Virolaisen populaation leviäminen

Kalju Kulli

Tämänkertainen esseeni käsittelee virolaisten leviämistä pohjoisemmille alueille, sen verrannollisuudesta eläinkunnan elinalueiden muutoksiin, sekä kielen etymologiaa.

Voidaan kiistellä siitä, miten paljon väitetyllä ilmastonmuutoksella on tekemistä virolaisten muuttoon Suomeen. Uusia vieraslajeja kuitenkin muuttaa yhä pohjoisemmaksi globaalisti. Afrikkalainen haitallinen tappajamehiläinen leviää yhä pohjoisemmaksi Yhdysvalloissa. Suomessa esimerkiksi haitallinen tokko (kala) on levittäytynyt eteläiseen Suomeen, ongelma on tunnustettu ja sitä yritetään hävittää kalastamalla. Se tuhoaa elinmahdollisuuksia alkuperäisiltä kaloilta, etenkin ahvenelta.

Yleisesti ottaen on todettava että vieraiden elämänmuotojen siirtyminen viljalti uusille alueille vie ravinnon tms. muilta lajeilta. Vielä 20 vuotta sitten kukaan ei "tarvinnut" virolaisia bussi- tai taksikuskeja puhumattakaan rakennustyöläisistä. Nyt sanotaan ettei Suomi pyörisi ilman heitä. Todellisuudessa kyseessä on vain työnantajien pyrkimys mahdollisimman halpaan työvoimaan laadun kustannuksella ja siinä auttamatta suomalainen häviää. Se lienee ainoa asia missä virolainen voittaa suomalaisen.

Kieli on aina omanlaisensa, mutta jonkinlaista vertailua voidaan tehdä eri kielien kesken. Viron kieli muistuttaa lauserakenteeltaan, sanoiltaan ja puhetavaltaan vain puoliksikehittyneeltä Suomelta. Suomi on mahdollisesti kuulostanut pitkälti virolta kivikaudella tai varhaisella pronssikaudella, jolloin ihmiskunnan etymologian kehitys oli vielä lapsenkengissään. Myöhempinä vuosituhansina ihmiskunnan kehitys mahdollisti kielen ja kulttuurin kehityksen nykyiseen tilaansa, josta suurin osa Euroopankin maista ja kansoista nauttii.

14

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suomipoeka

      Mitä vittua sä selität! Suomalaiset on paskoja. Vitun paska kalju kulli olet paska.!!!
      En ole virolainen! OLEN SUOMALAINEN! OLEN NATON JA EU: MYÖNTEINEN EI SE OO VIROLAISTEN VIKA JOS NIILLÄ MENEE HYVIN JA NE KÄYTTÄÄ KILPAILUKYKYÄ HYVÄKSI. MEIDÄN POLIITTIKKA ON VAAN MÄTÄ

      • Kalju Kulli

        Jo otsikkosi paljastaa sinut virolaiseksi, vaikka oletkin asunut Suomessa varmaan aika kauan.

        Pahoitteluni etten ole työkiireiden vuoksi voinut ainakaan viikkoon kantaa korteani kekoon tämän palstan keskusteluissa, mutta siitä huolimatta hyvää joulua kaikille suomalaisille sekä rehellisille virolaisille.


    • Velirand

      "Suomi on mahdollisesti kuulostanut pitkälti virolta kivikaudella tai varhaisella pronssikaudella"
      Päinvastoin. 800-1000 vuotta sitten viron kieli muistutti suomea.

      • hohhohoo

        Toivottavasti taantumus koskee vain kieltä eikä viron puhujia. :D


    • Pallo hukassako?

      Asun tässä Helsingin laitamilla ja voin vain ihmetellä kuinka huonosti helsinkiläiset osaavat itse huolehtia asioistaan. Apua tarvitaan tien ja junaradan täydeltä ja laivalla lisää.
      Taannoin tapasin sähköurakoitsijan Hämeenlinnan etäisyydellä ja hän sanoi porukkansa käyvän säännöllisesti Helsingissä töissä, joskus jopa kurottajan kanssa kun pitää ilmajohtoja laitella.
      Ja tuossa kolmostiellä menee aamuin illoin kymmeniä pakettiautoja miehineen ja työkaluineen uusavuttomia stadilaisia auttamaan.
      Kummallista sikälikin että tietääkseni peruskoulun jälkeen on valittavissa kaksiraiteinen opintie, samalla voi suorittaa ammattikoulun ja lukion, luulisi sitä kautta esim. sähköasentajia syntyvän. Mutta jos nuoriso luulee, että sähköhomma tarkoittaa vain peliohjelman joystickin heiluttelua.
      Epäilen että meillä lapsoset saavat kotoaan vääränlaista elämisen mallia ja opetusta.

      Ja luulisi sieltä autokoulun kautta jotenkin linja-autokorttikin irtoavan.

      • sitten totuutta

        Asut jossakin hoitokodissa tai jonkun holhoojan alaisuudessa.


    • Aleksi Neukkulainen

      Nyt kul.li kuullut uuden sanan ja viikon verran sepustellut tekstiä. Älä kirjoittele etymologiasta, et ymmärrä sitä. Ja niinkuin aikaisemminkin olen kirjoittanut, älä ota niin tosissasi epämääräisiä tunteita tai ääniä joita kuulet. Se mikä sinusta tuntuu tai miltä sinusta joku kuulostaa ei ole totta. Ehdin olla jo viikon ilonen, että olet aloittanut lääkityksen, jatka lääkityksen linjalla. Tuntemuksesi ja aistiharhasi vähenevät, positiivisuutesi lisääntyy ja elämän laatu paranee sinulla, sekä muilla ;D

      • Kulli vaan

        Peräänkuuluttaisin Aleksi Neukkulainen alias Leijonasydämeltä asiallista argumetointia henkilöön menemisen sijaan. Jo Neuvostoliitossa ei-toivottujen asioiden lähettiläitä pyrittiin mustamaalaamaan keksimällä kaikenmoisia valheita.


      • Aleksi Neukkulainen
        Kulli vaan kirjoitti:

        Peräänkuuluttaisin Aleksi Neukkulainen alias Leijonasydämeltä asiallista argumetointia henkilöön menemisen sijaan. Jo Neuvostoliitossa ei-toivottujen asioiden lähettiläitä pyrittiin mustamaalaamaan keksimällä kaikenmoisia valheita.

        Olet selvästikkin Neuvostoliitto asiantuntija. Peräänkuuluttelu on kul.lille tuttua, perässähiihtelijä ei voi muuta tehdäkkään. Vaihda kuitenkin jo lasikuitusuksiin ja luovu puusuksistasi, muuten et pääse tälle vuosikymmenelle koskaan. ;D Vai asiallista argumentointia :,D ;'D.
        Otahan nyt nopeasti iltalääke ja näytäppä mallia asiallisesta tekstistä. ;'D
        Sussa on samanlaista mustaa huumoria kuin Putinissa.


      • Kalju Kulli
        Aleksi Neukkulainen kirjoitti:

        Olet selvästikkin Neuvostoliitto asiantuntija. Peräänkuuluttelu on kul.lille tuttua, perässähiihtelijä ei voi muuta tehdäkkään. Vaihda kuitenkin jo lasikuitusuksiin ja luovu puusuksistasi, muuten et pääse tälle vuosikymmenelle koskaan. ;D Vai asiallista argumentointia :,D ;'D.
        Otahan nyt nopeasti iltalääke ja näytäppä mallia asiallisesta tekstistä. ;'D
        Sussa on samanlaista mustaa huumoria kuin Putinissa.

        :D Asiat voidaan esittää myös huumorin varjolla ilman että itse sisällön laatu kärsii. ;D


      • Aleksi Neukkulainen
        Kalju Kulli kirjoitti:

        :D Asiat voidaan esittää myös huumorin varjolla ilman että itse sisällön laatu kärsii. ;D

        Voidaan kiistellä siitä, miten paljon väitetyllä ilmastonmuutoksella on tekemistä venäjämieliseen ajatteluun Suomessa. Uusia vieraslajeja kuitenkin muuttaa yhä lännemmäksi. Venäläinen haitallinen Hirvikärpänen leviää yhä pohjoisemmaksi Suomessa. Hirvikärpänen munii Suomalaisen hirven karvapeitteeseen. Ravinnokseen se imee hirven verta. Yhdessä hirvessä voi olla jopa 10.000 hirvikärpäsyksilöä.

        Putin trollaaminen, Venäjän ihannointi ja Viron (Venäjän vihollinen Nato maa) dissaaminen, on monen "suomalaisen" riesaksi idästä lennähtänyt "hirvikärpänen". Tuo kärpänen lisääntyy isäntänsä aivoissa, lopulta sairastuttaen koko yksilön. Oireet ovat mm. epärealismissa eläminen, kateus, katkeruus, ylimielisyys, ylpeys ja huonot tavat.


    • Tahvo

      Fantastiik kirjotamine. mina ole Eestist Tartu universiitist ja mina taha sinu tulemast meije universiteetist räägimä.

      • Soome põder

        Harjutamine teeb meistriks. Sul on küll natuke pikem tee. Soovin et läheks kooli õppima eesti keele kirjutamist. Aga ma küll ei usu et sa õppid, vabandust.


    • soomepõder

      Soovin küll rohkem eestlaset Soome tööle. On eriti kena kui saame kultuurisided meie riigide vahel ning inimeste vahelised sided kindlustama.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      244
      2140
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      82
      1836
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      74
      1534
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      109
      1255
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1150
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1115
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1044
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      970
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe