Vaaraksi raskaudelle?

surettaa

Sain vasta (alkuraskauden)keskenmenon ja ehdin käydä (korva)akupunktiossa viimeisten kuukautisten ja keskenmenon välillä 4 kertaa. Heti kun huomasin olevani raskaana lopetin, mutta sain keskenmenon jo viikon kuluttua viimeisestä käynnistä. Nyt on surettanu että aiheuttiko se mitenkään sen? Kiitti jo etukäteen..

8

8743

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoitoa

      siitä mitä hoidettiin? voisit myös kysäistä akuterapeutiltasi käsittelikö hän esim. lantion ja alavatsan alueen akupisteitä.

    • .....

      Sehän on lääkkeetöntä hoitoa.

      • huh huh

        raskauden aikaiseen selkäkipuun ja unettomuuteen - lääkärin ainoa apu olisi ollut Diabam!!??


    • Minna

      Tästä ollaan eri mieltä esim.terveydenhuollossa, mutta ainakin teoriassa riski saada keskenmeno on suurentunut, jos akupunktiossa käsitellään niitä pisteitä, jotka ovat yhteydessä kohdun supisteluun, itse vältän myös akupunktiota, kuten kaikkea ei ehdottoman välttämätöntä, ei riskeerata!

    • Terapeutti

      Akupisteisiin kuuluu useita pisteitä, joiden manipulointi on ehdottomasti kiellettyä jos epäilee olevansa raskaana. Näiden pisteiden raskaudelle haitalliset vaikutukset liittyvät kuitenkin useimmiten synnytyksen käynnistymiseen eli en oikein usko, että vasta viikon päästä hoidon jälkeen akupunktiolla olisi enää ollut vaikutusta asiaan.

      Etenkin korva-akupunktiossa pisteet sijaitsevat niin lähellä toisiaan, että vaaditaan suurta ammattitaitoa pisteiden sijainnin löytymiseen. Tämä asettaa hoitajalle aikamoisen vastuun eli jos on pienintäkään epäilystä raskaana olemisesta, siitä tulisi kertoa ennen hoitoa ja vielä varmistua että hoitajasi tietää pisteiden vaikutukset.

    • Hoitoja antava lääkäri

      Normaali raskaus on niin hyvin suojattu ettei siihen akupunktio vaikuta. Muutenhan se olisi keskeytysmenetelmä. Akupunktio on turvallinen hoito kaikissa sopivissa raskaudenaikaisissa vaivoissa. Nuorilla naisilla mm. migreeni, allergiset nuhat, raskauspahoinvointi, niska-hartiaseudun kivut, selkäkivut ja loppuraskauden ischias-oireet y.m.

      • akupunktuurihoitaja

        Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä on määritelty ns. kiellettyjä pisteitä,joita EI SAA KÄYTTÄÄ RASKAUDEN AIKANA.Akupunktiota on myös käytetty ei-toivottujen raskauksien keskeyttämiseen ja siihen liittyy myös yrttilääketiede.


      • eksy
        akupunktuurihoitaja kirjoitti:

        Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä on määritelty ns. kiellettyjä pisteitä,joita EI SAA KÄYTTÄÄ RASKAUDEN AIKANA.Akupunktiota on myös käytetty ei-toivottujen raskauksien keskeyttämiseen ja siihen liittyy myös yrttilääketiede.

        Näin on. Eivätkä nämä pisteet rajoitu yksinomaan lantion alueelle. Koulutuksesta riippuu, miten tähän asiaan on paneuduttu. Jos vastuuta perätään, niin lääkäreiden viikonloppukursseihin sun muihin pikakoulutuksiin tulisi suhtautua vähintäänkin epäillen. Kysymyshän ei ole pelkästään anatomian hallitsemisesta, vaan lääketieteestä, joka vaatii vuosien perinpohjaisen syventymisen ja perehtymisen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2886
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2440
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2220
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      18
      2029
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1746
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe