Virtsavaivaan määrätty antibiootti tuhosi terveyden

appp1

Olen 37v aiemmin perusterve mies.

Sain virtsaamispakko oireeseen siprofloksasiini antibioottia (Ciprofloxacin) 2x750mg. Vajaassa viikossa kuurin aloittamisesta tapahtui seuraavat asiat muutamassa päivässä: polvitaipeet muuttuivat "puupökkelöiksi" ja kävely ei meinannut onnistua millään. Jalkoja, käsiä ja alavatsaa rupesi polttamaan jatkuvasti kuin kovissa löylyissä ilman mitään syytä. Keuhkoista loppui happi useaan otteeseen kävellessä rauhassa loivaan ylämäkeen tai ottaessa muutaman juoksuaskeleen. Lääkärin mielestä oli paniikkikohtaus. Joka kerralla. Muistan elävästi kun jouduin pitämään kylmäkalle-pusseja ympäri kehoa kun ihoa poltti. Itku meinasi tulla kun pelotti niin perkeleesti. Lääkärit vain vihjailivat ystävällisesti että stressistä johtuu. Pari päivää tästä alkoi hirvittävä kipu alkoi molempien pohkeiden alaosissa, akilleksissa ja nilkan sisäsyrjällä. Joka aamu seuraavien viikkojen aikana heräsin sängyssä siihen, kun jalat olivat "tulessa". Miten selität tällaisen kenellekään? Kaikki oireeni löytyivät lääkepakkauksesta harvinaisten haittavaikutuksien kohdalta. Kuvauksissa ei näkynyt mitään epätavallista. HYKSin johtava reumatologi ei keksinyt syytä, mutta totesi ettei ole reumasairaudesta kyse.

Googletin "fluoroquinolone adverse effects" ja silmäni aukesivat. Sama oli tapahtunut sadoille ihmisille ympäri maailmaa. Lähetin minua hoitaneille lääkäreille linkkejä PubMedin, FDAn ja kotimaisen Duodecim-verkkojulkaisun tapausselostuksiin ja artikkeleihin fluorokinoloniantibioottien aiheuttamista vakavista terveysongelmista. Ajattelin heidän kiinnostuvan. Tajusin kuitenkin pian, että eivät ne lääkärit asiasta halua keskustella. Olin joutunut lääkeyhtiön perseraiskaamaksi ja ketään ei kiinnosta. Vain ehkä niitä, ketkä ovat kokeneet saman itse otettuaan Ciprofloxacinia, Tavanicia tai jotain toista fluorokinoloniantibioottia ja tunnistavat tästä kirjoituksesta oman kokemuksensa. Siksi perustin Facebookkiin suljetun vertaistukiryhmän ”Sano ei fluorokinoloniantibiooteille”, jossa on mahdollista keskustella muiden saman kokeneiden kanssa. Tämä ryhmä pyrkii tarjoamaan tukea ja keräämään saman kokeneet ihmiset yhteen.

Fimea sai 2013 vain 25 haittavaikutusilmoitusta koskien fluorokinoloniantibiootteja. Terveydenhuollon ammattilaisilla on velvollisuus raportoida lääkehaitoista Fimealle. Minä olen 3kk aikana tutustunut jo 11 suomalaiseen, ketkä kärsivät samanlaisista oireista kuukausia, vuosia kuurin jälkeen. Ja kun lääkäreiden asenne asiaa kohtaan on käynyt selväksi, en yhtään ihmettele miten haittailmoitusten määrä on näin alhainen ja nämä aineet pysyvät "turvallisina" ja "hyvin siedettyinä" vuodesta toiseen.

7 kuukautta on nyt kulunut ja oireeni jatkuvat edelleen, ehkä aavistuksen lievempinä. Nilkkakipu on edelleen jatkuvaa ja raajoja polttaa, mutta jääpusseja en onneksi tarvitse enää.

6

367

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pissattaa

      Olen käyttänyt fluorokinoloneja pääasiassa virtsatieinfektioihin ja saanut niistä akillesjänneoireita. Tähän asti pahimmalla kerralla onnuin lähes neljä kuukautta.

      Pyrin välttämään kyseisiä tarkoitukseensa tehokkaita lääkkeitä niin paljon kuin mahdollista, mutta jos fluorokinoloni on ainoa aine päästä eroon tietyntyyppisestä bakteerista, otan sitä, vaikka sitten akillesjänteiden kustannuksella.

      Antibioottiresistenssi on vaikea ongelma nykypäivänä, ja joissain tilanteissa saa olla tosi onnellinen ja kiitollinen, jos edes yksi tehoava antibiootti löytyy.

      Esimerkiksi virtsatieinfektio on niin sietämätön riesa, että siitä päästäkseen on valmis kestämään lääkkeen mahdolliset haitat silloin, kun vaihtoehtoista valmistetta ei ole. Ei kai kukaan halua, että infektio leviää munuaisiin ja muuttuu sairaalahoitoiseksi.

    • Virtsatieinfektio on kiusallinen ja kivulias vaiva ja hoidon viivästyessä nousee virtsateitä myöten helposti munuaisiin. Tuota vaihetta kutsutaan pyelonefriitiksi ja sen hoitaminen vie enemmän aikaa kuin pelkkä virtsatieinfektio.
      Oletan ettei kyseinen lääke jostain syystä sopinutkaan sinulle joten sait vakavia oireita siitä. Pysyitkö lääkäriä vaihtamaan sitä? Jos niin miksi ei vaihtanut? Perustelut? Joka tapauksessa virtsatieinfektio ja kannattaa hoitaa heti pois kun oireet alkavat. Ensi oireena kirvely virtsatessa ja virtsan voimakas haju. Pian nousee kuume ja virtaa muuttuu sameaksi. Silloin pyelonefriitti on jo lähellä.

    • mullakäviniin

      Kerro miten kaikki alkoi? Oliko ensin satunnainen seksikokemus?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1837
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1534
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1223
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe