Aseksuaalisuus ja sukupuoli

alone4eva;P

Miten muut aseksuaalit kokevat oman sukupuolensa?

Itse olen kokenut lapsuudesta lähtien sukupuoleni jotenkin niin, että minulla on toki tietyt lisääntymiselimet, tietynlainen kroppa jossa kyllä viihdyn, minulla on tiettyjä ominaisuuksia jotka yleensä liitetään naisiin, viihdyn naisen roolissani, olen enimmäkseen feminiininen, pidän esim meikkaamisesta yms., mutta mikään näistä ei sinänsä kerro mitään sukupuolestani, koska yhtälailla nämä ominaisuudet voisi olla miehellä. Se on kuin pukisi jonkin roolin vaatteet päällensä ja samalla viihtyen siinä roolissa, mutta se on kuitenkin pelkkä rooli enkä minä. Tavallaan koen eri sukupuolet keksittyinä määritelminä joita ei ihan aikuisten oikeasti ole olemassa vaikka tiedostankin ettei kaikki ihmiset koe näin kuin minä. Että kun minua katsotaan niin minut nähdään naisena. Joten olen päätellyt ettei minulla ole kovin vahvaa sukupuolikokemusta. Ehkä siksi en tunne vetoa nimenomaan sukupuolia kohtaan..? Minua myös ahdistavat kovin perinteiset ja tiukat sukupuoliroolit ja rakenteet.

3

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • roolit ja rakenteet

      Ei sukupuolta ole sinänsä olemassa muuta kuin ehkä rajatussa biologisessa mielessä. Mutta sukupuoleen liitettävät sosiaaliset normit ja mallit ovat osa kulttuuria ja ihmisten välisiä käyttäytymisnormeja. Ne ovat kielen tuotetta, eivätkä fyysisesti todellisia.

      Ihmisen on helppoa määritellä itsensä sukupuolen kautta, koska miesten ja naisten ulkonäkö eroaa toisistaan keskimäärin melko paljon ja koska suurin osa ihmisistä on heteroseksuaaleja. Ja tämä on kai syy sille miksi sukupuoli sosiaalisena konstruktiona on alunperin syntynytkin.

      Sukupuolinormit voivat hämmentää ihmistä etenkin silloin jos ei itse koe vastaavansa itselle määrätyn sukupuolen normeja. Silloin alkaa väkisinkin miettiä että onko minussa jotain vikaa kun en käyttäydy samoin kuin muut miehet/naiset.

      Aseksuaalit ovat ryhmä jonka olemassaolo on alettu myöntää laajalti vasta viime vuosina. Sitä ennen aseksuaalisuus nähtiin patologisena tilana joka vaati hoitotoimenpiteitä. Seksi on niin keskeinen osa kulttuuria että ihmiset jotka eivät syystä tai toisesta halua sitä, mielletään epätodellisiksi tai sairaiksi. Valtavirtakulttuurin ja normien mukaan ihmisellä on pakko olla seksuaalisia haluja ja toiveita jossain vaiheessa lisääntyä. Nämä määritelmät sulkevat ulkopuolelleen melko moniakin ihmisiä.

    • Hmmhmm

      "Ehkä siksi en tunne vetoa nimenomaan sukupuolia kohtaan..? Minua myös ahdistavat kovin perinteiset ja tiukat sukupuoliroolit ja rakenteet."

      Voisi olla minun kirjoittamaani tekstiä. Olen itse romantikko (?) aseksuaali, mutten osaa tehdä selkoa edes omasta romanttisesta suuntautumisestani. Bi-, lesbo-. panromantikko? Mistä sen tietää?

      Mikä omaan sukupuolen kokemukseeni tulee, koen kyllä itseni naiseksi, mutten määrittele itseäni ensisijaisesti oman biologisen sukupuoleni (sex) kautta. Olen sinänsä sinut asian kanssa, enkä koe olevani väärässä ruumiissa tai muuten "jumissa". Silti, biologinen sukupuoli kertoo ihmisestä vain niin paljon ja lisäksi koen perinteiset sukupuoliroolit ja -odotukset erittäin epämukavina.

      Genderin tasolla koen itseni enemmän androgyyniksi kuin naiselliseksi olennoksi.

    • asekkkk

      Koen ensisijaisesti olevani oma persoonani, sitten ihminen, sitten mies. Ja koska kävin sukupuolenkorjausprosessin läpi, voin sanoa vain että sukupuoli on asia jonka koen vahvana, mutta se ei määrittele minun persoonaani, eli olen millainen olen, enkä yritä olla maskuliininen sen enempää kuin persoonaani sopii. Minä olen minä sellaisena kuin olen.

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6263
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4006
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2416
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1413
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      971
    Aihe