Aihealueet

Listaukset

  Bilteman pellavaöljy hyvää kamaa?

  Sunnuntai-suojari

  Morjensta kaikille, joo eli ihan harrastelia näissä hommissa mutta intoa näyttää löytyvän käsitellä aina kaikki rauta, RST kin.

  Rakentelen peräkärryä itelleni ja päätin että jollain pitää huonekaluputki-runkokehikko suojata sisäpuolellta. halvinta paukkupullotavaraa löytyi biltemasta, ja motonetistä pitkä letku pullon jatkeeksi.

  http://www.biltema.fi/fi/Autonhoito/Ruostesuojaus/Pellavaoljypohjainen-ruostesuoja-aine-362423/

  Yllätyin tuon pellavaöljyn laadusta, kun sitä suihkuttaa onteloihin se paisuu kun uretaanivaahto ja tulee jokisesta mahdollisesta reijästä ulos uretaanin näköisenä.

  Maallikon näkökulmasta tuohan on aivan huipputavaraa sillä näin tavara varmasti leviää onteloissa jokaiseen mahdolliseen paikkaan?

  Aine oli niin sitkostettua että kun laitoin peitetulpan kiinni niin mitään ei tullut vielä reijästä ulos mutta kun avasin tulpan parin tunnin päästä sieltä tuli ulos pari desiä öljyä, eli aine oli muuttunut vaahdosta takaisin öljyksi.

  Okei joo "maksettu puheenvuoro" mutta tuo kyllä meni harrastajan kärkipäähän kotelosuojasta jossa ei pääse onteloihin tarkistamaan onko aine levinnyt jokapuolelle. Mitä sanoo alan ammattilaiset?

  15

  487

   Vastaukset

   • Tämä sairas höyryää aina puolen vuoden välein pellavaöljyineen aivan kuin ruosteenestoon varta vasten tehtyjä aineita ei olisi vielä keksitty!

    Ja sitten se toinen joka suihkuttaa jäteöljyt autonsa alustaan.

    Tällä palstalla kun on paljon nuoria kokemattomia ihmisiä, jotaka voivat uskoa näitä höyrähtäneitten juttuja niin lopettakaa nyt ihmeessä ja parantukaa.

   • En ole muuten tällä palstalla ennen liikkunut eli joku toinen mutta tuskimpa sitä uskot mutta ei sillä väliäkään.

    tuo peräkärryn raatoon viitsi mitää siottaa, omassa autossa on laitettu 4x4parts nimisestä firmasta jotain niiden myymää kamaa siin oli aika kova kapilaari-ilmiö mutta tohn kärryyn nyt olisi mennyt jäteöljytkin jos olisi sellaista ollut...

    Ite kyllä mietin et on hyvää kamaa kun turpoaa noin saakelisti niin tietää että joka neliömilli on täynnä suoja-ainetta. Kerro toki miten tuossa kärryn kanssa tulee sinun nähdäksesi käymään?

    • Selainen joka jäteöljyä mainostaa ruostesuojaukseen ei ole kovin hyvä asian tuntija.


   • Suojaahan se kosteuden pääsyä metallipinnalle siten ruosteelta.
    Pellavaöljy hajoaa ajastaan.
    Luulisin ettei pellavaöljyä kannata käyttää vaan mieluumminkin vernissaa.

    • Joo ok kyl se tohon nyt saa kelvata, oli halvinta mitä löysin eikä tommonen 2mm seinämä varmaan ihan heti ruostu, varsinkin kun tulpatut päädyt putkissa.

     Enemmän nähdäkseni nämä ruostesuojaushommat on harraste/psyykkisiä juttuja. Se kenellä on varaa maksaa liikkeessä suojauksesta, sillä on varaa ostaa uusi autokin ruostuneen tilalle. Se kenelle auton ruostuminen käy kukkarolle, on myös liian rahaton suojaamaan autoaan tonnilla liikkeessä.

     Itse suojaan kaiken vain psyykkisistä syista ja hoidin aikoinaan homman niin että ajoin auton liikkeestä suoraan suojaamoon johonkin parhaaseen dinitrol-käsittelyyn, ja sieltä omalle hallille ja jatkoin ilmeisesti näillä kamoilla:

     http://www.stoprust.fi/?gclid=CO2xwcm788ICFUSzcgod3IoAnQ

     Auto on rungollinen joten runko oli kokonaan sisäpuolelta suojaamatta samoin rungon ja korin väli. Paljon muitakin kohtia löytyi helposti jossa näkyi auton oma valkoinen pohjamaali.


   • TM testeissä Bilteman pellavaöljy oli huonoin ruosteenesto aine. Itse en laittaisi kyseistä mömmöä autooni.

   • Sulle riittää, että aine on halpaa ja leviää. No silloin tuo Bilteman litku on paikallaan. Mutta ruostesuojaukseen on sitten eri aineet.

   • Pellavaöljy ei suojaa hyvin ruosteelta. Jos haluat hyvän ruostesuojauksen niin käytä kotelosuojaa ja alustamassaa. Ensin kotelosuoja, sitten alustamassa kotelosuojan perään.

    Pellavaöljy suojaa huonosti. Myös pelkkä ruosteenestomaalikaan ei riitä suojaamaan ainakaan pidemmäksi aikaa ruostetta vastaan..

   • Aloittajan kannattaisi tutustua TM testiin numerossa 2/2007 jossa oli mukana myös tuo Bilteman pellavvöljy. Se osoittautui hyväksi vain kohteissa, jossa se ei pääse missään vaiheessa kuivumaan, kuten levyjen välissä ja ruuvin kierteissä. Muualla se oli aivan toivoton.

    • Kuivaahan se alustamassakin. Jonkin ajan kuluttua saa irronneina "liiskoina" repiä pois!


    • Massakinkuivuu kirjoitti:

     Kuivaahan se alustamassakin. Jonkin ajan kuluttua saa irronneina "liiskoina" repiä pois!

     Sen vuoksi pohjaksi ensin kotelonsuojaa ja vasta sen päälle alustamassaa.


   • Joo mää join sitä puoli litraa ja tulin ihan känniin eli pilveen!

    • No niin sitä pitää, nerokasta! Mut mää laitta sitä terva spreitä on kyllä hyvää pittää notkeena paikat!


   • eiksoo paras ostaa tokamnnilta tinitroolia ja suihkutella itte, parempi kuin pö:t?

   • On se ainakin hyvää ollut terassilautojen vuosittaisessa kevätkäsittelyssä.

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    338
    8070
   2. Sofia ja Stefan, niin suloisia yhdessä

    Stefan ja Sofia kävivät yhdessä kuntosalilla ja Stefan ylpeänä kuvasi rakastaan. Mahtaa olla Stefanille helpotus, kun voi olla julkisilla paikoilla na
    Kotimaiset julkkisjuorut
    114
    2991
   3. Sofia oli astiaostoksilla

    Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
    Kotimaiset julkkisjuorut
    83
    1550
   4. Loiseläjä Sofia

    kuvailee itseään Martiinan vanhassa asunnossa jossa Martiinan ostamia mattoja, kylpyammekoriste yms. Eikö tolla moukalla ole MITÄÄÄN suhteellisuudenta
    Kotimaiset julkkisjuorut
    83
    1011