Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kertokaa

muumaalainen

Kertokaa siellä vasta käyneet ja asioista tietävät; voiko Gambiaan matkustaa nyt. Näyttää hotellit olevan yhtä kalliita kun aikaisemminkin. Miten ravintolat ovat auki Senegambia stripillä. Miten vallankaappausyritys on vaikuttanut elämään ja olosuhteisiin siellä. Miten paikalliset voivat? Paljon kysymyksiä, toivon myös paljon vastauksia. Kiitos!

11

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • katri.

      En tiedä vastauksia kysymyksiisi, mutta noista hotelleista sen verran, että kalliita ne on, edullisempia vaihtoehtoja ovat guesthouset ja lodget, niitä siellä on pilvin pimein. Kannattaa googlettaa, uskon, että sieltä löytyy vaihtoehtoja. Itse olen lähdössä vasta toukokuun alussa ja asuinpaikan etsintä pitäisi aloittaa jossain vaiheessa.
      Tuttavani olivat syksyllä Gambiassa ja asuivat lodgessa, jossa oli myös keittomahdollisuus, maksoivat pikkasen päälle 100 e per viikko, Brusubin alueella muistaakseni oli tuo majoitus. Wifi ja uima-allas myös lodgessa.
      Hinta oli matalasesongin mukaan laskutettu, muulloin oli viisikymppiä kalliimpi per viikko.

    • Superkanya

      Hei ja terveisiä Gambiasta! ´Tottakai Gambiaan voi matkustaa nyt, miksei voisi? Turistirintamalla hiljaista, mutta Senegambiassa ravintolat auki ja kaikki ennallaan. Vallankaappausyritys ei näy yhtään mitenkään. Sehän oli vain päivän juttu muutenkin, lentokenttä aukesi samana iltana, kuten myös sillat ja kadut. Ja tämä kaikki vain Banjulissa. Hotelleista en tiedä kun sellaisessa en ole ollut.
      Ebolan pelkoisia ei taida enää täällä Suomessakaan olla, mutta todellakaan Gambiassa sitä tautia ei ole.

    • 28x

      Juuh. Gambiafaneja ei nyt järkytä yhtään mikään. Ihmisten järkyttävä köyhyys ajaa heidät ihmis- ja huumekauppaan. Vallankumousyritykset ja Ebolanvaara aiheuttavat ainoastaan olankohautuksia. Ei voisi vähempää kiinnostaa. Juurikin näin.

      Kaikki on hyvin kun aurinko paistaa ja ihmispolot mielistelevät ja myyvät itseään turisteille nälkäkuoleman partaalla.

      • kiinnostaa1

        Kovasti tuntuu kiinnostavan kun et malta pysyä poissa.


    • TiinaMaarit

      Menkää ihmeessä Gambiaan! Gambia elää turismin avulla ja Ebola-huhut saivat turistivirran tyrehtymään tyystin tänä talvena. Ebolaa siellä ei tarvitse pelätä. Edullinen ja kiinnostava matkailumaa jos kiinostaa muukin kuin rannalla laiskottelu, sielläkin on paljon näkemistä ja kokemista. Ottakaa etukäteen selvää retkistä, suosittelen Lams Toursin retkiä, hänen kanssaan se on vaivatonta eikä tarvitse kulkea ison turistijoukon mukana. Paikallinen yrittäjä ja kokenut matkanjärjestäjä ja tuotto jää taatusti Gambiaan eikä matkatoimistolle. www.lamstours.com

    • Jussipussi1

      Tulimme Gambiasta "reppumatkalta" viime keskiviikkona. Gambiaan voi ehdottomasti matkustaa, siellä ei ole ollut yhtään ebolatapausta. Tämän vahvisti kaikki kymmenet tapaamani paikalliset ja myös suomalaiset majoitusyrittäjät sekä ne ulkomaalaiset jotka asuvat Gambiassa talvet tai pitempiäkin aikoja. Majoitusta löytyy edullisesti, esim Afroco apartemantos 20,- €/yö. Sisälsi vaatimattoman aamupalan joka tuotiin huoneeseen, lentokenttäkuljetukset, ilmainen Wi Wi joka ei juuri muualla toiminutkaan kuin Afrocossa. Paikan pitäjät olivat intialaistaustaisia ja aivan hirveän mukavia ja auttavaisia niin kuin muukin henkilökunta. Halpa hotelli Palm Beatch Kotussa mutta hieman syrjässä kaikesta. Mitä muuta haluaisit tietää, on aika tuore ja kattava kokemus Gambiasta?

      • joulukuussa

        Hei Jussipussi1, oliko Afrocosta kuinka pitkä matka rannalle, oliko siellä esim. juomia myytävänä ja vielä yksi kysymys, entä wc rannalla?


      • Jussipussi1

        Afrocossa ei ollut juomia eikä muutakaan myynnissä mutta ihan lähellä ( n. 100 m, Afrocosta käännyttiin oikealle ) oli kaksikin kauppaa joista sai kaikkia länsimaisiakin tuotteita. Halvempi kauppa oli se joka oli samalla puolella tietä kuin Afroco, sitä vastapäätä oli enemmän ulkomaalaisten suosima ja paremmin varusteltu paikka mutta me käytimme sitä halvempaa, koska se oli enemmän paikallisten yrittäjien "hallussa".
        Rantaan oli n. kilometrin matka ja hyvin sokkeloinen pieniä kujia pitkin ja rannalla ei ollut mitään palveluita, ei myöskään wc:tä.


      • gambianystävä

        Toukokuu vietetty Gambiassa ja uutta suunnitellaan. Lennot olivat Lufthansan, reitti Hki-Frankfurt-Bryssel-Dakar ( vain välilasku )-Banjul, kahdella vaihdolla. Oli kyllä ensiluokkainen palvelu Luffen lennoilla ja lentoemännät yhtä hymyä, ruoka harvinaisen hyvää, emme osanneet odottaakaan. Frankfurtin kentällä ekaa kertaa vaihto ja sitä olimme jännittäneet, kun kentästä kuulleet paljon nega kommentteja. Kaikki toimi erinomaisesti, kenttä on selvä kuin mikä, ei mitään ongelmia.

        Banjuliin kun saavuttiin, niin huomasin laukkuuni valkoisella merkityn D kirjaimen ja siellä napattiin eri huoneeseen tuon kirjaimen takia. Nuori kundi sanoi, että minulla on lääkkeitä matkalaukussa ja pitäisi tutkia millaisia.
        Käsimatkatavaroissa olivat lääkkeet joita joudun käyttämään päivittäin, mutta kotona viime tingassa olin heittänyt Imodiumit matkalaukkuun. Olin tulostanut omakanta.fi sivuilta lääkelistan, en ole koskaan aiemmin kuljettanut edes reseptejä mukana, eikä niitä ole kysytty.Mutta nyt olin toiminut toisin.

        Otin lääkelistan esiin ja sanoin,että tässä dokumenttia, niin virkailija alkoi toppuutella, että ok ok voit mennä.

        Ennen poistumista todistin tapahtumaa, jossa englantilaiselta naiselta tivattiin, että hänellä on juustoa laukussaan ja se on ongelma! Nainen oli kovin äreissään ja kysyi, että rahaako tahdot, mies siihen, että jotain sellaista.....nainen poistui maksamatta mitään, ei juossut kukaan perään. Hänen laukkuunsa oli laitettu iso X kirjain valkoisella liidulla.

        Moista en ole ennen kokenut, vaikka siellä monta kertaa olen käynytkin. Laillistako, ei selvinnyt ainakaan tällä kertaa.

        Kuulin myöhemmin pari muutakin samantapaista kertomusta englantilaisilta. Joku oli maksanut joitain puntia, kun oli niin säikähtänyt tilanteesta.

        Senegambian alueella turisteja jonkin verran, pääasiassa englantilaisia ja hollantilaisia. Bakaussa olivat pistäneet shoppailupaikat ns. pakettiin, samoin ravintoloista yksi vain oli auki. Oli ihan outo nähdä niin autio Bakau, kun ollaan käyty monena vuonna toukokuussa siellä ja kaikki puljut ovat olleet avoinna.

        Paljon juteltiin paikallisten kanssa ja kyllä he kertoivat, että olivat itsekin kovasti pelänneet ebolan tuloa Gambiaan. Täällä joku aiemmin kertonut muistaakseni aivan päinvastaista, mutta meillä tällaista kertomaa.

        Kuumat kelit koko ajan, kosteutta ilmassa toukokuun loppupuolella, enteili tietenkin sadekauden tuloa. Yöt onneksi hiukan viileämpiä, joten sai nukuttua hyvin.

        Hyvä reissu oli, liikuttiin paljon kuumuudesta huolimatta ja parasta oli paikallisten kanssa juttelu ja ennestään tuttujen luona vierailu ja heidän kanssaan ajan viettäminen.

        Uutta reissua odotellen!


      • gambianystävä

        Vielä vähän jatkoa, paluulento Brysselistä Frankfurtiin oli myöhässä, kun ei saatu laskeutumislupaa, oli kapun kertoman mukaan niin paljon koneita ilmatilassa ja jouduttiin odottelemaan. Lento Frankfurtista Helsinkiin oli siirretty puoli tuntia myöhemmäksi, että sillä lennolla jatkavat, kuten me esim., ehtivät koneeseen. Muuten olisimme olleet Frankfurtissa jumissa odottelemassa mahdollista seuraavaa lentoa. Meillä oli lennot samalla lipulla joten se ei olisi ollut meille suuri ongelma, mutta väsytti siinä vaiheessa jo melkoisesti.
        Jos ketään kiinnostaa, niin olimme varanneet lennot Lufthansan sivuilta suoraan.


      • joulukuussa
        Jussipussi1 kirjoitti:

        Afrocossa ei ollut juomia eikä muutakaan myynnissä mutta ihan lähellä ( n. 100 m, Afrocosta käännyttiin oikealle ) oli kaksikin kauppaa joista sai kaikkia länsimaisiakin tuotteita. Halvempi kauppa oli se joka oli samalla puolella tietä kuin Afroco, sitä vastapäätä oli enemmän ulkomaalaisten suosima ja paremmin varusteltu paikka mutta me käytimme sitä halvempaa, koska se oli enemmän paikallisten yrittäjien "hallussa".
        Rantaan oli n. kilometrin matka ja hyvin sokkeloinen pieniä kujia pitkin ja rannalla ei ollut mitään palveluita, ei myöskään wc:tä.

        Kiitos Jussipussi1 vastauksesta. Suunnitelmat joulukuulle kesken, myös Bakaun alue hakinnassa, kun ei siellä olle vielä asusteltu, vain käymäseltään piipahdettu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2057
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1450
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1384
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1321
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1298
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1241
    Aihe