Käytöstapaohjeita aikuisille !

Pyhäpaikka

Jouluaattona hautausmaalla aikuiset ihmiset mölisivät isoon ääneen, kännykät lauloi, hautojen yli käveltiin tupakki suussa ja kaiken kukkuraksi ainakin kaksi koiraa oli hautausmaa-alueella, oiskohan AIKUISILLA ihmisillä aika opetella, kuinka hautausmaalla käyttäydytään ja opettaa tavat myös lapsilleen !

16

410

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lyhgf

      jeps onhan siellä tullut vastaan sellainen nuori nainenki pojansa kanssa joulu aikaa, äiti oli opettamassa kuinka toisten haudoilta voi varastaa kynttilöitä niin ei tarvi itse ostaa! kerkesimpä pelastaa isän hautakynttilät, tätillä ja pojalla olijo sylissä valmiiksi palavia kynttilöitä! seurasin jonki aikaa sitä tilannetta ja jos sattu hauta jossa oli paljon kynttilöitä niin äiti vain sano pikkukullalle että tuossa on paljon kynttilöitä! huh huh tosi hyvää kasvatusta! täti lähtikin aika reippaasti pojansa kans kävelee ja katosivat aika nopeasti kun pikkasen korotin ääntä!

      • täti-ihiminen

        Koirien vienti hautausmaalle on kielletty oikein merkein, jotka ovat siinä sisäänkäyntiporttien välittömässä läheisyydessä. Tuo haudoilta kynttilöiden ym. varastaminen on kyllä hävytöntä!! Eikä siellä kulukijat tiiä nähtävästi kierrätyksestä mittään, koska roskia laitetaan mihin sattuu. Että ois aikuistenkin vara parantaa tapojaan, kun yleensä nuoria syytetään kaikesta. Mistähän lie lapset/nuoret oppinsa ottavat!?


    • pastori#silli

      Laitappas hautausmaan käyttäyttis esille tänne.Ja toiseksi,käyttäydy itse esimerkillisesti täällä.Minä vedän aina tupakan hautausmaalla,joka ikinen kerta!En nähnyt taulua missä se on kielletty?Miten koirat haittaa siellä?Pelkäätkö että kaivavat jonkun omaisen esille? Hautojen päällä kävely on kyllä tuomittava mauttomuus ja häväistys,vaikka sitäkään eivät asianomaiset itse tiedosta,omaiset näjöjään paremmin.

      • Pyhäpaikka

        Ensinnäkin eläinten tuonti hautausmaalle on ns. pyhäinhäväistys, jos tiedät mitä se merkitsee, entäs jos koira tekee tarpeensa jonkin hautakiveen ??, tupakanpolttoa ei ole kielletty, mutta jos ei ole kielletty, ei tarkoita sitä, että on sallittu, siis hyviin tapoihin liittyen, listaa vois jatkaa vaikka kuinka pitkälle, mutta taitaa olla turhaa opettaa sikaa lentämään !


      • Mee kotias pössyttää
        Pyhäpaikka kirjoitti:

        Ensinnäkin eläinten tuonti hautausmaalle on ns. pyhäinhäväistys, jos tiedät mitä se merkitsee, entäs jos koira tekee tarpeensa jonkin hautakiveen ??, tupakanpolttoa ei ole kielletty, mutta jos ei ole kielletty, ei tarkoita sitä, että on sallittu, siis hyviin tapoihin liittyen, listaa vois jatkaa vaikka kuinka pitkälle, mutta taitaa olla turhaa opettaa sikaa lentämään !

        Juurikin näin. Näitä tolloja, käytöstapoja omaamittomia on nykyään liikaa. Niin tupakin tuska ei saa olla, etteikö sitä jouda kotonansa veteleen.


      • Ihmehommaa

        Voi haloo.. Älyhoi


    • Minä olen Minä

      helou,kukahan se on nuin pölijän kiellon keksiny,ettei koiria saa ottaa mukkaan hautuumaalle. voi hyvänen aika,mitä pahhaa siinä voipi olla,sinä olet sielä köyven toisesa pääsä,ja sinun vallasa,on,kulukeeko sessi hautojen yli,val mitä,me Pepin kanssa aikonaan käytiin vanha-äitin ja papan hauvalla puttaalla ja iisä on käyty ja Peppi oli fiksu koiruus.ei temponu ,eikä hölömöilly.kyllä ihimiset on tonnakoita tuon itsekkyyven kanssa,pikkusen ystävällisyyttä ja hymyä enemmän niin,on palijosuvaitsevaisempi mielikin.,,annetaan koirienki muistaa pois menneitä rakkaitaan .

      • 1245

        Se kielto ei varmaan tarkottanu peppiä vaan muita koiria.:)


    • Tolvanan tunnistaa

      On ihmisiä jotka ovat moukkia, mitään moraalisääntöjä tai käyttäytymisoppeja ei ole omissa aivoissa. Kaikki pitää olla kieltotaulussa tai vääntää rautalangasta.
      Jokainen täysälyinen tajuaa ettei kynttilöitä saa varastaa haudoilta, samoin jokainen hiemankaan älyä päässään kantava ymmärtää ainakin alkeellisimmat käytössäännöt ettei koiria, sikoja, lehmiä eikä rottia yms. saa tuoda haudalle (koira on eläin muiden eläinten joukossa!).
      Mutta tolvanoitahan maailmaan sopii eivätkä he sitä tolvanuuttaan osaa edes kätkeä (vrt aieminpi kirjoitus tuolla ylhäällä).

    • Uskomatonta on

      Hölmöjä on näköjään muuallakin kuin Iissä!

    • hävetkööt

      Sammaa mieltä oon että kynttilä ja lyhtyrosvot ovat sikoja.Meidän omaisten haudalta on toistuvasti varastettu lyhty.

    • linturosvo

      Olen kyllä nähnyt, kun harakka lensi kynttilä suussa. Sillä tipahti se Jatulintarhan aidan viereen.

    • Älä viisastele

      Ihmisen näköisiä harakoita? Lentävät jopa raskas metallilyhty suussa? heh

      • ihimeellinen

        No tuuppa ite kattoon. Ei ollut ihmisen näköinen tämä harakka. Tämä on vaihtoehto sille, että haudoilta olisi varastettu kynttilöitä.

        Ja jos luet oikein, kirjoitin, että harakka lensi kynttilä suussa, en maininnut mitään lyhdystä.

        Sorry, jos ahdistuit.


    • Nähnyt

      Koululaiset käy kuseksimassa siellä hautakivien päälle.

    • mustalaisautoilija

      Mustalaisia siellä oli jouluaattona autolla ajamassa. Ehdin juuri saada lapset jalkakäytävältä pois etteivät jääneet alle. Hullua hommaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2580
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1950
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1499
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1028
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      913
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe