Olettekos tiennyt

Ahteeltakirjoittelen

että Niva Kaija oli meidän kanta äiti.Muuttanut Ylivieskan Niemelänkylältä ensin Raudaskylälle ja sieltä sit Nivalaan.Joten olemme Ylivieskalaisten kans vähän sukua.Niin ja onhan meillä tuo Niva Kaijan koulukin.

72

1791

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tottahan tuo

      Näinhän se meni. Vielä hyvä mainita että tämä Kaija karkoitettiin Niemelänkylältä yläjuoksua kohti, muistaako syytä kukaan?

    • Ahteeltakirjoittelen

      Varasti lampaan ja tappoi sen.

    • Ylivisekan serkku

      No mitä serkut. Hyvää uutta vuotta.

    • Kaijan serkku...

      Olipa hyvä tieto nyt voimme vapaasti käydä Kärkkäisellä.Samakait se olisi vaikka liityttäisiin Ylivieskaan.

    • Niva-Kaija

      Enkä varasta lainasin oli tarkotus palauttaa.

    • Lauri Niva-Jaakola

      Kaikkea te uskottelette itsellenne. Missä on alkuperäistä dokumenttia tästä Kaijasta? Miksi te uskotte kaikkea satua? Kaikki kansallisromanttinen perimätieto uppoaa perusnivalalaisen päähän aivan liian helposti. T
      osin, kuulostaahan tollanen tarina ihan kivalta :)

      • JEHOVALORU

        Hittun tippun mikä meni v i t t u u n saatanan pienestä reiästä siellä se istua piippua poltteli savu tuli P E R S E R E I Ä S T Ä


      • .nivala.fi/historia

        Vakinaisen asutuksen synty

        Vakinaisen asutuksen synty 1500- ja 1600- luvuilla

        Niihin aikoihin, kun Kalajoesta tuli koko jokilaakson käsittävän itsenäinen hallintopitäjä (1540), oli Nivalassa vain yksi talo. Ensimmäisen säilyneen kymmenysluettelon (1547) mukaan Karsikas- eli Malisjoen varrella asui Lauri Juhonpoika Niva. Perimätiedon mukaan asutuksen alkajana oli Niva-Kaija, joka oli muuttanut tänne poikineen Ylivieskasta. Näin muodostui Nivalan kantatalo, josta myöhempi pitäjä on saanut nimensä. Talo jaettiin v. 1592 veljesten kesken. Entistä kantataloa kutsuttiin tämän jälkeen Jaakolaksi ja toista puoliskoa Knuutiksi. Muut 1500-luvulla perustetut pysyviksi jääneet tilat Kotila, Sorvala ja Malila eli Laakkonen saivat ensimmäiset asukkaansa


    • totta vain

      Niva-Kaija oli jäänyt leskeksi lapsilauman kanssa. Varasti lampaita henkensä pitimiksi.
      Karkotettiin ylivieskalaisten takaniityille (=Pidisjärvi=Nivala)

      Ylivieskalaisten takaniittyläisinä ovat nivalalaiset pysyneetkin :D

      Muuten: Kyösti Kalliokin oli kotoisin Ylivieskan Vähäkankaan Kallionmäeltä.
      Osti maatilan Nivalasta tilan n. 50-vuotiaana.

    • kavaniija

      Mistä ne nuo nivalalaisten sepittämät jutut voisi tarkistaa? Tuo ei ole mikään lähdetieto, jota nimimerkki nivala historia koittaa esittää. Tai ymmärrettekö lainkaan, mitä lähdetiedolla tarkoitetaan? Perimätieto ei ole lähdetieto. Todistamattomana ja ilman lähdetietoa perimätietokin on satu!

    • totta vain

      Suur-Kalajoen historiasta löytyy. Ja Kustaa Vilkunan kirjoista.

    • Un Esko

      Höpsis. Keksitty, koko Kaija juttu.

      • Tosi on...

        Eipä oo höpsistä,aivan faktaa.


      • kukkua

        No, Kaijaa ei ainakaan voi tarkistella 1500-luvun verotiedoista, kun häntä ei niissä mainita. Siispä satua koko stoori. Nivalassa pitää aina olla jotain keksittyä tarinaa, yleensä aivan huuhaata liikkeellä.
        Jos joku kirjoittaa, että tällainen Kaija on ollut olemassa, niin kirjoittajan täytyy pystyä esittämään lähdetiedot. Ja nyt ei lukijankaan kannata uskoa ja väittää, että kirjassa lukee niin ja näin! On aivan sama, kuka kertoo Kaijastoorin, mutta Kaijan olemassa olo pitää näyttää toteen.
        Jos Kaija on muuttanut yksin, kuten nyt teksti antaa ymmärtää, niin maininta Kaijasta pitäisi löytyä jostain lähdetiedosta. Ja merkintä täytyy olla leski, koska yksinäinen nainen ei noina aikoina voinut muutella noin vain. Ja tarinahan mainitsee Kaijan muuttaneen poikien kanssa. Siis ilman miestään.
        Ja ketjun aloittajalle vaan tiedoksi, että ootko ihan varma, että on "meidän kantaäiti"?
        (Ei ole onneksi minun)
        Ootko varmasti tietoinen omista esivanhemmistasi? Aika paljon on Nivalaan muuttanut väkeä muualta ja hyvin pieni osa on "paikallista väkeä"...


      • tottavain

        1500-luvulla ei tainnut olla Nivalassa vielä mitään asutusta?
        Korjatkaa jos väärässä.


      • aimopamaus

        Kyllä oli, noin 1550-luvulta alkaen.


    • h...............n

      Joko ootta hyväksyneet ajatuksen että,Nivala on Ylivieskan sivukylä.

    • Ahteelta

      Nostetaanpa ettei sukujuuremme unohdu.

    • ollaan_savolaisia

      Kannattaa lukea sellainen kirja kuin Savon historia II, kirjoittaja Kauko Pirinen. Siitä selviää, että kantavanhemmat tuli savosta tänne 1500-1600 luvun alussa ja muihinkin Kalajokilaakson pitäjiin..

      • Tosion

        Kuitenki Niva Kaija on teitin ÄITI. Eikö oo vaikia tunnustaa.


      • sukututkija

        No, ei voi olla totta!

        Ensin, arvoisat nivalalaiset, tutki/tutkituttakaa sukunne ja kehukaa sitte sukujuurianne. Ettekai ihan tosissaan usko kaikkea lukemaanne?

        Ettehän?!?

        Ei se sukututkimus noin mene, että katellaan jtn. kirjaa ja tehdään sukupuu. Olisi ihan hirvittävää katella teidän muutaman sukupuuta. Ensin olisi Kaija ja savolaiset ja sitten sinä, nivalalainen. No ketäs siinä välissä? Tämän opin mukaan osalla teistä olisi tänään noin 400-vuotissynttärit. Ei sentään noin!
        Huomaatteko, että siinä on oikeasti noin 465 vuotta ihan tuntematonta aikaa!! Ette te hyvänen aika polveudu välttämättä satu-Kaijasta saatikka savolaisista lainkaan.
        Tottakai savolaisia asusteli näitä alueita ja paljon muitakin alueita heidän expansion aikoina/myötä. Ja vähän ennen tätäkin. Jämsäläiset/hämäläiset sitä ennen. Ja "lappalaiset" kaikkein ensinnä. Osa teistä voisi olla lappalaisten, siis oikeiden tän alueen kanta-asukkaiden jälkeläisiä, muttei lainkaan savolaisten!!
        (Siis huomaa, mitä lappalaisella tarkoitan!)

        Teidän pitää hyväksyä sellainen seikka, että vaikka kuinka kirjoitellaan "meidän" kantavanhemmat, kantaisät/äidit sun muut, niin kenenkään tänne kirjoittelelevan kantavanhemmat ei välttämättä ole täältä, vaan saattoivat tulla muualta, kuin esim. Savosta. EI kaikki nivalalaiset ole täältä kotoisin. Osa nivalalaisista on aika tiheään toistensa sukulaisia.
        Siis tunnetko sukupuusi? Jos tunnet ja tiedät savolaisyhteydet, niin nostan hattua. Sukututkimus on hyvä ja antoisa harrastus.
        Mainittu Pirisen kirja kannattaa lukea. Osin jo vanhentunutta tietoa, kuten muutkin ton ajan opukset, mutta suosittelen kaikille.

        Itse en ole paikkakunnalta kotoisin, mutta olen selvittänyt sukuni noin vuoteen 1500- eli aikaan ennen savolaisexpansiota. Olen "kotoisin" alueelta, jossa kulki savolaisasutuksen raja. Savolaisia oli suurin osa kylän asuttajista, mutta kantaisäni ja äitini ei ole lainkaan savolaista perua.
        Mitä Kaijaan tulee, niin kertokaa nyt mulle, että MISSÄ lähdetiedossa mainitaan Kaija?
        Ja yksikään (nyky)kirja/romaani, jossa Kaija mainitaan EI OLE lähdetieto!! Kyse on vain lainauksesta ja osin viitteestä!
        Siis jokin 1500- luvun alun tilikirja tms. pitäisi nähdä. Laitatko nim. "Ahteelta..." mulle linkin, jotta voin tarkistaa väittämäsi Kaijan olleen olemassa.
        Kuten mainittiin jo ylempänä viesteissä, niin tämän oletetun Kaijan on täytynyt olla ilmeisesti leski? Nainen ei liikuskellut noina aikoina yksin. Oli naimattomana holhouksen tai miehensä alainen. Tai sitten jos ei ollut noidaksi "merkitty" ja oli pakosalla. Mutten usko tuota. Enkä muutakaan karkoitusjuttua, kun ei ole lähdetietoa.
        Kantanimistä Laakkonen viittaa ainoana Savoon. Kotilakin osin; Kotilainen. Muut nimet ei liity Savoon. Myöskään Niva nimi ei liity suoraan Savoon vaan joen osaan; nivaan.

        Kaija, ja pojat. Tai 3 veljestä. Tai metsästäjä. Tai erämies. Tai uudisasuttaja. Jne.
        Näin alkaa usein monet satutarinat ja perimätiedot. Osa pitää kutinsa, osa ei. Todistaa pitää pystyä väittämänsä. Ja nämä tarinat on soviteltu yleensä juuri siihen aikaan, jolta ei ole olemassakaan Kustaan Vaasan aikaansaamaa, yksilökohtaista, keskitettyä verotietoa.

        Mutta kuten sanoin. Lukekaa kirjoja oikealla tavalla ja se järki mukaan.
        Minulla oli koira joka oli syntynyt navetassa. Ei tää koira vasikalta näyttänyt.


      • rubens

        vaihda lääkkeet


      • sukututkija

        "Rubens Kaijanpoikaan" taisi osua ja kovaa. Vai?
        Kuulostaa just paikalliselta :) :) : )
        Tähän nyt ei voi valitettavasti kirjoittaa kaikkea, mutta kaikkihan tietää Nivalan, ja sen, kuinka ne luulkee polveutuvan Kaijasta.


      • rubens
        sukututkija kirjoitti:

        "Rubens Kaijanpoikaan" taisi osua ja kovaa. Vai?
        Kuulostaa just paikalliselta :) :) : )
        Tähän nyt ei voi valitettavasti kirjoittaa kaikkea, mutta kaikkihan tietää Nivalan, ja sen, kuinka ne luulkee polveutuvan Kaijasta.

        Mikä "luulkee". Mitä kieltä? Suomenna!
        Sekoilusi vain koskettaa, selvä sairaalatapaus.
        Asia on sinänsä näin: ylivieskalaisesta Kaijasta osa nivalaisia (ensimmäiset) periytyy. Sitten osa savolaisista ja osa etelä-pohjanmaalta muuttaneista
        .Mistä sinä " sukututkija" sitten periydyt? Luultavasto Koillis-Borneolta kyvyttömyyden takia häädetystä orangutangiryhmästä. Niinhän?


      • sukututkija

        Ennemmin Borneolta kuin Nivalasta :) :)
        Ootko nyt ihan vakavissasi sitä mieltä, että Kaijasi oli olemassa? :)
        Laitappa osaavana itse pilkut oikeille paikoillensa.

        "Asia on sinänsä näin: ylivieskalaisesta Kaijasta osa nivalaisia (ensimmäiset) periytyy. Sitten osa savolaisista ja osa etelä-pohjanmaalta muuttaneista"

        Uskotko aina kaiken lukemasi? Mikset sinä millään käsitä, että perimätiedot ja varsinkaan satutarinat eivät pidä aina paikkaansa!
        Jep, sopii paikalliskulttuuriin: Menee siis sinun kuvitelmasi mukaan näin:
        Kaija tuli poikien kanssa Nivalaan, jossa ei asunut ketään?
        Joo, eihän voinutkaan asua, jos olivat Nivalan perustajia; ensimmäiset asukkaat!
        Ja polveudut kans heistä?
        Kaija ja pojat oli ekana ja he tekivät keskenään lapsia? Vai ?
        Kerro nyt, mistä talosta Kaijan poika/pojat vaimon otti?


    • Yliviesinvala

      Heehh ehheeh Kylä huomaa että naitte keskenänne pikku kylissänne, samanlaisia kasvoja ylivieskassa invaalasa ja haapiaisella. Hävetkää ja laajentakaa geeniallastanne.

    • Upy

      up up

    • Eii

      Onneksi en polveudu Niva-Kaijasta, en ole edes kirnunvirutusvettä kyseiseen paikkaan.
      En halua olla sisäänlämpiävää laatua.

      • eppäilijä

        En mainostasi kyllä asuinperrääni ihan noin vain ku tää yksi kirjottaja... En yksinkertasesti kehtaisi!
        Kumma ku täälä koitettaan olla aina muita parempia vaikka tottuus on ihan toine. Käykää välillä muualla asumassa Kaijojenne kanssa, niin ei tee mieli enää tähän kyllään takasi muuttaa. Ne on jo sillä mallilla ollu kauan tän kylän asiat. Palavelutki viedään Ylivieskaan.
        Mitä serkumpi sen herkumpi. Serkkuliitto herkkuliitto. Tuota kaavaa näytäsi olevan hävittömän paljon täs kyläs. Ois aikannaa kannattanu esi-isien käyvä muissakin pitäjissä hakkeen niitä puolisoita eikä vaan köyriä naapurin tyttöä jonka isä taas oli sukua tälle köyrijälle. On täällä sellainen geenipooli sekotelma sukulaisia että tota Kaijan poikaaki hirvittäs jos vaan tietäs vähääkään asioistasa. Täsä kylässä oman kylän tavat :)
        Ne muuten orankitki tykkää toisistasa. Ei kannata ahteen ruubenin muita solvata ku ei näytä menevän asiat perille. Jankkaa vaa ihan tyhyjänoloista juttua jostaki kirjasta. Kirjoihinhan voi kirjoitella ihan mitä haluaa. Joku kirjoittaa oman kylän syntyhistoriaansa siten, että se kuulostaapi omasa silmäsä ja korvasa ja mielesä hyvältä. Toinen kynäniekka sitte lainaa ommaan opukseesa tän paikalliskirjailijan satuja, uskoen siihen, että tottakai paikalliskirjailija tietää oman kylän historian ja ei sitten tarkemmin selvittele perimmäistä asiaa. Kas näin; on syntynyt tarina Kaijasta, jota kukkaan ei uskalla eppäillä että onko Kaijaa koskaan ollu ees olemassa. Paitsi tää sukututkija uskaltaapi antaa kommenttisa. Näihä sen pittääki olla. Eipä uskota, ennen ku nähään.


    • leikistisukututkija

      Hups ko oli menny alas.

    • upupupup

      Up.

    • Erkkinpää

      Onneksi äiti tuli Karjalasta ja isä Kainuusta, enkä ole ryöstelijä Kaijalle ja pojille sukua! Teetin geenitestin!

    • tässäpätämä

      Vakinaisen asutuksen synty 1500- ja 1600- luvuilla

      Niihin aikoihin, kun Kalajoesta tuli koko jokilaakson käsittävän itsenäinen hallintopitäjä (1540), oli Nivalassa vain yksi talo. Ensimmäisen säilyneen kymmenysluettelon (1547) mukaan Karsikas- eli Malisjoen varrella asui Lauri Juhonpoika Niva. Perimätiedon mukaan asutuksen alkajana oli Niva-Kaija, joka oli muuttanut tänne poikineen Ylivieskasta. Näin muodostui Nivalan kantatalo, josta myöhempi pitäjä on saanut nimensä. Talo jaettiin v. 1592 veljesten kesken. Entistä kantataloa kutsuttiin tämän jälkeen Jaakolaksi ja toista puoliskoa Knuutiksi. Muut 1500-luvulla perustetut pysyviksi jääneet tilat Kotila, Sorvala ja Malila eli Laakkonen saivat ensimmäiset asukkaansa Savosta.

      • malisjoki

        Että näin.


      • kukkupöllö

        Mutta se lähdetieto. Oisko Sulla/Teillä sitä antaa? Onko tosiaankin noin vaikeaa!!
        Ei jonkun kirjoittama kirja- olipas se sitten ihan kenen hyvänsä- ole mikään lähdetieto! Kaijaa ei voi selvittää eikä ilmeisestikkään tarkistaa OIKEASTA lähdetiedosta, KOSKA verotiedot alkavat vuodesta 1547 ja Kaija tapaus on osattu kytkeä (tarkoituksella?) juuri siihen ajanjaksoon, eli ennen vuotta 1547, josta häntä ei siis voi tarkistaa.
        Perimätiedolle on ihan sama. Sillä ei ole mitään totuuspohjaa oikeassa sukututkimuksessa. Ainoastaan vaan hauska tarina, jolla osataan antaa lukijalle kulttuurihistoriallista mielihyvää.


      • tässäpätämä
        kukkupöllö kirjoitti:

        Mutta se lähdetieto. Oisko Sulla/Teillä sitä antaa? Onko tosiaankin noin vaikeaa!!
        Ei jonkun kirjoittama kirja- olipas se sitten ihan kenen hyvänsä- ole mikään lähdetieto! Kaijaa ei voi selvittää eikä ilmeisestikkään tarkistaa OIKEASTA lähdetiedosta, KOSKA verotiedot alkavat vuodesta 1547 ja Kaija tapaus on osattu kytkeä (tarkoituksella?) juuri siihen ajanjaksoon, eli ennen vuotta 1547, josta häntä ei siis voi tarkistaa.
        Perimätiedolle on ihan sama. Sillä ei ole mitään totuuspohjaa oikeassa sukututkimuksessa. Ainoastaan vaan hauska tarina, jolla osataan antaa lukijalle kulttuurihistoriallista mielihyvää.

        Nivalan kaupungin omat sivut
        http://www.nivala.fi/historia


      • kukkupöllö

        Perimätieto eli satutarina. Ei edelleenkään sitä loogista argumenttia tarinasta, vain viittauksia juttuihin.
        Joo, luovutan.


      • erkinpää
        tässäpätämä kirjoitti:

        Nivalan kaupungin omat sivut
        http://www.nivala.fi/historia

        Satuahan se turunenkin kirjoittelee. Ei ole dokumenttia esittää taruolento Kaijan olemassaolosta. Skannaa vaikka kuva.


    • Ahteelta

      Muistutus juuristamme.

      • harkkipallikin

        Huomaa kyllä, että Nivalassa uskotaan ihan mihin vaan ja varsinkin Ahteella.
        Uskotte varmaan nyt, että saatte sen parkkihallinkin torin alle?


    • Täajkkgksdkj
      • Kaijansukulainen

        Tuonko lukee ken tohtii. Voihan siinä mennä kyllä oma arvomaailma vähän sekaisin kun on luullut vaikka mitä.


      • Muttatosion
        Kaijansukulainen kirjoitti:

        Tuonko lukee ken tohtii. Voihan siinä mennä kyllä oma arvomaailma vähän sekaisin kun on luullut vaikka mitä.

        Pukkapa vähän hilijaseksi,


    • Sarjankylä

      Kyllähän se on jokaisen tiedossa mutta harva sitä vain kehtaa tunnustaa.

    • Vaimikäonkotietoa

      Kaija oli varmaan puolueeltaan Kommari tai Maaseuvunpuolueelainen.

    • jotaintietoa

      Muistutus Juuristamme.Kiitos.

    • kimjongkaija

      Eihän siinä mitään ole satu-Kaijasta sen kummempaa ku että perimätiedon mukaan...
      SIIS PERIMÄTIEDON MUKAAN...
      Ootte te sokeita ja käsittämättömiä kun uskotte todeksi ja väitätte täällä vaan vastaan, että Kaija olis ollut eka asukki. Kaija on siis perimätietoa noin 500 v; VIIDENSADAN vuoden takaa. Paikallispakinoitsija on tehnyt kauniin tarinan, jotta oman paikkakunnan historiaan saaaaaadaaaaaan valoa ja asukkaille mielenkiintoinen juttu kotikunnan synnyintarinasta. Ihan ku Pohjois-Koreassa. Kaikki menee päähän ja kaikki uskotaan todeksi.
      Noille älynjättiläisille tiedoksi, että nyt kaikki näytetyt historian pätkät satu-Kaijasta on kaunokirjallisuutta, kuviteltua, oletettua, keksittyä; vailla alkuperäisdokumenttia. Ei nykyaikana tehty tarina tai lehtikirjoitus 1500-luvulla eläneestä henkilöstä ilman alkuperäisdokumentteja ole totta. Se on kuulkaa hyväuskoiset nivalan asukit satua..
      Ei Kaijaa ole missään todettu olleen olemassa koskaan. Vain Lauri Juhonpoika Niva. Ei ole tiedossa, että olisi Kaijan poika. Äiti Kaija on tarinan tulos, niin kauan kunnes Kaijasta löytyy lähdetieto. TOTTAKAI se voi olla totta, sitä en kiistä, mutta ensin Kaijan olemassa olo täytyy vaan valitettavasti näyttää toteen! Tämä se pointti koko jutussa on. Ei kyse ole ilkeilystä tai kiusaamisesta, vaan se, että totuushan pitää näyttää.
      Näyttäkää se 1500 alkuperäisdokumentti, siis korostan; 1500 luvun, EI 1970 luvun, tänne palstalle, niin katsotaan se Kaija sieltä. Valitettavasti, kuten jossain yllä jo mainittiin, Kaijaa ei voi todentaa mistää 1500- luvun lähteistä, koska eka säilynyt verokirja alkaa Nivalan kohilta 1547. On helppoa ja typerää väittää, että ennen tätä vuotta oli SE ja SE henkilö siellä ja siellä. Mistäpä sitä tarkistelet, kun ei ole olemassa sitä säilynyttä lähdetietoa. Siis tehdäänpä satutarina; eli perimätieto. Sitähän ei kukaan siis pysty tarkistamaan.

