Oletko ollut eläintä lähellä?

Raippari

Kuvaan yleensä eläimiä läheltä ilman piilokojua. Joskus on suorastaan ollut ihme kuinka kesyjä linnut ja muut eläimet ovat olleet. Peurat ovat tulleet metrin päähän, punarinta on ollut minusta metrin päässä. Pähkinänakkeli on tullut muutaman sentin päähän ja hömötiaiset melkein pomppivat kameran päälle. Pöllö on katsonut minua silmiin muutaman metrin päästä, tikka on katsonut minua metrin päästä. Kaikenmaailman kerttuset ovat olleet muutaman metrin päässä. Piisami on ollut vierelläni 30cm päässä. Oravat ovat syöneet kädestä. Rusakot ovat olleet parin metrin päässä. Ja räkättirastaitakin pääse kuvaa melkein vierestä. Pähkinähakki ja närhi ovat olleet parin metrin päässä. Sisiliskoja ja sammakoita olen kuvannut vierestä. Ja sammakkoa pitänyt kädelläkin.

On aina sykähdyttävä tunne katsoa eläintä metrin päästä silmästä silmään ja räpsiä kuvia. Joskus eläimet ovat hämmästyttävän rohkeita. Minä yleensä lähestyn eläimiä hiipien hiljaa kamerani kanssa ja joskus pääsen metrin etäisyydelle. Silloin olen ihmeissäni ja saan paljon hyviä kuvia. Kivitaskut eivät ole kertaakaan päästäneet kovin lähelle. Aina se 10metrin väli, mutta jotkut linnut ovat rohkeampi. Olen hämilläni miten rohkeita kaikki linnut ovat.

Tämä on muistutuksena, että olen saanut todella paljon lähikuvia ilman mitään kojua. Biologi ja Herra Xkin rohkeasti hiippailemaan eläimiä kohti. Vai ovatko eläimet vain tottuneet minuun ja ovat minulle rohkeita? Olenko sellainen persoona? En tiädä, mutta ei mitään piilokojuja välttämättä tarvitse.

Kuinka lähellä olette olleet eläimiä?

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pitänyt sylissä, harjannut, leikittänyt, rapsuttanut jne.

      Ai kyse olikin VILLIeläimistä. No, sammakkoa olen kädellä kantanut ja lintulaudalle olen vienyt ruokaa, ja linnut ovat siinä ihan käsien vieressä olleet. Muutoin kyllä yleensä monien metrien väli, sillä puluja ei taideta laskea.

    • Olen kyllä yrittänyt hiippailla eläimiä kohti, mutta yleensä ne eivät päästä kovin lähelle. Sen sijaan piilokojun avulla olen päässyt hyvinkin lähelle lintuja. Lirot, metsäviklot ja muut kahlaajat ovat tulleet aivan kojun viereen, eivätkä sorsatkaan ole kauaksi jääneet. On aivan yhtä sykähdyttävää katsoa kojusta aivan lähelle tullutta eläintä ja räpsiä siitä kuvia kuin ilman kojuakin. Kojun kanssa tällaisia tilanteita tulee paljon enemmän ja ne kestävät pitempään - ilman kojua eläin yleensä säikähtää pian pois. Kojussa voi olla eläinten keskellä täysin niitä häiritsemättä, mikä ei onnistuisi muuten. Kannustan sinuakin, Rapsu, rakentelemaan piilokojuja ja kojuilemaan. Se on parhaimmillaan mahtavaa. Ja esimerkiksi pesäkuvaus ilman kojua on täysin epäeettistä, koska se kuitenkin häiritsee lintuja.

      Ruokintapaikalla linnut päästävät toisinaan lähelle ilman kojuakin, mutta kojun kanssa niitä on vielä helpompi kuvata eivätkä isommatkaan parvet esim. keltasirkkuja häiriinny.Joskus maastossa saattaa päästä lähellekin jotakin lintua täysin spontaanisti, mutta näitä tilanteita tulee harvoin. Hiipinen onnistuu harvoin, sillä yleensä eläin vaistoaa uhan, kun sitä kohti hiivitään, ja lähtee. Kaupungissa lintuja on usein sen sijaan helppo päästä lähelle ilman kojua, mutta minä en kuvaa kovin paljon kaupungin puistoissa.

      Nisäkkäitä en ole päässyt kovin lähelle oravaa ja siiliä lukuun ottamatta. Näitä tilanteita kyllä tulee ilman kojuakin, mutta usein olen kuvannut oravaakin kojusta. Sisiliskot, sammakot, perhoset yms. ovat tietenkin ilman kojua kuvattavissa.

      • Trollhättan

        Olen ollut hyvin lähellä villieläintä esimerkiksi kerran luokkaretkellä Korkeasaaressa panin Gorillaa.


    • Sisiliskoja ja sammakoita olen kädessä pitänyt ja olenpa mansikkaverkkoon jääneitä lintujakin kädessä pitänyt. Oli aika jännän tuntuista, kun tunsi punakylkirastaan sydämen hakkaavan vimmatusti. Siilejä ja oraviakin olen tietenkin lähelle päässyt.

      Metsäjäniskin loikki joskus aika lähelle. Siitä olisi saanut kuvia, jos olisi ollut kamera mukana. Näin, kun se loikki minua kohti, ja vihelsin sille, jolloin se pysähtyi kuunteleaan. Useimmiten pakoon pinkaisevaa jänistä ei saa viheltämällä pysähtymään kuvattavaksi, mutta tuossa tilanteessa jänis tuli ihan itse lähelleni, kun minä vain seisoin paikoillani. Monesti lintujakin pääsee kuvaushollille niin, että antaa linnun itse tulla lähelle eikä yritä hiipiä linnun lähelle. Tässä joitakin päiviä sitten menin kuvaamaan pihlajassa ruokailevia tilhiä, mutta nepä lähtivätkin jo kaukaa. Enpä kuitenkaan jäänyt tilanteessa neuvottomaksi vaan kävelin sopivalle etäisyydelle pihlajasta ja jäin siihen seisomaan. Pian pari tilheä tuli takaisin. Päivä oli kuitenkin hämärä, eikä tarkennus aivan onnistunut, joten en hääppöistä kuvaa saanut, mutta tilhet kuitenkin tulivat kuvaushollille.

      Sitten vielä otan kantaa tähän kojukiistaan. Jossain kaupungin ulkoilumetsissä lintuja saattaa päästä ilman kojuakin lähelle. Onkohan tilanne nyt se, että sinä, Raippari, retkeilet jossain tällaisessa metsässä, missä linnut ovat kesyjä ja minä ja Herra X syrjempänä, missä linnut eivät ole niin kesyjä.

      Herra X selvästikin on vahvasti kojun kannalla - niin minäkin yleensä käytän kojua - mutta ainahan tietenkin kannattaa valita kuvaustapa tilanteen mukaan. Jos lintuja pääsee lähelle ilman kojua, sitä ei kannata käyttää, koska ilman kojua on esteetön näköala ja vapaammat kädet toimia. Hyvälle lintupaikalle, esimerkiksi pienelle kosteikkoläntille, tai ruokintapaikalle kuitenkin kannattaa viritellä koju.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      8109
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4592
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2230
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2119
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1935
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1805
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1736
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1716
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1633
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe