Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Onko työkaveri sairas vai ilkeä?

mitä ajatella???

Epäilen, että työkaverillani on jokin aivosairaus aluillaan. Hän on 54-vuotias. Silmiinpistävintä on, että hänestä on tullut sanallisesti hyvin aggressiivinen kaikkia, jopa asiakkaita kohtaan. Puheen rytmi ja äänenpainot ovat aina hyvin käskeviä asiasta riippumatta. Ellei jotain työtehtävää hoideta juuri kuten hän tahtoo, hän kiivastuu todella. Pari kertaa hän on tempaissut esineitä muiden käsistä. Ilmeisen tahallisia tönimisiä on myös ollut. Anteeksi hän ei pyydä.

Työkaverini on aina ollut terävä päästään. Viime vuosina on tullut unohduksia ja väärinkäsityksiä. Kun hän ei ymmärrä jotain, hän väittää vastaan, kun toinen menee auttamaan. Joskus hän muistelee vanhoja sääntöjä, jotka ovat korvautuneet uusilla. Hän saattaa unohtaa olennaisen vaiheen suosikkihommastaan ja muistaa sen vasta, kun joku menee kyselemään. Hän on erittäin touhukas ja aina ensimmäisenä menossa koulutuksiin sekä ottamassa uusia tehtäviä. Kaikki hommat eivät häneltä hoidu toivotulla tavalla ja olemme menettäneet töitä tämän vuoksi. Työkaveri ei myönnä virheitään, vaan syyllistää ja sättii niistä muita. Viime aikoina hän on muutellut työssä käytettävien laitteiden asetuksia joko tahallaan tai hajamielisyyttään.

Työyhteisön esimies ei halua kuulla mitään ongelmista. Hankalaa työkaveria pidetään vaihdevuotisena ämmänä. "Hullun akan taudiksi" tämä on kuitenkin kestänyt pitkään ja vain pahentunut ajan kuluessa. Hänen perheensä ja sosiaaliset suhteensa ovat kärsineet, koska hän on muuttunut niin äkkivääräksi. Ilmeisesti hän ei kuuntele ketään, joka puhuu lääkärillä käynnistä. Voiko kyse olla jostain aivosairaudesta?

12

301

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • myös vaihtuvat vuode

      Muisti taitaa heiketä,silloin usein kiukutellaan.

    • hankala juttu

      Vaikuttaa, että jotain on pielessä ja pahasti. Vaikeat vaihdevuodet aiheuttavat kyseisiä oireita, mutta niissäkin on helpompia ja seesteisempiä jaksoja. Jos kerran tilanne on kestänyt jo kauan ja pahentunut vaan, ei vv kaan ole ihan kyseisen laisia. Yrittäkää jollain konstilla saada hänet työterveys lekurille ja sitä kautta purkaa asiaa. Saattaa olla vaikeaa.

    • lääkäriin...

      Ihminen jolla on narsistinen persoonallisuus häiriö, käyttäytyy samalla lailla. Mutta jos hän on vasta nyt muuttunut ja alkanut oirehtimaan, ei ole narsismistakaan kyse. Joten, joku sairaus voi olla kyseessä tai erittäin vaikeat vaihdevuodet, niin kuin joku edellä jo sanoi.

    • L Hiutale

      Eräät muistisairaudet muuttavat ihmisen persoonaa. Joistain tulee hiljaisia apaattisia nyhjöttäjiä, toiset taas muuttuvat ilkeiksi, agressiiviseiksi, väkivaltaisiksi. Esimiehen kuuluisi puuttua asiaan, jos kerran koko työyhteisö voi huonosti, ja työt kärsivät.

    • mitä vaan voi olla
      • mitä ajatella???

        Hän on melkoisen hankala luonne, joten kukaan voi ehdottaa lääkäriin menemistä. Hän itse on aina uskonut olevansa terve ja luultavasti tämä usko tulee säilymään hyvin pitkään.


      • L Hiutale
        mitä ajatella??? kirjoitti:

        Hän on melkoisen hankala luonne, joten kukaan voi ehdottaa lääkäriin menemistä. Hän itse on aina uskonut olevansa terve ja luultavasti tämä usko tulee säilymään hyvin pitkään.

        Ei muistisairaalla ole sairauden tunnetta. Ei tunnista olevansa sairas. Läheiset ympärillä ovan hänen mielestään sairaita. Samalla tavalla kuin ihminen jolla on narsistinen persoonallisuus häiriö. Muissa on vika aina.


      • mitä vaan voi olla
        L Hiutale kirjoitti:

        Ei muistisairaalla ole sairauden tunnetta. Ei tunnista olevansa sairas. Läheiset ympärillä ovan hänen mielestään sairaita. Samalla tavalla kuin ihminen jolla on narsistinen persoonallisuus häiriö. Muissa on vika aina.

        Esimies käskee hänet terveystarkastukseen ja siellä se sit selviää.


      • mitä ajatella???
        mitä vaan voi olla kirjoitti:

        Esimies käskee hänet terveystarkastukseen ja siellä se sit selviää.

        Persoonallisuushäiriöön tullut jotain on tullut lisäksi, mutta varmaa on, ettei esimies käske työtekijäänsä lääkäriin. Työkaveri on saanut hyvin varovaista palautetta käytöksestään, mutta se on vain lisännyt raivoa. Hän uskoo muiden vainoavan häntä. Muut ovat ilkeitä, tyhmiä ja laiskoja.

        Kuinka nopeasti aggressiota lisäävät aivosairaudet yleensä etenevät? Voiko sellaista ylipäätään ennustaa?


    • näin on.

      Työpaikan esimihen pitäisi ohjta kiireesti ko työntekijä työterveyteen ja työkykyarvioon.Sitten vasta tietää mikä on. Vaihdevuodet eivät selitä tuollaista.

    • yks syy

      oliskohan alkoholi taustalla, krapulassa on vihainen

    • työnorjuuttamat

      jos työkaveri aiheuttaa selkeästi todentavasti työssään tapahtumia jotka johtavat asiakaskatoon pitäisi pomon jo kiireesti tarttua asiaan. Vähän ihmettelen sitä miten tiedät hänen perheasiansa että on ollut vaikea sielläkin. vai kuvitteletko vain että on samanlainen kotona kuin on työssä. Oikeesti tuollainen kuulostaa vakavalta mielenterveysasialta. on syynä sitten hormoonit aivosairaus tai ihan vaan loppuun palaminen työelämässä. Kaikki nuo aiheuttavat agressioita unohduksia jja kieltämistä. Se että kaikki tuntuu tyhmiltä ja laiskoilta hänen mielestään kuulostaa masentuneen hlön tunteilta myöskin. Työterveys on paikka jonka kuuluu varmistaa teidän kaikkien työturvallisuus. Ei vaan yhden silmille hyppivän. Pomo on nyt avain asemassa. Jos ei hän tartu laita asiaan ylemmälle pomolle. Näin muuallakin tehdään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1400
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1307
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe