AARI Isännöinti Oy

Kalle kyselee

Onko kellään kokemuksia ja jos on, niin millaisia AARI Isännöinti Oy:stä? Mikä on sen omistuspohja? Onko palvelu asiallista?

26

1042

  Vastaukset

  • Aari Isännöinti on osa Liukku-konsernia. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen tarkastuskertomuksen mukaan Avain Asumisoikeus Oy:n isännöinti kustannukset ovat kohtuuttomat.

   Avain Asumisoikeus Oy:n tulee esittää ARA:lle 27.2.2015 mennessä, mitä toimenpiteitä yhtiö tulee tekemään saadakseen isännöintiin- ja hallintoon liittyvät kulut kohtuullisiksi.

   Tarkastuskertomuksesta voi päätellä että oman konsernin yhtiöltä perittävät maksut ovat kohtuuttomia, niin oletettavaa on että samaa hinnoittelua noudatetaan myös muissa palvelusopimuksissa.

   Isännöitsijoiden asenne on ollut Asumisoikeus asukkaille ylimielistä,
   Mies isännöitsijät toimivat aiemmin kuin natsipäälliköt. Naiset toimivat kuin kapot.

   • Meidän alueen isännöitsijässä tapahtui suuri muutos, kun AARI Isännöinti Oy voitti AVAIN Asumisoikeus Oy:n järjestämän "kilpailutuksen" isännöintipalveluista ja hänet valittiin AARI Isännöinti Oy:n aluetoimiston vastuuisännöitsijäksi. Vanha sanonta "Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat" pitää todellakin paikkansa.


  • Onko tietoa, onko AARI Isännöinti Oy:llä muitakin asiakkaita kuin vain AVAIN Asumisoikeus Oy:n kohteet Etelä- ja Keski-Suomessa? Ts. sanoen onko sillä myös ei-yleishyödyllisiä asiakkaita Avaimen "yleishyödyllisten" kohteiden lisäksi? Jos on sekä ei-yleishyödyllisiä asiakkaita että Avaimen yleishyödyllisiä kohteita, niin miten ko. isännöintifirma "jyvittää" esimerkiksi työntekijöiden palkat, tilojen vuokrat, ATK.ohjelmat eri asiakasryhmille? Selvitettiinköhän ARAn tarkastuksessa tätä?

   • 7 000 e tyhjästä.


   • Sellainen isännöitsijä, joka vuosi vuoden jälkeen saa luvut näyttämään siltä, että vuokraa on nostettava. Nyt riitti kallis asuminen avain asumisoikeusasunnossa.


   • Joo meilläkin AVAIMESSA taas vuokra nousi. Ollaan jo samoissa lukemissa, kuin alueen normi vuokralaiset. Eipä tässä järkeä ole. Asunto sijaitsee kehä kolmosen ulkopuolella.


   • Kerran vuodessa on kokous ja aina vuokra nousee, vaikka talossa ei tehtyjä remontteja. Kalliiksi käy asuminen avaimen talossa.


   • Ainakin nykyään AARI isännöi muitakin kohteita kuin vain Avaimen.


  • Isännöitsijät vaihtuvat tiuhaan tahtiin. Useissa Avaimen kohteissa kerran vuodessa.
   On ymmärrettävää ettei kunnollinen isännöitsijä voi jatkaa yhtiössä vuotta kauempaa.
   Isännöitsiät joutuvat valehtelemaan asukkaille, jotta saisivat pitää työpaikkansa. Isännöitsijäaines Aarissa on sen tyyppistä, etteivät he muualle edes kelpaa.
   Muutama luupää on ollut Liukun leivissä yli vuoden.
   Avara- ja Ovenia isännöinnissä on saman koulutuksen saaneita planttuja.

  • Avara Suomi Oy:n (ent. YH-Suomi Oy) entisten johtajien Perttu Liukun ja Kari Mäenpään omistama AVAIN Rakennuttaja Oy omistaa Aari Isännöinti Oy:stä 91% ja Liukun kaveri toimitusjohtaja Heikki Karttunen 9%.

   AVAIN Asumisoikeus Oy:n korkeat isännöintikulut selittää se, että AVAIN Rakennuttaja Oy omistaa 100% AVAIN Holding Oy:stä, joka omistaa 51% AVAIN Asumisoikeus Oy:stä. Liukku istuu Avaimen hallituksessa ja käyttää enemmistöomistajana suvereenia määräysvaltaa Avaimessa. AVAIN Asumisoikeus Oy:n vähemmistöomistajalla (49%) Avara Amplus Oy:llä ei ole yhtään hallituspaikkaa Avaimen hallituksessa.

   Aari Isännöinti Oy "voitti" AVAIN Asumisoikeus Oy:n pari vuotta sitten järjestämän isännöintipalvelujen näennäiskilpailutuksen ja tuottaa nykyisin AVAIN Asumisoikeus Oy:n isännöintipalvelut, joiden hinta asukkaille nousi rutkasti isännöintiyhtiön vaihdon jälkeen.

   Mainittakoon, että AVAIN Asumisoikeus Oy:lle korjauspalveluja myyvästä Renevo Oy:stä Perttu Liukun ja Kari Mäenpään AVAIN Rakennuttaja Oy omistaa 91% ja Perttu Liukun veli ja Renevon toimitusjohtajana toimiva Arttu Liukku 9%.

   Konsernin emoyhtiö AVAIN Rakennuttaja Oy tuottaa AVAIN Asumisoikeus Oy:n rakennuttajapalvelut.

   Yhteenvetona voidaan todeta, että Liukun ja hänen lähipiirinsä laariin sataa paljon rahaa "yleishyödyllisestä" asumisoikeusyhtiöstä ja sen asukkaiden kukkaroista. AVAIN Asumisoikeus Oy:n asukkaat ja asukkaiden edustajat ovat tunnetusti iloisia vastikkeenmaksajia muutamaa soraääntä lukuunoattamatta eivätkä osaa/halua kyseenalaistaa mitään eivätkä edes ihmetellä mitään edellä kerrotusta.

   Aika näyttää, siirtyvätkö pian myös huolto- ja siivoustyöt AVAIN Asumisoikeus Oy:n kohteissa jollekin Liukun tai hänen sukulaisensa/muun lähipiirinsä perustamalle yhtiölle.

  • Noin 2-3 vuotta sitten, kun AARI Isännöinti Oy "voitti" syksyllä 2012 AVAIN Asumisoikeus Oy:n järjestämän isännöintipalvelujen "kilpailutuksen", käytiin keskustelua, joka löytyy osoitteesta

   http://keskustelu.suomi24.fi/node/10904429

   Kyseisessä keskusteluketjussa nimimerkki "Katkera asukas" kirjoitti mm.:

   "Isännöintikulut asukkaille vuodelle 2013 pomppasivat heti 15 % ylöspäin."

   ARAn vuonna 2013 AVAIN Asumisoikeus Oy:ssä tekemän valvontatarkastuksen joulukuussa 2014 julkaistun tarkastuskertomuksen mukaan

   "AVAIN Asumisoikeus Oy:n kiinteistöjen hoitokulut olivat noin 20 % suuremmat verrattuna edellä mainittujen kahden muun asumisoikeusyhtiön kiinteistöjen hoitokuluihin. Suurimpana syynä korkeisiin hoitokuluihin olivat isännöintiin ja hallinnointiin liittyvät kulut, jotka ovat 40-50 % korkeammat verrattuna muiden asumisoikeusyhtiöiden hallinnointiin liittyviin kuluihin. Hallinnointiin liittyvät kulut ovat jo vuonna 2011 olleet korkeat, mutta kulut ovat nousseet vielä vuodesta 2011 vuoteen 2013.”

   Rahastuksen tekee ymmärrettäväksi, mutta ei hyväksyttäväksi, se että AVAIN Asumisoikeus Oy:n enemmistöomistuksen ja määräysvallan syksyn 2010 salaisella Liukku-kaupalla saaneet liikemiehet omistavat myös AARI Isännöinti Oy:n. AVAIN Asumisoikeus Oy:n kokoomuslainen merkonomijohto kehui aikoinaan kilpailutuksen tulosta kritiikittömästi, mikä tietysti hänen taustallaan on ymmärrettävää. Myös vanha sanonta "Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat" pitää tässäkin tapauksessa paikkansa.

  • ARAn AVAIN asumsioikeus Oy.ssä suorittaman valvontatarkastuksen tarkastuskertomuksen mukaan "AVAIN Asumisoikeus Oy:n tulee lisäksi esittää ARAlle selvitys 27.2.2015 mennessä, mitä toimenpiteitä yhtiö tulee tekemään saadakseen isännöintiin- ja hallintoon liittyvät kulut kohtuullisiksi".

   Onko kellään tietoa, mihin toimenpiteisiin ARA voi ryhtyä, jos yhtiö vikuroi ja niskuroi eikä esitä mitään selvitystä tai esittää jonkun puuta heinää -selvityksen? Onko ARAlla mitään sanktiointikeinoja vikurointi-/niskurointitilanteessa?

  • Ei Ara valvo, eikä edes halua puuttua yksittäisen isännöitsijätoimiston kohtuuttomiin hintoihin. Ihme että on edes tarkastuksessa asiaan kiinittänyt huomiota.

   Ara voi huomauttaa että Avaimen maksama hinta isännöinnistä on kohtuuton. Huomautus ei välttämättä johda mihinkään, vaan Avain jatkaa kalliin isännöinnin maksamista.

  • Tulee isoigin kaupunkeihin rytinällä. Lisälaskutus kohdallaan

  • Miksei kotkassa vapaana olevat avaimen asunnot näy avaimen nettissivuilla? Onko tarkoitus pitää asunnot tyhjillään ja nyhtää taas rahaa vanhoilta asukkailta korottaen vuokraa

  • Taloyhtiömme kohdalla tosi ammattitaidotonta ja kallista isännöintiä. En voi valitettavasti suositella.

  • Aari on Liukun yksi firma, joka nyhtää Liukun omistamaa asumisoikeusrypästä. Aari maksaa konsernille " palvelusta " ja näin uittaa rahaa Liukun taskuun. Tilinpäätös saadaan Aarilla näyttämään nollalta ja Avain asumisoikeus toimi " omakustannuksella " Tämä on mahdollista nyky Suomessa, voi hyvää päivää!!

  • AARI Isännöinnin hallituksen puheenjohtajana toimii vapaamuurari suuromistaja Perttu Liukku. Avain Asumisoikeus asukkailta on kerätty satojen miljoonien eurojen rahapotti tulevia korjauksia varten. Tämän ylimääräisen rahan käytön valvonta on ollut hyvin satunnaista ja tehotonta. Osittain tämän tuloksena, nelisen vuotta sitten, Avain Asumisoikeus Oy siirsi lainvastaisesti 8,5 miljoonaa euroa korjausrahoja yleishyödyllisestä yhtiöstä vapaarahoitteisten asuntojen rakennuttamiseen. Nykyisen Avain Asumisoikeus Oy:n suuromistaja Perttu Liukku oli jo tuolloin Avara Oy:n toimitusjohtajana mukana järjestelyissä. Vuoden 2012 syksyllä Avain Asumisoikeus Oy kilpailutti isännöinnin järjestämisen. Yllättäen Avain Asumisoikeus Oy:n asumisoikeusasuntojen isännöinti siirtyi vajaa vuosi aikaisemmin perustetulle AARI Isännöinti Oy:lle. AARI Isännöinnin hallituksen puheenjohtajana toimii sama suuromistaja Perttu Liukku. Tällaista on tavallisten ihmisten elämä. Vapaamuurariveljet tekevät rikollista toimintaa tavallisten asukkaiden kustannuksella ja ottavat rahat itselleen. Kukaan ei puutu kunnolla, koska vapaamuurarisatanistit suojelevat aina toisiaan ja kokoontuvat palvomaan luciferia looseihinsa.

  • Aso asukkaat eivät ns. normaalioloissa voi edes päättää mistään isännöinnistä tai siitä ukoisteutuista huoltopalvelusta!
   Miksi kysymys täällä jos ei ole aso-aihetta edes sellaisenaan?
   Ja yritystiedot ovat julkista tietoa toimialoineen jopa liikevaihtoineen siis katsohan netissä vaikka Googgelin avulla! Onnistuuko?
   Vai oletko esittämässä toivottua ja odotettua Haso-asuin kiinteistöille uutta toimijaa, toivotaan niin!
   ---------------------------------------------------------------------123---------------------------------------
   Haluatko paremman suhteen? Kaikki taloyhtiösi isännöintipalvelut Aarista.
   https://aari.fi/

  • Juuri oli HS sunnuntai lehdessä vertailu Aso yhtiöistä ja vastikkeista. Avain oli selvästi kallein yhtiö. Oma isännöinti Aari ja muut omat yhtiöt laskuttavat ihan mitä vaan ja asukkaat maksavat. Voisi kuvitella, että Liukun putiikissa edes jotkut työntekijät ymmärtäisivät tämän ja potisivat huonoa omatuntoa. Mun ois ainakin vaikea tehdä työtä, jos tietäisin huijaavani, mutta meitä on moneen junaan.

  • Aari isännöinti on ihan täyttä vedätystä sekä kusetusta kuten tässä langassa on jo todettu. Tuo Aarin ja Avain-asumisoikeuden yhteennaitos on eräs hävyttömimmistä pyörityksistä mihin olen törmännyt. Piha/korjaustöitä tehdään hutiloiden jos ollenkaan ja maksut vaan kasvavat. Mistään eivät ota vastuuta, jos edes vaivautuvat vastaamaan ilmoituksiin tai sähköposteihin.

   Mikäli olette meneet asumisoikeus-vipuun, videoikaa/kuvatkaa asuntonne ennen sisäänmuuttoa SEKÄ poismuuttaessa huolellisesti!! Olen kuullut useilta kuinka poismuuton jälkeen vikaa alkaakin löytymään sieltä täältä ja korvausvaatimuksia keksitään lennosta. Varsinkin ei-suomalaiset huonosti suomea puhuvat ja kirjoittavat aarin tarkastajat ovat tässä kunnostautuneet useaan kertaan ja huolella. Pitäkää varanne näiden huijareiden kanssa ja mikäli mahdollista, kiertäkää KAUKAA koko asumisoikeus! Todella epämääräistä toimintaa kaikin puolin.

  • Niin, tällainen järjestelmä ja laki maahan tuli 30 vuotta sitten ja jäljet ovat edelleen nähtävissä. Se antaa mahdollisuuden kuvatunlaiseen toimintaan ja ei sille kukaan voi mitään. Tämä Avain Aari Renovo ...on tämän järjestelmän härskein näytös. Samaan sakkiin kuuluu Asuntosäätiö, joka myös toimii, kuten Avain yhtiöt!

  • Asukkaille ei saa missään tapauksessa antaa lisää valtaa asumiseensa, ei missään nimessä! Sehän johtaisi kummalliseen tilanteeseen. Asukkaatko muka päättämään omasta asumisestaan? Älkää nyt hulluja puhuko. Asukkaan arjen ymmärtää paljon paremmin norsunluutornissa istuvat hyväpalkkaiset jepet ja siihen on ihan turha sotkea asukkaita. Antaa asukkaan asua, hoitaa maksumiehen rooli ja annetaan keinottelijoiden hoitaa loput. Heillä on sentään ammattitaitoa tähän, teillä ei!

   • Siinä vaiheessa kun asumisoikeusasukas laittaa omaa riskirahaa asumiseensa niin sitten voidaan harkita sitä päätösvaltaa.
    Jos nykyinen ASO-maksu muutetaan riskisijoitukseksi niin silloin voidaan asukkaille antaa 15prosentin(maksimi) osuus päätösvallasta.

    Päätösvalta kuuluu sille kellä on riski ja vastuu. ASO-asukkaalla ei ole kumpaakaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Siinä vaiheessa kun asumisoikeusasukas laittaa omaa riskirahaa asumiseensa niin sitten voidaan harkita sitä päätösvaltaa.
    Jos nykyinen ASO-maksu muutetaan riskisijoitukseksi niin silloin voidaan asukkaille antaa 15prosentin(maksimi) osuus päätösvallasta.

    Päätösvalta kuuluu sille kellä on riski ja vastuu. ASO-asukkaalla ei ole kumpaakaan.

    Tarkoitat riskirahalla varmaan lainarahaa?Tuntuu, että asukkaille kyseessä sentään omat rahat toisin kuin näillä asotoimijoilla. Sen takia surettaakin, kun hienot yhteiskunnan rahoittamat talot rapistuvat, kun edes ikkunoita ei viitsitä pestä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tarkoitat riskirahalla varmaan lainarahaa?Tuntuu, että asukkaille kyseessä sentään omat rahat toisin kuin näillä asotoimijoilla. Sen takia surettaakin, kun hienot yhteiskunnan rahoittamat talot rapistuvat, kun edes ikkunoita ei viitsitä pestä.

    Riskiraha on sijoitus, jota ei saa takaisin sormia napsauttamalla. ASO-maksun saa takaisin kun irtisanoo aso-sopimuksen, joten siihen ei sisälly riskiä.
    Asukas ei joudu maksamaan aso-talon lainoja takaisin vaan niistä on vastuussa omistaja. Ja jos aso-talo joutuu syystä tai toisesta taloudellisiin vaikeuksiin niin asukas vaan nostaa kytkintää, irtisanoo itsensä ja poistuu kuvioista sijoittamansa aso-maksun kanssa, mutta omistajalle jää kaikki velvoitteet.
    Harvinainen tilanne nykypäivänä, mutta epäsuosituilla alueilla hyvinkin mahdollista sitten kun asolainan takaisinmaksun jälkijättöisyyden takia lyhennysten määrä kasvaa ja samaan aikaan peruskorjaukset alkaa rasittamaan aso-talon taloutta.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pääministeri Sanna Marinin menehtyneen Lauri-isän

   rankka elämä - avautui ongelmistaan viimeiseksi jääneessä haastattelussaan: "Olin minä ihan hyväkin isä, kun Sanna oli pikkuinen" https://www.seiska.f
   Maailman menoa
   190
   10443
  2. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   99
   1824
  3. Martina oli alle vuorokauden Vicin kanssa

   Eskon ja Martinan ig näkee, Vici tuli eilen illalla pitkästä aikaa Martinalle. Martina hyvä äiti laittoi aamulla videota, ovat ihan kaksin Vicin kanss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   74
   1363
  4. Sanna Marinin hallituksen hanke tyrmistyttää:

   1680 euron kuukausituloilla pitää maksaa 25000 euron remontti? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1680-eu
   Maailman menoa
   186
   893