Ärsyttävät juhlapyhät

3+16

Nämä juhlapyhät ovat niin ärsyttäviä ja turhia. Miksi nytkin pitää olla pyhäpäivä? Siksi kun vuosi vaihtui? No onpa ihmeellistä kun vuosi vaihtuu!

On se kumma että nykyajan Suomessa vielä koko yhteiskunta menee kiinni yhden perkeleen pyhäpäivän takia. Juuri oli vuoden turhin juhla joulu, joka sössi koko viikon. Ja nyt vielä uusivuosi ja loppiainen päälle. Loppiainen nyt kaiken huippu onkin, miksi sitä vietetään?

Nämä kaikki turhat juhlapyhät pitäisi lakkauttaa turhina. Liputtaa ehkä silloin saisi mutta muuten saisivat olla normaaleja arkipäiviä. Itsenäisyyspäivän nyt vielä ymmärrän vaikkei Suomi ole enää edes itsenäinen.

20

1224

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kaikki ahdistaa

   Loppiainen on sitä kun loppuu pyhäpäivät vähäksi aikaa pääsiäiseen asti.

   On se kamalaa kun jo sekin ahdistaa että päiväksi menee yhteiskunta kiinni :D

   • dfsfdaasdf

    Kokoomuslaisen maailma on pimeä ja ahdistava, kokoomuslaisen päätä vanne kiristää niin kovaa, että kaikkea pitää vihata ja vahingoittaa. Sairaita ihmisiä.


   • loppiainen.
    dfsfdaasdf kirjoitti:

    Kokoomuslaisen maailma on pimeä ja ahdistava, kokoomuslaisen päätä vanne kiristää niin kovaa, että kaikkea pitää vihata ja vahingoittaa. Sairaita ihmisiä.

    Samaa mieltä aöoittajan kanssa. Juhlikoot joutavia pyhiä ken haluaa, ei koko yhteiskuntaa tarvitse niiden takia sulkea. Ruotsissa onneksi jo jouluaatto ja joulupäiväki ovat käytännössä liki arkipäiviä.
    Tää loppiainenki on hanurista, taas ylimääräinen pyhäpäivä turhan päiten.


  • Wikpedia sivistää

   Loppiainen (myös teofania tai epifania) on kristillinen juhlapäivä, joka päättää joulun pyhäpäivät. Sitä nimitetään myös Jumalan ilmestymisen juhlaksi, ja se on todennäköisesti joulua vanhempi kristillinen juhla.

   • karppa.

    Nimimerkille Wikipedia sivistää: Loppiainen on pakanallista alkuperää oleva juhla jolle kirkko antoi kristillisen sisällön. Aivan kuten joulu, pääsiäinen, ja juhannuskin.

    Et ole paljoa selvillä kun väität loppiaisen olevan kristillinen juhla.


   • Wikipedia sivistää
    karppa. kirjoitti:

    Nimimerkille Wikipedia sivistää: Loppiainen on pakanallista alkuperää oleva juhla jolle kirkko antoi kristillisen sisällön. Aivan kuten joulu, pääsiäinen, ja juhannuskin.

    Et ole paljoa selvillä kun väität loppiaisen olevan kristillinen juhla.

    No, näin wikipedia kuitenkin väittää.En olekkaan väittänyt itse tietäväni asiasta hölkäsen pöläystä. ;D


   • 20ole

    pyhäpäivät. Sitä nimitetään myös Jumalan ilmestymisen juhlaksi, ja se on todennäköisesti joulua vanhempi kristillinen juhla.

    Ei jumalan vaan jeesusta piti mennä katsomaan loppiaisena
    miksi?


  • narisijat saunan taa

   Jos sulla ei ole suurempaa ongelmaa niin pitäisit pääsi kiinni. Tai käy lääkärissä.

  • tutuuuuuuuuuuuuuuuuu

   Mistä lähtien Suomi ei ole itsenäinen? Milloin on ollut?

  • Os 1 Kirvesmiehet

   Loppiaista vietetään myös siksi ,että 6.1 . 21 Jesse liittyi rakennusliitton ja rupesi ajamaan heikompiosaisten asiaa eli taistelemaan kurjuutta vastaan. Jesse oli timpurimiehiä niin kuin isänsäkin . Kumpikaan ei hyväksynyt sen aikaista loimaan kassaa.

  • loppiaisen lopetus

   Ihan turhat juhlapyhät kyllä joutaisi lopettaa. Turhilla tarkoitan sellaisia, joita käytännöllisesti katsoen kukaan ei vietä, ja joilla ei ole mitään merkitystä valtaosalle suomalaisista. Joulu, itsenäisyyspäivä, uusi vuosi ovat kuitenkin monille jollakin tavalla merkittäviä päiviä, kuten myös vappu ja juhannus. Ei tietenkään mikään ole kaikille, kuten tämän ketjun aloitus osoittaa, mutta joka tapauksessa melko isolle osalle suomalaisia. Tällä logiikalla lakkautettavaksi jäisivät ainakin loppiainen, helatorstai, helluntai, pyhäinpäivä. Nämä ovat juuri sellaisia, joista juuri kukaan ei tiedä miksi niitä edes vietetään. On niitä varmaan muitakin, mutta ei nyt yhtäkkiä välttämättä muistu mieleen mitä kaikkia niitä edes on olemassa. Pääsiäinen on vähän rajatapaus: ehkä voisi kompromissina sen maanantaina olevan "2. pääsiäispäivän" lakkauttaa.

   • äänestä

    Voi ne kaikki viettää mutta ollaan töissä myös Loppiaisena,pitkänä.perjantaina.toisena pääsiäispäivänä,vappuna.helatorstaina,juhannuksena.itsenäisyyspäivänä jouluna uutena.vuotena.
    pidetään vapaa vain omana syntymäpäivänä eli 50-60-70-80v sit eläkkeelle
    pekkaset pois talvilomat pois kesälomat puolitetaan lauantait tehdään myös töitä

    Terv:Kokoomusnuoret
    ps.tulevat hallitsijat


  • Paikat kii

   Itse olen sitä mieltä että edes näinä pyhinä EI ole kaikki paikat kiinni ja maailma seis. Mielestäni Suomessa pitäisi olla vähintäänkin yksi kokonainen päivä niin että jokainen paikka olisi kiinni. Lukuunottamatta tietenkään ensiapua yms. Miksi ihmeessä ihmisten täytyy jokainen päivä päästä jonnekkin huoltoasemalle pyörimään. Edes nälkään ei kuole yhdessä päivässä.

  • kypsää

   Aloittaja on vissiin työtön ja elämäänsä kyllästynyt... kun mul on vapaata ni miks ei paikat o auki.. jne...ja jos työelämässä niin kauheeta kun ei löydä oma-aloitteisesti itselleen mitään aukioloista riippumatonta tekemistä. millos vierailit vaikka mummollas tai siivosit komerot tai teit makkaranpaistoretken jonnekin tai tai tai

   • eivoitietää

    Entiedä kun en ole ajatellut arkipyhiä :)


  • 11+1

   Kaikki arkipyhät tosiaan pitäisi siirtää sunnuntaille. Ja joulu pitäisi ajoittaa kalenteriin samalla tavoin kuin juhannus nykyään, eli jouluaatto olisi aina perjantaina. Näin ollen joulupäivä ja tapaninpäivä osuisivat viikonlopulle.

   Pääsiäisenä pitkältäperjantailta ja 2. pääsiäispäivältä voisi myös poistaa pyhäpäivien aseman. Eihän kiirastorstaikaan ole pyhäpäivä, miksi pitkänperjantain ja pääsiäismaanantain sitten pitäisi?

  • 1111111111111

   On ollut kivaa,Kun on pitempi vapaa.Suomi sivustolla taitaa olla enemmän eläkel.Tai työttömiä.Kun pyhän päivät ärsyttää!!Menkää laiskat töihin!!

  • rrtre

   Miksi ihmeessä viikonloppuisin pitää olla vapaata? Harva taitaa rukoilla koko sunnuntaita, joten viikonloppujen vietto vain laiskojen ja läskien lässytystä!

   • 13-4

    haistappa paska. lomat ne kuitenki pitää olla ja jos sulla ei sillon oo mitää tekemistä nii kaiva kuoppa ja pysy siellä.


  • Anonyymi

   Olen ev.lut.kirkon työntekijä, joten kokemusta arkipyhistä (juhlapyhistä) on jo vuosien ajalta. Olen kirjoittaja 3+16 kanssa osittain samaa mieltä: Monipäiväiset -ja muut arkipäiville sattuvat pyhäpäivät ärsyttävät minua. Aina joutuu pitämään jumalanpalveluksia, koska kirkkolaki pakottaa siihen. Nytkin juuri oli 2. pääsiäispäivä ja meidän kirkossamme oli peräti NELJÄ kirkkovierasta + me kolme työntekijää.

   Kirkkovuoden ylimääräiset pyhäpäivät ovat aina vain pienemmän porukan juttuja. Ne ovat meille työntekijöille RIESA! Yksi pyhäpäivä viikossa on tarpeeksi. Siksi mm. Loppiainen, Helatorstai, Juhannuspäivä, Pyhäin miesten päivä ym. saisi siirtää lähimpään sunnuntaihin. Ja taas 2. pääsiäispäivä, sekä muutamat saman kaltaiset ylimääräiset pyhäpäivät joutaa lopettaa kokonaan. NE EIVÄT KIINNOSTA IHMISIÄ. Siksi on täysin turha pitää tuolloin jumalanpalveluksia. Menee pelleilyksi! Pitkä perjantai olkoon silti poikkeuksellisesti paikallaan sen ainutlaatuisen luonteen ja sanoman tähden.

   Mitä taas 3+16 mainitsemaan jouluun tulee, niin olen siitä samaa mieltä. Se on turhuuksien turhuus, mutta taitaa olla helpompi saada kameli kulkemaan neulan silmän lävitse, kuin muuttaa 24-26.12. johonkin toiseen aikaan. Ja siinäkin on jälleen yksi tyhjänpäiväinen pyhäpäivä: 26.12, eli Tapanin päivä. Kuka enää jaksaa kiinnostua sellaisesta?

   Ja entäs Vapun päivä? Tällä kertaa se sattuu osumaan sunnuntaihin, joten silloinKIN on jumalanpalvelus. Sen aihe ei tosin liity Vapun päivään, vaan on 2. sunnuntai pääsiäisestä. Kuitenkin olen sitä mieltä, että se pitäisi olla meille kirkon työntekijöille vapaa! Edes yksi sunnuntai, jolloin ei olisi mitään jumalanpalvelusta.

   Toivon, että iso luuta alkaisi pian lakaista kirkkovuosikalenterissa. Olen todella allerginen ylimäärisille; normaalista viikkojärjestyksestä poikkeaville pyhäpäiville. Ne eivät kiinnosta ihmisiä. Ne ovat täysin turhia, hyödyttömiä ja tyhjänpäiviäisiä. Ovatko pyhäpäivät ihmisiä varten vaiko ihmiset pyhäpäiviä varten? Määrä korvaa laadun. Minusta sen pitäisi olla toisin päin.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tämäkin vielä! Steppi suviseuroissa

   Nyt on maailmankirjat sekaisin, En ollut uskoa silmiäni. Selvänä teltassa lauloi muiden mukana.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   3705
  2. En minä alussa sua pitänyt kauniina

   Mutta nyt olet silmissäni maailman ihanin nainen. En edes käsitä, mitä tapahtui. Pikkuhiljaa muutuit silmissäni haluttavimmaksi naiseksi koko maailmas
   Tunteet
   209
   2660
  3. Voisitko mies kirjoittaa

   Jotain kivaa ja siten että tunnistaisin itseni varmasti? Ei ilkeilyjä..
   Ikävä
   58
   1275
  4. Homseksuaaliksi syntyminen - vuosisadan sumutus?

   Tieteellinen fakta on ettei homoseksuaaliksi voi syntyä vaan homoseksuaaliksi ruvetaan. Tätä kylmää ja itsestäänselvää tosiasiaa ei aivan viime vuosik
   Luterilaisuus
   314
   1099
  5. Kirjoitan sulle sydämestäni

   Syvin toiveeni on päästä kanssasi suhteeseen, saada tutustua sinuun ja että sinäkin tuntisit minut sellaisena kuin olen. Minulla on paljon rakkautta s
   Tunteet
   60
   959
  6. uskallatkohan laittaa

   Kerro jotain mistä sinussa pidän? Tunnemme toisemme riittävän hyvin tietääksemme toisistamme nämä asiat melko osuvasti.
   Ikävä
   36
   819
  7. Ei tiemme enää kohtaa

   Joten älä odota, että ilmestyisin elämääsi. Se, mitä on tapahtunut on mennyttä, eikä sitä enää saa takaisin. Voi olla, että et näe minua pitkään aikaa
   Ikävä
   69
   809
  8. Meillä on vain telepaattinen suhde

   Tai siis mulla suhun. Yksipuolinen se on, ja romanttinen kaikesta huolimatta. Mielikuvitus korvaa sen, mitä ei koskaan ollut.
   Ikävä
   61
   807
  Aihe