Vanhat Polot

Pololainen

Olen oppinut vuosien varrella korjaamaan vanhoja Poloja. Perheessämme on nyt neljä Poloa vuosimalleja 1997-1998 (moottorikoko 1,4). Yksi on hieman kesken kasaamisen, ostin sen AVK:lta hieman kolaroituna, en ole sitä vielä rekisteröinyt uudelleen.
Poloon olen tehnyt jarruremontteja, peltejä oikonut, maalannut, yhden kytkinremontin ja kaikkea muuta mahdollista. Moottoriremontteja tai -vaihtoja ei ole tarvinnut koskaan tehdä. Nuorimmalla Pololla on ajettu noin 380.000 km, kahdella on ajettu noin 200.000 ja tuolla keskeneräisellä 107.000.
Polo on oikein hyvä auto, sitä pystyy korjaamaan. Ei liikaa sitä hienoutta, joka rikkoontuu helposti ja on vaikea korjata. Vaikka moottori on pienikokoinen, se on erittäin luja. Tuo "eläkkeellä" olevan auton moottori toimii edelleen hyvin, ei kuluta liikaa öljyä, ehkä ne hevoset ovat kuitenkin hieman laantuneet virkeistä nuoruusvuosistaan.
Polon varaosat ovat edullisia, niitä on myös aika hyvin saatavana.
Heikkoja puolia Polossa ovat oven lukkojen jäätyminen. Niitä täytyy voidella aerosolilla oven lukon alimmaisesta kumitulpasta, se on auttanut. Joku kertoi palstalla vuosia sitten oven lukkomekanismin ylimääräisestä jousesta, en vaan enää löydä sitä. Jousi ratkaisisi senkin ongelman.
Kaikkiaan Volkkari on hyvä auto, myös tietysti nämä muutkin mallit, Jetta, Bora, Golf Passat. Myös vanhat mallit näistä ovat hyviä käyttöautoja.

17

248

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • VW-Kansanauto

   Polon ovien lukkoihin kannattaa tosiaan ruiskutella CRC Aseöljyä (pakkaskestävyys -50 astetta) vähän joka raosta. Itselläni ollut Polo Variant vm. 2000 (1.6) jo 10 vuoden ajan ja hyvin olen pärjännyt joka talvi "oviongelman" kanssa.
   Polossa on erittäin kestävä moottori eikä se ruostu millään.

   • Citroen ...

    Olen korjaillut vaimoni Citroenia tässä välillä. Ei sitä jaksa, eikä ymmärrä. Pitää varmaan olla joku ranskalaisen autoinsinöörin sielunelämä mielessään, että voisi sitä autoa ymmärtää.
    Saksalainen milentila on varmaan aivan selkeä ja ryhdikäs.


  • polo paras

   Meillä nyt polo vm.00 diesel. Ei mitään muuta vikaa kuin ovien jäätyminen.Todella hyvä auto!Meillä minun ajotyylilläni olen päässyt lähes 3l/100km.Menee kuitenkin n.3,5l.Ostettiin viime kesänä juuri leimattuna 700e.Tämä on meillä toinen polo ja voin suositella kaikille.loistavat ajo-ominaisuudet.Vertasin mm. vanhempieni 2006 mallin corollaan, niin ero polon hyväksi 100-0!Edellinen polo olisi vaatinut tuulilasin uusimisen ja leiman.Laskin, että näin käy halvemmaksi.Jäi vielä edellinen auto varaosiksi.Turhat ennakkoluulot pois ja koeajolle!Meillä muuten tulee n.40000km/vuosi ajoa

  • EienääkoskaanOPEL

   Itsekkin olen kiinnostunut ostamaan 97-98 poloa juuri tuolla 1.4 bensakoneella. Onko paljon tyyppivikoja 200tkm kohdalla? ( Pieni budjetti ei varaa kalliiseen autoon :D ) Mahtuuko 196 senttinen äijä istumaan ? ( öpelin corsaan mahduin ) Mihin kannattaa kiinnittää huomiota kun menee katsomaan käytettyä pooloa ? Kiitos etukäteen vastauksista :)

  • laakso-vuorinen

   Meillä on tytön autona 90-luvun Polo joka viime syksynä jätti tielle ja on siitä lähtien ollut seisomassa mökillä kun ei oikeen parinsadan autoa viitsi korjaamollekaan kuskata. Eli kesken kotimatkan Jyväskylästä Helsinkiin vaihteet ei enää menneet päälle, (ykkönen menee ja pakki) mutta auto ei juurikaan liiku. Kytkin ylhäällä kuuluu "jotain rahinaa" mutta kun kytkimen painaa pohjaan tuo ääni häipyy. Mistä kannattaa lähteä hakemaan vikaa, kytkimestä vai laatikosta?

   • Volkkarilainen

    Voi olla pienikin vika. Kun kytkin on ylhäällä, vaihdelaatikkoon välittyy liike ja kyllähän laatikko antaa ääntä, kun pääakseli pyörii. Kun kytkimen painaa pohjaan, kytkin irrottaa vaihdelaatikon irti kytkimestä, eikä pääakseli pyöri laatikon sisällä, eikä kuulu mitään ääntä.
    Voi olla niin, ettei vika ole kytkimessä, eikä vaihteistossa. Vika voi olla vaihteensiirtimen asennossa. Vaihdekepiltä tuleva siirrin on voinut päästä pyörähtämään vaihteistoon menevään napaan nähden. Liitoskohta on moottorin takapuolella moottorin ja rintapellin välissä alhaalla. Aika vaikea paikka, mutta sen onnistuu säätämään auton alta, kun auto on nosturilla tai ylhäältä kurkkimalla moottorin päältä. Olen sen saanut asennettua moottorin päällä makaamalla. On vain yksi pultti, joka kiristää osien välillä olevan kiristimen.
    Ykkönen ja pakki ovat samalla puolella, joten tämä viittaisi siihen, että siirtotanko on pyörähtänyt hieman, eikä vaihdekepin liike välity riittävästi oikealle kolmoselle tai neloselle.


  • pololainen

   hei mulla on 84 1.3 koneella oleva polo classic ajettu 150 tkm tähän saakka lähtenyt laakista ja nyt ei kaveri on koklannu suurin piirtein kaikki mitä on ymmärretty eikä käynisty. olis hienoa jos sais jotain neuvvoja pekka aalto 0400788929 minä soitan jos saan numeron kiitos

   • Volkkarilainen

    Voisi tarkistaa polttoainepumpun kunto. Eikös tuossakin vuosimallissa ole sähköinen pumppu? Sen saa helposti kokeiltua mittamalla virran suuruuden (Amperia) polttoainepumpun sulakkeelta. Siis virta päälle ja sitten mittaus.
    Pumppu on voinut mennä jumiin, eikä pyöri lainkaan.


  • Mtmtr

   Likan auto seiso 2vko niin lätäkkö oli alla ja jarrut hävis,oli jarrusäiliö menny tyhjäs.Lisäsin nestettä ja yritin ilmata niin ei antannu painetta yhtään vaikka kuinka pumppaa,missä vika?Pääsylinterissä vai?

   • Lätäkköjä

    Oliko lätäkkö pääsylinterin lähellä? Vai oliko kyseessä jarruputkivuoto tai vuoto pyörän jarrusylinterissä? Nestevuotoa kannattaa seurata. Ei ne sylinterit ole kalliita, eivätkä kovin vaikeita vaihtaakaan.


  • Tämä polon omistaja kaipailis kans apuja ..oikealta kuuluu kirskunaa tai niinku rautoja hangattais yhteen..jarrut?laakeri? Ei kuulu tasasella ajettaessa ni ei mun mielestä laakeri!? Oon käyttäny korjaamolla mutta eivät ihme kyl oo lõytäneet vikaa siihen !! Ja sanoivat ettei näytä olevan jarruissa mtn vialla mutta joku siellähä vaan ääntä pittää! It's ei oikeen ymmärrys riitä autoihin ☺

   • uusipoloilija

    Kokemuksia ei ole vanhojen Polojen ongelmista, mutta näissä uusissa on ollut sitä, että menee helposti kivi jonnekin etujarrulevyn (tai -satulan) väliin. Sitten siellä pitää välillä ääntä. Ei kai siitä isompaa harmia ole, se kun kuluu ajan myötä pienemmäksi, mutta voi sen poistattaakin. Tiedä sitten onko näin vanhemmissa malleissa.


  • näinhyvä

   Oli TSI koneella oleva polo,ja oli ajettu 1200km kun koneen ketju meni koneesta,arvo oli noin 6200€...

  • Siskonipoloksi

   Kysytäänpäs täälläkin..Siskolla -97 Polo bensakone. Tyhjäkäyntionkelmia ollut jo jonkin aikaa ja tänään katsissa kävi, niin päästöt ihan päin sitä itteään...
   Missä voisi olla vika? Joku imupuolen letku rikki?!? Onkos näissä vielä obd-luku mahista??

  • lft

   missä o 91 polon sulakerasia

  • OtanOsaaOngelmiisi

   "Olen oppinut vuosien varrella korjaamaan vanhoja Klonkswageneita". Onneksi et ole yksin heh heh!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   201
   2125
  2. Haluaisin tutustua suhun

   kunnolla. :) Millaista sun elämä on ollut. Puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tunnut merkitykselliseltä ihmiseltä elämänpolullani. Aika näyttää..
   Ikävä
   139
   1363
  3. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   142
   1228
  4. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   446
   988
  5. Voi ei! Selviytyjät-luovuttaja Virpi rehellisenä vaikeasta päätöksestään: "Ei ole pelkoa, että..."

   Voi ei… Olisit nyt Virpi jatkanut kisan loppuun asti! Olisit voinut vaikka voittaa! Lue Virpin perustelut luovuttamiselle: https://www.suomi24.fi/vii
   Tv-sarjat
   27
   759
  6. Työpaikkaromanssit...

   Onko ihan tuhoon tuomittuja juttuja?
   Ikävä
   59
   666
  7. Siihen ei voi vastata

   Mutta luin sen. Erittäin ihana kirjoitus, kiitos 🥺. En omi. Olen tuntenut kauan sitten samalla tavalla. Se on pitkä tarina jota en kirjoita tähän. M
   Ikävä
   37
   648
  8. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   108
   596
  9. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   74
   573
  10. Aatteles kulta

   jos oltais eletty keskiajalla niin ei oltais ees tavattu 🤗. Silloin oli keski-ikä 30-35v. Ihanaa kun olet ❤.
   Ikävä
   62
   537
  Aihe