Pissii minne sattuu...

Hanna

Meidän leikatulla 4-vuotiaalla tyttökisulla on pieni ongelma. Usein kun hän käy hiekkalaatikolla, nousee takapuoli niin ylös, että pissa tulee lattialle hiekkalaatikon reunojen yli. Laatikko on korkea reunainen säilytys laatikko, enkä ole korkea reunaisempaa löytänyt ilman että se veisi turhan suuren alan vessan lattiasta. Aiemmin kissalla oli ongelmana kakkia astiaan. Kakka meni lattialle vaikkapa olohuoneeseen. Tämä saatiin kuriin Kissa Stopilla ja hellällä suhtautumisella "vahinkoihin". Olisiko hyviä niksejä, miten pissan saisi osumaan oikeaan osoitteeseen?

8

882

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miumau

      Minä ostin kissalleni kannellisen astian, se kun paiskoo sitä hiekkaa niin että kylppärin lattia muuten lainehtii hiekasta. Minun kissani ei ensin osannut mennä sen luukusta sisään joten poistin sen vähäksi aikaa ja laitoin taas kiinni. Tuollainen astia tosin on aika tilaavievä, mutta niitäkin saattaa olla erikokoisia.

      • Hanna

        Joo, on kokeiltu... se pissi laatikon eteen heti kun pani "kannen" kiini... Hyvä, että sulla toimi. On meinaan aika tuskallista kun tulee vieraita ja pitää sanoa, että varo ettet astu kissanpissaan :D


      • Erika
        Hanna kirjoitti:

        Joo, on kokeiltu... se pissi laatikon eteen heti kun pani "kannen" kiini... Hyvä, että sulla toimi. On meinaan aika tuskallista kun tulee vieraita ja pitää sanoa, että varo ettet astu kissanpissaan :D

        Mun mielestä kannellinen kissan-wc toimii parhaiten. En itse pidä luukkua ollenkaan, koska silloin toinen kissa ei suostu menemään astiaan. Toinen kissa pissaa välillä seisten jolloin pissi valuu pitkin boksin seinää, mutta sen saa sitten helposti siivottua..


      • Erika
        Hanna kirjoitti:

        Joo, on kokeiltu... se pissi laatikon eteen heti kun pani "kannen" kiini... Hyvä, että sulla toimi. On meinaan aika tuskallista kun tulee vieraita ja pitää sanoa, että varo ettet astu kissanpissaan :D

        Jotkut kissat ovat tosi tarkkoja siitä että astia on siisti, eivätkä mene siihen jos siinä on esim. kakkaa tai vääränlaista hiekkaa..


    • Dinsku

      Meidän 9-vuotias tyttökissa ei ole vielä tänä päivänäkään oppinut pissaamaan "takapuoli alhaalla" vaan suihkii kanssa hiekkalaatikon reunojen yli. Kokeiltu on myös kannellista laatikkoa, ilman kulku-ovea. Kissa pissasi takaseinään ja pissa valui saumoista ulos, jolloin laitoimme ilmastointiteippiä saumoihin. Pissa pysyi sisällä mutta laatikon peseminen ja hiekan vaihtaminen oli työlästä. Nykyään käytössä on tavallinen hiekkalaatikko (korkeat reunat) ja ajoittain pissaa saa pestä lattialta edelleen..

      • tikru

        Mun kollilla on sama ongelma, eli tykkää pissailla seinille. Mä oon toistaiseksi ratkaissut ongelman niin että olen teipannut hiekkalaatikon seinän puoleisille reunoille muovia niin että kun kissa pissii seinille, niin pissat valuu muovia pitkin laatikkoon. Muovit vaihdan noin viikon välein. Ei mikään tyylikäs ratkaisu sisustusmielessä, mut en oo viel käytännöllisempää keksinyt. Meillä oli kanssa sellainen kopallinen vessa aiemmin (ilman oviluukkua), mutta kuten joku muukin kirjoitti, niin tuolloinkin pissat valuivat laatikon saumoista lattialle, joten ei ollut hyvä ratkaisu sekään.


    • bag_gie

      seurannut onko kisulla muuten vaikeuksia pissiä: käykö se usein laatikolla, tuleeko pissi kunnolla, pissiikö se muualle kuin laatikkoon ym.?

      Meillä tuo pissimistyyli (takapuolen nostaminen) osoittautui virtsakiviksi.
      Ja hän oli silloin n.3-vuotias leikattu tyttö.

      Kun oli kiteitä pissin seassa, ne tuntuivat ja kisu rupesi jopa pissimään muualle kuin laatikkoon (yhdisti kivun ja laatikon)

      Varsinkin kissa rupeaa näyttämään huonokuntoiselta ja laihtuu kannattaa käydä eläinlääkärissä. Virtsakivet on helppo todentaa virtsanäytteestä (toine asia on saada se virtsanäyte kisulta, ne kun ei laatikolla asioi mielellään kun muita on paikalla)

    • HetiEläinlääkärille

      Omalta 17-vuotiaalta leikatulta nartultani todettiin juuri munuaisten vajaatoiminta ja virtsatietulehdus. Raukka oli jo pitkään asioinut hiekkalaatikossaan toisinaan istuen ja toisinaan seisten ja takaseinälle suihkien. Siivoamme jätökset muutaman kerran päivässä ja laatikko myös pestään usein. Käytämme mikrohiekkaa. Hankimme myös jossain vaiheessa isomman hiekkalaatikon ja toivoimme, että se olisi auttanut ruiskimisongelmaan, mutta ei. Lopulta asia meni iän piikkiin, kunnes taannoin kissan ollessa hoidossa, hoitopaikassa reagoitiin runsaaseen juomiseen ja laatikossa käymiseen. Varasimme heti ajan eläinlääkärille. Kissa sai diagnoosinsa jälkeen kipulääkettä, antibiootit ja erikoisruokavalion (Renal). Kontrollikäynti on 1,5 kk:n kuluttua. Toivon kovasti, että kissa tulee nopeasti kuntoon. Olen koko ajan tiennyt, että kissan muuttunut käytös tarkoittaa helposti sitä, että kaikki ei ole kunnossa, mutta näin sokea sitä voi kuitenkin olla, kun kyseessä on eläin, jonka kanssa on päivittäin tekemisissä. Muuten kissa on syönyt hyvin, ollut leikkisä ja hyvinvoivan oloinen. On syytä muistaa, että kissan kivuista kertoo sekin, että se alkaa pissailla muualle kuin hiekkalaatikkoonsa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe