Näpit irti eläkeindeksistä, Vapaavuori

Ei hyvä

Kansanedustaja Tarja Filatov (sd.) tyrmää blogissaan esitykset eläkeindeksin ja muiden etuuksien indeksitarkistuksien jäädyttämisestä. Viimeksi kokoomuksen kauppa-j a teollisuusministeri Jan Vapaavuori esitti näiden jäädyttämistä valtion ja kuntien talouden säästötarpeiden takia.

Filatovin mukaan eläkeindeksin jäädyttämisen säästöt ovat kyseenalaiset, sillä eläkkeitä ei makseta suoraan valtion budjetista.

http://demokraatti.fi/filatov-napit-irti-elakeindeksista-vapaavuori/

7

124

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ei hyvä

   Eläkkeisiin ja muihin etuuksiin 0,4 prosentin indeksikorotus vuonna 2015

   Hallituksen keväällä tekemän kehyspäätöksen mukaisesti työeläke- ja kansaneläkeindekseihin ehdotetaan 0,4 prosentin tarkistusta vuoden 2015 alusta. Indeksitarkistuksen johdosta työeläkkeet, kansaneläkkeet sekä muut näihin indekseihin sidotut etuudet nousisivat ensi vuonna 0,4 prosenttia. Ilman hallituksen säästöpäätöstä indeksikorotus olisi ollut ensi vuonna 1,1 prosenttia.

   http://www.stm.fi/tiedotteet/tiedote/-/view/1891697

  • Vääryys kehissä

   Tämä on huutava vääryys, varsinkin niillä jotka jo ennestään saavat pientä työeläkettä. Onhan ihmisiä varsinkin naisia jotka on olleet ensin kotona ja sitten työssä ja saavat eläkettä juuri sen verran ettei tule kansaneläkettä, muutenkaan ei rahat riitä elämisiin jos ei ole rikasta ukkoa siinä tukemassa.
   Eläkeläisiä on ruokajonot pullollaan, ja jos ei muuta niin ovat tyytyväisiä kun saavat edes leipää. Nähty on ja koettu.

  • kamalaa menoa

   Törkeää on eläkeläisen verotus. Eläkeindeksi korotti eläkettä 0,39 %, mutta vero nousi 1 %-yksikön. Nyt saan vähemmän eläkettä kuin viime vuonna.

   Kunnallisvero ei ole kaupungissani noussut, vaan tämä lisäys on valtionveroa. Mihin tässä vielä joutuu, jos tämä meno jatkuu.

  • peeeeeeeeeeeeeeeeeee

   Demarit hallituksessa hyväksynyt tuon ja Filatov tekee tuossa valheellista vaalityötä.
   Tuo on just sitä sontaa minkä takia kenenkään ei pitäisi heitä äänestää. SDP on erikoistunut valehteluun ja kun on seurannut pidempään heidän puheita , en voi ymmärtää miksi kukaan heitä äänestää.
   Demarien äänestäjät ovat maan typerintä sakkia mitä ikinä on.

  • Tässä tämä

   Onneksi en äänestä heitä, ja kohta en ketään kun näyttää sille että kaikilla on jonkinlainen ketunhäntä kainalossa meitä eläkeläisiä vastaan.
   Kerron tässä tapaukseen joka liittyy sitten tulevaan verotukseemme.

   Mies sairastui ennen aikojaan 43vuotiaana ja niiltä seisomilta ensin sairauslomille ja sitten tuli eläke. No ensin otti päähän siis minua, kun ukko eräänä ma-aamuna ei päässyt tolpilleen ja tilasin ambulanssin silloin muinoin, oli vielä lähdössä töihin ja minä sanoin: et lähde kun et pääse edes jaloillesi.
   No se vei terveyskeskukseen ja sielä oli tietysti nokkava lääkäri joka antoi 3 pv sairauslomaa ja käski ottaa särkylääkettä.
   Luuli vissiin että krapulassa tuodaan, ettei edes jaloillaan pysy, ei mitään kokeita eikä röntgeneitä.

   Sen jälkeen tietysti takaisin, sattui olemaan lääkäri joka äkkäsi että tässähän on aika kiire eteenpäin. Heti röntgeniin, ja lähete yliop. sairaalaan.
   Siellä kaikkien kiemuroiden jälkeen koneeseen jonka tuloksena hermot oli sellaisessa välissä missä lienekin selkärangan tienoilla ja alaselässä
   .
   Eivät uskaltaneet leikata, halvaus oli niin suuri että mies jäi leikkaamatta.
   Kävi fysiatrit ym... kuntoutusta annettiin ja ei saanut missään nimessä jäädä paikoilleen. Ukko kulki selkä vääränä monta vuotta kunnes apu alkoi auttaa, edes sen verran että kipulääkkeeillä pystyi olemaan joten kuten. Ja kyllä se liikunta auttoi kun ohjeiden mukaan suoritettiin.
   Ja sitten tuli se eläke, no ei siinä mitään, sekin löytyi hylättyjen joukosta melkein vuoden jälkeen kun aloin sitä kysellä. Ulkomaalainen käsittelija ei tajunnut mikä oli päätös vaan laittoi sen hylättyjen mappiin ja meille ei tullut mitään tietoa tästäkään. Sen jälkeen kyllä hyväksytty paperi tuli 2 vkon kuluttua ja tietysti mätkättiin veroja 50% kun takakäteen maksettiin.
   No ei tässäkään mitään, vaan tulevassa, meiltä meni veroja aivan himputin paljon, soitin verotoimistoon, siellä nainen sanoi: että voi voi, kun te olette juuri pahimmassa asemassa toinen töissä ja toinen eläkkeellä, ja tämä teki sen että maksettiin veroja 33 vuotta ihan tapin mukaan.
   Siis meitä rangaistiin kun oli eläkeläinen, ja tämä on tosi. Mulla on kaikki tallessa verotiedot, tämä oli 70 luvun alussa tämän rumban alku.
   Toivottavasti kukaan ei joudu samaan.
   Luulisi muuten että kun tulot putoo niin verotus kevenee, vaan se oli ihan päinvastoin. Minuakin verotettiin enemmän kuin työkaveria jolla oli vähän suurempi palkka.

  • h moilas.

   Kokoomus Stubbi esitti juuri Nallen ja EK:n listaa tulevalle hallitukselle, siinä mm eläkkeet jäädytetään neljäksi vuodeksi, eli ei nouse tippaakaan, vaikka hinnat nousee, sama työttömyysturvan osalta ja jos menee läpi, niin eläkeindeksin jäädytys voi jäädä pysyväksi, vastaavasti Kokoomuksen mielestä rikkaiden verotusta pitää lieventää.
   Kokoomus käy härskisti köyhien kimppuun, vaalit tulossa kannattaako äänestää Kokoomusta?
   Tuommoiset riistot sattuvat juuri pienituloisiin, kun kyse leivästä, rikasta eivät paljon liikuta

  • laihdutuskuuri

   Kokoomuksen esitykset eläkeläisiä ja köyhiä kohtaan hakevat härskiydessään vertaa, tämän kykypuoleen mielestä elämisen oikeus on vain rikkailla ja heitähän Stubbi kööreineen edustaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   8
   3082
  2. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   167
   2847
  3. Isosisko ajoi 1 vuotiaan kuoliaaksi Tyrnävällä, olivatko Lestoja ?

   Eikö tämä laiton lahko voitaisi jo julistaa täysin rikolliseksi ja kieltää laissa, kuten kaikki muukin vahingollinen lopetetaan ? Tämä lapsia tuhoava
   Maailman menoa
   103
   2300
  4. Ohhoh! Michele Murphy-Kaulanen hämmentää vauvauutisella - Totuus on hieman toisenlainen!

   No nyt on aikamoinen "vauva"! Michele Minttu Murphy-Kaulanen on jakanut Instassa "iloisen perhetapahtuman". Lue juttu ja katso kuvat: https://www.su
   Kotimaiset julkkisjuorut
   15
   1741
  5. Kuu kaipaa tähtiään...

   mutta nalle kaipaa tähtisilmäänsä vielä enemmän. Runoa ei täksi illaksi viel ole, mut toivottavasti pidät tästä laulusta :) olen vähä epävarma onko tä
   Ikävä
   171
   1013
  6. Kerran vielä...

   Minä tiedän ja sinä tiedät...Anteeks omasta puolesta🤗... toivon oikeasti sulle kaikkea hyvää, vaikka viisaasti et toiminutkaan, mutta mä alan olla ta
   Ikävä
   53
   978
  7. Sanna on aivan sekaisin Venäjästä, auringonpistosko?

   Sannan mielestä tavallinen venäläinen ei saisi matkustaa Euroopassa ja käydä katsomassa nähtävyyksiä. Tällä hetkellä hävettää olla suomalainen, niin t
   Maailman menoa
   246
   832
  8. Kiira Korpi ja wanha Pekka

   Järjenvastainen suhde, ei mitään tolkkua.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   33
   820
  9. Miksei Martinaa kutsuttu Leppilampi en häihin

   Pelättiin varmasti että jos käyttää siellä "äidillisiä otteita" muihin vieraisiin tai nuolee jonkun miehen korvaa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   810
  10. Mies, kudoin sulle villahaalarin

   Sellasen kirjavan, jossa on huppu ja avattava lappu takalistossa. Laitathan sitten joka päivä sen töihin. ☺️
   Ikävä
   110
   738
  Aihe