Fischer cs classic zero, kannattaako ostaa?

hiih

Kyseessä siis hiihtoharrastusta aloitteleva nainen, joka etsiskelee kohtuuhintaisia ja helppohoitoisia suksia. Kannattaako kyseiset sukset ostaa, vai saako samalla hinnalla paremmat?

13

7621

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Delta Course

      Minulla on voideltavat Fischer CRS Classic sukset. Nuo taitavat olla samaa tasoa kuin mainitsemasi CS-sarja. Tosin Fischerin sivulta en löytänyt CS:ää vaan CR Zerot.

      Hiihdän kohtuu aktiivisesti (4 kertaa/vko jos sää sallii) ja silti nuo CRS Classic sukset ovat olleet suorastaan loistavat. Luistavat hyvin laajalla alueella. Otin hieman normaalia jäykemmät sukset, koska tiesin, että tulee hiihdettyä kohtuu paljon ja potkuvoima kehittyy. Eli myös Zerossa suksen jäykkyys pitää olla oikea. Jos jäykkyys on huono, ei asiaa pelasta kalliitkaan sukset

      Toinen asia on se, että kannattaako ottaa Zerot. Jos nuo ovat ainoat sukset, kannattaa miettiä voideltavia ja laittaa niihin pitoteippi. Tuolloin voi enemmän vaikuttaa pitoon eri teippien muodossa ja toisaalta, jos innostuu enemmän hiihdosta ja haluaa optimoida voitelun, voi teipin repäistä pois ja voidella sukset

      Pitopohjasuksista Zerot ovat mielestäni parhaat ja niitä käytävät myös kilpahiihtäjät lämpimissä keleissä. Mutta ei siis pakkasessa.
      Toki Zerotkin voi pitovoidella, mutta onko siinä järkevä ostaa pitopohjat ja voidella ne

      Luistopinnoille riittää harrastajalla harjaus ja pitoteippi pitoon, joten aika helppoa on

      Itse pitäydyn kokemuksien perusteella pertsan suksissa jatkossakin Fischereissä. Toki suksen oikea jäykkyys ratkaisee paljon

    • Hiihtelijä

      Kyllä Zerot on hyvinkin varteenotettava vaihtoehto jos ei halua taistella voiteluiden kanssa. Itse hankin ihan juuri leudolle kelille Fischer Zero CRS Vasat ja kyllä ne toimii ainakin -2 asteessa erittäin hyvin. Vaatii jäänestosuihketta, se hyvin helppo vetäistä. Pito on huippuluokkaa ja luistokin riittävä kuntoilijalle. Kovemmille pakkasille pitänee olla voideltavat sukset. Ja nämä sukset on varmaan parhaimmillaan hyvällä höylätyllä latu-uralla. Sitä en tiedä miten kylmällä vielä toimii jääneston kanssa. Olen koittanut vekslata voiteiden kanssa mutta en ole ikinä saanut pitoa nollakelin tuntumassa saatikka plussakelille ja lopulta kyllästyin ja hankin Zerot. Toiset sukset on voideltava Fiscaherin vastaavat mutta ne ei pelitä kuin selkeesti pakkaskelillä. Luulisin että ainakin Etelä-Suomen leudoilla keleillä Zeroille on hyvinkin käyttöä. Toivottavasti tästä on apua. Onnea suksien valintaan jos et vielä ole ehtinyt hankkia ja hyviä hiihtoja!

    • hiihtomiesss

      Ei kannata ostaa, on todella pienen alueen sukset. Paljon enemmän saat iloa hiihdosta kun ostat perinteiset sukset ja niihin pitoteipit. Zero toimii vain vesikelillä. Ennemmin jokakelin suksi on nano, mutta siinä sitten häviää puistossa.

    • hiihtomiesss

      Ei puistossa vaan luistossa, kiitos taas Windows phone

    • Hmmmm

      Olen ollut jo pitkään sitä mieltä, että pitopohjasuksien yleistyminen on parhaita asioita hiihdon välinekehityksessä sitten muovisuksien tulon.

      Oikein valitut pitopohjasukset pitävät hyvin laajalla kelialueella, ehkä noin -4... -3:sta lämpöisempään. Myös luisto on yleensä kohtuullinen. Kylmemmällä ei tavallinen kansa juuri hiihdäkään, ainakaan Etelä-Suomessa.

      Nanot, zerot, itse karhennetut... Se on vain niin huoletonta kun ei tarvitse voidella.

    • Hiihtelijä

      Kuten jo aiemmin kirjoitin, kyllä Fischerin CRS Zerot on hyvät vielä pikkupakkasella. Luisto on ihan verrattavissa tavallisiin suksiin kun on hyvä latu ja pito on todella hyvä ilman voiteiden ja liisterien kanssa läträämistä. Riittää kun suihkauttaa jäänestoa, kuivattaa ja jäähdyttää hyvin. Nämä on nimenomaan kuntoilijalla sopivat. Ei pidä nyt sekoittaa nanosuksiin joissa koko suksen pohjalla on pitopintaa. Talvet on olleet tosi leutoja joten minusta Zero suksien käyttöalue tai paremminkin -aika on hyvinkin laaja. Ikää on 50 ja olen säätänyt ikäni suksia. Nollakelit joita tosiaan Etelä-Suomessa riittää on kyllä enimmäkseen jääneet hiihtämättä kun sukset on menneet yhtä kovaa taaksepäin kuin eteenkin.

    • hiihtomiesss

      Pitoteippi suksea ei tarvitse säätää senkään vertaa, pitoalue 3 - 15 teippi kestää noin 200-300 km. Eli normaali kuntoilija tarvitsee vaihtaa teippi kerran, korkeintaan kaksi talvessa, ja aikaa menee noin 10min. Vanha siklillä pois ja uusi tilalle, ei tarvitse jäänestojen tai purkkivoiteiden kanssa pelata, ja toimii joka kelillä.

    • DeltaCourse

      Aikaisemmin olen käyttänyt vain voideltavia pertsan suksia. Vesikelille liisteriä jne. Varsinkin liisteri sotkee ikävästi suksipussin. Ostin alesta nämä Fischerin halvat RC Zero 10:t. Ensimmäiset lenkit 0-asteen kelissä. Pito huippuluokkaa ja luistokin ok. sama seuraavallakin lenkillä -1 asteen kelissä kostealla lumella. Nyt lopetankin liisterivoitelun ja näillä kaikki kosteat kelit. Eilen oli -3 pakkasta ja hieman kuivempi keli. Otin taas Zerot. Pitivät erittäin heikosti, paljon heikommin kuin voideltavat. Eli Zerot ovat kokemukseni mukaan erinomaiset 0-kelillä ja varsinkin kostealla kelillä. Kun lämpötila laskee alle -2, alkaa pito asteittain heiketä

    • Hiihtelijä

      Samanlaisia kokemuksia itellänikin kuin edellä. Tänään päivällä oli 2 astetta ja illansuussa alkoi jäähtyä hieman ja latukin oli osin liippaantunut. Pito edelleen hyvä joitain jäisimpiä kohtia lukuunottamatta. Kuitenkin vielä ihan eri maailmasta kuin aiemmin purkkivoiteilla samanmoisella ladulla. Ylämäet pääsin kyllä sitten luistelu-uralla kutakuinkin seinäpidolla. Luisto sen sijaan oli ihan huikea ja mäkiä piti laskea ladun sivussa auraten. Kohdalleni on ilmeisesti osunut sopivan jäykät sukset ja nuo Crs:t on ehkä himpun paremmat kuin Cs:t. Nyt pitää vaan hakea pakkasrajaa mihin saakka nää toimii.

    • Näinonmarjat

      Jos ostaa zerot, ei enää tarvitse voidella liisterillä. Pitoteippi toki toimii useimmissa tapauksissa melkein kelillä kuin kelillä, mutta etenkin roskaisilla kevätkeleillä pitopohjasukset ovat paremmat. Pitoteippi ei myöskään välttämättä toimi, jos sukset ovat kovin rennot. Silloin ne lanaavat latua eikä luistoa ole.

    • inkkut

      Valitettavasti nykytalvina se vaan on niin että pitäisi olla kahdet sukset. 0- 2 -kelillä Zerot on tosi hyvät. Muutama kerros jäätymisenestosuihketta hiekkapaperilla karhennetulle pinnalle ja menoksi. Aikaa kuluu noin 5 minuuttia.
      Pakkaselle kannattaa kuitenkin ostaa voideltavat sukset. Teippiä yksi kerros ja jos ei pidä niin lämpötilan mukaista tervavoidetta pari kerrosta ja korkilla tasoitus. Tervavoide on hyvä, kun siihen ei tartu uusi lumi. Purkkivoitelu pitää tehdä ulkona jäähtyneellä voiteella.
      Pikaluisto käy molemmille suksille.

    • NiiloH

      MInunkin kokemuksen mukaan Zerot pitää loistavasti nollassa ja plussan puolella. 1-2 asteen pakkasessa pitää niin pitkään kun kosteutta riittää. Kun keli kuivaa niin pito loppuu siihen.

      Eli ei missään nimessä ainoiksi suksiksi, jos meinaa pakkasellakin hiihtää. Mutta märällä kelillä loistavat, itse en vaihda pois. Helpottaa elämää kun ei tarvi liisterin kanssa pelailla.

    • Mumelo

      Tämän talven kaikilla keleillä olen nauttinut zero10 hiihtämisestä. Kerran käytin pakkasvoidetta ja silloinkin pelitti. Suosittelen lämpimästi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1047
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      930
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      796
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      710
    Aihe