Lue ennen kuin ostat sohvan!

iida1771

Usein ihmiset ymmärtävät vasta vikaostoksen tehtyään, mitä sohvaltaan oikeasti kaipaavat.

1) Mieti mihin käytät sohvaasi. Haluatko löhöillä siinä mukavasti vai istua ryhdikkäästi niin kuin kirkon puupenkeillä. Useimmat haluavat löhöillä sohvalla, mutta ostavat silti kivikovan tarjoussohvan.

Unohda Askon, Sotkan, Jyskin, Anttilan, Maskun, Stemman, Suomisoffan jne. tarjoussohvat! Ne ovat kaikki kivikovia ja saat niissä vain takapuolen puutumaan, eikä niissä ole mukava löhötä (johon sohva on tarkotettu). Kovissa sohvissa on yleensä vaahtomuovi sisällä, kun taas upottavissa ja pehmeissä sohvissa on untuvaa tai untuvan ja rouheen yhdistelmä.

2) Mieti haluatko miellyttävän puuvillapäällisen jonka pystyy pesemään pesukoneessa, vai hiostavan keinomateriaalipäällysen, jonka voi pestä vain pesulassa jos sielläkään.

Jälleen kerran, tarjoussohvissa on usein keinomateriaalista tehty päällinen, joka on mahdoton tai ainakin vaikea pestä. Mieti myös haluatko oikeasti nahkasohvan jos sellaista olet harkinnut. Nahka on materiaalina kylmä ja siihen kyllästyy usein nopeasti.


Mistä sohva sitten kannattaa osta ja minkälainen on hyvä sohva? Hyvä kysymys. Hyviä sohvia on mielestäni vaikea löytää mistään. Itse olen mieltynyt Ikean sohviin, sillä se tuntuu olevan ainoa paikka mistä enää saa upottavia löhöilysohvia pestävillä puuvillapäällisillä. Ikeaa haukutaan usein siitä että runko on lastulevyä, mutta mitä sitten? Onko sohvan runko muka oikeasti hajonnut kenelläkään ikinä?

8

2833

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nannaah

      Tottakai runko hajoaa jos se on tehty pelkistä puupalasista.

      Aito nahka EI ole kylmä takapuolen alla. Keinonahka on. Keinonahan ja aidon nahan välillä on vissi ero. Nykyajan nahkasohvatkin ovat suurimmaksi osaksi tehty hajasnahasta, joka on 1/3 aidon nahan vahvuudesta, siis pelkkää pintanahkaa joka ei kestä normaalia kulutusta kauaa. Vepsäläinen ei esim. myy nykyään laatusohvia.

      Jos haluaa hyvän ja laadukkaan sohvan, suosittelen etsimään 50-60-luvun sohvan vaikka kierrätyskeskukselta ja verhoiluttamaan sen ammattilaisella uudelleen. Hintaahan sille tulee, mutta mieti jos sohva on kestänyt 40-50.v, niin kyllä se silloin kestää toisetkin. Veikkaan että jos tuhlaat 600-1200€ hyvän verhoilijan työhön ja materiaaleihin, saat ikuisuussohvan.

      Tietty tuo vinkki ei päde jos tykkäät massiivisista divaanisohvista, sellaisia ei vielä tuolloin tehty.

    • Zirup

      Ostimme v. 2002 sohvamme pienestä huonekalukaupasta, missä oli suurinpiirtein 2 erilaista vaihtoehtoa tarjolla. Hyvän soffan saimme! 800,- sai kotimaisen puurunkoisen sohvan, jonka istuin-ja selkänojien kankaat voi irrottaa ja pestä. Jousitus on kestänyt hyvin ahkeran istumisen. Vieraatkin aina toteavat, että siinä on hyvä istua ja helppo nousta.
      Kiersimme lähes kaikki isot mööpelikaupat ja totesimme, ettei meille löydy niistä mitään. Emme halunneet lastulevyä emmekä upottavia istuimia, joista ei pääse ylös ilman apua. Sitä paitsi monet sohvat ovat mitoitukseltaan aivan liian massiivisia.
      Kaikissa huonekalukaupoissa on hyvä muistaa helppo sääntö. Mitä halvempi hinta, sen halvemmat materiaalit.

      Jos emme olisi löytäneet kaupasta tätä sohvaa, 50-60-luvun muotoilu olisi meillekin kelvannut. Ehkä seuraava sohva onkin ihana retrosohva uudella kankaalla :)

    • Perehtynyt

      Voi hyvänen aika mikä luettelo hyvän sohvan ominaisuuksista ja lista, joista ei kannata sohvaa ostaa. Sitten mainitsee halpisketjun Ikean. Mitä tulee nahkaan. Olisi kanntaanut mainita jotain nahkalaaduista, kuin vain "nahka". Laadukkaat aidot nahat ovat kesällä viileitä ja talvella lämpöisiä, ei natisevia keinonahkoja.

    • Vintake

      iida1771 kirjoittelee vasten parempaa tietoa :D menes kokeileen vaikka untuvarouhetta joka on kuin betonikakku puolen vuoden päästä.

    • Sidne

      Etelän pohjanmaalta ei kannata sohvaa ostaa, langat katkee ja istuinosa repeää. Kudotut kankaat nukkaantuu. Jopa nahkoista hilseilee väri pois, sekin koettu. Tilaan seuraavaksi virosta.

    • Pöllönsensohva

      HAHHAHHAH
      Vai Ikea ja virolaiset?

    • oikeasohva

      Laadukas sohva maksaa monta tonnia, siinä se ero tavalliseen sohvaan lyhyesti.

      Näitä kunnon sohvia kun ei osta 1% sohvan ostajista niin tarjontaa ei paljoa ja hinnat pysyy tässä useassa tonnissa eikä näitä ole edes tavallisissa huonekaluliikkeissä.

      Suurin osa sohvista on näitä istu kuin kirkon penkillä, ei päänojaa ollenkaan tai selkänoja on klassiseen tapaan mitoitettu korkeintaan 160cm pitkälle istujalle joka kohdasta kuten istuisosastakin, käsinojat on niin alhaalla että meikäläisen 188cm pitkän saa olla aika selkä vinossa että voisi nojata käsinojiin.

      Kunnon käsinojan korkeus on jopa 60-70cm, silloin voi kättä lepuuttaa käsinojalla!
      Totta kai tuo menee sohvan tyylinkin mukaan että en sitä tarkoita että joka sohvassa pitäisi olla noin vaan sitä että kunnon käsinojiakaan ole juuri missään.

      Itseasiassa sohvan mitat sopii täydellisesti lapsen kokoiselle, 120cm istuja istuu herroiksi sohvalla, se on kuin täydellisesti mietittty ja muotoiltu kaikinosin sen kokoiselle ihmisille.

      • Anonyymi

        Näin se menee!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe