Akku käyt. mutteriväännin

Jelppiä tarvii

Joo eli tarvisin jelppii et mikä akkukäyttöinen mutteriväännin kannattaa ostaa? Mistä teillä on kokemuksia? Budjetti ois semmonen 300-400e.

29

9445

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oikdsevrgbh6

      Kerro nyt edes tarkemmin minkä kokoisia muttereita olisi tarkoitus väännellä eli paljonko pitäisi momenttia löytyä.

    • mbman
    • tällälailla
      • ilukyjth

      • tällälailla

    • Jelppiä tarvii

      Joo eli voisin vähän selventää, 1/2 tuuman mopo ois hakusessa lähinnä autohommiin, eli pitäis olla ihan näppärän pienen kokonen, mutta silti suht paljon voimaa että jaksais tiukemmatkin pultit aukoa. Ite oon kuullu et makitan mopot ois ihan hyviä, mutta ne taitaa olla aika kalliita myös.

      • tuuna

        Makitat on nykyään yliarvostettuja. Monet muut merkit ovat menneet ohi. Työmailla sen näkee mikä on suosituin. Sinisiä Boscheja on alkanut näkyä eniten. Akut toimivat yli 20 asteen pakkasessa, mikä on tärkeä ominaisuus sen lisäksi, että ne ovat kokoluokkansa tehokkaimmasta päästä. 18 volttisellakin takoo pyöränpulttia ohuemmat helposti hajalle.


      • raksaaja

        Naapurilla (koneenkorjaaja) akkukäyttöinen pulttipyssy, kuulemma ok.
        Monasti ei viitsi kompuran päässä olevaan pyssyyn enään vaivautua.
        Mutta merkkiäpä en hoxannut.

        merkeistä:
        -Punainen Black&Decker - ei kestä (hajoaa aktiivikäytössä pari kertaa vuodessa)
        -Vihreä BlackDecker - kestää ainakin harrastekäytössä hyvin
        -Vihreä Bosch (porakone) - kestää ainakin harrastekäytössä hyvin
        -Sininen Bosch - minulla kaksi 12V akkuporakonetta, molemmat rikki kertaalleen, vikaantumisväli noin 1 vuosi aktiivikäytössä.
        (toisesta hajosi katkaisija, toisesta katkesi runko kun reikäporaa käytin -22 asteen pakkasessa)
        -Makitat (poravasara, imuri) kestäneet aktiivikäytössä toistaiseksi

        Sanotaan Devaltin olevan Makitaa parempi ... tiedä sitten. Nykykokemuksella keskittyisin makitaan jos olisi varaa. Tulee tyhmyyttäni ostettua liian usein halpoja paskoja. (1/10 halvasta on osoittautunut todella hyväksi)


    • Ammattimiäs.

      Melko uudet makitat lopettaa vaan yhtäkkiä toimimasta, näin akkuporat ainakin. Surkeaa laatua.

      • ammattilaiset

        luottavat Makita-laatuun ja kestävyyteen,eivätkä pety.


      • Takima

        Kyllä Makitan mutterivääntimet ovat parhaita. Kokemusta on jo vuosien ajalta eikä ongelmia ole ollut.


      • kakskytseits

        Makitan laatu on laskenut tosi paljon, eivät vaan oikeissa töissä tahdo kestää. Nykyiset makitat käyvät savulla.


    • meisselimake

      Ainakin boschin sininen yhdistelmäväännin(se missä ulkopinnassa 1/2" ja sisäpinnas 1/4" bitsireikä) on ihan mopo. Itselle tullut eniten vastaan Makitoita työmailla(johtuu osittain siitäkin että krauta iso tekijä alueella ja ne tyrkyttää paljon makitaa).

      • mutterinv

        se boschin GDS kone on ihan normaali mutterinväännin , karassa on kätevästi kärjille paikka. Ei vie jatkot iskutehoa kuin muissa merkeissä eli voi kätevästi käyttää iskukärkiä.Se on compact luokan 18v mutterinväännin jossa tehoa saman verran kuin muissa "merkkikoneissa"

        18V konetta ei kannata pelkästään 1/4 kiinnityksellä jos aikoo monipuolista käyttöä sille.


    • mutterinv

      Osta merkkikone , mahdollisesti vaikka runkona jos on jo jotain sarjan akkutyökaluja.
      Hyvä kun voi käyttää akkuporaa, ja mahdollisesti muuta tarvitsemaan konetta samoilla akuilla ja laturilla.

      1/2 " 18V koneita on yleensä kahta erikokoista. Normaali tehokas malli ja pienempikokoinen compact luokan 1/2 kone jossa "ilmoitettu" vääntömomentti yleensä 150-200nm nurkilla joka ei riitä monipuoliseen käyttöön. ( pienille ruuveille/muttereille ok )

      tehokkaalla mallilla voi käyttää myös jatkovarsia ja eli pääsee usein paikkoihin joihin ei compact luokan kone sovi ja jatkovarrella ei vääntö riitä avaamaan.

      Suosittelen konetta jossa on täysin portaaton kytkin "nopeus/tehonsäätö" sekä erillinen suunnanvaihto. ( muistaakseni makitan tehokas 1/2 malli on keinukytkimellä)
      boschilla , milwaukeella on portaaton kytkin kuten akkuporakoneissa.

      Ilmoitetut vääntömomentit eri merkkien kesken voivat erota paljonkin todellisuudessa.

      merkittomat koneet kuten tuo magnum ei ole lähellekkään 450nm lukua uutena, (testattu)
      lisäksi vasarakoneisto on huonompilaatuinen kuin merkkikoneissa, teho tippuu vielä nopeasti.

    • Ei_milwaukeeta

      OK ketju on vanha mutta kokemukseni Milwaukeesta voi pelastaa jonkun toisen lompakon. Omasta hölmöydestä on kärsitty jo.
      Milwaukee 18v on niin kauan kiva kone kun paketti toimii. Viimeksi meni akut ja nyt näyttää menneen laturi. Akkuporakone laukesi ennen mutteriväännintä edellisestä paketista. Johtopäätöksenä ammatikseni työkaluja tarvitsevana voin todeta etten enää rahojani laita Milwaukeen akkukoneisiin. Ammattikäytöllä tarkoitan nyt aktiivista käyttöä, enkä kerran viikossa tapahtuvaa käyttöä sisätiloissa. Toinen merkki mitä kartan on Wurth. Jälkimmisen mutteriväännin 699 alv 0 ja kahden vuoden jälkeen nolla. Reilun vuoden jälkeen akut heiluivat rungossa aivan käsittämättömästi. Jokaisella on tietysti oikeus ostaa mitä haluaa. Ehkä seuraavaksi kokeilen ingersoll randin mutteriväännintä (ei paineilma). Kressin tuotteista on hyviä kokemuksia, mutta suomessa takuu ei ole niin loistava kuin saksassa. AIkaisemmin suomesakin kressillä oli 2v ja 48h huoltotakuu (en tiedä onko vielä).

      • Rakennus.mies

        Enpä tiedä mitä ihemttä olet Milwaukeillasi tehnyt, mutta itsellä on kokemusta Hitachista, Dewaltista ja Milwaukeesta ja milwaukee on ylivoimaisesti paras.

        Ja miten Milwaukeen ostamatta jättäminen voi pelastaa lompakon, Milwaukeellahan on 3 vuoden takuu koneille ja 2 vuoden takuu akuille. Monella valmistajalla akkutakuu on vain 1 vuoden ja konetakuu 2 vuotta.

        Dewalt tekee hyviä sahoja sun muita, mutta akkukoneet on aivan surkeita lähinnä järjettömän iso kokoisia ja akut ei kestä hyvin kylmäsäilytystä (auton tavaratila).

        Hitachia en osta enää ollenkaan.

        Milwaukeen koneista olen yhden saanut rikki, se oli 14,4V akku kone jolla porasin puun päähän 28 mm reikää ja noin 30 cm syvä, muutaman, kun noita olin porannut niin voimansiirto hieman rusahti ja joskus puolen vuoden päästä siitä 1 nopeus alkoi lyömään yli rattaalta. Tämäkin vika tosin oli oma, aivan liian suuri ja syvä reikä 14,4V koneelle.

        Nykyään suurinosa akkukoneistani on milwaukeen M18 sarjaa ja erittäin tyytyväinen niiden toimintaa ja tehokkuuteen.


      • työjatkuu

        boschilla ollut 3v työkalu ja 2v akkutakuu kauan ja akut on kestävämpiä kuin makitan . Kokemusta on paljon eri merkeistä , mutta omat 18v akkukoneet on boschin en ole merkkiä vaihtanut koskaan,ammattikäytössä ja kotikäytössä samat koneet, johdollisia on eri merkkejä,esim 1kpl milwaukeen 125mm rälläkkä viimeisimpiä laadukkaita eurooppalaisia 6-7vuoden takaa,tässä on kaikki ominaisuudet metabon tehokas johdollinen kaikilla ominaisuuksilla,puukkosaha on makitan 3070ct , vastapainon ansiosta todella miellyttävä käyttää vaikka joka päivä, tehottomampi hiiliharjaton 18v saha potkii useita kertoja kovempaan käsille "kovaa tärinää". Boschilla on paljon hyviä akkutyökaluja 10.8-36v ja laaja valikoima johdollisia , 10.8v-ec eli hiiliharjaton on kyllä kätevä ja pieni mutta tehoa riittävästi.


        Milwaukeella panostus paljon kapeammalle sen näkee jo etusivusta http://fi.milwaukeetool.eu/



        Jatkakaa harjoituksia


      • PutkiasennuksillaKäytöss

        Et kerro mikä Milwaukeesta hajosi ja mitä niillä koneilla teet. Jos jossakin linjalla porataan väännön äärirajoilla ja väännetään jatkuvasti isoja pultteja, ei siihen akkukonetta pidä edes hankkia, vaan 230V, tai paineilmakoneet.

        Milwaukee on OK, tosin ei täydellinen, ainut mitä hajonnut 5 vuoden käytössä, sähköjohdon liitin aukesi koneen sisältä, kone toimii taas sen kiinni painamisen jälkeen, mutta koneen joutui avaamaan, eikä tuollaisia heikkoja lenkkejä saisi olla, moni olisi heittänyt koneen pois tutkimatta pieneksi todettua vikaa. 5 v. akut toimii vielä, joskin tuntuu, ettei kaikki anna samaa vääntövoimaa täyteen ladatulla akulla, mitä uusi Ah isompi akku, kätevää sinänsä, kun uudemmat isommat 3 -> 4 Ah akut käy Milwaukeessa, esim. Makitassa ei taida olla samoin. Samalla avatessa koneen, totesin hiilien olleen jo melko kuluneet, voi olla v-mäinen uusia. Uudemmat koneet taitaa olla jo hiiliharjattomia. Milwaukeen laturi on esim. Makitaa paljon hitaampi.


    • mutterinvääntäjä

      Vähimmällä pääsee kun pistää tavallisen porakoneen istukkaan lenkkiavaimen, kulloiseenkin kohteeseen sopivan, minulla on lenkkejä 6-32mm jotka käy heittämällä istukkaan.

      • lenkkimakkara

        Tuon kyllä haluaisin nähdä miten yhdistetään lenkkiavain porakoneeseen -ei kyllä onnistu minun lenkeillä ja porakoneilla.


      • Annelikakkonen

        Minä pistän jakoavaimen siihen istukkaan, ei tarvitte kokoajan vaihtaa avainta kun voi kääntää 8mm ja 32mm kantaisi pultteja samalla vehkeellä. Kätevä esim. moottoriremonteissa.!


      • lenkkimakkarat
        lenkkimakkara kirjoitti:

        Tuon kyllä haluaisin nähdä miten yhdistetään lenkkiavain porakoneeseen -ei kyllä onnistu minun lenkeillä ja porakoneilla.

        taitaa poika spamlata lista-avaimesta


    • pohojan

      jaa...itse taidan seuraavaksi kokeilla Panasonicin koneita. Boschin sininen iskevä akkuruuvain on kestänyt vajaan vuoden.....puukkosaha toimii vielä, mutta äänestä kuulee ettei enää kestä kauan....yksi akku kolmesta vuodessa mennyt. Vaikka vielä takuu voimissaan niin ei noita meikäläisen hermoilla käytetä, pitäisi olla takuuhuolto vieressä. Si niin... se akkukulmahiomakone pelittää vielä hyvin...tosin vähimmällä käytöllä ollutkin.

    • MAKITAota

      Et pety,kestää,kestää..
      Krauta tyrkyttää?niinhän se tyrkyttää naulojakin,teippiä...
      Riippuu työmaista,missä on mitäkin

    • kullalahtee

      ostin tuommoisen 100 euroa tasan masavan einhellin ja siihen 5ah akunpultit lähtee pakusta ilman esilöysäilyä vehkeessä onyli 200nm vääntö aika sopiva autonrenkaiden vaihto hommiin ei jaksa lyödä pultteja ppoikki tai kierteitä solmuun. Ostin samalla einhellin akkukäyttöisen rälläkän millä olen pakusta tiputellut vanhat pakoputket vaivatta sun muut pikkuhionnat ja katkaisut,siihen hommasin 4ah akun kun tuntui että 1,5ah oli vähän liian pieni5ah akku olisi tietysti parempi.Ainakin puuilo myy vantaalla näitä tai taloon.comSekätokmannista voi kysellä

    • ropinatkäy
    • laatupelit

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe