Suojeluharrastamisen kääntöpuoli

Remmonttireiska

Olen itse aktiivinen koiraharrastaja, ollut jo vuosikymmeniä. Alkuun harrastelin koirillani kansallisia lajeja, myöhemmin siirryin, suojelun rantauduttua suomeen, harrastamaan suojelua. Alkuun tykkäsin kovasti lajista, päätinkin alkaa panostamaan lajiin tosissaan ja treenaamaan sen mukaan. Varsin pian tuon päätöksen jälkeen into suojeluhommaan alkoi karista, treenimetodit alkoivat mennä liian kovakouraisiksi ja epäreiluksi koiralle, mielestäni välillä mentiin jo ihan eläinrääkkäyksen puolelle. Alkuun ajattelin olevani liian herkkähipiäinen ko. lajiin, mutta kun keskustelin asiasta harrastuskavereiden kanssa, ihan huomiona se, että harrastuskaveripiirini on aika laaja, aika paljon samanlaista ajatusta tuntui olevan myös muilla. Tietty osa porukasta ei kokenut tai nähnyt käytetyissä menetelmissä ja välineissä mitään väärää tai pahaa, vaan ne ikään kuin kuuluivat lajiin. Valitettavasti olen nähnyt Suomessa paljon tapauksia ja kuullut vielä enemmän tapauksista missä koiran todella epäoikeudenmukaista kohtelua perustellaan suojeluun kuuluvalla koulutuksella. Tämän takia itse lopetin aikoinani lajin harrastamisen. En halua leimata kaikkia lajin harrastajia julmureiksi sillä myös suomesta löytyy taitavia kouluttajia ja maalimiehiä jotka osaavat viedä koiraa eteenpäin koiran ehdoilla ja lempein käsin, pysyen koiran mukavuusalueella. Rodun kotimaassa olen tavannut kouluttajatiimejä joille koiran mukavuusalue on se juttu ja tuommoista treeniä on ollut todella kiva katsoa. Kaikille näille, minun silmää miellyttäville maalimiehille ja kouluttajille on ollut yhteistä se, että he ovat pitkänlinjan koiraihmisiä, käytännön maailmassa kannuksensa hankkineita osaajia. Mielestäni suojeluharrastuksessa on tunnistettavissa kaksi selvästi toisistaan poikkeavaa metodia, toisessa koiraa kunnioitetaan ja koiralla on oikeasti kivaa ja toisessa koiraa ei juurikaan kunnioiteta ja koira pannaan oikeasti ahtaalle, kotimaassa olen havainnut jälkimmäistä olevan liikkeellä paljon. Kaikkein eniten kannan huolta niistä koirakoista jotka tulevat suoraan ummikkoina lajin pariin. Melestäni jokaisen joka haaveilee suojeluharrastuksesta on ensin hankittava kokemusta muista palveluskoiralajeista ja näissä kilpailemisessa. Pätevä ohjaaja on koiran turva ja tietää mikä on koiralle hyväksi.

122

3898

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jamirkazitzo

      Juuri näin,olen täysin samaa mieltä aloittajan kanssa.

    • Syy ja seuraus

      Todella hieno kirjoitus Remonttireiska! Tuo koiran ahtaallelaittohan on juuri taitamattomuutta,täälläpäin sanoivat sitä koiran kovapäisyydeksi,ettei muu muka tepsi.Myös kateellisuus oli suuri syy,toiset etenivät hienosti ja "helpohkosti",ja toisilla ei koira hanskassa ensinkään,sitten otettiin käyttöön kovemmat metodit.Puhuin menneessä muodossa,koska en tiedä onko seuraa enään olemassa,eikä kyllä kiinnostakkaan.Tsemppiä kaikille koiria kunnioittaville harrastajille.

    • Kukkahattuherra

      Reiska kirjoittaa asiaa, suojeluharrastamisen ehdoksi laitettava se, että ohjaajalla on oltava jostakin palveluskoiralajista koulutustunnukseen asti koulutettu koira ennen suojelutreeneihin siirtymistä. Muutenhan ohjaaja on ihan kuutamolla sen suhteen mihin koiransa alistaa. Nähty ja koettu on se, että maalimiehiä on moneen junaan. Ohjaaja on koiran turva.

      • Anonyymi

        Ei se tulos jostain palveluskoiralajista mitään pyhitä. Olin hiukan aikaa yhdessä hakuporukassa. Siellä oli kyllä tosi törkeätä toimintaa. Noudotkin pakoitettiin piikkipannalla ym. Niin ja jengi kaikki jotain rekkanaisia. Ei koskaan enää hakuporukoihin.


    • Paljon vääryyttä

      Oen myös sitä mieltä että homma on erittäin julmaa koiralle,joissakin piireissä.
      Ei mitään inhimillisyyttä,ei tarvitse olla olemassakaan niin kovapäisiä koiria että
      sellaisia metodeja tarvitaan mitä olen nähnyt.
      Nostan hattua asiallisille kouluttajille,jotka menee koiran ehdoilla,silloin se on kaikille mukavinta.

    • fsdfsdfsdfsdfsdfsfds

      Kertokaa tarkemmin, että millaista julmuutta/välineitä jne? Olen kuullut piikkipannoista, sähköpannoista jne, mutta mikä pitää paikkaansa??

      • Anonyymi

        KAIKKI!!Vihdoinkin se on todistettu!Pojot kuvaajille.


    • mmm/

      Esim. eräs H-kirjaimella alkavalle nartulle käytettiin sähköä,omin silmin näin

    • Raakalaji

      Julmuutta on monenlaista, moni koiraparka laitetaan henkisesti aivan vidun ahtaalle. Pahimmat näistä mitä itse olen nähnyt ovat tapauksia joissa nuoria koiria väkisin yritetään saada olemaan muuta kuin koirat ovat, eli on perdele purtava, saalistettava ja puolustettava, vaikka koirasta ei tähän ole. Pahaa on tehnyt katsoa kun nuori koira pelkää ja alistuu ja mokke käyttäytyy niin kuin tappamassa olisi, pelon kautta koira PAKOTETAAN puremaan, ei anneta koiralle vaihtoehtoa, kuole tai pure. Kaikki tämmöset nuoret koirat ovat olleet käyttölinjaisia suvultaan, koiraparat, kun olet käyttölinjainen niin saadana purtava on, hyväkin näyttelylinjainen laitetaan helposti syrjään jos pientäkin ongelmaa esiintyy. Henkistä julmuutta on myös koiran kouluttaminen jumalattoman korkeissa vieteissä ja viettiristiriidoissa, täysin luonnotonta toimintaa eläimelle, ja myös suurimmalle osalle ihmisiä. Tässä kohtaa astuu mukaan kaikenmaailman välineet ja menetelmät, hapetus, mono, nyrkki, bambukeppi, sikapiiska, sähkö, piikkipanta, järkyttävä karjuminen jne. Korkeassa viettitilassa olevan vietikkään koiran koulutus ei ilman noita apuvälineitä kertakaikkiaan onnistu, tässä kohtaan mennään kylmän viileesti lain kirjaimen ulkopuolelle. Julmuutta on myös se, että koiran ainoa kosketus ulkopuoliseen maailmaan on se, että sille tuodaan häkkiin ruokaa ja se kun se viedään suojelukentälle suojelutreeneihin, hihaan voi purkaa itsensä ei muualle. Tiedän myös sen olevan valitettavan yleistä, että sähköä käytetään apuna jäljestyskoulutuksessakin, kun koira ei pysy janalla, tärsky tulee, julmaa mutta totta. Lopetin oman suojeluharrastuksen aikoinani siksi kun maalimies kajosi koiraani pieksäkseen sen kun ei saanut toimimaan haluamallaan tavalla. Olen ollut paikalla myös silloin kun maalimies on lyönyt koiran ohjaajaa hänen toimiessa väärin, eli ohjaajakin voi saada osansa tuosta julmuudesta. Valehtelisin jos sanoisin, että suojelukoulutus ei ole julmaa, se on monissa tapauksissa aivan helvetin julmaa. Aikoinaan hyvät suojelukoirat valikoitiin niistä koirista jotka kestivät kunnon selkäsaunan, eli koirat jotka kunnon selkäsaunan jälkeen vielä uskalsivat tulla takaisin treenikentälle olivat treenin arvoisia.

      • lopetajopjauhanta

        Paljastuit :D Suojelujäljellä ei ole janaa :) Höpöhöpö Flick sun jutuille. I


      • iilimadolle
        lopetajopjauhanta kirjoitti:

        Paljastuit :D Suojelujäljellä ei ole janaa :) Höpöhöpö Flick sun jutuille. I

        Kuka on väittänyt että suojelujäljellä olisi jana, typerys?


      • Anonyymi
        lopetajopjauhanta kirjoitti:

        Paljastuit :D Suojelujäljellä ei ole janaa :) Höpöhöpö Flick sun jutuille. I

        Vähättelijä oli väärässä.


    • Flick.

      Anteeksi vain pieni korjaus, minä en ole kirjoittanut tähän ketjuun yhtäkään viestiä.

    • Syy ja seuraus

      Tuo mitä kirjoitit nim.Raakalaji oli täysin totta täälläkin.Julmuutta on myös se,että koiran ainut kosketus ulkopuoliseen maailmaan on se,kun tuodaan häkkiin ruokaa,ja viedään kentälle treeneihin.Ja siihenkin oli selityksenä vain se että,ne on suojelukoulutettuja,ei kotikoiria??! Oli täällä toki kouluttettuja kotikoiriakin,mutta niillä oli "pää"kunnossa ja treenit oli kivaa tekemistä,mikä jäi sitten kentälle,kotona oltiin taas niinkuin kotona ollaan,leikkien,lenkkeillen ja loikoillen:)

    • Rocky.

      Erittäin hyviä kirjoituksia ja asiaa moneenlähtöön.

      Mutta huomattavaa on se seikka mille tasolle koiraa viedään,joskus maaseudun koira kunnon vanhan ajan sakemanni saattoi olla todella kovapäinen luonnostaan ja sen mukaiset piti olla otteetkin,jämy ja määrätietoinen mutta kumminkin ymmärtää ja lukea koiraa,tuo koiran lukeminen on a ja o aivan kaikissa roduissa.

      Joku mainitsee piikkipannasta,kyllähän niitä todella on syytä käyttää alueilla joissa voi olla susia jolloin koira voi puolustautua ja hieman parempi mahdollisuus selvitä,muutoinhan ei mielestäni tarvita piikkipantaa tai itse en ole koskaan käyttänyt sellaista.

      Toinen on tuo sähkö panta,sitä jotkut suosi jo 1990 vuosikymmenellä,minulle eläinlääkäri oikein neuvoi ja piti sitä pantaa hyvänä,en kumminkaan koskaan ottanut käyttöön sellaista,lääkäri oli vielä läänin päälääkäri.

      Hurjissa olosuhteissa itärajalla harkitsisin tuota piikkipantaa juuri siksi kun koiran laskee tarpeilleen esim:illalla (irti) metsän reunaan ja sielä saa tehdä rauhassa niin varmuuden vuoksi koiran parasta ajatellen erikoisesti silloin kun tietää susien olevan naapuristoissa,7 koiraa ovat riimusta täällä vieneet (sudet) .

      Mutta minulla ei ole nykyään tuota sakua se oli 1990 -2004 aikaa ,nykyään on keskiaasilainen jolla on automaattisesti suojelu laumaa kohtaa,eli omaa perhettään,erikoisen kova suojelu on vaimoa kohtaan jolloin vieraammat miehet eivät voi kävellä kovinkaan lähelle ilman koiran reakointia,koira astuu emännän eteen ja istuu varpaille ja varoittaa.

      Itse en nää saksanpaimenkoiran (nykyisille)kovinkaan viisaana opettaa suojelua varsinkaan kun koira ikääntyy.

      Tälläiseen opetukseen täytyy uhrata paljon aikaa ja olla kärsivällinen,itse en opettaisi enään sakulle suojelua tai ainakin tältä nyt tuntuu vaikken nyt juuri omistakkaan kyseistä rotua.

      Liian kovalla kädellä koulutus tekee koirasta oikeasti huonon,pitää olla määrätietoinen ja hankkia se koiran täydellinen luottamus.

    • tulostaimonttu

      Eräs MM tasolla kahdella koiralla kisannut sanoi minulle aivan samaa, että toiminta on muuttunut erittäin raaaksi vuosien myötä.Eikä kyseessä ole mikään kukkahattutäti, vaan ihan ronski kouluttaja, ja hänestä tuntui jo toiminta överiltä ja turhan raakalaismaiselta.

      • HALLITUS

        Puurusenkin motto on ollut jo vuosia "tulos tai ulos" - keinolla millä hyvänsä.


    • Luun kenttä -94

      Miks sitten esim. Ollikka Talin kentällä aikoinaan, ei oo kovin kauaa siitä opetti suojelun alkeita uusavuttomille mitään mistään tietäville pennunomistajille ja niistä kun yks kysyi jotain, vastaus oli ylimielinen mitääntietämättömän oloinen, vaikka oli jo siinä vaiheessa istunut eri alaosastojen hallituksissa vuosikausia. Samaan aikaan joku Talin 20 v "kouluttaja" teetti sairas sukuisella koirallaan pentuja, jonka emä kuoli synnytykseen ja sit haettiin epätoivon vallassa keinoemää mistä tahansa. Toisen kouluttajan koira kuoli "onnettomuuden" seurauksena jossain maalla, missä se oli ollu vapaana ilman valvontaa ja jäänyt auton tönäisemäksi. Sit tällaiset henkilöt lähtevät kilpailemaan Bakteerejen kanssa ylimielisyydessään ja luulevat et suojelu on se kaikki mitä saksanpaimenen kanssa voi tehdä! Ja miumaut seuraavat perässä jalanjälkiä kun eivät muuta osaa! Huutelevat netissä pilaavat kaikkien ilon harrastamiseen fanatikoimalla asioista joista eivät edes mitään tiedä!

      Se siitä ja rekkaamattomia vaan lisää peliin!

    • Hentomieli99999

      Mielenkiintoisia näkökulmia, ihan vaan kysyn, että onko tosiaan noin niin kuin kirjoittajat tilanteen kuvaavat, julmuutta esiintyy ja vaikuttaa vieläpä siltä, että aika runsaasti?

    • heheheheheheh÷eeee

      Suurin osa noista jutuista on pelkkää paskaa. Joutuuhan ne koirat välillä koville, mutta pelkkä väkivalta koulutusmetodina ei vie mihinkään edes suojelussa. Jos lajista tai yleisesti koiran koulutuksesta jotain ymmärtää, niin älyää myös älyttömyyden näissä jutuissa. Pelkkää kateellisten kehäpellejen jauhantaa. Ja jos yhtään on mukana pyörinyt tietää myös sen, että koulutus on mennyt pehmeämpään suuntaan, eikä väkivaltaisempaan. Mutta kuten sanottu, niin näkeehän sen että pihalla ootte kuin lumiukot.

      • huutonaurua!!!!!!!!!

        Kateellisia mistä???Niistä rotannäkösistä, hermonsa menettäneistä huutajista vai?No, jopa pomppas.


      • huutonaurua!!!***!!!
        huutonaurua!!!!!!!!! kirjoitti:

        Kateellisia mistä???Niistä rotannäkösistä, hermonsa menettäneistä huutajista vai?No, jopa pomppas.

        Ja ne teidän yhteen suuntaan kääntyvät köntyksetkö on sitten hyvähermoisia? Ne ne vasta kuraa on, oikein saksanpaimenkoiran irvikuvia. Epävarmoja, arkoja, pelkopurijoita. Säälittävää. Olipa yllätys, että et ymmärtänyt kirjoituksesta mitään, mutta eipä yllättänyt...


      • onnea tuulitunneli
        huutonaurua!!!***!!! kirjoitti:

        Ja ne teidän yhteen suuntaan kääntyvät köntyksetkö on sitten hyvähermoisia? Ne ne vasta kuraa on, oikein saksanpaimenkoiran irvikuvia. Epävarmoja, arkoja, pelkopurijoita. Säälittävää. Olipa yllätys, että et ymmärtänyt kirjoituksesta mitään, mutta eipä yllättänyt...

        Ei yllättänyt minuakaan, ethän sinä mitään mistään ymmärräkkään.Kaikenkaikkiaan.


    • 98654

      Olen ollut mukana lukemattomissa suojelutreeneissä ja välillä on ollut järkyttävän julmaa kohtelua, koira ei ole edes koira, turpaan tulee eläinparalle. Lopetin lajin ja kadun loppuelämäni että koskaan harrastin moista paskaa, ei mitään rajaa, sadista paskaa, minusta

      • ?????????

        Missä ja kenen kanssa? Ei kannata yleistää...


      • muumithoi
        ????????? kirjoitti:

        Missä ja kenen kanssa? Ei kannata yleistää...

        94 ei mitään Luun kenttää ole ollut edes olemassa. Ja muukin väitetty on ihan keksittyä. Miksi ihmeessä teillä on tarve valehdella?


      • ent.luulainen
        muumithoi kirjoitti:

        94 ei mitään Luun kenttää ole ollut edes olemassa. Ja muukin väitetty on ihan keksittyä. Miksi ihmeessä teillä on tarve valehdella?

        Kylläpä vaan oli. Kävin siellä koirani kanssa suojelutreeneissä. Kuvia löytyy siitä käynnistä. Täällä ei valehdella vaan puhutaan täyttä totta. Olimme myös Talissa, jossa koulutusryhmää johti Ollikka 2000-luvun puolella sekä sitä ennen -90 -luvulla Sahaajankadun kentällä kun Puurunen opetti koiralleen eteenmenoa juuttipatukalla, tästäkin on kuvat olemassa. Olimme aina pahimmillakin mahdollisilla ilmoilla niitä ainoita, jotka kävivät treeneissä säännöllisesti. Yhteistyö sujui ihan mukavasti, mutta jossain vaiheessa kiinnostus loppui kun toiminnat muuttuivat eikä siten mielenkiintoa enää treenaamiseen ollut. Tämän jälkeen alkoi todellinen alaspäinmeno saksanpaimenkoirien koulutusyhteisöissä, missä mennään edelleen. Hain kymmenistä paikoista tervettä käyttölinjaista koiraa, mutta jokaisessa suvussa ilmeni jotain vaikeita perinnöllisiä sairauksia, joten päädyin näyttölinjaiseen, joka on ollut ihanteellisen terve koko ikänsä. Huomasin, että koiran kanssa voi tehdä lähes ihan mitä vain sekä harrastella hyvälläkin menestyksellä, vaikkei se olisi käyttölinjainen, jos sen olemassaolevat vietit osataan ohjata oikeaan suuntaan koirapersoonan lähtökohdista käsin, enkä todellakaan ole pettynyt yhteiseloomme koirani kanssa, kuten ei ympäristössämmekään kukaan.


      • no johan
        ent.luulainen kirjoitti:

        Kylläpä vaan oli. Kävin siellä koirani kanssa suojelutreeneissä. Kuvia löytyy siitä käynnistä. Täällä ei valehdella vaan puhutaan täyttä totta. Olimme myös Talissa, jossa koulutusryhmää johti Ollikka 2000-luvun puolella sekä sitä ennen -90 -luvulla Sahaajankadun kentällä kun Puurunen opetti koiralleen eteenmenoa juuttipatukalla, tästäkin on kuvat olemassa. Olimme aina pahimmillakin mahdollisilla ilmoilla niitä ainoita, jotka kävivät treeneissä säännöllisesti. Yhteistyö sujui ihan mukavasti, mutta jossain vaiheessa kiinnostus loppui kun toiminnat muuttuivat eikä siten mielenkiintoa enää treenaamiseen ollut. Tämän jälkeen alkoi todellinen alaspäinmeno saksanpaimenkoirien koulutusyhteisöissä, missä mennään edelleen. Hain kymmenistä paikoista tervettä käyttölinjaista koiraa, mutta jokaisessa suvussa ilmeni jotain vaikeita perinnöllisiä sairauksia, joten päädyin näyttölinjaiseen, joka on ollut ihanteellisen terve koko ikänsä. Huomasin, että koiran kanssa voi tehdä lähes ihan mitä vain sekä harrastella hyvälläkin menestyksellä, vaikkei se olisi käyttölinjainen, jos sen olemassaolevat vietit osataan ohjata oikeaan suuntaan koirapersoonan lähtökohdista käsin, enkä todellakaan ole pettynyt yhteiseloomme koirani kanssa, kuten ei ympäristössämmekään kukaan.

        Missäs tämä kenttä sijaitsi ja heittäisköhän vuosi kuitenkin. Luu perustettiin 1998.
        terv. myöskin luulainen


      • 10+17
        ent.luulainen kirjoitti:

        Kylläpä vaan oli. Kävin siellä koirani kanssa suojelutreeneissä. Kuvia löytyy siitä käynnistä. Täällä ei valehdella vaan puhutaan täyttä totta. Olimme myös Talissa, jossa koulutusryhmää johti Ollikka 2000-luvun puolella sekä sitä ennen -90 -luvulla Sahaajankadun kentällä kun Puurunen opetti koiralleen eteenmenoa juuttipatukalla, tästäkin on kuvat olemassa. Olimme aina pahimmillakin mahdollisilla ilmoilla niitä ainoita, jotka kävivät treeneissä säännöllisesti. Yhteistyö sujui ihan mukavasti, mutta jossain vaiheessa kiinnostus loppui kun toiminnat muuttuivat eikä siten mielenkiintoa enää treenaamiseen ollut. Tämän jälkeen alkoi todellinen alaspäinmeno saksanpaimenkoirien koulutusyhteisöissä, missä mennään edelleen. Hain kymmenistä paikoista tervettä käyttölinjaista koiraa, mutta jokaisessa suvussa ilmeni jotain vaikeita perinnöllisiä sairauksia, joten päädyin näyttölinjaiseen, joka on ollut ihanteellisen terve koko ikänsä. Huomasin, että koiran kanssa voi tehdä lähes ihan mitä vain sekä harrastella hyvälläkin menestyksellä, vaikkei se olisi käyttölinjainen, jos sen olemassaolevat vietit osataan ohjata oikeaan suuntaan koirapersoonan lähtökohdista käsin, enkä todellakaan ole pettynyt yhteiseloomme koirani kanssa, kuten ei ympäristössämmekään kukaan.

        Miten voit väittää, että koulutusyhteisöissä alaspäin meno jatkuu. Kokemuksia sulla tuoreimmillaan reilun kymmenen vuoden takaa. Luultavasti sen ryhmän alaspäin meno missä vaikutit, loppui sillä sekunnilla kun lähdit pois. Mutta aikamoista satuilua on kannanottosi koulutusyhteisöjen tilasta tuolla kokemuksella.


    • kökäkölä

      Arvon suojeluharrastajat, miten kehtaatte kieltää tosiasioiden olemassaolon? Itse vuosikymmeniä koiraurheilua harrastaneena tiedän mistä on kyse, suojelu on julmaa ja raakaa koiraurheilua. Laji on mennyt niin vaativaksi, että pehmeillä metodeilla koulutettu koira ei pärjää. Hävetkää, myöntäkää tosiasiat, vai vasta sittenkö voitte myöntää kun joku läppäsee video treeneistä kehiin, silloin nolottaa vielä enemmän.

      • huvittunut...

        Eri ihmiset kokee asiat eritavalla. Toiselle rottinkikeppi tottiksessa on pahoinpitelyväline, toiselle hyvä apuväline. Turha sitä on täällä huudella asioista, joista ei ole perillä. Vietissä olevaa koiraa joutuu ohjamaan kovemmin se on selvä ja se mikä on liian kovaa on sitten turhaa spekulointia. Miksi ihmeessä koirat haluaa hirveellä innolla kentälle, jos koulutus on pelkkää pahoinpitelyä ja raakuutta? Mitäs, jos tyytyisitte vaan omiin harrastuksiinne ja jättäisitte toisten harrastusten spekuloinnin pois...


      • jfjjd ddjjd djdjd

        Aukesi nyt mullekin, mitä se suojeluharrastajien mantra "koiran pitää kestää koulutusta" tarkoittaa. Koira joka ei kestä raakaa koulutusta on kelvoton ja vain superkoirat, jotka kestää mitä vain, välttää?


      • Anonyymi

        Heh heh, kuinkas sitten kävikään..


    • uros-tre

      moi,,,harkinnasssa oli suojelu,,käyttä koralla,,,,ja varmaan oliskin hyvä siihen,,,lihasta yli 40kiloa ja ei varmaan antais periksi jos emän luonneteesti pitkälti yli 200 ja siskon kans melkein 250 rohkeita ja periksi ei anneta,,,ennemmin harrastan hyvällä koiralla muuta pk lajia,,,,,,,enkä sressaa koiraa puruilla,,,,puree varmasti jo joku uhkaa,,,

      • näin

        Mistä päättelit, et koira stressaantuu puruissa. Toimivalla koiralla on kanava purkaa, jos ei ole niin turha jatkaa. Noilla luonnetestipisteillä ei sit ole mitään merkitystä esim. suojelukäyttöön. Eikä juuri kerro muutenkaan sakun ominaisuuksista.


    • Ei, vaan NÄIN.

      "Toimivalla koiralla on kanava purkaa, jos ei ole niin turha jatkaa."

      Samaa sanoisin sinusta, joka et kirjoitustesi perusteella ymmärrä mistään yhtään mitään. Varsinkaan eläinten koulutuksesta.

      "Noilla luonnetestipisteillä ei sit ole mitään merkitystä esim. suojelukäyttöön."

      Miksi auot tällä päätäsi sekoittaen selvää asiaa?

      Ammattilainen eli ammattitaitoinen pitkänlinjan luonnetestituomari vuosien ajalta on kanssasi eri mieltä kuten myös pitkänlinjan asialliset saksanpaimenkoiran kasvattajat sekä omistajat; suojeluun ei tulisi KOSKAAN käyttää koiria, joiden hermorakenne on virallisessa luonnetestauksessa todistettu esim. suojeluharrastukseen soveltumattomaksi! Ja näitä koiria löytyy PALJON maastamme, suurin osa epäpätevien molareiden & teinien käsissä! Tämä osasyy saksanpaimenkoiran maineen menetykseen!!! Tällä kertaa jäävät nimet mainitsematta ketkä ovat tämänkaltaista kehitystä edesauttaneet, mutta asiaan tullaan vielä palaamaan!

      • eikun, NÄIN!!

        Ensinnäkin luonnetestituomarit on useimmiten aika ulalla saksanpaimenkoiran viettikäyttäytymisestä ja toisekseen hyvät pisteet luonnetestissä ei todellakaan takaa hyvää suojelukoiraa. Pitäiskö kuitenkin sinun mennä vähän pakastimeen viilentymään ja miettiä kirjoituksia. Kun et edes tiedä mitään suojeluharrastuksesta tai sen treenistä ja vielä vähemmän ilmeisesti toimivasta koiramateriaalista. Jos sait äskeisen viestini muunnettua mielessäsi pään auonnaksi, niin onnea vain sinulle.


      • fjfjf djdjdj djdjd
        eikun, NÄIN!! kirjoitti:

        Ensinnäkin luonnetestituomarit on useimmiten aika ulalla saksanpaimenkoiran viettikäyttäytymisestä ja toisekseen hyvät pisteet luonnetestissä ei todellakaan takaa hyvää suojelukoiraa. Pitäiskö kuitenkin sinun mennä vähän pakastimeen viilentymään ja miettiä kirjoituksia. Kun et edes tiedä mitään suojeluharrastuksesta tai sen treenistä ja vielä vähemmän ilmeisesti toimivasta koiramateriaalista. Jos sait äskeisen viestini muunnettua mielessäsi pään auonnaksi, niin onnea vain sinulle.

        Luonnetestituomarit on päteviä. Olen kuullut suojeluharrastajalta, että hyvät koirat saa hermorakenteeksi hieman rauhaton, koska tuomarit ei osaa... kukahan on oikea puusilmä..


      • putkinäkö kapeuttaa
        fjfjf djdjdj djdjd kirjoitti:

        Luonnetestituomarit on päteviä. Olen kuullut suojeluharrastajalta, että hyvät koirat saa hermorakenteeksi hieman rauhaton, koska tuomarit ei osaa... kukahan on oikea puusilmä..

        Luonnetestituomareiden vahvuus on se etteivät ole yhden rodun fakki-idiootteja. Näkevät hermorakennepuutteet, joille rotuihmiset sokeutuu (vähän samoin kuin englannibullien omistajat eivät nää sairasta rakennetta, joka koiri tuntevalle muun rodun ihmiselle on täysin selvää).


      • Anonyymi

        Voi miten oikeassa olinkaan!!


    • FAKTA.

      "luonnetestituomarit on useimmiten aika ulalla saksanpaimenkoiran viettikäyttäytymisestä"

      Kerropa kenestä puhut? Et uskalla. Ja jos uskaltaisitkin, sellaista ei ole.

      Luonnetestituomarin tehtävä on kertoa harrastajalle koiran viettirakenteesta, joka tulee erittäin hyvin ilmi virallisessa luonnetestissä. Jos luonnetestituomari ehdottaa olematta suojeluharrastuksen väliin, häntä kannattaa kuunnella. Useita pelkopurijoita, epävarmoja huonot geenit saaneita yksilöitä, viedään kuitenkin väkisin harrastuksen pariin, mikä ei niille sovi ollenkaan! Näistä koirista sitten jälkeenpäin kirjoitellaan lehdissä kuka purrut lapsen kuoliaaksi kadulla tai syönyt mummolta silmät päästä.
      Että vähän vastuuntuntoa toivoisi tällaisten "suojeluharrastajien" kantavan, armahtavan koiraansa pitämällä sen erossa lajista, mikä ei sille ollenkaan sovi!

      • yritäkäyttäytyä!!!!

        Lueppa noita viestejä. Olen kirjoittanut, että hyvät luonnetestipisteet eivät kerro mitään koiran käytöstä suojelussa. En ole missään vaiheessa väittänyt, etteikö lt tuomari pysty katsomaan koiran olevan epävarma pelkopurija. Siihen toteamukseen ei tarvitse kummoinen viettikäyttäytymisen tuntija olla. Ja ihan turha sun on väittää, että perus lt tuomarit olisi paremmin perillä saksanpaimenkoiran käytettävyydestä kuin molarit. Ja juttusi lehdissä kirjoitetuista purutapauksistakin on täyttä valhetta. Voisit kyllä todistaa juttusi, kun noin raakoja valheita latelet. Olisi kuitenkin positiivista, jos pyrkisit pysymään faktoissa, etkä kirjoittelisi pelkkiä valheita. Yritä edes...


    • seathroat

      Aikanaan aloitin suojeluharrastuksen eräässä spl-alaosastossa. Maalimies oli täys k-pää, ylimielinen sadisti joka nautti myös omien koirien pieksemisestä.
      Kokeessa kun esitti omia koiria, näki heti et turpiin on saatu ja lujaa, esim. noudoissa koira meni ohjaajan taakse istumaan, samoin luoksetulossa. Liikkestä istuminen ohjaaja käveli aina kaaressa koiran luo, jos nimittäin olis kävelly suoraan kohti koira olisi todennäköisesti paennut kentältä.

      En viitsi edes kaikkia hirveyksiä tähän laittaa mitä minulle on lisäksi kerrottu tuosta tyypistä, nämä oli vain omia havaintoja.
      Tietääkseni tämä idiootti ei enää aktiivisesti harrasta, luojan kiitos.

      Aika moni lähtikin pois tuosta sisäsiittoisesta kerhosta ja nykyään treenaan hyvän maalimiehen kanssa jolla on koiranlukutaitoa ja joka vahvistaa koiraa eikä vie sitä kellariin.

      • paranee

        Yleisestikkin treenaaminen on mennyt paljon pehmeämpään suuntaan viimeisten vuosien aikana. Pitäähän treeneissä painettakin koiralle antaa, mutta kellarikuurit on onneksi aikalailla taakse jäänyttä elämää.


    • sakuja 50 vuotta

      Ei ole mennyt. Ja luepa minkälaisia sekopäitä noissa suojelupiireissä pyörii, esim. nimimerkkien "eikun, NÄIN!!" ja "yritäkäyttäytyä" kirjoitukset.

      • F...k

        Mikäs niissä? Ihan asiallista, toisin kuin sinun syytöksesi vailla todenperää. Kannattaisi varmaan pikkuhiljaa miettiä mitä tännekkin kirjoitat. Aika pitkälle on sana kiirinyt käytöksestäsi ja muiden haukkumisesta. Ja kaikki todellakin tietää kuka olet.


      • kiinnostais
        F...k kirjoitti:

        Mikäs niissä? Ihan asiallista, toisin kuin sinun syytöksesi vailla todenperää. Kannattaisi varmaan pikkuhiljaa miettiä mitä tännekkin kirjoitat. Aika pitkälle on sana kiirinyt käytöksestäsi ja muiden haukkumisesta. Ja kaikki todellakin tietää kuka olet.

        no kerro


      • ¨¨,-,
        kiinnostais kirjoitti:

        no kerro

        Ei sillä oo mitään kerrottavaa.


      • oliko?
        ¨¨,-, kirjoitti:

        Ei sillä oo mitään kerrottavaa.

        Sama katkeroitunut, joka sooloili myös toisaalla aiemmin?


      • hshsh shshs shshsh
        oliko? kirjoitti:

        Sama katkeroitunut, joka sooloili myös toisaalla aiemmin?

        Mä arvaan ketä te taas olette. Sama akkapiiri joka juoruaa facessa ja kentillä ja on mielesään "harrastajapiirit".


    • 986549999

      Aika hyvä tyyli näillä suojelujarmoilla toimia, nimiä kehiin, tiedetään kuka oot, ladon takana turpaan jne. Miettikää nyt vähän, ootte nuorten harrastajien päät panneet jo pyörälle tuolla suojelupropagandalla ja vailla vastuuta, kannatte vastuun, kyllä kaikki tietää kuka ja ketkä tämän suojelukoneiston ovat organisoineet ja ne henkilöt myös vastuun tulevat kantamaan, ai mistäkö? Noista koulutusmetodeista, välineistä, menetelmistä ja maalimiesten asenteista lähtien.

      • Imatrankeisari

        Joo, tämän uhkailu ja vihjailua kuuluu kulttuuriin, kuulinpa tuossa taannoin, että oli tullut harrastusherroille riitaa ja yksi suojeluorganisaattori oli vihjaillut, että hän on tottunut siihen, että tuommoset erimieliset voi saada ladon takana turpaan. Eipä tiennyt suojeluorganisaattori kelle moisia puhui, saamaran kovanyrkkiselle entiselle potkunyrkkeilijälle, oli hyvä ettei ollut latoa lähellä.


      • hahahahahahahaaaaa
        Imatrankeisari kirjoitti:

        Joo, tämän uhkailu ja vihjailua kuuluu kulttuuriin, kuulinpa tuossa taannoin, että oli tullut harrastusherroille riitaa ja yksi suojeluorganisaattori oli vihjaillut, että hän on tottunut siihen, että tuommoset erimieliset voi saada ladon takana turpaan. Eipä tiennyt suojeluorganisaattori kelle moisia puhui, saamaran kovanyrkkiselle entiselle potkunyrkkeilijälle, oli hyvä ettei ollut latoa lähellä.

        No nyt on taas juttujen taso kohdallaan. Puhutte selkeästi omasta puolestanne, ette suojeluharrastajien. Hauska kyl lukea, miten hyvin mielestänne olette perillä toisten asioista. Tosiasiassa olette pelkkien huhupuheiden ja tyhjien väitösten varassa. Mut jatkakaa ihmeessä, hyvät naurut tästä saa...


    • Havukkaaaaa

      Kaikki jotka suojelua vähänkin enemmän harrastavat, tietävät, että lajin koulutusmetodit on kovat, eläinsuojelulakia rikotaan minkä keretään. Kyllä olisi ihan toisennäköisiä koiria kentällä jos lainkirjainta ei koulutuksessa rikottaisi. Myönnettävä se on. Kyllä viranomaisetkin ovat asiasta jonkin verran hajulla ja löytyypä tuosta virallista tekstiäkin siitä mihin suuntaan ollaan menossa, MMM sivuilta löytyy melko tuore asiakirja jossa kirjoitetaan: " ... Myös purukokeet, joissa koira opetetaan puremaan ihmistä, pitäisi alistaa varsin kriittisen tarkastelun alle koemuotoina ... Myös kilpailuihin ja testeihin tähtäävissä harjoituksissa voi aiheutua eläimelle kipua, tuskaa, kohtuutonta rasitusta tai vahingoittumisen vaara ...".

      • katsojansilmässä

        Toi loppuhan on jo vanhaa tekstiä, eikä aiheuta toimenpiteitä. Ja miksi ihmeessä ne koirat kerta toisensa jälkeen sinne kentälle haluaa, jos treenit on yhtä väkivaltaa? Asioita kannattaa spekuloida enemmälti vasta silloin, jos ymmärtää edes jotain puhuttavista asioista.


      • 2000-luku

        Tämän otti esille Talissa eräs näyttiksen omistaja, jolle kouluttaja (oisko ollut ollikka?) yksioikoisesti totesi hänen kysyessään mielipidettä siitä, jos koiralle opetetaan ihmisen puremista ja se sen vuoksi erehtyy kadulla käymään ihmisen kimppuun, niin siihen vastattiin: ei se pure ihmistä kadulla. Tämän jälkeen noita purutapauksia on tullut julkisesti esiin useampi kymmen.


      • eipä satuilla
        2000-luku kirjoitti:

        Tämän otti esille Talissa eräs näyttiksen omistaja, jolle kouluttaja (oisko ollut ollikka?) yksioikoisesti totesi hänen kysyessään mielipidettä siitä, jos koiralle opetetaan ihmisen puremista ja se sen vuoksi erehtyy kadulla käymään ihmisen kimppuun, niin siihen vastattiin: ei se pure ihmistä kadulla. Tämän jälkeen noita purutapauksia on tullut julkisesti esiin useampi kymmen.

        Eipä ole suojelukoirat ihmisiä kadulla pureskellut. Kyl ne on niitä teidän pelkopuria näyttiksiä, jotka sitä on tehnyt. Pistä ihmeessä faktoja pöytään edes yhdestä suojelukoulutetun sakun hyökkäyksestä.


      • noloo nii noloo
        eipä satuilla kirjoitti:

        Eipä ole suojelukoirat ihmisiä kadulla pureskellut. Kyl ne on niitä teidän pelkopuria näyttiksiä, jotka sitä on tehnyt. Pistä ihmeessä faktoja pöytään edes yhdestä suojelukoulutetun sakun hyökkäyksestä.

        Kaivappa YLEn FSTn puolella tehty dokkari jossa varjeluskoira yritti purra ohjaajaa, joka sai nippanappa näppisä välistä.Noloa.Yhtä noloo, ku poliisikoira eksy ihmisen hakureissulla pariks vrk metikköön.Noloo.Totahan voi geeleiltä odottaa, mutta käyttölinjaselta vaejeluskoirilta.


      • taliaivo
        eipä satuilla kirjoitti:

        Eipä ole suojelukoirat ihmisiä kadulla pureskellut. Kyl ne on niitä teidän pelkopuria näyttiksiä, jotka sitä on tehnyt. Pistä ihmeessä faktoja pöytään edes yhdestä suojelukoulutetun sakun hyökkäyksestä.

        ...kirjoittaa Ollikka, joka taannoin kysyttäessä sanoi treeneissä, ettei koira KOSKAAN jos se on opetettu puremaan ihmistä, sitä arjessa kadulla tee..


      • höpöhöpö........
        noloo nii noloo kirjoitti:

        Kaivappa YLEn FSTn puolella tehty dokkari jossa varjeluskoira yritti purra ohjaajaa, joka sai nippanappa näppisä välistä.Noloa.Yhtä noloo, ku poliisikoira eksy ihmisen hakureissulla pariks vrk metikköön.Noloo.Totahan voi geeleiltä odottaa, mutta käyttölinjaselta vaejeluskoirilta.

        Kaivappa ihan itse. Miten tämä liittyi aiheeseen, että suojelukoirat puree ihmisiä kadulla? Ei mitenkään. Etsikää nyt oikeen porukalla niitä uutisia aiheesta. Ne on ne pelkopuriageelit jotka kadulla on ketään purrut.


      • näinsemenee
        taliaivo kirjoitti:

        ...kirjoittaa Ollikka, joka taannoin kysyttäessä sanoi treeneissä, ettei koira KOSKAAN jos se on opetettu puremaan ihmistä, sitä arjessa kadulla tee..

        Oikeessahan se on. Ja korjataan sen verran, että koira opetetaan puremaan hihaa, EI ihmistä. Siinä on iso ero.


    • 98654

      Kyse on siitä, että suojelukoulutuksessa käytetään lainvastaisia menetelmiä ja välineitä. Kyse ei ole siitä haluaako koira kentälle vai ei. Kyllä ne koirat kotiinsakin haluaa vaikka olisi kuinka paskat oltavat.

    • toimittaja x

      Täältä löytyis pari videota aiheesta eli väkivallan käytöstä suojelutreeneissä. Laitan siitä copyt viranomaisille. Saavat sitten päättää onko syyllistytty eläinsuojelurikoksiin.

      • huoh...

        Kiviäkin kiinnostaa...


      • 98654

        Laita linkki tännekin, levitys on taattu ja varmasti viranomaiset puuttuvat, ihan eläinsuojelusta kennelliittoon. Mikä tärkeintä saataisiin koirille sitä oikeutta mikä kaikille koirille kuuluu.


    • Aktiivinenkoira

      Näkyykö videoilla noita menetelmiä ja välineitä mitä on mainittu, sähkäpantaa, sähköpiiskaa, bambukeppiä, raippaa, laittomat koulutuskaulaimet, hapetus, nyrkki, mono, raivo, jne. jne.? Turhaa sinne mitään you tube -kamaa laittaa, se kun on vaan lajin aurinkoinen puoli. Näkyykö videoilla koirien muu maailma, häkkielämää ja suojelukenttä, monilla viettihyrrillähän se pyörii tämmösen varassa, se elämä. Ainoa valonpilkku on se, kun saa ruuan ja häkistä pääsee pois silloin kun mennään suojelutreeneihin, näkyykö tämä? Näkyykö siellä se kuinka koiran terveys vaurioituu suojeluharjoittelun ja myös kisasuoritusten myötä, jokainen joka vähääkään ymmärtää liike-energian lainalaisuuksi ymmärtää myös sen, että saksanpaimenkoiran kokoisen koiran ei ole terveydellisistä syistä järkevää täydestä laukasta juosta hihaan pitkällä loikalla kiinni, jos siinä ei niska ajan saatossa hajoa niin ei missään. Tämäkin vaan mahdollistuu sillä, että koirista on jalostettu ylivietikkäitä ja tuo vietti padotaan vain tuonne kentälle ja tuohon hihaan, sitten koira raasu rikkoo itsensä jotta harrastajat ovat tyytyväisiä näkemäänsä. Tämä viimeksi mainittu kyllä näkyy monesta you tube -kamasta.

      • järkikäteen

        Ja täällä sitä mustamaalataan toisia harrastajia vailla minkäänlaista faktaa. Oletteko idiootit yhtään miettinyt mitä kirjotatte. Mistä ihmeestä olette keksineet, että suojelukoiran elämä on edellä mainitun kaltaista. Ihan kotikoirina suurin osa elää. Aktiviteettiä on moninkertainen määrä teidän näyttelyluuskiin verrattuna. Suojeluunhan kuuluu myös tottelevaisuus ja jälki, joiden koulutus vaatii enemmän aikaa kuin se c-osa. Lisäksi fyysisestä kunnon kasvattaminen ottaa omansa. Nyt voittekin pellelauma miettiä uudelleen, kuinka hyvin edellinen kirjoitus kuvaa suojelukoiran elämää. Ja ne koirat on harrastajille ihan yhtä rakkaita, kuin muillekkin. Poikkeuksia löytyy, mutta niin löytyy näyttelypuoleltakin. Ihan yhtälailla siellä koira on eräillä esineenä ja rahanlähteenä. Eli siinä suhteessa lässyttäminen on turhaa. Ja sitten te idiootit vielä ihmettelette, että ette saa erkkareihin maalimiestä. Sen siitä saa, kun jaksaa tarpeeksi toisia puukottaa selkään...


      • näkyvyyttä asialle!

        Hyvin kuvailtu. Mitä enemmän ihmiset käyvät treenejä seurailemassa ja kuvaamassa, sen enemmän todistusaineistoa voidaan toimittaa eteenpäin.


      • ........
        järkikäteen kirjoitti:

        Ja täällä sitä mustamaalataan toisia harrastajia vailla minkäänlaista faktaa. Oletteko idiootit yhtään miettinyt mitä kirjotatte. Mistä ihmeestä olette keksineet, että suojelukoiran elämä on edellä mainitun kaltaista. Ihan kotikoirina suurin osa elää. Aktiviteettiä on moninkertainen määrä teidän näyttelyluuskiin verrattuna. Suojeluunhan kuuluu myös tottelevaisuus ja jälki, joiden koulutus vaatii enemmän aikaa kuin se c-osa. Lisäksi fyysisestä kunnon kasvattaminen ottaa omansa. Nyt voittekin pellelauma miettiä uudelleen, kuinka hyvin edellinen kirjoitus kuvaa suojelukoiran elämää. Ja ne koirat on harrastajille ihan yhtä rakkaita, kuin muillekkin. Poikkeuksia löytyy, mutta niin löytyy näyttelypuoleltakin. Ihan yhtälailla siellä koira on eräillä esineenä ja rahanlähteenä. Eli siinä suhteessa lässyttäminen on turhaa. Ja sitten te idiootit vielä ihmettelette, että ette saa erkkareihin maalimiestä. Sen siitä saa, kun jaksaa tarpeeksi toisia puukottaa selkään...

        ...kirjoittaa suojeluun yllytetty mistään mitään tietämätön epäpätevän maalimiesharjoittelijan aivopesemä teini.


      • vai teini?
        ........ kirjoitti:

        ...kirjoittaa suojeluun yllytetty mistään mitään tietämätön epäpätevän maalimiesharjoittelijan aivopesemä teini.

        Kirjoittaa huomattavasti teitä taitavampi koirankouluttaja, joka on yltänyt jo keski-iän tuntumaan. Näkeehän täällä jo juttujen tasosta ketkä niitä teinejä on tai ainakin teinimielisiä.


      • Anonyymi
        järkikäteen kirjoitti:

        Ja täällä sitä mustamaalataan toisia harrastajia vailla minkäänlaista faktaa. Oletteko idiootit yhtään miettinyt mitä kirjotatte. Mistä ihmeestä olette keksineet, että suojelukoiran elämä on edellä mainitun kaltaista. Ihan kotikoirina suurin osa elää. Aktiviteettiä on moninkertainen määrä teidän näyttelyluuskiin verrattuna. Suojeluunhan kuuluu myös tottelevaisuus ja jälki, joiden koulutus vaatii enemmän aikaa kuin se c-osa. Lisäksi fyysisestä kunnon kasvattaminen ottaa omansa. Nyt voittekin pellelauma miettiä uudelleen, kuinka hyvin edellinen kirjoitus kuvaa suojelukoiran elämää. Ja ne koirat on harrastajille ihan yhtä rakkaita, kuin muillekkin. Poikkeuksia löytyy, mutta niin löytyy näyttelypuoleltakin. Ihan yhtälailla siellä koira on eräillä esineenä ja rahanlähteenä. Eli siinä suhteessa lässyttäminen on turhaa. Ja sitten te idiootit vielä ihmettelette, että ette saa erkkareihin maalimiestä. Sen siitä saa, kun jaksaa tarpeeksi toisia puukottaa selkään...

        Menihän tässä vuosia aikaa, mutta nyt se on vihdoinkin julkista!!Noita väkivaltaisia koulutusmetodeita on selitetty käyttölinjaisten korostuneilla vieteillä.No, nyt on aika alkaa puuttumaan niihin hermorakenteisiin, kun koulutumetodien on muututtava.Sinne vaan koulunpenkille nykyiset ja entiset puheenjohtajat vaimoineen.HOPI HOPI!


    • 98654

      Ja tuo iänikuinen näyttelyiden mukaan vetäminen joka asiaan, mitä tekemistä näyttelyillä on suojelun kanssa

      • jeje ewjeje ejej

        kertoo suojeluharrastajien viholliskuvasta!


    • Hihaiita

      Ihan selvä hommahan tuo, suojelu on raakaa hommaa, mitäpä tuota kiertelemään. Kenenkään ei pitäisi mennä lajin pariin suoraan vaan aina kansallisten kautta, tuohan pitäisi olla oikeastaan ehto suojeluharrastamiselle, näyttöä kyvystä kouluttaa koira ja kisata koiralla. Pätevä ohjaaja tietää milloin mennään mukavuusalueen ulkopuolella, pätemätön ei tiedä mistään mitään.

      • '''''''''''

        Suojelu on raakaa homma, mutta vasta sitten kun mennään korkeamalle tasolle, siellä niitä hommia tehdään, hohhoijaa


      • ???????????????

        Ja tuotako te kuvittelette suojeluharrastuksen olevan? Vai mitä yrität ajaa takaa?


    • 45689

      Näyttelyharrasuksen kääntöpuoli. Tarpeeksi kun puukottaa suojeluharrastajia selkään, ei löydy tuleviin erkkareihin maalimiehiä. Voi sitä itkun määrää taas ens kesänä, kun ei löydy mokkeja siihen sirkustempaukseen. No itsehän kuoppaa kaivatte...

      • 45689

      • jjddjd djddjd djdjd
        45689 kirjoitti:

        Ja tuotakin päätöstä ihmettelitte kovaan ääneen. No mistähän mahtais johtua?

        Siitä että suojeluporukat pitävät vain omaa lajiaan jonain eivätkä halua puhaltaa yhteen hiileen muiden saksanpaimenkoiraharrastajien kanssa.


      • idiootit
        jjddjd djddjd djdjd kirjoitti:

        Siitä että suojeluporukat pitävät vain omaa lajiaan jonain eivätkä halua puhaltaa yhteen hiileen muiden saksanpaimenkoiraharrastajien kanssa.

        Kun luet näitä juttuja ja haukkumista, niin luulisi sinunkin ymmärtävän mistä johtuu. Omaa oksaanne sahaatte.


      • hdhdh dddjjd djdjd
        idiootit kirjoitti:

        Kun luet näitä juttuja ja haukkumista, niin luulisi sinunkin ymmärtävän mistä johtuu. Omaa oksaanne sahaatte.

        Lässyn lässyn marttyyreille.


    • KenraaliKörmy

      Anteeksi vain, mutta kukkahattutätien näyttelyharrastus ei mitenkään liity näihin suojeluharrastuksen varjopuoliin, ihan itse olemme lajin kulttuurin luoneet. Ehkä nyt ei niin avoimesti ja kovasti enää uskalleta koiria kohdella, ihmiset on heräämässä asiaan. Eikö tämä ole kaikkien meidän suojeluharrastajien etu?

    • iisalmirulettaa

      Minuaki kovasti nyt kiinnostaa, kun tuon ketjun lukasin läp, että mitenkä tämä näyttelyhommeli tähän suojeluhommeliin liittyy? Eikö nyt jokkaisen joka näkkee elöinrääkkäystä tapahtuvaksi niin pitäisi siihen suoralta kädeltä puuttua, näin minä aattelisin. Saksanpaimenkoirakin on niin hieno ja viisas koira, eihän semmosia kukkaan normaalijärkinen kehtaa pitää huonosti

      • On se nyt kumma...

        Näyttelyhommeli liittyy siten, että erikoisnäyttelyissä yli kaksivee koirat purutetaan. Kummaa toimintaa tulla Suomi24 itkemään tällaista asiaa. Ja kun kaikki ei ymmärrä asiasta piirun vertaakaan. Otetaan esim. Sähköpanta. Se on kamala väline, sanoo koiranomistaja, jonka omasta koirasta ei edes ole suojeluun. Eikä ymmärrä tällöin lajista niin paljoa kuin harrastajat. Mutta entäs jos koira on hitto vieköön se IPO-koulutettu, eikä se mamman istu-maahan-kultapieni-tokoilija? Silloin koiran luonne on kehittynyt jo yli sen kotikoiran normin, eikä ketju enää riitä. Yksinkertaista. Sitä paitsi, omistaja joutuu aina kokeilemaan itse pantaa ennenkuin se laitetaan koiralle.
        En nyt siis sano, ettäkö koko laji olisi täydellinen, mutta täällä on niitä perseilijöitä, jotka mustamaalaa koko harrastuksen.


    • Mitattaiskohan

      tuossa nyt ohjaajan taito ja osaaminen,jos suojelukoulutettu koira tarvitsee muutakuin normin remmin.

    • oeq

      Onko tullut mieleen, että lajin vaatimukset on menneet vähän överiksi, jos kilpailukoiraa pitää sähköllä tms. rakentaa? Jotenkin ymmärtää tuommoiset todella kovat koulutuskeinot ns. ääritilanteissa joissa koira on uhkaksi muille tai itselleen ja tuommoinen toiminto sitten korjataan kuntoon, mutta että kilpailukoiraa koulittaisiin tuommoisilla metodeilla kisasuoritukseltaan paremmaksi on jo hyvin kyseenalaista ja perusteiltaan aika moraalitonta. Pitäisikö tällaisen kouluttajan vaihtaa osaa koiran kanssa, alkaisi silmät aueta.

      • ........,,,,,,,,

        Ei sähköpanta ole edes mikään kova koulutuskeino. Eikä mistään löydy edes minkään sortin asiakirjaa, jossa kielletään sähköpannan käyttö. Menkää metsään kuvamaan metsästyskoirien koulutusta ja ajonvaihtoja. Siellä se sähköpanta on yllättävänkin yleinen apuväline. Mutta lopettakaa turhat yleistykset ja mustamaalaamiset. Jos sitä konkreettista näyttöä on(eli ei), niin eikun esille. Muuten on turha jatkaa.


    • miten on?

      Nyt olis tuolla face yhteisössäkeskustelu aiheena: "Onko kellään teistä suojelukoulutettua saksanpaimenkoiraa? Jos on niin vaikuttaako sen koulutus arkeen? Esim vastaan tuleviin ihmisiin jnejne."
      Sinne vaan näitä kahdessa eri ketjussa kerrottuja "faktoja" esittämään. Vai oletteko pelkkiä identiteettisuojan takaa selkäänpuukottavia paskahousuja?

      • joukkohivuttajata

        sielläpä olisi suojeluharrastajien lynkkausjoukot valmiustilassa ja kälinältään ei muut saisi suunvuoroa. miksi turhaan m ennä vihollisen pesään?


      • luuserisakinhivuttaj
        joukkohivuttajata kirjoitti:

        sielläpä olisi suojeluharrastajien lynkkausjoukot valmiustilassa ja kälinältään ei muut saisi suunvuoroa. miksi turhaan m ennä vihollisen pesään?

        Siellä on suojeluharrastajat pienenpieni vähemmistö. Aikalailla näyttely ja kotikoira enemmistöä. Mut eihän teillä lapamadoilla riitä rohkeus, ku anonyyminä jauhamaan paskaa. Pysyisitte edes faktoissa, etyekä katelis keksittyjä valheita, niin tää vous johtaa johonkin...


      • 98654
        luuserisakinhivuttaj kirjoitti:

        Siellä on suojeluharrastajat pienenpieni vähemmistö. Aikalailla näyttely ja kotikoira enemmistöä. Mut eihän teillä lapamadoilla riitä rohkeus, ku anonyyminä jauhamaan paskaa. Pysyisitte edes faktoissa, etyekä katelis keksittyjä valheita, niin tää vous johtaa johonkin...

        http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/poliisikoira-puri-miesta-valtiolle-kova-lasku/2055412 http://www.iltalehti.fi/uutiset/200701085565997_uu.shtml http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288336417748.html


      • ja?

      • paikkansa pitää
        ja? kirjoitti:

        Ja nämä kaksi poliisikoiratapausta liittyy suojeluharrastajiin miten? Aiemmin väitettiin useiden suojeluharrastajien koirien pureskelleen harjoitusten ulkopuolella ihmisiä, mutta sehän ei pidä paikkaansa.

        Pitää kyllä paikkansa. Löytyy tapaus ihan tosta naapurista.


      • 8888888
        ja? kirjoitti:

        Ja nämä kaksi poliisikoiratapausta liittyy suojeluharrastajiin miten? Aiemmin väitettiin useiden suojeluharrastajien koirien pureskelleen harjoitusten ulkopuolella ihmisiä, mutta sehän ei pidä paikkaansa.

        No kun niin kovasti hehkutetaan sitä, että nämä suojelukoirat on niin takuuvarmasti hallinnassa vaikka ne opetetaan puremaan ihmistä (hihaa), oletan että nämä virkakoirat on vielä perusteellisemmin koulutetut kuin nämä kansan harrastuskoirat ja niillekin tulee noita hallintavahinkoja aika tiuhaan. Kun tähän vielä yhdistetään se, että harrastuskoiramaailmassa on hyvin pieni joukko oikeasti korkeatasoisia kouluttajia ja ohjaajia, eli henkilöitä jotka ymmärtävät lajin riskit ja osaavat toimia noiden riskien minimoimisen suhteen maksimaalisesti, näissä käsissä homma on pysyy ns. lapasessa. Mutta miten sitten se, että suojeluharrastus on noussut pikku pimujen trendilajiksi jonka piiriin tullaan monesti ihan keltanokkana, siis monesti vailla mitään koira- tai kouluttajakokemusta? Monessa treeniryhmässä hommaa johtaa maalimiesoppilas, pururinkiin pääsemisen varmistaa sillä, että hommaa käyttölinjaisen koiran. Suurin osa näistä "harrastajista" jättää treenin vaiheeseen jossa esim. hallintaa ei ole viety tappiin asti, eli koirien koulutus jää pahasti kesken. Tämän myötä meillä alkaa olla pelottavan paljon liikenteessä koulutukseltaan puutteellisia koiria ja ohjaajia joiden yhteispainokin yltää häthätään sataan kiloon. Aikapommi on viritetty. Kuten tämän keskustelun aloittaja toivoi, tehdään ensin tuloksia muissa pk-lajeissa ja tullaan tätä kautta suojeluharrastamisen piiriin.


      • ......,,,,,
        8888888 kirjoitti:

        No kun niin kovasti hehkutetaan sitä, että nämä suojelukoirat on niin takuuvarmasti hallinnassa vaikka ne opetetaan puremaan ihmistä (hihaa), oletan että nämä virkakoirat on vielä perusteellisemmin koulutetut kuin nämä kansan harrastuskoirat ja niillekin tulee noita hallintavahinkoja aika tiuhaan. Kun tähän vielä yhdistetään se, että harrastuskoiramaailmassa on hyvin pieni joukko oikeasti korkeatasoisia kouluttajia ja ohjaajia, eli henkilöitä jotka ymmärtävät lajin riskit ja osaavat toimia noiden riskien minimoimisen suhteen maksimaalisesti, näissä käsissä homma on pysyy ns. lapasessa. Mutta miten sitten se, että suojeluharrastus on noussut pikku pimujen trendilajiksi jonka piiriin tullaan monesti ihan keltanokkana, siis monesti vailla mitään koira- tai kouluttajakokemusta? Monessa treeniryhmässä hommaa johtaa maalimiesoppilas, pururinkiin pääsemisen varmistaa sillä, että hommaa käyttölinjaisen koiran. Suurin osa näistä "harrastajista" jättää treenin vaiheeseen jossa esim. hallintaa ei ole viety tappiin asti, eli koirien koulutus jää pahasti kesken. Tämän myötä meillä alkaa olla pelottavan paljon liikenteessä koulutukseltaan puutteellisia koiria ja ohjaajia joiden yhteispainokin yltää häthätään sataan kiloon. Aikapommi on viritetty. Kuten tämän keskustelun aloittaja toivoi, tehdään ensin tuloksia muissa pk-lajeissa ja tullaan tätä kautta suojeluharrastamisen piiriin.

        Itseasiassa noilla poliisikoirilla tuo hallintapuoli on selkeästi huonompaa, kuin suojeluharrastajilla. Irrotuksiin tarttevat koukkuja, eikä hallintaa pidetä niin tärkeänä, kun ei työkoirille siitä pisteitä jaeta. Edelleenkin toivoisin faktapohjaisia tapauksia siiviilin suojelukoulutetusta koirasta, joka on käynyt ihmiseen kiinni. Miten sd suojelukoulutus oikeen tekee koirasta aikapommin ihmisten seassa. Varmempia ne koirat on henkisesti, kuin nämä varjoaan pelkäävät pelkoputija geelit. Suosittelisin vähän perehtymään koiran käyttäytynismalleihi ja spekuloisin vasta sitten...


      • kkkff fkff ffkkf
        luuserisakinhivuttaj kirjoitti:

        Siellä on suojeluharrastajat pienenpieni vähemmistö. Aikalailla näyttely ja kotikoira enemmistöä. Mut eihän teillä lapamadoilla riitä rohkeus, ku anonyyminä jauhamaan paskaa. Pysyisitte edes faktoissa, etyekä katelis keksittyjä valheita, niin tää vous johtaa johonkin...

        suojeluporukat on siellä pieni kaikkia muita terrorisoiva häirikköjoukko. äänekkäitä tyhjiä tynnyreitä.


      • jjdjd djdjjd
        kkkff fkff ffkkf kirjoitti:

        suojeluporukat on siellä pieni kaikkia muita terrorisoiva häirikköjoukko. äänekkäitä tyhjiä tynnyreitä.

        tää luuserisakinhivuttajalle.


      • huutaa kovaa
        ......,,,,, kirjoitti:

        Itseasiassa noilla poliisikoirilla tuo hallintapuoli on selkeästi huonompaa, kuin suojeluharrastajilla. Irrotuksiin tarttevat koukkuja, eikä hallintaa pidetä niin tärkeänä, kun ei työkoirille siitä pisteitä jaeta. Edelleenkin toivoisin faktapohjaisia tapauksia siiviilin suojelukoulutetusta koirasta, joka on käynyt ihmiseen kiinni. Miten sd suojelukoulutus oikeen tekee koirasta aikapommin ihmisten seassa. Varmempia ne koirat on henkisesti, kuin nämä varjoaan pelkäävät pelkoputija geelit. Suosittelisin vähän perehtymään koiran käyttäytynismalleihi ja spekuloisin vasta sitten...

        Opettele ensin kirjottamaan, tule sit nimittelemään, kun sen olet oppinut.Pysytpä sitten pitempään poissa........


      • ,,,,,,.....
        huutaa kovaa kirjoitti:

        Opettele ensin kirjottamaan, tule sit nimittelemään, kun sen olet oppinut.Pysytpä sitten pitempään poissa........

        Suojeluspede ei tosiaankaan hallitse edes suomen kielen kirjoitusta, vinkumassa joka ketjussa vaikkei itse tiedä koirankoulutuksesta yhtikäs mitään...


      • omaan nilkkaan...
        ,,,,,,..... kirjoitti:

        Suojeluspede ei tosiaankaan hallitse edes suomen kielen kirjoitusta, vinkumassa joka ketjussa vaikkei itse tiedä koirankoulutuksesta yhtikäs mitään...

        Eipä riitä teillä tietämys keskusteluun, niin tässä tulos. Ei nuo teidän säälittävät haukut paljoa paina. Ja mitä tulee koirankoulutukseen, niin olen varmasti ainut joka sen hallitsee. Koirani osaavat tehdä muutakin, kukn kääntyä avustettuna vasemmalle. Tuloksia kolmesta eri lajista. Ja mitä tulee tuohon kirjlitukseen niin eipä näytä kovin vahvalta teilläkään. Kannattaa vähän harjoitella yhdyssanoja ja välimerkkien käyttöä.


      • 98654
        8888888 kirjoitti:

        No kun niin kovasti hehkutetaan sitä, että nämä suojelukoirat on niin takuuvarmasti hallinnassa vaikka ne opetetaan puremaan ihmistä (hihaa), oletan että nämä virkakoirat on vielä perusteellisemmin koulutetut kuin nämä kansan harrastuskoirat ja niillekin tulee noita hallintavahinkoja aika tiuhaan. Kun tähän vielä yhdistetään se, että harrastuskoiramaailmassa on hyvin pieni joukko oikeasti korkeatasoisia kouluttajia ja ohjaajia, eli henkilöitä jotka ymmärtävät lajin riskit ja osaavat toimia noiden riskien minimoimisen suhteen maksimaalisesti, näissä käsissä homma on pysyy ns. lapasessa. Mutta miten sitten se, että suojeluharrastus on noussut pikku pimujen trendilajiksi jonka piiriin tullaan monesti ihan keltanokkana, siis monesti vailla mitään koira- tai kouluttajakokemusta? Monessa treeniryhmässä hommaa johtaa maalimiesoppilas, pururinkiin pääsemisen varmistaa sillä, että hommaa käyttölinjaisen koiran. Suurin osa näistä "harrastajista" jättää treenin vaiheeseen jossa esim. hallintaa ei ole viety tappiin asti, eli koirien koulutus jää pahasti kesken. Tämän myötä meillä alkaa olla pelottavan paljon liikenteessä koulutukseltaan puutteellisia koiria ja ohjaajia joiden yhteispainokin yltää häthätään sataan kiloon. Aikapommi on viritetty. Kuten tämän keskustelun aloittaja toivoi, tehdään ensin tuloksia muissa pk-lajeissa ja tullaan tätä kautta suojeluharrastamisen piiriin.

        Tämä ^ on niin totta, miettikää tuommosta viisikymmen kiloista ihmistä mittelemässä voimiaan talviliukkaassa suojelukilpailuun puolitiehen koulutetun 40 kiloisen saksanpaimenkoirauroksen kanssa. Miltä se tuntuis jos ammuntaa ja metsästystä voisi alkaa harrastamaan tuosta vaan hankkimalla kaupasta pistooleja, haulikoita, kivääreitä tai muita aseita. Tuon suojeluharrasteen kohdalla on vielä suurempi riski, siinä käytettävä ase, käyttölinjainen saksanpaimenkoira, on ajatteleva ja toimiva olento joka tekee sen täydellisestä hallinnasta mahdottoman, vaikka tuo hallinta kuinka voimakkaiden pakotteiden ja palkkioiden kautta pyrittäisiin rakentamaan.


      • hehehehehehehehehehe
        98654 kirjoitti:

        Tämä ^ on niin totta, miettikää tuommosta viisikymmen kiloista ihmistä mittelemässä voimiaan talviliukkaassa suojelukilpailuun puolitiehen koulutetun 40 kiloisen saksanpaimenkoirauroksen kanssa. Miltä se tuntuis jos ammuntaa ja metsästystä voisi alkaa harrastamaan tuosta vaan hankkimalla kaupasta pistooleja, haulikoita, kivääreitä tai muita aseita. Tuon suojeluharrasteen kohdalla on vielä suurempi riski, siinä käytettävä ase, käyttölinjainen saksanpaimenkoira, on ajatteleva ja toimiva olento joka tekee sen täydellisestä hallinnasta mahdottoman, vaikka tuo hallinta kuinka voimakkaiden pakotteiden ja palkkioiden kautta pyrittäisiin rakentamaan.

        Ottaisit edes vähän selvää, miten eri viettialueet suojelutreenissä tai kokeessa toimii. Sen jälkeen vertaat normielämää ja koe/treenitilannetta ja toivottavasti ymmärrät kuinka suuri ero niillä on. Suojelukoulutus kun ei tee koirasta ladattua asetta, joka kulkee kuti piipussa valmiina ampumaan millä hetkellä hyvänsä. Oikeen naurattaa lukea tämän 98654 nimimerkin takaa kirjoittavan näyttelytytön ajatuksia, kun ei ole mitään pohjatietoja koiran koulutuksesta tai viettikäyttäytymisestä. Suurempi riski on nuo epävarmat pelkopurija geelit, joiden omistajat on sysihuonoja vailla mitään otetta koirasta.


    • IPO3

      Hyvä AP, mielestäni olet täysin oikeassa ! Itse suojeluharrastajana (koulutus ilman välineitä) Koiranohjaajan pitää lukea koiraa kuinka paljon se kestää, koska pakoitteet menevät koiran mukaan ja se on yksilöllistä.

      Itse olen havainnut parhaan tavan hallintaan joka tilanteissa, kouluttavani koiran pennusta asti laumavietillä, toimii tottiksessa ja puruissa kun rakentaa koiran oiken. "apuvälineitä" ei tarvitse, kun laumaviettiä hyväksi käyttäen olen saanut koiran mestaruustasolle asti.

      Vaikeinta kuitenkin on löytää maalimies joka em. viemään koira sille tasolle. Onnea etsintään :)

      • .......,,,,,,

        Ja kohta joku tulee itkemään, että laumavietin käyttö on koiralle henkisesti liian rankkaa. Ainiin, eihän nämä vi**uilijat tiedä edes mitä laumavietti on.


      • 5489

        Miten muuten oikeasti pimpparallaa näiden viisikymmentä kiloisten nuorten pimujen ja maalimiesten välillä, paljonko tapahtuu ja kuinka iso merkitys tuolla pimpparallaalla on siihen että pääsee treeneihin mukaan, kun tuommoistakin juttua kuulunut, että sutinat on leireilläkin aika kovat, isommat mammat hoitelee kotona perhettä ja isäntä on poikien kanssa lerillä pimujen kanssa?


      • uskomatonta...
        5489 kirjoitti:

        Miten muuten oikeasti pimpparallaa näiden viisikymmentä kiloisten nuorten pimujen ja maalimiesten välillä, paljonko tapahtuu ja kuinka iso merkitys tuolla pimpparallaalla on siihen että pääsee treeneihin mukaan, kun tuommoistakin juttua kuulunut, että sutinat on leireilläkin aika kovat, isommat mammat hoitelee kotona perhettä ja isäntä on poikien kanssa lerillä pimujen kanssa?

        Nää teidän näyttelyakkojen jutut menee jo todella ala-arvoiselle asteelle. Jo tämä koko viestiketju on säälittävä provo. Ja kun huomaatte, että teillä ei ole mitään faktapohjaista annettavaa keskusteluun niin tuloksena on vit*tuilu. Olette kyllä todella säälittävää pellesakkia koko näyttelylauma. Oletteko sattuneet miettimään paljonko teette hallaa koko näyttelyporukalle tällä huutelullanne? Näinkö haluatte edustaa omaa ryhmäänne? Tätä keskustelua, kun on käynyt katselemassayksi jos toinenkin...


    • What!??!

      MUT ARVATKAA MITÄ SUOJELU HARRASTUKSEN VASTUSTAJAT...? KAIKKIEN EI OLE PAKKO HARRASTAA PURUJA... EN MÄKÄÄN TULE TEITÄ ARVOSTELEMAAN TEIDÄN NÄYTTELYHARJOITUKSIIN TAI SITÄ TASSUNANTOON TEIDÄN PIHALLE. JOS EI ASIASTA MITÄÄN TIEDÄ NIIN SILLOIN ON VIISAINTA OLLA IHAN HILJAA. VARSINKIN JOS TIETO ON NOIN HATARALLA POHJALLA KO. LAJISTA!

    • Onpas tapausta

      Mä olen nähnyt kaiken... Saku harrastajat :D
      Ihailen rotua ja omistankin sellaisen vaan piireihin en taida näillä näkymin tulla kun varsinkin IPO puolella näkyy olevan aggrea porukkaa omistajissa. Tämähän antaa hyvää kuvaa tuleville polville rodun harrastajista asenne: jos et harrasta ja ole pinnalla et ole mitään, huoh ;)

    • Anonyymi

      Mitä nyt itse olen vierestä seurannut tuota nykypäivän suojelukoirien koulutusta niin voin sanoa että enpä ole säälittävämpiä idiootteja nähnyt kun nykyajan maalimiehet ja valtaosa koiriaan kiduttavista kouluttajista kun on sähköö ja koularii ja annetaan monoo ja hapetetaan dogei vitun säälittävät koulukiusatut idiootit.. ei muuta ku kuulapää vasaraa ohimoon ja lodjuun kudjuul gutnait ja kukkavuori päälle vitun idiootit

      • Anonyymi

        Suojelukoiraharrastus olisi kiellettävä harrastetasolla. Rakenteeltaankin sairaita koiria on jo tarpeeksi. Tässä maassa ei tarvita eläintä suojelemaan muilta ihmisiltä muualla kuin virkamies tasolla.


    • Anonyymi

      Säälittävää jengii oikeesti ... mailaa päähän vaan

    • Anonyymi

      Mä olen itse kaikille harrastajille sanonut että se kenttä missä harjoitellaan pitää olla suojassa katseilta ja tarkistakaa ettei mikään helvetin riistakamera kuvaa treenejä. Näin siinä sitten käy kun ei ole tarkkana paikan suhteen.

      Etsikää hyvät ihmiset sellainen paikka kouluttaa ettei hipit pääse sinne kuvailemaan ja ottamaan nokkiinsa!

      • Anonyymi

        Eikö tässä kohtaa pitäisi jo tulla ajatus että se mitä harjoituksissa tehdään ei taida olla ihan ok. Siis jos koiraharrastuksen harjoituksia pitää tehdä salaa... Yle:n artikkeli on nostanut suojelukoiraharrastuksessa joidenkin käyttämät väkivaltaiset menetelmät julkiseen keskusteluun. Nyt teillä suojelukoiraharrastajilla on erittäin hyvä tilaisuus tuoda esiin myös se miksi harrastuksessa tarvitaan mm. lainvastaisia välineitä ja kovaa väkivaltaa. Ja myös kertoa miksi koiran kanssa harrastaminen ei toimi muilla menetelmillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö tässä kohtaa pitäisi jo tulla ajatus että se mitä harjoituksissa tehdään ei taida olla ihan ok. Siis jos koiraharrastuksen harjoituksia pitää tehdä salaa... Yle:n artikkeli on nostanut suojelukoiraharrastuksessa joidenkin käyttämät väkivaltaiset menetelmät julkiseen keskusteluun. Nyt teillä suojelukoiraharrastajilla on erittäin hyvä tilaisuus tuoda esiin myös se miksi harrastuksessa tarvitaan mm. lainvastaisia välineitä ja kovaa väkivaltaa. Ja myös kertoa miksi koiran kanssa harrastaminen ei toimi muilla menetelmillä.

        Joo ei tavalliset tallaajat oikein ymmärrä miten suojelukoiria koulutetaan... Helpoiten voisi vaikka selittää niin että et voi olla hyvä nyrkkeilijä jos et ole koskaan saanut nyrkistä päähän.

        Kovan paikan tullen suojelukoiria PITÄÄ TOTELLA. Se ei ole sama kun jonkun fifin tassu anto palkinnon toivossa "Fifiä ei aina huvita, mutta nappulan saa kuitenkin hyvästä tsempistä"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo ei tavalliset tallaajat oikein ymmärrä miten suojelukoiria koulutetaan... Helpoiten voisi vaikka selittää niin että et voi olla hyvä nyrkkeilijä jos et ole koskaan saanut nyrkistä päähän.

        Kovan paikan tullen suojelukoiria PITÄÄ TOTELLA. Se ei ole sama kun jonkun fifin tassu anto palkinnon toivossa "Fifiä ei aina huvita, mutta nappulan saa kuitenkin hyvästä tsempistä"

        Olen koiraharrastaja itsekin nykyisin noutajilla. Metsästyskoirista on kokemusta 1980 luvulta lähtien (ajavat, noutavat, hirvikoirat). Tältä kokemukselta en missään tapauksissa näe hyväksyttävänä videoilla nähtyjä väkivaltaisuuksia koirien kanssa toimiessa. Etenkin kun nähdyt väkivaltaisuudet liittyvät koiraharrastukseen! Omistajan pitää tutustua koiraan niin hyvin että pystyy ohjaamaan muilla keinoilla haluttuun käyttäytymiseen. Ja omistajan on myös hyväksyttävä se jos koiralla ei olisikaan taipumuksia tai viettiä riittävästi omistajan haluamaan toimintaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen koiraharrastaja itsekin nykyisin noutajilla. Metsästyskoirista on kokemusta 1980 luvulta lähtien (ajavat, noutavat, hirvikoirat). Tältä kokemukselta en missään tapauksissa näe hyväksyttävänä videoilla nähtyjä väkivaltaisuuksia koirien kanssa toimiessa. Etenkin kun nähdyt väkivaltaisuudet liittyvät koiraharrastukseen! Omistajan pitää tutustua koiraan niin hyvin että pystyy ohjaamaan muilla keinoilla haluttuun käyttäytymiseen. Ja omistajan on myös hyväksyttävä se jos koiralla ei olisikaan taipumuksia tai viettiä riittävästi omistajan haluamaan toimintaan.

        Näinhän se menee, jos saalisvietti puuttuu on koirasta vaikea saada kunnon suojelukoiraa, sitten yritetään väkisin vaikka koira soveltuisi ominaisuuksiltaan johonkin toiseen lajiin paremmin. Meidän koira lopetti suojelutreenit, ei saalista mutta siitä tuli loistava agility koira joka rakastaa lajia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo ei tavalliset tallaajat oikein ymmärrä miten suojelukoiria koulutetaan... Helpoiten voisi vaikka selittää niin että et voi olla hyvä nyrkkeilijä jos et ole koskaan saanut nyrkistä päähän.

        Kovan paikan tullen suojelukoiria PITÄÄ TOTELLA. Se ei ole sama kun jonkun fifin tassu anto palkinnon toivossa "Fifiä ei aina huvita, mutta nappulan saa kuitenkin hyvästä tsempistä"

        "Kovan paikan tullen suojelukoiria PITÄÄ TOTELLA. "

        Kyllä kyllä, tuon ymmärtää kaikki.
        Mutta mitä ihmettä sillä on eläinrääkkäyksen kanssa tekemistä.
        Suojelu haluisen koiran koulutus onnistuu paremmin ilman sähköä ja piikkejä.
        Koiraa jolla ei ole suojeluvaistoa, ei vaan pidä kouluttaa suojeluun.
        Ja koiran haluttomuus, ei ole mitenkään lupa noille keinnoille.
        Eikä mulla ole yhtäkään kukkaa hatussa ja olen kouluttanut useita suojelukoiria, viimeisin oli liian kova armeijan osaamattomille.
        Kertaakaan ei koiralleni tarvinnut olla edes ilkeä!
        Pete


    • Anonyymi

      Natsisaksan keskitysleireijä muistuttavaa touhua. Porukka on suggeroinut itsensä inhimillisen toiminnan ulkopuolelle ja kun kirjoituksia seuraa niin eihän heitä palasta kuin täydellinen lobotoimia. Halu hakata, potkia ja pamputtaa on ainut oikea keino kouluttaa. Sitä vois kokeilla kouluttajat tosiinsa niin tietäisivät miltä tuntuu. Täysin on käsittämätöntä että elämme vuotta 2021 ja tämä natsihenkinen rikollinen toiminta sallitaan ja vieläpä lajiliittojen tietäessä asiasta. Täysin nynnyjä ja hampaattomia ihmisiä hallituksissa vai olisiko näin että itse kuuluvat myös tähän kiduttajien koulukuntaan.

      • Anonyymi

        Kyllä! He kaikki pyörivät samassa piiri leikissä ja taustalla tahtia antaa V.H ja T.V.


    • Anonyymi

      SPL:n maalimieskoulutus on ollut vuosikymmeniä pelkkää paskaa. Parhaat maalimiehet eivät ole edes pieraisseet SPL:n suuntaan. Niin suurta roskaa heidän touhunsa on. SPL:n naisillakin on sonnin kivekset jalkovälissä ja satakiloa ylipainoa. Hirveetä katottavaa kun ne vetävät röökiä ja mörisevät kentän reunalla hapan ilme kasvoilla.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe