Seksin suojaikäraja

Aika kummallista

Euroopassa on useassa maassa 13v. - 16v. seksin suojaikäraja. Lähi-idän suunnalla joissain maissa seksin suojaikäraja 9v. - 12v. Suojaikäraja Wikipedia, hyvä perus tietopaketti tästä. Lähi-idän suuntaa hallitsee Islam, joten meininki siellä selitettävissä Islamilaisen maailman menolla, mutta..


Suomessa mielenterveysammattilaiset muut viranomaiset puhuvat, kirjoittavat ja opettavat, että esim. 13v. - 16v. nuori, joka harrastaa seksiä yli 18v. kanssa, nuori saa tästä traumoja ja ahdistusta, sun muita henkisiä vakavia vammoja ja näin on jotkin nämä nuoretkin kokeneet.

Miten on sitten mahdollista että esim. Espanjassa jossa suojaikäraja 13v. mielenterveysammattilaiset muut viranomaiset eivät puhu, kirjoita tai opeta, että esim. 13v. - 16v. nuori, joka harrastaa seksiä yli 18v. kanssa, nuori saisi muka traumoja ja ahdistusta tästä, sun muita henkisiä vakavia vammoja ja ei siellä Espanjassa nämä nuoretkaan näin asiaa koe.

Selittäkääpä tämä?

21

302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6+6

      Vattuako tälle palstalle tunget näiden juttujesi kanssa.Tämä sopisi paremmin esim. lestadiolaisuus-palstalle.

    • fjcvbvjvzfhh

      Aihe ei liity kyllä millään tavalla tälle palstalle!

      Suojaikäraja ja todellisuus on kaksi eri asiaa.
      Espanjalaiset käsittääkseni aloittaa tilastollisesti vanhempina kuin Suomalaiset ja lisäksi useampi säästää itsensä avioliittoon.

      Mitä Suomalaiseen suojaikärajaan tulee, niin...
      - Tietynlaiset ihmiset vähät välittää siitä
      - Kuusitoistavuotiaskin traumatisoituu helposti (varsinkin jos toinen on huomattavasti vanhempi)
      - Suomessa suuri osa lapsista saa eritasoisia traumoja joka puolella olevan/tulevan Pornon takia ja nämä traumat kulminoituu heidän aikuistuttua.

      Mutta niin kuin sanoin...ei kuulu tälle palstalle.

    • Aika kummallista

      Tän palstan nimi on Yleistä mielenterveydestä. Ja aloitukseni aihe juuri nimenomaan kuuluu täysin tälle palstalle. Lukekaapa nyt aloitus uudelleen, siinähän on keskeisenä teemana ihmisen mielenterveys ja miksi se toimii näemmä eri tavalla meillä verrattuna Espanjalaiseen mielenmaisemaan.

      Koko jutun idea toimiva voimahan on just juuri ihmisen mieli ja mielenterveys ja miksi toisen maan nuoret saavat mielenterveys ongelmia eräästä asiasta, kun taas toisen maan nuorten mieli voi hyvin samasta asiasta. Palaan siis aloitukseni kysymykseen.

    • fhdhszhs<g

      Suojaikärajalla ei ole tekemistä mielenterveysongelmien kanssa!
      Maiden suojaikärajoilla ja mielenterveysongelmilla ei ole korrelaatiota keskenään. Se, että sinä nyt haet jotain asiaa, mikä ei liity mielenterveysongelmiin vaan johonkin muuhun... kenties taipumukseen...tuntuu hyvin oudolta.

      Se, että tämä on sinulle pakkomielle...kenties taas on sellainen asia, mikä kuuluu tälle palstalle.

      Miksi haluat keskustella lasten ja nuorten seksuaalikäyttäytymisestä?
      Mikä sinua kiinnostaa siinä?

    • kehitysmaa

      Esim. Espanja on kehityksestä jäljessä oleva maa, joka vasta jokin aika sitten vapautui diktatuurista. Lähi-itää en edes käsittele tässä, eihän sieltä voi vaatia sivistystä vielä piitkään aikaan.
      "Vapaus" diktatuurin jälkeen voi olla liiallistakin. Sivivtynyt yhteiskunta on Espanjassa vasta haave. Nyt heillä on muitakin huolia kuin tuo ikäraja, osa ihmisistä asuu nälässä kaduilla valtavan laman seurauksena, tuollaisiakaan perusasioita eivät saa hoidettua, kuinka sitten jotain vaativampaa. Myös Venäjällä on alhainen raja, syyt samat, sori vaan.

      Löydät varmaan henkisen kotisi jostakin vähemmän kehittyneestä maasta, pedo?

    • jokakuuseen kurkotta

      Saksassa on myös ymmärtääkseni tuo suojaikäraja 13v - kai se on
      sekin sitten vähemmän kehittynyt maa ?
      Tämä ylihyysäävä nykyamatsooni ämmäin kasvatusyhteiskunta, tämä
      se vasta onkin niin sivistynyt näillä nykyajan kostoretki lepakko opeilla
      varustetuilla terroristeilla kansoitettuna, vaikka onkin kohta täysin
      persaukis maa.

      Saas nährä, menneekö vielä Kreikkaakin syvemmälle suohon - nyt
      vaan en jotenkin usko, että muut eu-maat rientävät kilvan rahoittamaan
      lainoituksilla ja apupaketeilla niin kuin tämän Kreikan tapauksessa
      tehtiin.

      Niin ne tullee sieltä kaikki vanhat synnit maksuun myöhemmässä
      vaiheessa, olikin se iloista pilluttelua ja rilluttelua kamakkimaassa ja
      taitaa joiltain osin olla vieläkin.
      Nyt sitten näyttäs tulleen maksun aika.

    • Jepjep ja joo

      Kyllä tämä osittain liittyy palstan aiheeseen, mutta ehkä paremminkin laki -kohtaan. Kysehän ei ole tosiasiassa siitä, että nuoret traumatisoituvat, vaan siitä, miten laki laaditaan ja miten sitä tulkitaan. Nuori traumatisoituu useinkin seksin ensiyrityksistä, oli se sitten nuoremman, vähän vanhemman tai aivan samanikäisen kanssa. Itsellänikin on häpeän tunteita varhaisista seksikokemuksista. Ne kuuluvat asiaan, mutta nuori ei sitä tiedä.

    • Espanjan meininkiä

      Kummallista märinää ketjussa, ettei muka aihe liity tähän palstaan. Mielen toiminnasta ja mielenterveydestähän tässä on juurikin kyse. Aihe muutenkin niin jotenkin tabu, että kun joku ottaa sen edes yleiseen objektiiviseen tutkailuun, niin kohta on joku pedo-korttia tälle heiluttamassa. Eihän esim. joku Stalinin hirmutekoja ja historiaa sota historiaa tutkiva henkilö ole automaattisesti itse massamurhaaja ja kommunisti.

      Aloittajan kysymys täysin aiheellinen ja hyvä. Jotenkihan se tulee järkevästi ajateltuna mieleen, että jos siellä Espanjassa olisi nuorilla sitä pahoinvointia ja mielenterveysongelmia tästä suojaikäraja 13v. jutusta, niin luulisi että maa olisi muuttanut lakejaan ja maan psykiatrit ja mielenterveys asioissa työskentelevät olisivat näin suureen nuortenpahoinvointi epäkohtaan kiinnittäneet huomiota, puuttuneet asiaan ja lakia muutettu.

      Mutta näin ei ole kuitenkaan tehty. Kertoohan se jo jotain. Onko koko Espanjan kansa pedofiileja, tai pedofiileille ainakin myönteisiä ihmisiä?, no tuskinpa sentään. Aihe herättää kysymyksiä, ihan niinkuin aloittaja jo juttua ihmettelee myös, niin minäkin.

      • 12719

        Espanja on katolilainen maa


    • Eri mais eri aivot??

      Ketjun aiheeseen olisi erittäin mielenkiintoista saada jonkun psykiatrin, tai muun mielenterveysammattilaisen järkevät perustelut, miksi oman ammattikunnan veljet ja sisaret ovat päätyneet toisenlaiseen lopputulemaan esim. juuri nyt siellä Espanjassa tämän ketjun asiasta?

      • fhhgdjhxf

        Taidat elää aika syvällä mielikuvitusmaailmassa?

        Mielenterveyden oikeat ammattilaiset eivät näillä sivuilla tuhlaa aikaansa (vaikka aina välillä joku isomman ongelman omaava kutsuukin itseään psykiatriksi, Arkkiatriksi tai vastaavaksi).

        Mitä tekemistä Espanjan lainsäädännöllä ja psykiatrien lausunnoilla on keskenään...ei yhtään mitään. Kuka tahansa lukion käynyt tietää tuon...

        En sano tätä pahalla, mutta sinulla on isoja ongelmia!


    • ahdistaa

      No omakohtaisesti voin kertoa että ahdistaa vielä aikuisenakin muisto siitä kun menetin 15 vuotiaana neitsyyteni 30 selle perheenisälle. Kieltäydyin kaikenlisäksi siitä seksistä sanallisesti ja lopunaikaa toivoin että se vaan loppuu.

      • Jepjep ja joo

        Kaikki pakotettu seksi on väärin ja lain vastaista. Ei tarvitse olla aikuinen pakottamaan toinen seksiin. Se on aina yhtä ahdistavaa. Ikä ei siinä merkkaa.


      • minnakulma

        Sinut on raiskattu.


    • Persut sucks

      Näytti olevan 13–14 v. sellaisissa "islamilaisissa" maissa kuin Kiina, Japani, Brasilia, Peru, Argentiina jne.

      Näyttää olevan 18 v. mm. Turkissa, Marokossa ja Egyptissä...

      Mikä ketun islamofoobikko oikein olet? Se yks Hullu-Aho väittää silmät kirkkaana että terrorismi on sama asia kuin islam, vaikkei ymmärrä asiasta hevonkettua.

      • ghjgxbcxx

        Turkki, Marokko ja Egypti eivät ole Islamistisia valtioita!

        Se, että valtauskonto on Islami ei automaattisesti tarkoita Islamistista valtiota.
        Kyseisten valtioiden johto on vuosikymmeniä taistellut islamia ja niiden tapoja vastaan. Esimerkiksi Turkissa naisilta oli kielletty huntujen käyttö kouluiissa...jne.

        Islamistisia valtioita on esimerkiksi Iran.

        Muhamed otti kuusivuotiaan puolison johon yhtyi tämän ollessa yhdeksän.
        Tästä syystä islamistisen valtion suojaikäraja ei voi olla alle yhdeksän vuoden, sillä muuten kyseinen herra olisi tehnyt jotain väärää.


      • Persut sucks
        ghjgxbcxx kirjoitti:

        Turkki, Marokko ja Egypti eivät ole Islamistisia valtioita!

        Se, että valtauskonto on Islami ei automaattisesti tarkoita Islamistista valtiota.
        Kyseisten valtioiden johto on vuosikymmeniä taistellut islamia ja niiden tapoja vastaan. Esimerkiksi Turkissa naisilta oli kielletty huntujen käyttö kouluiissa...jne.

        Islamistisia valtioita on esimerkiksi Iran.

        Muhamed otti kuusivuotiaan puolison johon yhtyi tämän ollessa yhdeksän.
        Tästä syystä islamistisen valtion suojaikäraja ei voi olla alle yhdeksän vuoden, sillä muuten kyseinen herra olisi tehnyt jotain väärää.

        En puhunut islamistisista VAAN islamilaisista maista, joilla tarkoitan valtioita, joissa islam on pääuskonto.


        Raamatun mukaan mm. Mooseksen tyttäret nai isäänsä....jos nämä seemiläis- ja haamilaikansojen tarinat otetaan tosissaan, niin voidaan siirtyä fantasiaosastolle. Ei tainnut olla v. 600 suojaikärajoja kristityilläkään...


    • Ole hyvä

      Pohdin tätä aihetta oikeastaan niin vähän aikaa sitten itsekseni että tässäpä oiva tilaisuus mätkäistä ajatukseni. On hyvä että suojaikäraja on 16 ja toki voisi olla korkeampikin. Syy ei ole seksuaalisuudessa vaan itsetunnossa. Teinit usein etsivät itseään yhä ja seksistä tulee helposti väline hakea hyväksyntää muilta. Eikä se itse akti takaa tervettä suhtautumista seksuaalisuuteen - päin vastoin jos nuoren motiivit ovat väärät. Aikuinen mies, joka on sujut seksuaalisuutensa kanssa, ja joka (niin kuin miehet yleensä) on kasvatettu vapaasti ilmaisenmaan seksuaalisuutta ei ehkä ymmärrä että prosessi voi olla monimutkaisempi naisen kohdalla. Oletan että tässä pää-asiassa riidellään Mies-tyttö näkökulmasta. Oman ikäisten kanssa ei ehkä kaikki ongelmat poistu, mutta mikäli motiivit ovat väärät, niin nuori ei kaupan päällisiksi vielä menetä luottamustaan aikuisiin. Siinä selitys.

    • tjggnbxghh

      Tunnen aika hyvin eri maista kotoisin olevia ihmisiä.
      Suojaikäraja on juridinen määritelmä, jolla ei ole välttämättä juurikaan tartuntapintaa todellisuuden kanssa.
      On totta, että Espanjassa on bordelleja, mutta tavalliset ihmiset ovat hyvin pidättäytyviä. Partnereita ei ole elämän aikana montaa ja aloitusaika on pohjoismaiden näkökulmasta hyvin myöhäinen. Yleisesti ajatellaan seksin kuuluvan vain parisuhteeseen.
      Yhdysvalloissa on Osavaltioita, joissa suojaikäraja on 18, mutta todellisuus toinen.

      Suomessa suojaikäraja on 16, mutta se ei käytännössä estä ihmisiä toimimasta toisin. Suomessa on vuosittain lukemattomia hyväksikäyttö tapauksia, joista vain jäävuoren huippu tulee näkyviin.

      Minä olen yhteiskunnan jäsen ja minun ympäristöni ei sulattaisi, jos alkaisin seurustelemaan 16 tai 18 vuotiaan kanssa. Vaikka se ei olisi juridisesti väärin, niin se silti olisi ympäristön mielestä väärin. Vaikka oma harkintakyky ei toimisikaan, niin ympäristön paine pitää huolta asiasta.

      Se, että onko suojaikäraja 16 tai 18 ei varmaan oikeasti vaikuta siihen mitä oikeasti tapahtuu.

    • 0000000

      Pedofiilit kyllä jäävät kinni, ennemmin tai myöhemmin. Näin pitää ollakin.

    • Minnakulma

      Suomessahan on kaksi suojaikärajaa. On tämä 16 sekä 18, jos kyseessä on auktoriteettiasemassa (opettaja, valmentaja tms) oleva aikuinen.

      Suojaikärajan tarkoituksena on suojata nuorta. Aikuinen on AINA vastuussa teoistaan. Suojaikäraja kieltää, seksuaalisten tekojen tekemisen alle 16 vuotiaalle. Aikuisen tehtävä on tietää paremmin. Jos miettii, että on 15 vuotias ja 18- nuoret, tuskin tästä syytteitä tulee, jos ovat seurustelleet, ei ole tapahtunut pakottamista ja ovat henkiseltä kehitykseltään suhteellisen lähellä toisiaan. Riippuu tietysti tapauksesta.

      Seurustelulla ei ole ikärajaa, seksuaalisilla teoilla on. Lähinnä on ajateltu, että kehitystaso on se asia, jonka on tärkeää olla seksuaalisessa kanssakäymistä tärkeintä. Seksuaalikehityksellisesti, on terveempää että nuori oppii omasta kehosta ja kumppanin kehosta omassa, rauahllisessa tahdissaan, saman kehityksen omaavan kanssa. Jos on 15 vuotias ja 22 vuotias, ovat elämäntilanteet jo täysin erilaiset, elämänkokemus sekä ajatus siitä, millainen kosketetus tms. sopii omalle aikataululle. Siksi on suojaikäraja. Jossain maissa, tämä näkemys on erilainen ja nähdään että seksuualisten tekojen päätökset voidaan tehdä lainnäkökulmasta aiemmin. Suomessa nähdään nuoren seksuaalikehitys sen verran arvokkaana, suojelemisen arvoisena, että siksi ikäraja on korkeampi; 16 vuotta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1449
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe