin on älyttömän suolaisia. Suolalla juu sulatetaan jäitä maanteiltä. Mutta pakastelihassa se estää härskiintymistä, aibvan kuin muutenkin.

        Meitsi siis tehnyt useitakin tuorekinkkuja. Ja muutenkin syönyt joko vatateurastettua kasvatettua lihaa, sekä paljon riistaa. Liha vaatii riiputusaikansa. Mieti parman kinkkua, muutama vuosi kuivumassa, sitten valmis. Se ääri esimerkki, mutta jos joku on joskus syönyt sitkeää lihaa, tajuaa, mitä tarkoittaa riiputtaminen, kun vertaa sitä asiallisesti riiputettun lihaan.

        Suola on ensisijaisesti säilöntäaine, toissijaisesti mauste. Mutta, suomessakin kaiken muun yläpuolelle mene jodi, jota lisätään ruokasuoloihin. Ja, erittäin harmillista kyllä, elintarviketeollisuuden käyttämt suola t ovat jodittomia. Eli vaikka kuinka hotosti syöt suolaisia makkaroita, juustoja, eineksiä, oikein että tunnet itsesi tönkkösuolatuksi. Sä voit käesiä muuten jodin puuteeesta. Täsä ei paljoa puhuta, liian arka aihe. Struuma saatiin just suolan jodiaisen takia kuriin suomessa viiskytluvulla. Nyt, kun kotiruuan valistus vähenee moko ajan ja suosiossa kaikenmaailman jodittomat sormisuolat, ihan mahdollista, sttä struumaa ja muita sairaksia alkaa taas esiintymään.
        Vähän sama asia ton D vitsmiinin kanssa Sitä lisätään maitoon jee. Mutta tosiasiahan on, ei aikuinen ihminen juo maitoa. Ja suomessa pitkä talvi. Höponä D-vitamiinin puutteesta ei ole tuulesta temmattu, tosin sitä tietenkin liioitellaan kovin.

        Niettä kyllä itse laitettu liha tai kala on aina parasta, tietää mitä siinä on ja se on tuurillaan ja osaamisen ansiosta just syöjälleen mieluista ja tarpeellista. Kaupan valmiit, tai puolivalmiit jutut asia erikeen, ja niitähän ihmiset tosiasiassa eniten syövät. Erittäin harva pyytää kalansa tai kaataa hirvensä. Tällä palstalla muutama pöndeläinen kalamies, jotka aina mieluusti mainitsevat asiasta. Itekkin teoreetinen kalmie. Mutta, just. jos saa kunnon lihaa tai kalaa ja ite teke, se on niinkuin siinä- Muu eväs on sitten muuta evästä.

        =DW=


    • Pirre*

      Ostin atrian tuoresuolatun kinkun, 4kg, siitä me kaksi jo kyllin, toivottavasti on sopiva suola, se kun tahtoo olla vähän mskuasiakin kuinka suolaisesta tykkää.

      Poikakin pyysi hakemaan joulukinkun, ostin samanlaisen mutta yli tuplasti isomman, on siinä perreellä syödä muihen lisukkeiden lisäksi, esim.karjalanpaistin ja piirakoiden, mutta onhan siinä pyhiä kuluttaa. :) lapset, omat ja kai niitä lainalapsiakin joku tulee Jouluksi.
      P.s. Pittää varuiksi selventää miksi äidillä kinkut haetetaan, sattu nääs
      reissuviikko ja ei halunnu pakaste kinkkua otta, siksikin kun pakastin on kuulemma täysi, mutta mummohan on jonniijoutava asioille ja kun sain tänne meille päivystäjän.

      Hyvää Joulua toivottelen jo tässä mutkassa kaikille - vielä myöhemminkin mutta varoilta ajoissa ettei unohu.

    • bessie*

      Aloitukseen

      Sinä sitten mainostat oikein kuvan kanssa, vaikka täällä käsittääkseni ei saa mainostaa.

      • tcgre b5yu

        "Sinä sitten mainostat oikein kuvan kanssa"


        minusta oli tiedoittamista, ei mainostamista,


      • bessie*
        tcgre b5yu kirjoitti:

        "Sinä sitten mainostat oikein kuvan kanssa"


        minusta oli tiedoittamista, ei mainostamista,

        Tavallaan makuasia tuokin, kuten kinkkujen suolaisuus ja paremmuus tai huonommuus.

        Pitäisi varmaan vähintäänkin suorittaa vertailu muutaman muunkin valmistajan vastaavan tuotteen välillä, ja sitten vasta ruveta tiedottelemaan. Suolatussa kinkussa on suolaa, sitä varmaan ei tarvitse kenellekään tiedottaa.


    • suolaa suolaa enemmä

      Minä olen ostanut Tanskalaisen kinkun useana vuonna sen vuoksi että se on kunnolla suolattu toisin kuin kotimaiset. Niin tänäkin vuonna. Siinä on makua ja mehevyyttä ja sen kanssa maistuu tulinen sinappi ja etikkasäilykkeet.
      Kotona aikoinaan äiti suolasi kinkun aina suolavedessä saavissa. Sekin oli hyvää. Yhtenä vuonna oli jopa oma possu josta kinkku saatiin.
      Se ei haittaa jos kinkun suolaisuus janottaa. Vettä tulee hanasta.
      Nykyään ärsyttää suolattomuushössötys joka paikassa. kalatkin usein niin vähäsuolaisia ettei maistu miltään.

    • Minun kinkkuni tuli juuri uunista ulos. Maistoin, hyvää on ; )

      • henrjii

        mä en ole viellä pannut sitä sisään, paista kinkun vasta jouluksi


    • ykköskokki

      Keittäkää kinkku liedellä, upotatte kinkun veteen. lukekaa ohjeet netistä. Keitettäessä liiat suolat plus muut mahdolliset säilöntäaineet sekä rasva jäävät veteen. Kinkkumittari on hyvä olla tässäkin mukana.

      Keitän kinkun, maku senkun vain paranee.

      • Korppis*

        Luin vanhasta keittokirjasta, että keittämällä kypsytetystä kinkusta tulee kuivahkoa.


    • Lorena*

      Vanhat keittokirjat ovat tosi hauskoja lukea. Pohtimista tulee painomitoista, kirjan tekstistäkin. Mamma oli saanut köksän opit 1920-luvun lopulla talouskoulusta. Repaleinen, lehdet jo irronneet, suomen kieli sen aikaista. Painomitat unssi,grammojakin jo näkyy,

      Saagosuurimot ovat minulle puhdasta hebreaa,joista valmistettiin kiisseliä. Kiisselin päällekovaa kermavaahtoa ja sokuria jne...
      Miettimistä aiheutti, Ota sian liikkiö tiinusta suolavedestä ylös. katso että kuorittu peruna pysyy veden pinnalla, vie sisästilohin lämpiämään ennen keittämistä jne.

      Että kirjan opeilla talousalan koulutuksissa hyviä emäntiä ja opettajia tuli maahan jatkamaan talousalan oppeja.

      • äitemuori*

        Mulla on yks vanha keittokirja (v.1914), siinä kinkun suolaamiseen tarvitaan karkeaa suolaa, sokuria ja salpietaria, ensin tämmänen seos hierotaan porsaan liikkiön pintaan pariks pväksi, sitten suolaveteen 3-4 vk, sitte keitetään( kun on ensin hyvin huuhdottu) n. 3-tuntia tai kauemmin, lopuksi valutettu ja koristeltu liikkiö pannaan kuumanalaiseen uuniin koreasti ruskettuun 30-40 min.
        Jos nyt tarttisin salpietaria, nii ei taitais löytyä. Mut oli ne niksit silloinki:))


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 178
      1903
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      50
      1836
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1353
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1164
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1099
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1085
    Aihe