      On sama asia, kuin väittäsin, että tän Kaija isä oli Aleksanteri Nakki ja tullut viritetyllä hevosella Nakki nimisestä paikasta ja tää paikka tunnettiin myöhemmin Nakkilana.

      Ja taas korostan ymmärtämättömille:
      Lähdetieto EI OLE sellainen, että joku paikallinen partaniekka on kirjoittanut johonkin kirjaan tai lehteen jutun. Lähdetieto on sellainen tieto, että se voidaan selvittää/tarkastaa/katsoa- tässä tapauksessa- 1500-luvun verotiedoista tms.
      SIIS 1500-LUVUN.
      Jos ja kun tää partaniekka on/oli tarinansa kirjoittanut, niin hänen olisi pitänyt laittaa silloin tekemäänsä juttuun merkinnän, että mistä lähdetiedosta eli alkuperäisdokumentista hän on Kaijan todentanut olleen olemassa.
      Ymmärrän kyllä, että tuota on teille syötetty koulussa vuosikymmenet ja on siksi vaikeaa tunnustaa tosiasioita itselleen!

      • Paskahaisee

        Täällä Nivalassahan otetaan kaikki juorut ja huhut totena, että turha meille junteille on mitään järkevää yrittää selittää.
        Naapurikin tunnetaan paremmin kuin naapuri itse, kun on kuultu, että joku oli sanonut jonkun kuullen, että näin ehkä oli ollut.

        Epäilen, että tämä jatkuvassa paskanhajussa eläminen vaikutta ihmiseen niin, että toisten asiat kiinnostavat enemmän kuin omat.


    • lyytimummo

      On semmoinenkin PERIMÄTIETO että Kyösti Kallio oli ylivieskalainen. Osti PERIMÄTIEDON mukaan tilan Nivalasta n. 50-vuotiaana ja muutti Nivalaan. Eli enemmän ylivieskalainen kuin nivis.

      • kimjongkaija

        Lyytimummolle voin kommentoida ettei kyse ole perimätiedosta Kyöstin suhteen, vaan ihan faktasta. Tuon pystyy tarkistamaan ja selvittämään lähteistä, toisin kun Nivalan Väen Kaijan.
        No, uskokaa Kaijaan tai mihin satuun haluatte. Jospa joskus viisastutte...(?)


    • Ohase

      Joko on kaikille tullu selväksi että sukujuuremme on Ylivieskassa.

    • Kiitospaljon

      Muistutus mistä sikisimme,olkaamme kiitollisia Ylivieskalaisille.

    • kalajokinen

      Eteläpohjanmaalta muutti myös väkeä nivalaan, oliko se joskus 1800luvulla!

    • KaijaÄiti

      Tiijetään se ja ollaan ylpeitä siitä että SUKUJUUREMME on YLIVIESKASSA.

    • ylivieskalainen

      harmi että kaijanmukana järki muutti Nivalaan, sen huomaajo siitä kun Nivalaan ei tuu tuulivoimaa. eletään omilla rahoilla eikä toisten.

    • upupupup

      up.

    • Ahteeltakirjoittelen

      Olipa menny aika alas,muistutetaa vielä sukujuuristamme.

      • kakakakakaija

        Kuvastaa kovasti paikallista äo-tasoa. Ei ymmärretä eikä käsitetä tosiasiaa, vaikka rautalangasta väännetään. Jankutetaan samaa lehemänpas*** satuolennosta kokoajan. No eipä voi mitään.
        Myös tää tuulimyllyjuttu on kova sana täällä. Ollaan sähkömyllyjä vastaan ja ollaan ydinvoimaa vastaan. Pas*** hajun avullako meinaatte Suomeen sähköä sitte tehä?
        Ymmärrättekö (ette ymmärrä) sitä, että se sähkö pitää sitte tuoda muualta kun Suomessa ei pystytä vastaamaan kulutuksen tarpeeseen ja ollaan sen muualta tuovan sähkön toimittajan armoilla! Jommalla kummalla laitoksella se sähkö vaan pitää Suomesa tehä!
        Sähkötuulimyllyn keskimääräinen käyttöikä oli jossain 20 vuoden tietämillä. Sen jälkeen menee romuksi. Tästäki täällä märistään, että se maksaa se purkaminen ja kuka purkaa ja maksaa. Ja että tonttien ja talojen arvo laskee ja maisemaa sotkee...Voi taivaan taateli mitä hommaa. Totta helekutti se maksaa, MUTTA koittakaa edes vähääkään ymmärtää se, että se on likimain saasteetonta jätettä. Tää paikka haisee muuten sille itelleen ja mätänee sisäänpäin. Talot järkiään rakennettu "keturalleen" kaikkien virheoppien mukaisesti homemökeiksi.
        Siis minkä arvoa tuulimyllyt laskee????????????????
        Kyllä kattelen ikkunasta ennemmin tuulimyllyä kuin paskalle lemuavaa peltoa tai mätäneviä muoviin käärittyjä heinäpaaleja, jotka sitten poltetaan kaikkien jätteiden ja öljyjen kans pääsiäiskokossa.

        Varsinkin tähän yksityisten maatilallisten jätteen polttoon pääsiäisenä pitäisi kiinnittää huomiota ETENKIN Nivalassa.

        Ydinvoiman tuottama jäte on paskaa ja vaarallista 100 tuhatta vuotta ja ylikin, ja maksaa tämän jätteen varastoinnit käsittelyineen miljardeja.
        Silti ydinvoimaakin pitää olla. Se vaan on valitettava tosiasia.

        Etelä-Pohjanmaalta muutti tosiaankin väkeä tänne. Osa sen vuoksi että täällä oli tilaa ja mahdollisuuksia viljelyyn. Osa sen vuoksi, että muutkin muutti, ja osa ihan senkin takia, että kaikki alkoivat olla sukua keskenään. Pitäähän geenibooli saada hajotettua muutamalla sukupolvella. Voisi sanoa, että viisaammasta päästä oli tää muuttava sakki.


      • Entinenjanykyinen

        Kakakakakaija, kiitos. Et olisi voinut paremmin kiteyttää näiden junttien typeryyttä. Näin jonkun kitisevän tässä taannoin myös Nivalan teiden kunnosta, että miten kaupungilla on vara rakentaa iso Tokmanni tänne kun teitä ei voida kunnostaa? Ei jumalauta. Joko niin sisäsiittosta ja hölmöä tai sit on vaan lehmän paska syövyttäny viimesetki aivosolut. Tämä kaupunki tulee kuolemaan pystyyn. Kuka haluaa asua kaupungissa, jossa jo omat kyläläiset moittivat kotikaupunkiaan? T. Exnyx nivalalainen


      • tuutiitutöötituu

        Vasta oli taas paikallisen järjenjuoksun huippuun hiottua esimerkkiä tarjolla, kun torille ei saanut(kaan) tulla myyjiä, eli yrittäjiä. No ei hitossa saa tulla, torihan on pyhitetty paikallisnähtävyydeksi;
        torilla naidaan, paskannetaan pitkin pensikoita, sikaillaan oksennuksen ja paskan kanssa ja säretään pulloja, ja se toinen laitapuolen narkkisakki siinä mukana kvartetissa esimerkkinä kuntamallille. Alaikäiset tupakoi kilpaa ja juopottelee siinä sivussa vkl.iltasin, ja sivullisille, jotka edes vähän haluaisi istuskella torin laidassa, tää torisakki huutelee ja vittuilee tai pummaa euroja. Välillä tietysti pitää ajella mopoilla pitkin toria.

        MIKSI???

        Tulisitko sinä kuntapäättäjä/viranomainen MINUN kaupasta ostamaan vaikkapa rannekellon tai farkkuja tms, kun VUOKRAAMANI/OSTAMANI kiinteistön/huoneiston ikkunalaudalla yks tyyppi istuskelee silmät väärinpäin, aivan muissa maailmoissa yksinään höpisten ja hänen kaveri makaa vellipaskat ja kuset housuissa ja parta oksennuksessa siinä vieressä!!?
        TULISITKO IHAN OIKEASTI ASIOIMAAN KAUPPAANI?

        Oli oikeasti suunnaton virhe muuttaa tähän lähiöön...


      • lyytimummo
        kakakakakaija kirjoitti:

        Kuvastaa kovasti paikallista äo-tasoa. Ei ymmärretä eikä käsitetä tosiasiaa, vaikka rautalangasta väännetään. Jankutetaan samaa lehemänpas*** satuolennosta kokoajan. No eipä voi mitään.
        Myös tää tuulimyllyjuttu on kova sana täällä. Ollaan sähkömyllyjä vastaan ja ollaan ydinvoimaa vastaan. Pas*** hajun avullako meinaatte Suomeen sähköä sitte tehä?
        Ymmärrättekö (ette ymmärrä) sitä, että se sähkö pitää sitte tuoda muualta kun Suomessa ei pystytä vastaamaan kulutuksen tarpeeseen ja ollaan sen muualta tuovan sähkön toimittajan armoilla! Jommalla kummalla laitoksella se sähkö vaan pitää Suomesa tehä!
        Sähkötuulimyllyn keskimääräinen käyttöikä oli jossain 20 vuoden tietämillä. Sen jälkeen menee romuksi. Tästäki täällä märistään, että se maksaa se purkaminen ja kuka purkaa ja maksaa. Ja että tonttien ja talojen arvo laskee ja maisemaa sotkee...Voi taivaan taateli mitä hommaa. Totta helekutti se maksaa, MUTTA koittakaa edes vähääkään ymmärtää se, että se on likimain saasteetonta jätettä. Tää paikka haisee muuten sille itelleen ja mätänee sisäänpäin. Talot järkiään rakennettu "keturalleen" kaikkien virheoppien mukaisesti homemökeiksi.
        Siis minkä arvoa tuulimyllyt laskee????????????????
        Kyllä kattelen ikkunasta ennemmin tuulimyllyä kuin paskalle lemuavaa peltoa tai mätäneviä muoviin käärittyjä heinäpaaleja, jotka sitten poltetaan kaikkien jätteiden ja öljyjen kans pääsiäiskokossa.

        Varsinkin tähän yksityisten maatilallisten jätteen polttoon pääsiäisenä pitäisi kiinnittää huomiota ETENKIN Nivalassa.

        Ydinvoiman tuottama jäte on paskaa ja vaarallista 100 tuhatta vuotta ja ylikin, ja maksaa tämän jätteen varastoinnit käsittelyineen miljardeja.
        Silti ydinvoimaakin pitää olla. Se vaan on valitettava tosiasia.

        Etelä-Pohjanmaalta muutti tosiaankin väkeä tänne. Osa sen vuoksi että täällä oli tilaa ja mahdollisuuksia viljelyyn. Osa sen vuoksi, että muutkin muutti, ja osa ihan senkin takia, että kaikki alkoivat olla sukua keskenään. Pitäähän geenibooli saada hajotettua muutamalla sukupolvella. Voisi sanoa, että viisaammasta päästä oli tää muuttava sakki.

        IDIOOTTI!
        Ota vähän selvää tosiasiopista ennekuin tulot ulostamaan tänne!
        Jumalattoman virheellistä ja asiatonta. Vaihda lääkkeet!


      • hahhahhahaaaaaa

        No, osuipa pahaan paikkaan, kun totuuttaa käsitellään. Lyytimummokin se vaan vetää herneen nokkaan ja ei tunnusta valitettavia tosiasioita. Sivuseuraajana pakko kysyä, että MIKSI et?
        Käykää joskus sen liikenneympyrän toisellaki puolen niin maailman kuva saattaa kirkastua kovastikin.
        Kommentoin vaan että käsittämätöntä on kun ei vaan mee perille.
        Loppu. Slut. The end!


      • Reinotäti
        lyytimummo kirjoitti:

        IDIOOTTI!
        Ota vähän selvää tosiasiopista ennekuin tulot ulostamaan tänne!
        Jumalattoman virheellistä ja asiatonta. Vaihda lääkkeet!

        Voi voi lyytimummua, tai setähän tää henkilö on. Etkö sinäkään käsitä lukemaasi?


    • Ahteeltakirjoittelen

      Mielenkiintoinen kirjoitus Kalajokilaakso lehdessä. Tuosta meidän kanta äidistä.

      • saahansitätarinaanuskoa

        Joo, oli. Nyt kai itsekin oot onnellinen Kaijan jälkeläinen. Kukaan ei varmaan pannut merkille, että satukaija eleli kirjoituksen mukaan 1500-luvun alkupäivinä, siis ennen verotietoja. Siiiiiis mistäpä häntä todentamaan?
        Huomasitko tai huomasitteko, että lehdessäkin puhuttiin tarina/perimätiedosta, EI todellisesta tiedosta!


      • kuvaa_odotellessa

        Itekkö sen kirjoitit? Olisi ollut kiva jos olisi siinä ollut kuva kaijasta.


    • Ahteeltakirjoittelen

      Tassäpä tätä.

      • siismitävittua

        Jaahas, ja lääkitys jäänyt ottamatta?


    • AhteenMies

      On se vain hienoa olla Nivalalainen jonka sukujuuret on Ylivieskasta.

    • OnNeKyllä

      Eihän alkuperäisiä nivalalaisia ole olemassakaan, väkihän on tullut Ylivieskasta ja Eteläpohjanmaalta.

    • Anonyymi

      Tässä Nivalaisille vankkaa tietoa.

    • Anonyymi

      Ylivieskaan tuli aikoinaan sukurutsaa harjoittavat eteläpohjalaiset tilanomistajiksi. Eiköhän se huono perimäaines ole sieltä peräisin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4853
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      96
      4613
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      621
      4220
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3197
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2721
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2223
    7. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      223
      2196
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      348
      2168
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      31
      1807
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1512
    Aihe