Aloittaako ATTENDO Oy SOTE palvelut

epäilevä

Uutisoitiin, että attedo tuottaa SOTE palvelulut Pyhtäälle 1.1.2015 alkaen.
Onko tämä totta?

24

225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kusetusmeininkiä?

      Ei kai pidä paikkansa? Lopettako kunta sote palvelunsa ja alkaa maksaa 16 milj euroa vuodessa jollekin yritykselle 1.1.2015 alkaen? Jääkö kunnalle muutama sotepuolen viranhaltija, joiden kulut olisi vuodessa pari miljoonaa? sisältyivätkö ennen 16 miljoonaan?

      Joutuuko Kuntalainen turhaan lähestymään uutta toimijaa? Saako hän sieltä apua? saako ainakaan maksusitoumusta muualle, sehän olisi pois yksityisen yrityksen tuloksesta?

      Toivottavasti kuntalaisten lompakot ovat pulleassa kunnossa, Loviisassa ja Kotkassa on monia yksityisiä lääkäriasemia, joiden puoleen voi tulevaisuudessa kääntyä.

    • päätökset

      Uutisointi oli Pyhtään kunnan päätös, muualla Attendolla on ollut vaikeuksia, jotka on johtanut oikeusasteelle.

      • kotkalainen2

        Milloin Attendo alkaa operoimaan Mäntyrinnettä?


    • atte55

      1.1.2015 alkaen

    • Kotkasta muuttanut

      Miesääntä joka sanoo: " teitä ennen on jonossa 12 puhelua,odottakaa rauhallisesti,teitä palvellaan pian,kiitos ystävällisyydestä". tai jotain tähän suuntaan,ei Attendon aikana tarvitse kuunnella.

      • virallinen trolli?

        Attendo aloitta vasta 1.1.2015, mutta kerrot tämän jo 22.12.2014. Oletko ennustaja?


      • rauha maas
        virallinen trolli? kirjoitti:

        Attendo aloitta vasta 1.1.2015, mutta kerrot tämän jo 22.12.2014. Oletko ennustaja?

        Mty rinne on yhdistys, ei kunnan. Juu, maksaa 16, mut omana tuotantona enemmän. Miksi vouhkaatte netissä, menkää ao tilaisuuksiin älkääkä lietsoko asioita, joilla ei ole perää.http://terveys.pyhtaa.fi/


      • Rauha taivaas
        rauha maas kirjoitti:

        Mty rinne on yhdistys, ei kunnan. Juu, maksaa 16, mut omana tuotantona enemmän. Miksi vouhkaatte netissä, menkää ao tilaisuuksiin älkääkä lietsoko asioita, joilla ei ole perää.http://terveys.pyhtaa.fi/

        Jos oman sotetuotannon kustannukset on kokonaisuudessaan 16 miljoonaa, ja nyt se ulkoistetaan 16 miljoonalla, mutta osa henkilöstöstä jää kunnan palkkalistoille, niin missä on säästö? Kunnan pitäisi olla palveluja tuottava, ilman voittotavoitetta, onko attendolla sama tavoite? Eikö kunnalla ole jo kokemuksia ulkoistamisesta ( kotihoito)? Paljon se kokeilu maksoi?


    • kuntavastaa

      Pyhtään kunnan on palkattava virkalääkärit, kunta vastaa SOTE palvelujen tuottamisesta ja maksumääräykset hoitaa (TK,HAMMASTK ja SOSTÄTI) ja AVI valvoo kunnan toimintaa.

    • Epäilevä

      Haluaisin kuntavastaalta rehellisen vastauksen, että kuinka paljon 16 miljoonan sopimushinnan lisäksi kunnalle jää kuluja, jotka ennen ovat kirjattu sote-kuluihin? Siis yllämainittujen virkamiesten palkka- ja sivukulujen lisäksi. Näkyy ainakin Attendon työntekijät ajelevan työajoja kunnan autoilla.

      • Lökörön_puomi

        Muuta en tiedä, kuin sen että lääkäriin pääsee viikossa.
        Kotkassa taitaa ajan saada 3 viikon päähän.


      • Pappa199000

        On mukava käydä Suomalaislääkärin vastaanotolla Pyhtäällä ja saada asiallista palvelua sekä kiireetöntä kanssakäymistä lääkärin kanssa.


    • nurmimajuri

      Eipä taida olla kunnalla autoja...muuta kuin teknisen varikolla kuorkki ja raktori.

      • yksikusetetuista

        Ai ei vai. Esimerkiksi: FJA-110 Toyota avensis farmari. Ja varmaan muutkin SOTE-autot. Omistaja Pyhtään kunta, haltija Attendo Oy. Taitaa olla yksi esimerkki tavasta, jolla Attendolle on pedattu toiminta kannattavaksi Pyhtäällä.

        Ja useammin lääkäriltä saa kuulla "hoono soomi" kuin edes savon viäntöä.


    • PISSITYS

      Päättäjät vastatkaa rehellisesti miten autoasia on niin ei tule turhia epäilyksiä ja
      puheita .Ja nimenomaan kustannukset kiinnostavat veronmaksajia.

      • Mogenpörttare

        Autoasia on vain pieni raapaisu tässä sotkussa. Tuon sopimuksen kun laittaa levälleen ja antaa viisaampien tutkittavaksi niin paljastuu asiaa lobbanneiden tyhmyys ja/tai törkeys. Ja nyt on menossa teknisellä puolella sama peli. Ihan oikeasti Pyhtäällä ulkoistaminen pitäisi alkaa ylhäältä päin (en tarkoita Hirvikoskelta).


      • anu199000
        Mogenpörttare kirjoitti:

        Autoasia on vain pieni raapaisu tässä sotkussa. Tuon sopimuksen kun laittaa levälleen ja antaa viisaampien tutkittavaksi niin paljastuu asiaa lobbanneiden tyhmyys ja/tai törkeys. Ja nyt on menossa teknisellä puolella sama peli. Ihan oikeasti Pyhtäällä ulkoistaminen pitäisi alkaa ylhäältä päin (en tarkoita Hirvikoskelta).

        Lääkäriin pääsee ennätyajassa.


    • PYRKYRIMÄTÖN

      No niin, nyt on hyvä sauma Persujen kaikki tietävällä RAUL LEHDOLLA tilaisuus
      vastata ja perehtyä tähän suuren veronmaksajan esittämään kysymykseen ja tuoda
      asian todelinen tila veronmaksajien tietoon .Kaiketi päättäjillä on selkeä tieto siitä
      mitä on tullut sovittua ja mitä se OIKEASTI pitää sisällään ja MAKSAA veronmaksa-
      jille.Suurimmat KUSETTAJAT äänestäjiä kohtaan olivat(työväenpuolue persut) lue
      SMP.n jatke äärioikeistopuolue .Pahempi kuin kokkarit ja keskusta ,että näin se
      vaan menee!!

    • Renska

      Hyvin toimii palvelut. Kiitos kunnan päättäjien, ihme kitinää täällä. Hyvä että on päättäjiä jotka uskaltaa tehdä ratkaisuja. Jos menee vikaan niin aina voi sitten parantaa. Palvelut on jopa parantuneet. Eiköhän tuo auto ole ollut kunnalla jo ennen Attendoa. Eikö päätöksen tehneet selvityksen jälkeen kaikki 27 valtuutettua ja sote lautakunta? Kaikki puolueet olivat selvityksen takana. Hintahan on kiinteä, sillä saamme nyt palvelut. Minulla on ainakin ollut aina soomi lääkäri ja mitä väliä sillä on mistä henkilö tulee, lekuri kun lekuri. Hävetkää valittajat, ettehän te mihinkään ole tyytyväisiä, sama valitus olisi vaikka tk olisi kunnan järjestämä palvelu eikä ostettu palvelu. Taitaa valittaja olla joku demari joka on joutunut tekemään töitä juoruilun sijasta.......kuntahan on saanut kustannukset nyt hallintaan. Se ja palvelu kiinnostaa meitä veronmaksajia. Sopimuksen sisällöstä te narisijat ette tiedä ja ymmärrä mitään. Kun sote palveluja käyttää tuhannet viikossa, on selvää että kaikki ei aina ole tyytyväisiä, prosentuaalisesti silti yleensä onnistuu, usein tyytyväisiä ei olla siksi, että lääkäri ei kerro sitä mitä potilas haluaa kuulla.

      • starkkipas

        Niin, sopimuksen sisällöstä emme tiedä, ja sehän on ollut lobbajien tarkoituskin.


      • justjooko

        Tuskin se 16 miljoonan kaupassa on auton käytöstä kiinni.....kuntaliitolla ei ole sopimukseen ollut sanomista, joten tuskin pitäisi olaa suoli palstallakaan.


      • vahvajusssioon

        Palvelut toimii KIIIIIIIIIIIIIIIIIIITETTÄVÄSTI !

        Se riittää minulle.


    • alöö

      Pyhtään sote-ratkaisu parantaa palvelujen saatavuutta ilman lisäkustannuksia

      Pyhtään sosiaali- ja terveyslautakunta valitsi sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajaksi Attendo Terveyspalvelut Oy:n, joka on Pohjoismaiden suurin terveydenhuollon ja hoivapalvelujen yritys. Tarjouskilpailu toteutettiin puhtaana laatukilpailuna. Pyhtään kunnan sosiaali- ja terveysmenot eivät kasva kahden seuraavan vuoden aikana.

      Sosiaali- ja terveyslautakunta valitsi Pyhtään sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajaksi 1.1.2015 – 31.12.2024 ajalle Attendo Terveyspalvelut Oy:n. Hankinta toteutettiin laatukilpailuna, missä palvelun hinta oli määrätty etukäteen. Tarjouksien vertailussa pääpaino oli palveluiden saatavuudessa, prosessien sujuvuudessa ja asiakaslähtöisyydessä. Pyhtään sosiaali- ja terveyspalveluita tulee enemmän tarjolle lähipalveluna ja palveluiden saaminen nopeutuu. Pyhtään kunnalla on harvinainen tilanne päätöksen myötä, sillä nyt tiedetään seuraavan kahden vuoden sosiaali- ja terveyspalveluiden menoerät. Kahden ensimmäisen vuoden jälkeen sosiaali- ja terveyspalveluiden kustannusten nousu on sopimuskaudella enintään 3% vuodessa.

      - Pyhtäällä ollaan haluttu nopeampaa ratkaisua sosiaali- ja terveyspalveluiden menojen kasvuun sekä palveluiden saatavuuden heikkenemiseen. Kunnan hankinnan tavoitteet ovat pääosin samat kuin valtakunnallisen sote-uudistuksen. Uudelta yhteistyökumppanilta odotetaan merkittäviä panoksia kuntalaisten lähipalveluiden kehittämiseen asiakastarvetta vastaavaksi. Pyhtään sosiaali- ja terveysmenot eivät tule kasvamaan vuosien 2015 ja 2016 aikana. Harva kunta pystyy sanomaan saman, Pyhtään sosiaali- ja terveysjohtaja Timo Hokkanentoteaa.

      Attendon tarjous on toteutettu Attendo Kuntaturva- tuotteen periaatteiden mukaisesti. Attendon Kuntaturvan lähtökohta on tarjota kiinteähintaiset sosiaali- ja terveyspalvelut helposti saatavina lähipalveluina kuntalaisille ja laajentaa palvelutarjontaa tarpeen mukaan.

      - Pyhtään järjestämän hankintakilpailun voittaminen on meille erittäin merkittävä asia, sillä monivuotinen sopimuskausi luo aidon mahdollisuuden kehittää palveluita pitkäjänteisesti yhteistyössä kunnan ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa kuntalaisten hyväksi, sanoo Kuntaturvajohtaja Virpi Holmqvist.

      Kymenlaaksossa sijaitseva 5400 asukkaan Pyhtää, on viides kunta Suomessa, jonka sosiaali- ja terveyspalvelut Attendo toteuttaa Kuntaturva-mallin mukaan. Muut kunnat ovat Rääkkylä, Tohmajärvi, Puolanka ja Kärsämäki.

      - Varmistamme kuntalaisille laadukkaat lähipalvelut ja toimivan palveluverkoston riippumatta sote-uudistuksen aiheuttamista muutoksista tulevaisuudessa. Pyhtää on Suomen edelläkävijä ja erinomainen esimerkki laajalla monituottajamallillaan. Haluamme kehittää mallia edelleen ja rakentaa uusia asiakaslähtöisiä innovaatioita. Pyhtään sijainti lähellä pääkaupunkiseutua voi avata uusia mahdollisuuksia sote-yrittäjille, kun asiakkaiden valinnanvapaus lisääntyy Holmqvist lisää.

      Pyhtään kunnanjohtaja Olli Nuuttilan mukaan nyt päätetty ratkaisu toteuttaa erinomaisesti Pyhtään kunta- ja palvelustrategiaa. – Asiakaslähtöisyys on kuntamme palveluiden ytimessä. Attendon ja sen kumppanien kanssa pääsemme edelleen kehittämään innovatiivisia tapoja palvella pyhtääläisiä sote-asioissa.

      Ennenhän kasvu oli 10 pinnaakin vuosi.

    • makik

      tarjouskilpailu oli avoin ja siihen lehtitietojen mukaan ennen tarjousten jättämistä keskusteltiin useiden tarjoajien kanssa. Nyt tiedetään just mitä maksaa ja mitä on tasrkoitus tuottaa, eikö meidän pitäs olla tyytyväisiä? Minä olen, palvelu pelaa ja tutut työntekijätkin on työssään tyytyväisiä. Miks pitää haukkua päättäjiämme? Nehän on tehneet hyvää työtä ja niissä puitteissa jotka meillä täällä on. Taikuri voi vetää hatusta mitä vaan, mutta eiköhän arvosteta tätä reaalimaailmaa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      91
      1864
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      409
      1466
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      90
      1270
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      13
      1049
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      69
      976
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      10
      946
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      179
      943
    8. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      48
      913
    9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      239
      884
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      827
    Aihe