Kuntouttava työtoiminta ja lomat

Lomare

Työkkärin virkailija väittää että jos kuntouttavasta työtoiminnasta pitää sopimus jaksojen välissä lomaa niin siltä ajalta ei kuulema makseta työmarkkinatukea? Pitääkö tieto paikkaansa vai onko jälleen kusetusta työttömän nimiin?

37

6697

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä pitää

      Paikkaansa eli 2014 vuoden alusta tuli laki voimaan että työllistämistä edeltävien palveluiden kuten kuntouttavan työtoiminnan aikana tai mahdollisen sopimus jaksojen välisen ajan ns.loman aikana EI makseta työmarkkinatukea lainkaan. Kyseinen aika ei ole karenssia ja olet normaalisti työnhakija työkkärissä, mutta sinulle ei vain makseta kelan tukia koska kuntouttavassa työtoiminnassa EI tunneta sanaa loma. Toki saat pitää luvallisia lomia niin paljon kuin haluat, mutta tuolta ajalta sinulle ei makseta. Vielä ennen vuotta 2014 myös ns.lomien ajalta maksettiin työmarkkinatuki.

      • 2015

        Nyt vuoden 2015 alussahan poistetaan se 100 euron aktivointi bonuskin eli hyvin menee perkele meillä täällä perä-pohjolassa!


      • MITÄ HELVETTIÄ

        Nyt meni ulalle!

        Mitä. Siis jos siitä työtoiminnasta ilman omaa syytä tulee joku tauko, niin ei saa työmarkkinatukea vai?

        Ja mikä helvetti tämä kuntouttava työtoiminta oikein on... Siis mitä sopimusjaksoja...

        Kertokaas nyt enemmän.. Täähän on ihan outoa....

        Mitä sopimusjaksoja? Siis jos minä nyt joutuisin jonnekin halvatun toimintaan, jossa vaikka pesulatöitä tehdään pari tuntia päivässä... ja siitä on joku sopimus että pari kuukautta. Sitten se sopimus päättyy... niin sen jälkeenkö ei makseta työmarkkinatukea....

        MITÄ TÄMÄ OIKEIN ON!

        TÄSSÄHÄN VIEDÄÄN KANSALAISOIKEUDET IHMISILTÄ. AI SITTEN JOS OLLAAN LOMALLA NIIN SITTEN MENNÄÄN TOIMEENTULOTUKEA HAKEMAAN VAI. NO JOS EI OLE VIELÄ JOUTUNUT SOSSUSSA KÄYMÄÄN, NIIN TON JÄLKEENHÄN SIELLÄ JOUTUU AINAKIN. MITÄ VITUN LOMAJAKSOJA JA SOPIMUSVÄLEJÄ!"


      • MAHDOLLISUUS ON

        AI JOS EI OLE TOIMINTAA, NIIN EI TULE RAHAA.

        ESIM. JOS ON JOULULOMA, NIIN JOULULOMAN AJALTA EI SAA RAHAA.

        MITÄ!

        JOS ON VAPPU KESKELLÄ VIIKKOA, EI SAA RAHAA.

        JOS ON KESÄLOMA TOIMINNON TARJOAJALLA EIKÄ OLE SITTEN SOPIMUKSENALAISILLEKAAN TOIMINTAA NIIN NÄMÄ EIVÄT SAA RAHAA...
        MILLÄS SITÄ TOIMEEN TULLAAN!

        MITÄ VITTUA.


      • Ei katkea rahat
        MAHDOLLISUUS ON kirjoitti:

        AI JOS EI OLE TOIMINTAA, NIIN EI TULE RAHAA.

        ESIM. JOS ON JOULULOMA, NIIN JOULULOMAN AJALTA EI SAA RAHAA.

        MITÄ!

        JOS ON VAPPU KESKELLÄ VIIKKOA, EI SAA RAHAA.

        JOS ON KESÄLOMA TOIMINNON TARJOAJALLA EIKÄ OLE SITTEN SOPIMUKSENALAISILLEKAAN TOIMINTAA NIIN NÄMÄ EIVÄT SAA RAHAA...
        MILLÄS SITÄ TOIMEEN TULLAAN!

        MITÄ VITTUA.

        Totta kai saat päivärahat normaalisti. Jos työtoiminnasta on MÄÄRÄTTY lomat eikä muuta paikkaa ole osoitettu sille ajalle niin niille päiville merkkaat TYÖTÖN. Pyhäpäiviltä saa päivärahan niin kuin normaalistikkin työttömänä.

        Eri asia jos itse pidät jotain muita omia määräämiäsi lomia. Jos pitää sopimus jaksojen välissä omia lomia niin sitä se tarkoittaa ettei tule päivärahaa niiltä päiviltä.


      • auttaja-567

      • Anonyymi

        Kyllä mä ainaki viime vuonna sain työmarkkina tukea vaikka sopimus jaksojen välissä olin lomalla vain sitä 9e makseta silloin


    • taukosallittulomaei

      Tauko sallittu mutta loma ei! Eikö tuollainen ole jo pahimman lajin orjuutusta?
      "
      Kuntouttavan työtoiminnan tauot

      Asiakas voi osallistua kuntouttavaan työtoimintaan enintään 230 päivänä 12 kuukauden jakson aikana.

      Tämä enimmäispäivien määrä tulee täyteen vain asiakkailla joilla on kuntouttavaa työtoimintaa viitenä päivänä viikossa (52 viikkoa x 5 päivää 260 päivää). Tällöin asiakkaalle on annettava 12 kuukauden aikana vähintään 30 taukopäivää. Kysymys on loman kaltaisen vapaan järjestämisestä kuntouttavan työtoiminnan asiakkaille.

      Enimmäispäivien täyttymiseen liittyvät taukopäivät kirjataan aktivointisuunnitelmaan.
      Muut kuin enimmäispäiviin liittyvät tauot

      Muut kuin kuntouttavan työtoiminnan enimmäispäiviin liittyvät taukopäivät eivät lähtökohtaisesti ole sallittuja. Kuntouttava työtoiminta on asiakkaalle velvoittava palvelu, josta poissaolo on hyväksyttävää vain työttömyysturvalaissa määritellyissä tilanteissa.

      Jos kuntouttavaa työtoimintaa suunniteltaessa on tiedossa, että taukopäiviin on tarvetta esimerkiksi asiakkaan elämäntilanteesta johtuen, on kuntouttava työtoiminta hyvä järjestää harvemmin kuin viitenä päivänä viikossa. Työttömyysetuuden näkökulmasta asiakas on tällöinkin kuntouttavassa työtoiminnassa koko viikon, mutta kulukorvaus maksetaan vain todellisilta toimintapäiviltä.

      Jos tauon tarve riippuu kuntouttavan työtoiminnan järjestäjästä, on asiakkaalle järjestettävä muu kuntouttavan työtoiminnan paikka tauon ajaksi. Osa kuntouttavan työtoiminnan paikoista sulkee ovensa esimerkiksi kesälomien ajaksi. Kesä- ja muut lomat eivät kuitenkaan poista kunnan velvollisuutta järjestää kuntouttavaa työtoimintaa myös niiden aikana.
      Tauot suunnitellaan asiakaskohtaisesti

      Yhtäjaksoiset pitkät tauot kuntouttavassa työtoiminnassa voivat olla kuntoutuksen tavoitteiden vastaisia (esimerkiksi asiakkaan päihdeongelman takia). Niinpä taukopäiviä suunnitellessa on huomioitava asiakkaan tilanne kokonaisvaltaisesti.
      Päivitetty: 23.9.2014"

      http://www.thl.fi/fi/web/kuntouttavan-tyotoiminnan-kasikirja/kuntouttavan-tyotoiminnan-kasikirja/kuntouttava-tyotoiminta/kuntouttavan-tyotoiminnan-jakso-ja-toiminta-aika/kuntouttavan-tyotoiminnan-tauot

    • PAKKO"palvelu"ORJAT

      Laki määrää että maksimissaan 230 päivä saa olla vuoden aikana orjatöissä.

      Jos oma orjapajasi on kiinni esim. kesälomat, niin sitten menet sellaiselle pajalle joka on auki.

      Ei orjille mitään lomia kuulu, koska orjatyöhän ei ole työtä josta kertyy lomapäiviä (kuten oikeasti työstä 2-2,5 pv/kk) ei kerry eläkettä eikä mitään muutakaan.

      Muistakaa orjat että orjatyö on saamaanne PALVELUA, TE olette ETUOIKEUTETTUJA saadessanne raataa orjana 1,5 e/tuntipalkalla kasvattaen DEMARIriistäjän varallisuutta!

      Kysessä ei siis suinkaan ole orjatyö (vaikka se siltä tuntuu) vaan "aktivointipalvelu ja työelämävalmennusta" josta tosin ei voi kieltäytyä.

      • Nouskaa ORJAT!

        "Kuntouttava työtoiminta on asiakkaalle velvoittava palvelu, josta poissaolo on hyväksyttävää vain työttömyysturvalaissa määritellyissä tilanteissa."

        Miten ne perustelee tän että olet "palvelua saava asiakas", joka EI halua sitä "palvelua" mutta se "palvelu" on PAKKO OTTAA vastaan!?

        Mikä vit*un palvelu on PAKOLLISTA?!

        Sanoja vääristelemällä hallitus saa orjuuttaa laillisesti kansaa.

        Subeliuksen Finlandian sanoissa sanotaan selvästi:

        Oi, nouse, Suomi, näytit maailmalle,
        Sa että karkoitit orjuuden,
        Ja ettet taipunut sa sorron alle!

        Nyt vuonna 2015 me tarvitsemme tuota samaa voimaa karkoittaa orjuus Suomesta!

        Näyttää ettemme taivu sorron alle, emme edes oman hallituksemme taholta tapahtuvalle sorrolle!

        Työstä pitää maksaa oikeaa palkkaa!


      • huomestunut

        Orjatyö on palvea sinulle työtön. Olet automaattisesti kuntoutuksen tarpeessa ja syrjäytynyt kun et 3 kuukaudessa löydä töitä. Mitään todistetta tilastasi ei tarvita vaan asian päättää työkkärin virkailija muutaman minuutin tapaamisessa jossa on paikalla paikallisen orjapajan edustaja.

        Jos et suostu myöntämään että sinussa ei ole mitään ja et ole kuntoutuksen tarpeessa, etkä syrjäytynyt saat karenssin. Lisäksi et ikinä kuntoudu vaan kuntoutustasi jatketaan niin kauan kunnes löydät palkallisen työn.

        Lomia sinulla ei ole, työstäsi et saa palkkaa vaan ruoka ja matkakorvauksen 8 euroa/pv. Jos sinulla on esimerkiksi työhaastattelu niin tästä on raportoitava työkkäriin tai saat karenssin. Työhaastattelu ajalta et saa ruokakorvausta.

        Kuntoutumisesi tarve kasvaa mitä pitempää olet kuntoutuksessa. Orjatyösi aloitetaan yleensä parilla päivällä viikossa mikä nostetaan pian viiteksi päiväksi viikossa.

        Tästä kaikesta sinun pitää vielä kiittää ja olla muka tyytyväinen kun normaali terveenä työttömänä joudut tekemään orjatöitä. Nämä orjatyöthän kuntouttavat ja lisäävät elämänhallintaasi minkä kanssa sinulla on työttömänä automaattisesti ongelmia.
        Jos olet oikeasti mielenterveyspotilas, alkoholisti tai narkarin niin et joudu kuntouttavaan työtoimintaa.

        Millään et pysty todistamaan että et ole kuntoutuksen tarpeessa. Lääkärintodistuksen, psykologin lausunnot tai vaikka 30 vuoden työura ei merkkaa yhtään mitään. Joudut 3 kuukauden jälkeen orjaksi työttömyytesi alkamisesta laskien.


      • JEPASKA

        vieläpä ihmisroska kuntouttavassa olevat ovat päihde.mielenterveysongelmaisia eivät saa työsuhteita työnantajat eivät hulluja ote töihin

        KUNTOUTTAVASSA TYÖTOIMINASSA OVAT ALA-ARVOISTA IHMISROSKAA ILMAN PALKKAA
        JA JEP


      • lomakeorjuus

        Palautetaan vanhanajan siirtomaat kuntouttavaa työtoimintaan ja kova ruumiillinen työ

        Edelleen kuntouttavaa työtoimintaa. Kiva tehdä ilmapiirissä, jossa yksi ohjaaja kannatti voimakkaasti siirtotyömaiden palauttamista 50- ja 60-lukujen malliin, virheellisesti tehdyt kumiviimeistelytyöt tultiin huutamisen kera heittämään eteeni kesken ruokatunnin, vaikka olin

        todennut jo sitä hommaa tehdessäni, ettei näköni riitä siihen ym. ym. Koko ajan myös muistettiin muistuttaa, ettemme ole siellä ”töissä”, eikä sitä termiä saa käyttää, ei myöskään sopimusten välisistä tauoista sanaa ”loma”, sillä työtön ei saa koskaan pitää lomaa työttömyydestä.


    • Tuulk

      Onkohan mahdollista anoa 4 päivää lomaa kuntouttavan työtoiminnan aikana?

    • MilläPätevyydellä

      Edelleenki mun mielestä on jännää, että jotkut kirjekurssin käyneet merkantit pystyy määrittelemään asiakkaan kuntoutustarpeen ja "määräämään" asiakkaan kuntoutukseen... yleensä näihin ei taho riittää edes erikoislääkärin lausunnot ja kuntoutussuositukset!

    • Jartsu1968

      Kuntouttavan loman ajalta maksetaan peruspäiväraha, eli se sama summa jonka saisit muutenkin. Siltä ajalta ei makseta sitä 9€. Jotkut saavat korotettua päivärahaa 200 pv;n ajan, kun ovat kuntouttavassa. Sitäkään ei makseta loman aikana.

    • tietäkää.se.urpot

      Vai saan karenssin, asunnosta en ole vielä lentänyt mihinkään, 8 vuotta työttömänä ollut ei työllisty enää, se on totta. Kosto on suloinen jos kerran työelämässäkin kusetetaan ja syrjitään.

    • mittikääketääänetätte

      Pankaa nämä päättäjät ensi vaaleissa työttömiksi ,tuntemaan nahoissaan toimiensa seuraamukset.Mitä ihmettä äänstätte sellaisia päättäjiä, jotka tuollaisiin toimiin ihmisiä päätöksillään syöksevät. Toivottavasti joutuvat vielä joskus maistamaan omaa lääkettään.

    • wheywe

      9 eur päivä on täys vitsi ja tulee olemaan. Tehkää vaan niitä vaikka tappiin asti.

    • hehehehhehehhe

      Lomaa hehhheehehhehehhehhehhehehhheehehehehehheehehheheheehehehehheehhehehehhhhehhhehehhhhehhhhhheehhehhehehehehhehehehehehehhehheheehehehehehehehehehhehhehehheheehhe

    • dftjdftjr

      Pikavippii, ehheheheehheehhehehehheheheheh !!!!!!

      • 34324324t6g4

        Vippaa mulle vitonen ja vitonen vielä senkin päälle...


    • elämäloppuu

      Jos ei äänestämällä voi vaikuttaa niin päivänsä päättämällä voi vaikuttaa ainakin omaan elämäänsä. Ei enää velkakierteitä eikä muitakaan haistapaska juttuja. Näkeehän sen uutisista Sipilä ja kumppanit jatkuvasti kärkinimiä sairauslomilla kun ne kadehtii viimeiseen asti ihmisten rahoja ja itkee muutamaa euroa joka jäi saamatta kun henkilöä ei hups enää olekkaan täällä tallaamassa.

      • tjytrrr

        Tuohon paska kadehtimiseen tää paska uppookin. Tuohon sortuu jo tavallinen toinen työtönkin. Tekstistä päätellen myös sinäkin.


    • Kylläon

      On oikeus lomaan ja saat työmarkkinatukea.

    • nähty.on.tämä

      "Jos et suostu myöntämään että sinussa ei ole mitään ja et ole kuntoutuksen tarpeessa, etkä syrjäytynyt saat karenssin. Lisäksi et ikinä kuntoudu vaan kuntoutustasi jatketaan niin kauan kunnes löydät palkallisen työn."

      Eihän tossa muuta kun noille tukirahoille pudonnut onkin jo sitten varaton, siinä on turha haihatellakaan mistään muualle lähtemisistäkään kun ei tule onnistumaan. Jos on vielä toimeentulotuella pelistä putosi pohja pois, kaikki sen tietää. Sitten yritetään vaan vittuilla että menis se mielenterveyskin kun ei tuossa ole enää oikeesti mitään hävittävääkään niin voi vain kuvitella että se ei mitään menetettävää henkilö saattais jopa käydä jonkun päällekin vielä.

      • ggkyu

        Tossa kohtaa ohjataan edullisempaan asuntoon kun ensin sinut on pumpattu rahoistasi kuiviin, sen jälkeen onkaan turha alkaa vaatia enää yhtään mitään. MENE. TÄysin idioottimainen systeemi jos erehdytkään kusemaan pääkaupunkiseudulle päinkään. Sitten saakin hakata päätään seinään vaikka jorpakossa lopun ikää.


    • Ilmanväitteitä

      Itseaiheutettu loma tulee tarvittaessa.

      • ftujfj

        Kassan kautta.


    • oneofus

      Pohtinut erilaisia kurjistus toimia mitä eritahoilla on tehty, tehdään ja kaavaillaan.

      Lopputulos on päiviensä päättäminen on ratkaisu kaikenlaisiin murheisiin mitä tässä elämässä on. Se on päätös johon ei kysytä keneltään lupaa. Ja sitten on sama mitä sanoo Sipilä tai mitä päätöksiä jossain tehdään. Loppuu pallottelut ja pomputtelut kertalaakista. Pitäs kaikkialla enemmän tuoda esille että, on tälläinenkin vaihtoehto. Miksi aina yritetään estää ettei kukaan tekisi sitä eikö sitä voida nähdä vaihtoehtona muiden vaihtoehtojen joukossa. Kaikki tahot tuntuu pitää itsestään selvänä, että olet siinä vielä monta päivää pomputeltavana ja käskytettävänä. Entäs jos et oliskaan.
      Siinä näille kaikille määräysten ja päätösten lähettelijöille hieman pohdittavaa. Ei sitä ketään ikuisesti voida kiusata, toiset voi kadota täältä ennenkuin arvaakaan. Kiitos ja anteeksi.

    • srtrtgs

      Miten rahatonta voi enää kiusata. Ei sitä nytkään ole kun tuo joku 400 vuokran jälkeen jolla ei todellakaan pitkälle pötkitä. Ei kukaan.

      • netpistekitina

        Pohtinut voisiko välillä Lindström, välillä Soini, välillä Sipilä...yllättävät sairauslomille jäämiset jotenkin liittyä siihen jos niille on jonkun selvityksen kautta kantautunut tietoa että, heidän päätökset ja toimet on ajaneet ihmisiä epätoivoisiin tekoihin. kuten päiviensä päättämisiin? Aika kylmäkiskoinen ihminen saa olla luonteeltaan, että aidosti iloitsee vaikeassa asemassa olevien ihmisten elämän edelleen vaikeuttamista siten etteivät haluaa enää elämäänsä jatkaa.

        Luin jostain juttua ambulansityöntekijästä joka jäi pois sieltä kun tuli tulokseen ettei aina pidä olla estämässä ettei kukaan päiväänsä päättäisi koska sekin voi olla vaihtoehto. Miksi se pitäisi olla
        ensisijainen aina pelastushenkilöstölle jos maan päätöksen tekijät vähät välittää mitä kansalaisille tapahtuu päätöksien seurauksena? Tämä joka nimitti ihmisiä ihmisroskiksi vain kertoo sen toden mitä tämän hetkinen hallitus ja ne jotka asioitamme päättää meiltä kysymättä ajattelee kansalaisistaan. Muualla maailmassa kansa olisi ollut kaduilla mielenosoittamassa isoina massoina jo pitkään vastaavassa tilanteessa joka Suomessa on pidemmän aikaa jo ollut.

        Kun seuraa uutisia ja lueskelee asioita niin tälläiseen vääjäämättä päätyy.


    • vitunpelle

      Tollasia kehotuksia tullaan esittämään sitten kun kiusaaminen ei mene enää läpi, heh heh. Tee itse se ja heti !!!!!!

    • haista.vittu.saatana

      Pikavippejä ottanu ihminen on täys paska !!!!!!!!!!!!

    • tyyjtyj

      Joo ihmisten omilla päätöksillähän ei ole koskaan mitään tekemistä mihinkään. Otetaan asuntolainaa ajattelematta kustannuksiakaan ja silleen. Ja työ vielä lopahtaa niin kas, oletkin aika hienossa kusessa. Valtio se vielä takailee noita niin aika sairasta.

    • dtyjjyyj

      Ja mitä noihin vippeihin tulee niin jos otat yhdenkään, homma kusi jo valmiiksi. Ei ihmekään kun täällä on kaikenlaisia sekopäitä. Laina laina paita paita.

    • Anonyymi

      Kyllä työkkäri rahaa saa, mutta ei sitä 9€ päivästä, jos olet sairaana et saa 9€päivästä ja vaikka veisit sairauspoissaolo todistuksen hoitajalta tai lääkäriltä .

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe