olkapää tähystetty, käsi kantositeessä

hankalaa

Oikea olkapääni on tähystetty vajaa viikko sitten, kiristetty (mennyt sijoiltaan vuosia sitten tapaturmassa) Diacorissa Harri Heliön toimesta. Suunnitelma oli "putsaus", mutta kiristystarve oli. Kysyisin niiden kokemuksista, joilla on ollut tällainen kantoside ja vielä "tyyny" tossa kantositeen ja vartalon välissä, että onko ollut teillä hankalaa? Mulla on olo todella epämukava, varsinkin öisin ja tuntuu, kuin jokin vetäisi olkapäätä alas/taakse/eteen vähän vaihdellen. Niska ja leikatun käden puoleinen hartia on ihan jumissa ja leikatun käden sormet kylmemmät kuin toisen ja pakollista "jumppaa" (kyynärnivelen liikuttelu) tehdessä sormia "kiristää" ja käsi tuntuu hervottomalta.
Ihan kuin kantais jotain vauvaa leikatulla kädellä koko ajan, vaikka pidän sen ihan rentona. Kertokaa kaikista "oireista" mitä teillä on ollut leikkauksen jälkeen. Mun pitää pitää tätä kantosysteemiä 4 viikkoa yötä päivää ja sen päälle vielä 2 viikkoa öisin.

4

1117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tiina24

      Itselläni tehty sama leikkaus viime lokakuussa. Kipeähän se olkapää oli, mutta lääkkeillä selvittiin. Kantositeen pois oton jälkeen alkoi kuntoutus ja kaikki meni hyvin. Käsi ei oireillut ollenkaan ja juuri kun luulin, että pääsin lopullisesti eroon olkapään kivusta niin kaaduin ja otin tietysti vastaan leikatulla kädellä. Olkapäässä hirveä kipu, rutisee, natisee, muljahtelee ja löysyyden tunnetta on. Ensi viikolla aika ortopedille niin katsotaan joudutaanko leikkaamaan uudestaan. Tsemppiä sulle! Tiedän tuskan.

      • hankalaa

        Kiitos Tiina24! Helpottaa kuulla, että tästä kuitenkin selviää! Voi että sulla on käynyt huono tuuri! Just huonoin juttu, sellanen mitä vähiten odottaa! Hirveesti zemppiä sullekin!


    • olkapääleikkaukseen

      Tehtiinkö teille kyseinen toimenpide nukutuksessa vai puudutuksessa?

    • aloittaja_keskustelun

      Nukutuksessa tehtiin, ei ollut mahdollista valita puudutusta. Nyt on kohta 5 viikkoa leikkauksesta. Oli se kantosideaika kyllä rankkaa, nyt tarvitsee pitää enää öisin. Käden saan nostaa etukautta vaakatasoon ja varovasti käytellä sitä arkiaskareissa (ei mitään nostelua ja kantamista), mutta on se vaan niin kireä ja "heikko", että varmaan vie aikaa, ennen ku alkaa toimia kunnolla. (ja tietty vaivaa, treeniä ja fysioterapiaa) Kipuakin on liikutellessa, enite aamulla,kun käden ottaa pois kantositeestä. Hartiakin roikkuu avuttomasti, kyynärpäässä on kipuja ja peukalossa myös. Zemppiä kaikille olkapääkuntoutujille, jotka tämän lukee!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4091
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3428
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2979
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2911
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2244
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2181
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1945
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1940
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1889
    Aihe