Miltähän vuosikymmeneltä mahtaa olla punainen emaloitu pata (sisältä valkoinen), jossa "korvat" ja puinen erillinen kahva. Sellaista pataa on alettu valmistamaan taas uustuotantona mustana valurautaisena.
Minkähän arvoinen mahtaa olla???
Timo Sarpanevan pata
21
17498
Vastaukset
- Vieläkin käytössä
Vuodelta 1956. Niinä aikoina perheeseemmekin ostettu, viikottaisessa käytössä.
- Tiinu
Kiitos kiitos vastauksesta!
Enpä olisi uskonut, että näin pian vastauksen saan. Vanhempi on kuin osasin arvatakaan. Itse en raaski käyttää. Kaunis esine on enkä tosiaankaan aio myydä vaikka ehkä arvokaskin jo on..... - eqwqwe
Tiinu kirjoitti:
Kiitos kiitos vastauksesta!
Enpä olisi uskonut, että näin pian vastauksen saan. Vanhempi on kuin osasin arvatakaan. Itse en raaski käyttää. Kaunis esine on enkä tosiaankaan aio myydä vaikka ehkä arvokaskin jo on.....Pata siis suunniteltu vuonna 1956 ja tullut tuotantoon 1960. Tuotannossa olikin sitten pitkään.
- Vieläkin käytössä
eqwqwe kirjoitti:
Pata siis suunniteltu vuonna 1956 ja tullut tuotantoon 1960. Tuotannossa olikin sitten pitkään.
Saattaa olla, että pata on tullut myyntiin vasta tuolloin. Uutuustuote se kuitenkin oli, kun sen sain. Silloin sen väri muuten oli musta. Punaisia alettiin tehdä myöhemmin.
Käytä pois vaan pataa. Se on sisältä emaloitu, joten on helppo puhdistaa. Siinä ei ehkä kuitenkaan pidä ruskistaa ettei se pala. - oli vastaava
Vieläkin käytössä kirjoitti:
Saattaa olla, että pata on tullut myyntiin vasta tuolloin. Uutuustuote se kuitenkin oli, kun sen sain. Silloin sen väri muuten oli musta. Punaisia alettiin tehdä myöhemmin.
Käytä pois vaan pataa. Se on sisältä emaloitu, joten on helppo puhdistaa. Siinä ei ehkä kuitenkaan pidä ruskistaa ettei se pala.Musta pata, tuli hyvä soppa ja oli helppo siirtää hellalta kahvan ansiosta suoraan pöydälle. Äitini kyllä jostain syystä heitti pois padan. Miettinyt ostoa itselle, vaan mietintään jäänyt hinnan takia. Hintansa väärtti kyllä on.
- Tiinu
Kiitos kun olette vastailleet iästä.
Mikä mahtaa olla arvo?? - :-)
Joskus nähny ruotsalaisessa lehdessä arviointia, 250mm kannella oli arviointi siinä 250€ Pitää vain muista se että monet tällaiset esineet ei ole suomessa kummankaan arvoisia, mutta esim. Keski-Euroopassa voivat olla yllättävän kovassa huudossa.
- keräilijä
Aikaisemman kirjoittajan kommentti "monet tällaiset esineet ei ole suomessa kummankaan arvoisia, mutta esim. Keski-Euroopassa voivat olla yllättävän kovassa huudossa."
No niin nyt puhuukin jokin oikea expertti. Tällaiset esineet siis minkälaiset esineet? Jos sinulla on Sarpanevan pata alkuperäinen kappale joka on käyttökunnossa ja siinä on tallella puukahva on sen arvo niin Suomessa kuin Ruotsissa yli 200€.
Patahan on uudistuotannossa ja uutena se maksaa muistaakseni yli 150€! Tietysti vanha alkuperäinen on arvokkaampi.
Timo Sarpanevan 1960 suunnittelema valuraudasta valmistettu Sarpaneva-pata on toinen iittalan valikoimaan tulevista klassikoista. Mustan, sisältä valkoiseksi emaloidun padan olennainen osa on nerokas irrotettava puinen kädensija. Sillä on vaivatonta nostaa pata liedeltä pöytään, liikutella kantta tai vetää pata ulos uunista. Sarpaneva-pataa valmistettiin aikoinaan 17 vuoden ajan. Pata on yksi suomalaisen muotoilun tunnetuimmista esineistä. - Janne Vee
keräilijä kirjoitti:
Aikaisemman kirjoittajan kommentti "monet tällaiset esineet ei ole suomessa kummankaan arvoisia, mutta esim. Keski-Euroopassa voivat olla yllättävän kovassa huudossa."
No niin nyt puhuukin jokin oikea expertti. Tällaiset esineet siis minkälaiset esineet? Jos sinulla on Sarpanevan pata alkuperäinen kappale joka on käyttökunnossa ja siinä on tallella puukahva on sen arvo niin Suomessa kuin Ruotsissa yli 200€.
Patahan on uudistuotannossa ja uutena se maksaa muistaakseni yli 150€! Tietysti vanha alkuperäinen on arvokkaampi.
Timo Sarpanevan 1960 suunnittelema valuraudasta valmistettu Sarpaneva-pata on toinen iittalan valikoimaan tulevista klassikoista. Mustan, sisältä valkoiseksi emaloidun padan olennainen osa on nerokas irrotettava puinen kädensija. Sillä on vaivatonta nostaa pata liedeltä pöytään, liikutella kantta tai vetää pata ulos uunista. Sarpaneva-pataa valmistettiin aikoinaan 17 vuoden ajan. Pata on yksi suomalaisen muotoilun tunnetuimmista esineistä.Tuotantovuodet olivat kylläkin 1960-72. Jossain mutu-kirjassa mainitaan väärä lopetusvuosi. Rosenlewin valimoon tuli uudet koneet 1972, ja talousvaluja ei pystynyt niillä tekemään enää ihan yhtä hyvin, joten homma loppui kuin seinään, vaikka myyntiluvut olivat hyvät. Toki varastoa myytiin tyhjäksi jonkun aikaa tämänkin jälkeen. Kun pata tuli uudistuotantoon, niin Rosenlewin vanhaan valimoa harkittiin valmistuspaikaksi. Sama ongelma oli edelleen tallella, joten valmistuspaikaksi valikoitui lopulta Taiwan. Jee, ja ovh 179€!
Nythän on tullut myös Sarpanevan soikea lintupata uudistuotantoon. - Ru-38
Janne Vee kirjoitti:
Tuotantovuodet olivat kylläkin 1960-72. Jossain mutu-kirjassa mainitaan väärä lopetusvuosi. Rosenlewin valimoon tuli uudet koneet 1972, ja talousvaluja ei pystynyt niillä tekemään enää ihan yhtä hyvin, joten homma loppui kuin seinään, vaikka myyntiluvut olivat hyvät. Toki varastoa myytiin tyhjäksi jonkun aikaa tämänkin jälkeen. Kun pata tuli uudistuotantoon, niin Rosenlewin vanhaan valimoa harkittiin valmistuspaikaksi. Sama ongelma oli edelleen tallella, joten valmistuspaikaksi valikoitui lopulta Taiwan. Jee, ja ovh 179€!
Nythän on tullut myös Sarpanevan soikea lintupata uudistuotantoon.Rosenlewin valimolla noita patoja pyörii edelleen nurkissa. On käytössä esimerkiksi tupakkapaikoilla tuhkakuppeina.
- Nokialainen löytäjä
Löysin mummon arkistoista kyseisen padan joka on ostettu joskus 60- tai 70 luvulla. Se on vieläkin tehtaan alkuperäisessä paketissa ja täysin käyttämätön. Mikähän mahtaisi olla tuon kapistuksen arvo? Punainen päältä ja valkoinen sisältä, puukahva jotakin punertavaa puuta.
- Aspherical
ostaa pois jos haluat myydä?
- Sarpanevan pata
Aspherical kirjoitti:
ostaa pois jos haluat myydä?
Käyttämättömästä ja paketti tallella.
- aspherical
Sarpanevan pata kirjoitti:
Käyttämättömästä ja paketti tallella.
Jos laitat huuto.nettiin myyntiin niin voisin reilun satkun maksaa...
- Sarpanevan pata
aspherical kirjoitti:
Jos laitat huuto.nettiin myyntiin niin voisin reilun satkun maksaa...
Käytetystäkin saa enemmän eikä tarvitse nettiin laitella...
Minäkin ostan reilulla satasella vaikka kuinka monta KÄYTTÄMÄTÖNTÄ pataa, jos mukana on ALKUPERÄINEN LAATIKKO. Myydessä näistä punaisista ja mustista KÄYTTÄMÄTTÖMISTÄ saa 300-350 euroa. Muutama pata on tullut myytyä, suurin osa käytettyjä (150€-250€) ja yksi sininen (!) käyttämätön laatikossa 400€:lla.
Kyllä ne täällä ostamaan ilmoittautuvat taitavat aika kevyttä porukkaa olla, varsinkin jos myyjä haluaa jotain muuta kuin "trokarihinnan". - aspherical
Sarpanevan pata kirjoitti:
Käytetystäkin saa enemmän eikä tarvitse nettiin laitella...
Minäkin ostan reilulla satasella vaikka kuinka monta KÄYTTÄMÄTÖNTÄ pataa, jos mukana on ALKUPERÄINEN LAATIKKO. Myydessä näistä punaisista ja mustista KÄYTTÄMÄTTÖMISTÄ saa 300-350 euroa. Muutama pata on tullut myytyä, suurin osa käytettyjä (150€-250€) ja yksi sininen (!) käyttämätön laatikossa 400€:lla.
Kyllä ne täällä ostamaan ilmoittautuvat taitavat aika kevyttä porukkaa olla, varsinkin jos myyjä haluaa jotain muuta kuin "trokarihinnan".Ok, onnea myyntihommiin. Ihan käyttöesineeksi olen tuota hommaamassa. Harmi vain kun ei taida punaisena saada. En tiennyt että näillä on keräilyarvoa noinkin paljon vaikka vanhaa Suomidesigniä onkin tullut useamman vuoden jo harrastettua.
- Höpsö
Minä löysin mamman varastosta punaisen sarpanevan padan jossa on tarra vielä kiinni. Mutta ihmetyttää kun padan pohjassa on reikä ja pata on sisältä musta.
- Mökkipata
Itselläni on samanlainen pata mökillä. Padan sisäreunasta on emalointi lohkennut ja olen miettinyt voisiko sitä mitenkään korjauttaa? Pata on ollut vain koristeena, saatu jostakin kuolinpesästä.
Padan vuosikymmentä en tarkalleen tiedä mutta ehkä 1960-luvulta.- Anonyymi
Sain kanssa mummolta tällaisen padan ,jonkapohjassa Rosenlewin leima,kansi vain emaloitu,mutta itse pata täyttä valurautaa sisältä ja ulkoa :) Tällä voi myös ruskistella lihoja :D
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sain kanssa mummolta tällaisen padan ,jonkapohjassa Rosenlewin leima,kansi vain emaloitu,mutta itse pata täyttä valurautaa sisältä ja ulkoa :) Tällä voi myös ruskistella lihoja :D
Onko patasi Sarpanevan pata?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Onko patasi Sarpanevan pata?
Kyllä on Sarpanevan pata! Punainen päältä, kansi emaloitu sisältä valkoiseksi mutta itse pata emaloimaton valurauta. Lisäksi padan tiikkikahva ei sovi sisältä emaloituun pataan vaan on tähän liian lyhyt. Siis sisältä emaloimaton pata on himpun verran emaloitua pienempi! Molemmat versiot löytyy keittiöstä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1072685Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302375Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen202255Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631021826- 1141600
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1661318Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2771138- 711014
- 80994
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha178920