Muilla sama ongelma?

rexjaoneway

Morjesta.

Tilasin viime kevään alennusmyynneistä Rex Zenith -luistelusauvat. Pari viikkoa sitten pääsin testaamaan niitä ensimmäistä kertaa, ja olin todella tyytyväinen. Nyt reilut 300km myöhemmin, hihnojen (erityisesti oikean käden) tarrakiinnitykset ovat kuitenkin jo rikki. Eli karhean puolen hampaat ovat kuluneet ja ei-karheakin on alkanut huopaantumaan ja muutenkin hieman repsottamaan. Tästä seuraa se, että hihna ei pysy kiinni kuin muutaman työnnön. Muutenkin tarrojen mitoitukset on ainakin minun käteen ihan persiillään, ohuiden hanskojen kanssa sopivasti kiristettynä kontaktipintaa on vain pari senttiä, ja n. 5-7cm menee yli, tämäkin tietysti heikentää tarran pitävyyttä.

Toisaalta vasemman käden hihna on vielä suht hyvässä kunnossa ja pysyy kiinni. Tämä johtunee siitä, että hiihdän melko paljon oikeaa kättä painottavaa kuokkaa. Tarroja varmasti rasittaa myös se, että päästän kahvasta irti työntövaiheessa, eli voima kädestä sauvaan siirtyy hihnan kautta, tosin eikös näin pidäkin tehdä?

Sama ilmiö kyllä tapahtui myös OneWay -rullaluistelusauvojen kanssa, tosin niillä ehdin rullailla lähes 3 kesää ja reilusti enemmän kilometrejä, lähinnä Mogrenia, ennen kuin tarrat pettivät (oikea ensin).

Eli onko muillakin ollut tätä tarrojen rispaantumis/nukkaantumis -ongelmaa vai onko minun kohdalleni sattunut vain heikkoa laatua? Vai onko kenties tekniikkani vain niin täydellisesti p*rseellään, että olen ainoa joka näitä hihnoja saa rikki? Reilu 300km / 2 viikkoa on kyllä mielestäni todella vähän, oli tekniikka miten huono tahansa.

7

2232

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hmmm...

      Yleisesti ottaen sauvojen hihnat eivät olet erityisen pitkäikäisiä. Minullakin vanhoissa rex-sauvoissa tarrapintaa oli liian vähän. Rexin uudemmissa remmeissä ongelma on korjattu, mutta rexin hihnat eivät ole minusta kovin laadukkaita.

      Hiihtotekniikalla tuskin on asiaan vaikutusta. Osta kaupasta uudet remmit niihin sauvoihin. Melkein mikä hyvänsä remmimerkki käy. Mielestäni Swixin remmit ovat laadukkaimmat ja tukevimmat, kunhan ottaa oikean kokoiset.

    • carbonlite

      Itse olen ainakin neljät Rex-sauvat ostanut ja kyllä kaikissa on tuo ongelma tullut vastaan, myös hihnan muu kangas on hieman rikkoontunut yksissä sauvoissa. Ja tosiaan, itsellä on nuo tarrat menny kaikista sauvoista, niin Rexin kuin Exelin ja Onewaynkin sauvoista, paitsi viime talvena hankitut Startin kilpasauvat ovat kestäneet ja vaikuttavat olevan lujempaa tekoa kuin nämä halvemmat sauvat. Eli luulen että kyllä ne tarrat menevät rikki kaikista paitsi huippusauvoista. Sitten oma ratkaisuni ongelmaan on ollut ostaa kangaskaupasta tarranauhaa ja liimata ja ommella se siihen hihnaan josta revin ensin sen kuluneen tarran pois. Tämä on ollut hyvä ratkaisu sillä uudet hihnat maksavat kuitenkin jonkin verran ja tarranauha ei ole kallista mikäli on viitseliäisyyttä ommella ne hihnaan.

    • rexjaoneway

      Okei kiitos vastauksista, ongelma on siis muillekin tuttu.

      Juu noihin OW:n sauvoihin ompelin uudet tarrat ja taidanpa huomenna ommella noihin Rexeihinkin. Pitää samalla muokata remmejä siten, että tarrojen kontaktipintaa tulee enemmän. Eipä tuo tarranauha muistaakseni montaa euroa metriltä maksanut, eli helposti säästää kymmeniä euroja, kun ei aina uusia remmejä osta. Muutenkin on ihan mukava puuhastella harrastusvälineiden parissa.

      • Hmmm...

        Joo. Minäkin taannoin ompelin lisätarran vanhaan remmiin, jotta tarrapintaa tulisi enemmän, mutta kuten todettua, uudemmissa rexin kilpasauvoissa tarraa oli jo valmiiksi enemmän.

        Myös ns. huippusauvoissa remmi kuluu. Nähdäkseni rex zenitheissä käytetään tismalleen samaa remmiä kuin rexin kilpamallissa.

        Ja kuten todettua, remmejä saa kaupasta ja useimmissa tapauksissa eri sauvamerkkien remmit ovat vaihtokelpoisia.


    • Only Excel will do

      Excel kestää isältä pojalle!

      • Yksi kymysys

        Ai se taulukkolaskenta?


    • valkosorminen

      Vanha ketju, mutta ajankohtaien varmasti monelle taas. Hyvä idea. Tuosta oman tarran kiinnityksessä on se suuri hyöty jos on paksu ranne etenkin tuhtia hanskaa niin ei pidä vetää niin kiireelle. Pitää kokeilla jos joku ainakin suutari osaisi heittää kiinni. Nyt ei ehkä veri kierrä tarpeeksi kun joutuu kiskasee liian kiirellä ja yksi syy miksi (jo muuten jo huono ääreisverenkierto, valkosormisuus) näpit jäätyy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe