Avensis äänimaailma?

MJK1

Hei,

Suomi24:sta tuskin älyllisiä vastauksia saakaan, mutta lähden kuitenkin koettamaan kepillä jäätä.
Jätettäköön väliin suomalaisen autoveron manailu ja suoraan asiaan.

Olen ajellut uudesta 7 vuotta Kia Ceed farmarilla ja ollut erittäin tyytyväinen luotettavaan autoon.
Jossain kohtaa tullee ajankohtaiseksi uusi auto ja valitettavasti hiljaisempaa autoa halajava joutuu kääntymään kokoluokkaa isompaan autoon, Volvo V50:n katosi mallistosta ja periaatteessa ei kiinnosta ns. premium-saksalaiset, joissa nykyistä pienemmästäkin autosta saa pulittaa monin verroin enemmän.
Aivan sama mitä mieltä ihmiset ovat autoista, mutta omasta mielestäni kaikki autot kuluvat ja ovat käyttöä varten, omat harvat lomamatka-ajot, mökki- ja kauppareissut eivät saa minkäänlaisen auton ratissa hekuman valtaan.

Toki tarkoitus tehdä koeajoa huolellisesti eri merkkien välillä ennen auton hankintaa, mutta nyt ottaisin vastaan asiallisia kommentteja Avensiksen äänimaailmasta verrattuna nyt vaikka uuteen Mazda 6 farmariin?
Vaihtoehtoja rajoittaa hieman sopivan bensa-automaatin puuttuminen monelta valmistajalta tai ainakin niin, että co2 -päästöt pysyvät vielä kohtuullisina verrattuna nykyiseen autoon.

VAG -konsernin tarjokkeet olen päättänyt jättää sivuun tässä kohtaa, koska oma luotto DSG vaihteistoihin ja TSI moottoreihin on karissut, muuta vikaa tietysti VAG -autoissakaan ei ole, Superb olisi muutoin ollut oikeinkin hyvä ehdokas listalle.

Kävin koeajamassa uuden Mazda 6:n farmarina nastarenkailla ja tokihan tuo auto nykyistäni hiljaisempi on merkittävästi, mutta jotenkin Mazdasta jäi sellainen hienoisen äänekäs maku, ikkunan kohdalta ajoviima tuntui hieman puskevan ääntä ja jonkinlainen kumina alustastakin välittyi satasen vauhdissa, en tiedä oliko vain harhaa vai olivatko omat ennakko-odotukset tuon 37t€ hintaluokan autolle liian kovat.

Tarkoitus käydä koeajamassa vielä uutta Ford Mondeota, jota alustavat testit ovat kehuneet hiljaiseksi.
Sinänsä karua, että Mazda 6 isoimmalla 2-litraisella koneella tarjoaa jopa bensa-automaattina pienimmät (139g/km) co2 -päästöt.
Hyundai i40 wagon olisi sekin hyvä ehdokas, mutta siinä on 2-litraisella bensa-automaatilla peräti 179g/km co2 -päästöt ja isohko kulutus.
Kia:lla sama tilanne tällä hetkellä, että suht hiljaisessa Carensissa ei ole bensa-automaattia ja komeasta Optimasta ei ole farmaria tarjolla.
Olenkin ymmärtänyt, että seuraavan parin vuoden aikana Kia/Hyundai -tulee satsaamaan ekologisiin bensakoneisiin, mutta se ei auta, kun ajatus olisi vaihtaa autoa kuluvan vuoden aikana.

Takaisin alkuperäiseen pohdintaan, asiallisia kokemuksia Avensiksen äänimaailmasta saman kokoluokan verrokkeihin verrattuna otetaan vastaan, mallinahan nykyinen Avensis alkaa olla kilpailijoiden joukossa aika iäkäs (oliko -09 esitelty?).
Entä mahdolliset fiilikset Auris Hybridistä, onko äänitaso samaa luokkaa Ceedin, Golfin, Focuksen jne. kanssa vai voisiko Auris Hybridi olla vaihtoehto?
Periaatteessa en tarvitse isoa autoa perheellemme, mutta haluan farmarin bensa-automaatilla ja edes kohtuullisella kulutuksella/päästöillä ja ennenkaikkea hiljaisemman auton kuin mitä pienempien perhefarmareiden luokka tarjoaa.

14

234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ave I

      Avensis III:een on tehty facelift, jossa mm. äänieristystä kehitettiin. TM:n vertailussa 12/12 oli tämä malli ja melutasoa kehuttiin. Toisaalta jossain Tuulilasin testissä tämä uusin Octavia oli hiljaisempi kuin Avensis. Ilmeisesti Tuulilasi ei huomioi rengaskuminaa mitenkään.

      Pienemmät autot ovat hiljaisia vain kitkarenkailla ja kesällä sitten niillä ContiSilent-uutuusrenkailla, jos vaan sopiva rengaskoko löytyy.

    • hissukseen menee

      Olet oikealla jäljillä auto valinnoissa. Itsellä aikoinaan oli Hynday i30 ja oli sietämättömän meluisa. Äskettäin kävin koe ajamassa uuden skoda octavian ja se ei ollut kovin meluisa mutta se melun laatu oli ainakin minun korviin sietämätöntä. Tämä ei tule desibeli mittarilla esille. Volsut on perinteisesti ollu aika meluisia Suomen karkeilla asfaltilla ja lisäksi ongelmia vaihdelaatikoissa ja moottoreissa joissakin malleissa. Jos paljon ajaa pitkiä matkoja varsinkin motarilla kannattaa ajo mukavuuden takia valita kohtalaisen hiljainen auto. Itsellä ollut Diisseli Avensis vajaa 3vuotta ja siihen olen ollut erittäin tyytyväinen. Tilava hiljainen vika vapaa auto. Lisäksi jo perusmalleissa erittäin hyvä varustus. Mondeota en ole ajanut kun aikoinaan oli uusi focus josta hajosi vetarit kahden vuoden sisällä kaksi kertaa. Tuli kammo koko Foordiin.

      Ps. kohta palstan vuosikausia häiriköinyt sekopää aloittaa tutun mölinän.

    • The Köle

      Noista mainitsemistasi autoista ei ole läheskään kaikista kokemusta, mutta Auris Hybrid oli yllättävän hiljainen auton kokoluokkaan nähden ja siihen kaupan päälle se hiljaisuus, kun bensiinimoottori ei aina käynyt ollenkaan.

      Ave on hiljainen, mutta ainoastaan sileillä pinnoilla. Uusimman alusta on jotenkin sellainen, että auto on äänekäs sorateillä, jäisillä teillä jne.talvikelillä. Ave T22 oli parempi näiltä osin. -malli on toki myös vanha, odottaisin tämän? vuoden päivitystä....

    • jos uskallat

      Käy koeajamassa uusi C5. Ei tärise ja on hiljainen. Kokeilemisen arvoinen kokemus.

      • 354234234

        Jättimäiset 45 numeron kenkäni ottaa kiinni paneeliin kun yritän painaa jarrua C5ssä. Tuo patongin pätkä, vaikka onkin hieno peli on tehty eteläranskan pygmeille.


      • hyvä_peli

        Minun 43 numeron saapas mahtuu vielä aika kivasti polkimille. Liikaa sitä tilaa ei kuitenkaan ole. Mutta ainakin auto on hiljainen ja hyvä ajettava, vaikka vähän karkeammallakin tien pinnalla. Kannattaa käydä ainakin kokeilemassa. Minulle lähti C5 mukaan.


    • yksi näkemys

      Totta on että C5 ja muissa sitikoissa on aina ollut hieman ahdas tila polkimilla. Sen kanssa oppii elämään ja auto on kuskin ja takapenkillä suht hiljainen. Pelkääjän paikalla rengasmelu pääsee läpi jonkin verran. Citikkaa ei kannata miettiä uutena enää, on sen verran vanha malli.

      Skoda Octavian viimeistä mallia suosittelisin jättämään suosiolla väliin ääniongelmien takia (on hiljainen kesäkumeilla sielällä tiepinalla, mutta käytännössä suomessa on ärsyttävän meluava aina). Suberb on käytännössä huomattavasti hiljaisempi, mutta sekin rupeaa Citikan tavoin olla aika vanhahtava mallia.

      Volvo V70 on ihan hyvä, siinä ei ole häiritseviä ääniä juuri lainkaan vaikka ei sekään ihan täysin hiljainen ole. Mallihan on vanha mutta auto on edelleen suht mukava, kannattaa harkita. V60 jurnuttaa edestä jonkin verran enemmän ja auto on takapenkillä ja takaluukussa ahdas joten sen kannattanee jättää kauppaan. Saman hintaan saa kaiki puolin mukavemman Passatin. Volvoja ei sitten kannata miettiä benskoneella lainkaan, ja jos automaattia haluaa niin uusin D4 kahdeksanportaisella automaatilla on ihan eri maailmasta kuin vanhahtavat viisisylinteriset ja niiden vanhat automaatit. Ihan mukiinmenevä on myös "vanha" D4 nelipyttyisenä.

      Uusi Passat on aika hiljainen, Hieman mataltaajuuksia siinäkin oli nastarenkailla ja en pelkän koeajon perusteella osaa kunnolla arvioida että lähtisivätkö häiritsemään pidemmän päälle, uskoisin että ei. Kaikin puolin pätevä auto ja jos uutena hankki ja laittaa vaihtoon sopivan vuosi ja kilometrimäärän jälkeen niin DSG ja muut huolet ovat jonkun muun ongelma. Ensimmäisenä omistajana saat takuuseen hoidettua jotenkuten jos/kun ongelmia esiintyy.

      Uutta koppaista Mazdaa 6ei ole ollut, mutta hieman epäröisin sen suhteen. Edellinen Mazda 6 oli ajettavuudeltaan hieman turhan rauhaton.

      Toyotat Avensikset on ollut ihan siedettäviä melun suhteen, en tosin tiedä miten viimeisin malliversio toimii karhealla pinnalla.

      Eli yhteenvetona: Uusi passat taikka ehkä jos dieseliä hyväksyy niin käytetty V70. Kannattanee myös käydä tarkistamassa uutta mondeota, itse en ole sitä testannut vielä.

      • merkki vaihtui

        Passat on tosiaan yksi hiljaisimpia autoja Volvon ohella tien pinnoilla joilla on irtonaista ainesta, kuten sorateillä, asfaltilla sateella ja talvella loskassa ja hiekoitetuilla pinnoilla. Niissä asfalttipinnan muuttumista soratieksi ei välttämättä edes huomaa ja tämä koskee myös muita ominaisuuksia kuin melua. Tuossa suhteessa Avensis on varmaankin surkein auto mitä siinä kokoluokassa on kokemukseni mukaan tarjolla ja oli monen muun harmin ohella vaikuttamassa siihen, että Avensiksesta luovuin mielelläni.


    • lapplandilainen

      Ajelin vuoden verran nykymallin diisseli Avella. En ihan mahdottoman hiljaisena sitä pitäny, sellaista yleismelua. Ei erityisesti mikään melunlähde erottunu, paitsi tietysti kivien ropina :-) nyt v60 alla, ja ainoastaan tavaratilan pienempi koko huonompaa. Tosin, nelihenkinen perhe on mahtunu pidemmilläkin lomamatkoilla. Jos pelkän tilan takia ostan auton, hankin paketti sellaisen. Volvo mies erehtyi aveen, ja palasi nopeasti tuttuun ja turvalliseen. Ave kaipaa uutta mallia ja kipeästi!!

    • MJK1

      No niin, autonvalintaprojekti etenee joskin hitaasti.
      Kävin tänään koeajamassa Auris Touring hybridiä, joka tietysti kaupunkinopeuksilla oli todella hiljainen, moottoritielle lähdettäessä tuntui, että melu oli miellyttävän luonteista, joskin sivuikkunan kohdalla korvan korkeudella oli hieman häiritsevää suhinaa. Itse ajaminen oli sujuvaa ja helppoa, hybridissä toki kiinnostaisi pieni kulutus ja ekologiset arvot.
      Auriksessa oli kitkat alla, joka tietty edesauttaa hiljaista vaikutelmaa.

      Seuraavaksi kokeilin Avensis 1.8 bensa-automaattia farmarina ja äänimaailma oli ehkä jonkinlainen pettymys. moottori tuntui oman iäkkään 1.6 -litraisen jälkeen erittäin tehokkaalta ja automaatti toimi varsin kohtuullisesti. Taajamanopeuksissa alkoi itseäni häiritä moottorin äänekäs murina. Moottoritienopeuksissa tilanne parani hieman, pienemmillä kierroksilla/isommilla välityksillä moottorin ääni ei korostunut ja meteli tuntui tasaantuvan, korvan korkeudella sivuikkunasta ei tullut juuri lainkaan häiritsevää ääntä. Vertailua toki hankaloittaa, että alla oli nastarenkaat, toisaalta hyvä, jos nastoissa joutuu jatkossakin pysymään.

      Hieman ristiriitaiset tunnelmat jäi, Avensis on nykyvarusteissa ikääntyvänä mallina hinnaltaan ok ja hyvin varusteltu, mutta jotenkin toivoin, että se olisi ollut hiljaisempi. En tiedä odotanko liikoja, mutta toivoin, että tuossa isompien perheautojen luokassa meteli olisi jo paremmin kurissa. Auris Touring, Avensis ja Mazda 6 välillä Mazda oli kokonaisuutena hiljaisin, joskaan ei sekään mielestäni hintaansa nähden riittävän hiljainen.

      Seuraavaksi suuntaan kokeilemaan uutta Mondeota ja toiveet ovat korkealla, ajattelin mustana hevosena kokeilla myös Peugeot 508:ia mukavuusverrokkimielessä vaikka hieman ranskis-allerginen olenkin.
      Tuntuu olevan vaikea yhtälö : luotettava, hiljainen, kohtuullisesti kuluttava, kohtuullisen tilava, bensa-automaatti, hyvillä perusvarusteluilla ilman kosmeettista bling-blingiä.
      En suostu uskomaan, että pitää kivuta jonnekin yli 40-50.000 hintaluokkaan suurinpiirtein yhtälön täyttääkseen, koska yksinkertaisesti en venytä lompakkoa sinne asti vain hankkiakseni auton.

    • jörgeni

      Onkohan tämä objektiivinen kannanotto Avensiksen äänimaailmasta, kun alla on jo kolmas Avensis peräkkäin. Kuitenkin auton vaihdon yhteydessä olen ajanut pahimmat kilpailijat ja yksi tärkeimmistä valintakriteereistä on ollut auton hiljaisuus. Avensis on ollut tässä suhteessa aina parhaassa luokassa. Mazda 6 on taas toivoton tapaus, varsinkin farmarimallissa renkaiden kumina ylittää sietokyvyn. Mazda-kauppias oli tietoinen asiasta ja kertoi, että ruostesuojauksen yhteydessä on saatavilla meluntorjuntakäsittely n. 500 euron hintaan.
      Passat ja Mondeo ovat kohtuullisia melultaan, mutta arveluttava laatu jättää kauppaan.

    • MJK1

      Tulipa koeajettua uusi Mondeo farmari ja ei siitä mihinkään pääse, että hiljaisin tähän asti kokeilemistani, auto on iso ja kauttaaltaan äänimaailma on sellainen tasainen humina. Pidin kovasti Mondeosta, mutta nouseehan se siinäkin hinta, kun perusvarusteltu Trend farmari on reilu 33k€, siihen vielä metalliväri, peruutuskamera ja toimituskulut niin reilu 35k€, jos vielä ottaa webastoa taikka vetokoukkua niin mennee 37k€:n yli. Voi kehveli, on tää vaikeeta. No, puskista otin koeajettavaksi Nissan Qashqain 1.2 -litraisella turbolla etuvetoisena ja vaikka autossa ei varmaan järkeä olekaan niin oli pirun hauska ajaa, ohjaus on siinä todella kevyeksi tehostettu. Ei ollu missään nimessä erityisen hiljainen, mutta jos siihen teettäisi äänenvaimennus ruostesuojauskäsittelyn niin nousi kyllä puskista ihan kivaksi vaihtoehdoksi. Eihän se tuolla koneella raketti ole, mutta 2 aikuista ja 2 lasta kuormalla vaikutti verraten ripeältä omiin tarpeisiin. Tjaa-a, saas nähä miten tän auton valinnan kanssa käy kevään aikana.

      • PoppiTäysille

        Älykännyköihin saa äänenvoimakkuussovelluksia, jos haluaa vertailla eri autoja. Tosin pitää huomioida rengastus ja että ajaisi samana päivänä samat tiet näin talvella, kun kelit vaihtelee.
        Tuollainen melumittaus ei ole aivan 1:1 korvan kanssa, eli oma melutuntemus voi olla hieman eri tai jokin yksittäinen ääni häiritä yksilöllisesti.


    • raksamies74

      itsekkin tuossa uutta autoa hankkimassa ja tuli koeajettua muutamia merkkejä..no ranskanihmeet jätin väliin..toki voivat olla hyviäkin mutta jotenkin ei kiinnosta..ja toinen on volvo jota en huoli.
      eli bensa automaatti hakusessa
      octaviasta aloitin.no ihan mukava ajolleen muuten mutta ei tuo dsg oikein vakuuttanut.semmoinen hätäinen oli tuo koeajamani yksilö ja minusta oli sisämelua liikaa..ja ei tuo kyllä oikein kauniskaan ole..
      golffissa sama homma..ja jotenkin se malli..kaikki volskut keulasta samannäköisiä ja onhan tuo sellainen harmaavarpunen.
      auris hybridinä oli mukavan oloinen auto.hiljainen ja ei kyllä tuo ollut ajolleen paljon kummempi kuin saksalaiset kilpailijat.ja kaupunkiajo oli kyllä kivaa kun äänettömästi mentiin.
      kia sai hylsyn pikkulenkin jälkeen..ei istunut mun kouraan yhtään.
      jos fordsonin testais ainakin..mazdan ulkonäkö karkoittaa minut siitä kauas..vaikeaa on..jos toyotaa kokeilis.ihan positiivinen fiilis jäi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1831
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1749
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1662
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1541
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1528
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      23
      1426
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1222
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe