pentu nirsoilee, menee hermot

syvähuokaus!

Elikä tänään käytiin pihalla kunnon riehungeilla, varmasti on nälkä.
Ei kelvannut nappulat aiemmin tänään, äsken oksensi tyhjää mahaa ja tarjosin taas ruuan. Nätisti istui ja odotti lupaa, nuuhkaisi nappulaa ja lähti pois.
Menee hermot!! Mitä pitäisi tehdä? Nälkälakolleko? 4kk vanha..

8

2026

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koira fani

      Voi että kuule onko syönyt puuroa tms. pehmeää ruokaa? Minkä rotuinen koira on?

    • karvakasa

      Mites pennun sisarukset ja vanhemmat? Kuinka niille maistuu ruoka?
      Ota kasvattajaan yhteyttä, sieltä voit saada rodulle sopivia neuvoja.

    • pentuliini

      Anna parempaa ruokaa. Yhtään koiraani en ole pelkällä nappulalla syöttänyt vaan aina laitan jotain tuoretta ja maittavaa joukkoon. Ravitsemuksellisestikin parempi ratkaisu. Elätkö itse pelkillä kuivilla muroilla ja kekseillä?
      En tarkoita mitään sisäfilettä, mutta valkuais- ja rasvalisäys voi olla monen tyyppistä. Oma suosikkini on broilerinkoivet, joita saa tosi halvalla. Pesen mausteet pois ja keitän vedessä. Perkaan luut pois ja siinäpä monen päivän maittava ja terveellinen lisuke nappulalle, keitinvesi kuuluu mukaan. Pieni vaiva, iso hyöty.
      Myös yleensä kotiruuan jämät maistuvat.

    • Onhan se.

      Ihan normaalia tuo on, että pentu ei välillä syö.
      Jotkut pennut on todella tarkkoja ruuan lämpötilan, kosteuden ja kaiken muunkin suhteen.
      Oma viimeisin pentuni ei suostunut syömään kostutettua ruokaa ollenkaan. Söi sitten ruokansa kuivana. Tiedän, että kaikki ohjeet sanoo, että pennulle on annettava ruoka liotettuna, mutta parempi syödä kuivana, kun ei ollenkaan. Eikä tuolla mitään ongelmia kuivasta ruuasta ole ollut.

    • 1110

      Tarjoa ruokaa, jos ei kelpaa niin ota kuppi pois ja anna vasta seuraavana ruoka-aikana. Miksi siitäkin pitää tehdä rakettitiedettä? Tottakai koira oppii nirsoilemaan jos sille antaa aina vaan parempaa ruokaa nappulan sijasta. Mutta pidä huoli että koira juo vettä.

    • ihminen_nirso

      Ei terve pentu nirsoile vaan ahmii ruuan kuin ruuan, jopa huonommankin. Eli joko pentusi ei ole terve tai kyse ei ole nirsoilusta vaan syystä xx.
      "Älä syytä viatonta koiraa".

    • Aito85875785587857

      Noin pienen pennun pitää syödä normaalisti.
      Koirat ei teeskentele. Jotain on siis vialla sen massussa. Ihmiset ihan inhimillisesti usein luulevat että koirat esittävät nrisoa tai kipeää, mutta eivät muista ettei koira ole niin kehittynyt että pystyisi samaan laskelmointiin kuin ihminen. Kuivamuona sinänsä ON tylsä ruoka, syöpä itse kuivattua ruokaa joka päivä ja tule vaikka vuoden päästä kertomaan miten kivaa oli: makuaisti se on koirallakin. Kyllä se koirakin nauttii jos iso osa ruoasta on kotiruokaa ja vain osa nappuloita ja pienestä vaihtelusta. Herkkävatsaiselle tosin täytyy vaihtelun olla hyvin rajattua ja mietittyä, mutta kuitenkin. Tuossa vaan ei nyt ole kyse siitä.

      Noin pienen pennun pitäisi syödä useamman kerran päivässä ja hyvällä ruokahalulla. Jos pentu ei syö, se ei kasva terveesti. Jos pentu oksentaa tyhjää mahaa, se ei todellakaan nirsoile vaan maha on kipeä. Vatsatauti on koirillakin, samoin madot ja sairaudet.
      Kun pentu on kipeä, se tietenkin vaistojensa mukaan odottaa ruokaa, sitten nuuhkaisee, tulee paha olo ja ei syökään. Aikuinen tekee tätä samaa. "Nirsoilevaa" koiraa ei pidä alkaa lahjomaan syömiseen eikä muuta, vaan katsoa pitääkö se itse paaston jos on aikuinen ja pennulla katsoa hyvin tarkkaan onko se kipeä.
      Koska samalla tavalla aikuinen ihminen voi olla päivän syömättä, mutta lapsi ei!
      Pentukoiralle on erittäin tärkeää syödä ja nukkua hyvin ettei tule kehityshäiriöitä. Ja liikkua sopivasti.

      Eli nälkälakko on ehdoton EI, lasta ei pidetä nälässä.
      Muistakaa rakkaat ihmiset että koiran pentu on LAPSI, eli ihan pieni vielä. Se tarvitsee enemmän hoivaa ja huolenpitoa kuin aikuinen koira, ja vaikka me tosiaan inhimillisen helposti yhdistämme inhimilliset puolet (laskelmoinnin, vallan halun, valehtelun jne.) koiraan, koiralla ei niitä ole. Se on vaikeaa muistaa, mutta koira ei teeskentele. Koira ei esitä olevansa kipeä. Se joko on tai ei.

      Mutta eläinlääkärille kannattaa soittaa ja kysyä missä vaiheessa kannattaa mennä, epäileekö hän että on sairaus, matoja vai mikä on. Minusta olisi hyvä myös käyttää pentu tarkastuksessa.
      Älä siis menetä hermoja jos toinen on kipeä, vaan tunne myötätuntoa. Ei se sinustakaan ole kivaa jos on oksennustauti ja joku vaan haukkuu siitä hyvästä.

    • miisku2

      Saattaa olla että pennulla ei ole nälkä. Niin pienikokoinen ei voi syödä yhtä paljon kuin ihminen syö;) Pääasia että juo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      96
      1852
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1377
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1228
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      63
      1112
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      974
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      72
      959
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe