Mistä aloittaa?

rsfkksfks

Hei kaikki. Olen entinen kristitty ja elänyt vuosia ilman mitään uskoa tai uskontoa. Buddhalaisuus on kuitenkin alkanut kiinnostaa ja se tuntuu järkeen käyvältä, ongelmani on se, etten tiedä mistä aloittaa. Neljä jaloa totuutta tiedän ja allekirjoitan ne, mutta muuten olen ihan kädet levälläni ja kaipaisinkin jonkun viisaamman neuvoja mistä kannattaa aloittaa.

13

178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mindfulness-harj

      Eräs tapa aloittaa ja saada nopeasti homma käyntiin on alkaa tehdä harjoituksia. Vain harjoitusten kautta oikeastaan niitä hyötyjäkin on mahdollista saada, koska muuten kaikki jää pelkäksi kirjaviisaudeksi.

      Mindfulnessilla homman voi aloittaa vaikka heti. Tässä olisi eräs tapa: mindfulness-meditaatio jooga-harjoitus.

      http://www.mindful.org/mindful-magazine/mindfulness-how-to-do-it

      http://www.mindful.org/mindful-magazine/yoga-poses-for-meditation

      Filosofioita voi sivussa vuosien aikana lukea jos haluaa, buddhalaisuuden lisäksi myös non-dualismiin (advaita) perehtyminen voi olla antoisaa. Harjoitukset ovat kuitenkin SE juttu, koska vain niiden kautta hyödyt aktualisoituu.

    • Jenny 35

      Luetko kirjallisuutta englanniksi? Mikäli, niin sydämeni pohjasta suosittelen Nyanaponika Theran kirjaa The Heart of Buddhist Meditation.

      Se kertoo enemmän kuin tuhat luentoa, mielestäni, ja sopii niin aloittelijalle kuin myös kokeneemmallekin harjoittajalle juuri selkeytensä, syvyytensä takia, sekä käytännöllisyyden ja konkreettisuutensa takia. Kirjassa puhutaan asioista hyvin selkeästi, ihmisen mieltä ja sen toimintaa ruotien, ja siitä sitten avaten näkökulmia todellisuuteen. Suosittelen enemmän kuin mitään muuta kirjaa.

      Moni kompastuskivi on myöhemmin vältettävissä, jos tähään kirjaan tutustuu alkuvaiheessa, uskallan väittää. Buddhalaisuudesta on niin "monenlaista" kuvaa. Jos haluaa välttyä väärinkäsityksiltä, niin tämä kirja on yksi kivijaloista. (ja todellakin, nimestään huolimatta se ei ole mitenkään liian "basic" kokeneellekaan harjoittajalle. Päinvastoin..).

    • vielä voit

      Eli jos oikein ymmärsin aloittajaa niin olet hylännyt ainoan auttajasi. Jeesus ei ole uskonto, Jeesus on uskon antaja persoona todellinen elävä, Jumala joka syntyi ihmiseksi meidän syntisten keskelle ja vieläkin Hän on voimallinen auttamaan apua tarvitsevia eksyneitä. Sinä valitsit buddhan joka ei sinua voi auttaa,,woi woi. Eikö se ole sama asia kun kumataa pöydän jalkaa ja uskoo saavansa avun. Mitä itsepetosta. Ei ole muuta nimeä annettu missä kuin yksin Jeesus. Kaikella kunnioituksella sanon käänny tielläsi ja käännä kasvosi Jeesuksen puoleen.

      • vielä voit

        Tuli kirjoitus virhe.
        Eli jos oikein ymmärsin aloittajaa niin olet hylännyt ainoan auttajasi. Jeesus ei ole uskonto, Jeesus on uskon antaja persoona todellinen elävä, Jumala joka syntyi ihmiseksi meidän syntisten keskelle ja vieläkin Hän on voimallinen auttamaan apua tarvitsevia eksyneitä. Sinä valitsit buddhan joka ei sinua voi auttaa,,woi woi. Eikö se ole sama asia kun kumartaa pöydän jalkaa ja uskoo saavansa avun. Mitä itsepetosta. Ei ole muuta nimeä annettu missä pelastua,kuin yksin Jeesus. Kaikella kunnioituksella sanon käänny tielläsi ja käännä kasvosi Jeesuksen puoleen. Kaikki tee se itse menetelmät on tuomittu epäonnistumaan.


      • Ainoa.

        Monille abrahamisten uskontojen kannattajille näyttää olevan mahdotonta ymmärtää, että ihmisiä on erilaisia. Meitä on erilaisilla dispositioilla varustettuja, ja joillekin soveltuu tunteen tie, joillekin järjen, tiedon ja mietiskelyn tie, joillekin toiminnan tie. Abrahamiset uskonnot liikkuvat tuolla tunteen maailmassa, ja se on aivan legitiimi tapa. Mutta sen polun keskimääräistä kehnommalla ymmärryksellä varustettuja kulkijoita vaivaa palvonnan ja siitä seuraavan "vain meidän"-ajattelun vuoksi usein kapeakatseisuus (ei kaikilla, vaan vain sillä kehnommalla osalla), jossa he eivät lainkaan ymmärrä toisten polkujen kulkijoita, vaan otaksuvat heidän olevan eksytettyjä. Intiassa tämä ihmisten monipuolisuus ja erilaisten polkujen olemassaolo on ymmärretty jo kauan aikaa sitten, ja siksi Intiassa ei ole ollut (ennen abrahamista invaasiota käännytyksineen ja ihmisten ahdisteluineen) uskonsotia lainkaan yli tuhanteen vuoteen. Toivoisi samanlaista uskonnollista sivistystä tänne muuten niin rationaaliseen länteenkin.


    • boddhisattva

      Hei. Suosittelen Nichiren Shoshu Buddhalaisuutta. Se perustuu 13 vuosisadan aikana eläneen Nichiren Daishonin opetuksia ja pohjautuu Lootus Sutraan. Harjoittamisen keskeisin osa on lausua "mantraa" Nam Myoho Renge Kyo. Se poikkeaa mietiskelystä siinä että sitä tehdessä pidetään silmät auki.Tämä lausuminen herättää jokaisen sisällä olevan Buddha tilan ja sen mukana alkaa elämä muuttua!
      Nichiren Buddhalaisuus tulee Japanista ja se on levinnyt ympäri maailman. Varoittanut että Suomessakin toimiva Soka Gakkai ei ole aitoa Nichiren Buddhalaisuus tai vaan enemmän uutta uskontoa. On parempi luottaa suuntiin jotka ovat pitäneet oppeja ja suojelleet niitä jo kohta 800 vuotta.
      Jos kiinnostaa oppia lisää jätä sähköpostisi.
      Voit lukea persusasioista täällä http://nst.wpengine.com/wp-content/uploads/2014/08/IntroBooklet.pdf
      :-)

      • boddhisattva

        Anteeksi kone sotki kieltä!! Mutta toivottavasti pääosin oli selvää!


    • Meditoija

      www.triratna.fi sivustolta löytyy ilmaiseksi johdatus buddhalaisuuteen. Aloita lukemalla se.

    • 246810

      Vielä varoituksen sana. Jos tahdot tutustua Nichiren-buddhalaisuuteen, juuri tuo mainittu Nichiren Shoshu on varteenotettava. Neuvoisin karttamaan Soka Gakkaita, joka sanoo olevansa Nichiren- buddhalainen järjestö, mutta se on kultti. Lahko. Siinä on elementtejä, jotka eivät buddhalaisuuteen kuulu.

    • Bhang

      Täält löytyy infoa aika paljon. Kun painaa linkkiä " opetustekstien kokoelma " niin siellä on niin paljon asiaa avaavia luentoja, käytännön harjoituksia ja paljon teoriaa. Lähinnä vajrayana / mahayana eli suuremman polun matskua.

      http://www.nic.fi/~lapin/buddha.htm

    • yksinkertaistakaa

      lue suhteellisen helppo tajuinen ja valaiseva kirja budhasta. budhan elämä ja teot- pääse hyvin kärryille mikä oli miehiään. se kirja herätti mut budhalaisuuden maailmaan ja johti taas toisiin aiheen kirjoihin ,joista sain uutta tietoa ja opastusta polulla. elämäntapa, joka on sekä mielekäs että hyvin yksinkertainen tässä kulutus yhteiskunnassa.oma ajatusmaailma muuttui ja ymmärrys siitä että on hyvin vähän asioita joita oikeasti tarvitsemme pärjätäksemme ja viihtyäksemme. aloin kasvissyöjäks, mutta syön kalaa kuitenkin.onnea matkaan!

    • Kristinuskonsanaa

      Saatana antaa sinun nähdä, mitä haluat nähdä. Mutta, jos uskot, että Jeesus on kuollut ristillä kaikkien ihmisten syntien tähden, niin saat syntisi anteeksi Häneltä ja ikuisen elämän. Näet myös kaikkein tärkeimmän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      539
      3949
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      467
      3454
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      143
      3070
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2362
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2220
    6. 227
      1678
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1417
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1319
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      96
      1309
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1100
    Aihe