Pakko opiskella? Ei tukia!

Oravanpyörä

Tällainen tapaus.
Olen ollut vuosia määräaikaisissa ja pätkätöissä, eläköitymiseen on tusinan verran vuosia. Omalla alalla pätevä ja kokemustakin tietysti on, mutta aina olen kouluttanut itseäni lyhyillä tai pidemillä alan koulutuksilla saadaksen lisäpisteitä työnhaussa toivossa vakituinen paikka.
Olen nyt saanut kirjeen, että minut on hyväksytty opiskelemaan koulutukseen, joka on 60 op ja kestää 1,5 v, pakolliset lähipäivät n. 4 krt/lukukausi, mutta koulu (yliopito) on 250 km matkan päässä.
Sivujuonena kerron, että olen äsken joulun alla jäänyt työttömäksi edellisestä työpaikastani, joka oli äitiysloman sijaisuus. Olen toki saanut jo seuraavankin paikan ja työt siellä alkavat 12.1. Joten siinä välissä on tuollaiset 20 päivää "lomaa". Olen kumminkin mennyt katsomaan kalenteria ja häin ihmettelemään, enhän minä saa penniäkään ansiosidonnaista tuolta ajalta, kun siitä menee 7 työpäivän karenssi, joulut, pyhät, viikonloput, juhlat ja muut! Eli joulukuun palkka, joka tulee 30.12, on 20 päivältä, ja tammikuun palkka (12.-31.1) 19 päivältä vaan.
No sitten seuraava sivujuoni on se, että tammikuussa sen koulutuksen lähijaksoja onkin kokonaiset kaksi, kolme plus neljä päivää, eli seitsemän arkipäivää. (Ks. edellä monelta päivältä saan tammikuussa palkkaa).
Ja niiltä koulussaolopäiviltä pitäisi hakea palkatonta vapaata tietysti.
Olen soittanut Kelat, kassat, liitot, työkkärit , eikä kenelläkään siellä näyttänyt olevat vastausta siihen, onko jotakin mahdollisuutta saada jonkinlainen tukimuoto, kun todelakin haluaa parantaa omaa työmarkkinatilannetta vihdoin ja viimein.
No ei. Koulu ei ole päätöiminen. 60 op. Edelinen työ ei ollut 1v, vaan 4 kk. Nykyinen työ ei ole vakituinen, vaan juuri tänään olen työtön, ja seuraava 5 kk kestävä työ alkaa vasta uden vuoden puolella.
Jos olisin totaalityötön, saisin 18 e/pv ylläpitokorvausta.
Oravanpyörääkö?
Mitä tekisi?
Vuoden loppuun muuten pitää laittaa viestiä sinne, että otanko koulutuspaikan vastaan.

5

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • +50

      Ota lainaa, jos et muuten pärjää vapaaehtoisten opintojesi aikana. Tuo 60 op ei ole mihinkään ammattiin valmistavaa koulutusta, vaan luetaan ns. omaehtoiseksi opiskeluksi työn ohella (vrt. harrastus). Siksi siihen ei saa opintotukeakaan.

    • kuluu kun

      Opiskelu on ilmeisesti kuitenkin maksutonta. Katsotaan, että se on riittävä tuki yhteiskunnalta omaehtoisiin opintoihin.

      Olet kyllä hiukan hankalassa tilanteessa. Onko opiskelu uuden työpaikkasi ehdottamaa? Silloin työnantaja varmaan tukisi opiskelua. On toisaalta sellaistakin, että työnantaja ei mielellään anna niitä vapaapäiviä edes palkattomina ihan uudelle työntekijälle.

      Minä kyllä nyt lykkäisin opiskelua otollisempaan tilanteeseen, ellei se opiskelu tosiaan takaa leveämpää ja varmempaa leipää tulevaisuudessa.

    • oravanpyörä

      Opiskelu ei ole työpaikan ehdottama, sen takia että työpaikka taas vaihtui (monena vuonna 1/2 - 1 v määräaikaisissa ollut), ja ajatus lähteä opiskelemaan syntyi aiemmin.
      Juu, tätä opiskelua ei pidetä päätoimisena, mutta pätevyyden se tuo. Ja myös reilusti korkeamman palkan - ja melkein 100% mahdollisuuden pitkäaikaisempaan työhön, jopa vakituiseen, mikä kelpaisi. K.o. alalla on kova puute pätevistä työntekijistä.

    • ...

      Ota opiskelupaikka vastaan, kai nyt 4 kertaa lukukaudessa pitäis onnistua toivotut vapaat! Jos se parantaa selkeesti työllistymistä ja palkkaa niin ehdottomasti!

    • oravanpyörä

      ... : NIin teen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5534
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2476
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1957
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      55
      1694
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1269
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe