Streetwise vai Defendo Tampereella

11+18

Toimiva itsepuolustuslaji pitäisi löytää Tampereella. Vakuuttavia vaikuttavat olevan Streetwise Nokialla, Defendo Tampereella sekä Chitaladan Krav maga. Kertokaahan kokemuksia ja eroavaisuuksia?

30

2064

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10+15

      Kaikki ne ovat hyviä. Suurin ero lienee siinä minkälaista porukkaa missäkin käy treenaamassa ja minkälaiset opettajat ovat. Käy katsomassa tunti siellä ja toinen täällä niin olet varmasti viisaampi sen jälkeen.

    • diipadaapapuu

      1. Streetwise 2. Defendo 3. Krav Maga. Mutta tosiaankin riippuu porukasta myös.

    • Ohjeistaja

      Huomautan myös, että Tampereella on mahdollista harjoitella myös senshidoa, joka on varsin tehokas laji myös.

      Sitten eroista: Defendo on tekniikkavalikoimaltaan rajattu ja suunniteltu tehokkaaksi ja helpoksi oppia. Siinä toimitaan hyvin paljon lähietäisyydellä. Vaikka defendon lyöntitekniikka on hyvin nyrkkeilynomaista, siinä pystypainille annetaan tärkeä rooli.

      Krav Maga sen sijaan ollaa hiukan pidemmällä etäisyydellä ja siinä käytetään myös potkuja. Tekniikat perustuvat hyvin pitkälti ihmisen luonnollisille puolustusreaktioille ja tekniikkavalikoima on laajempi. Kärjistäen voi sanoa, että jos defendo on painia, niin krav maga on kickboxingia. Vaikka näinhän se ei tosiasiassa mene.

      Molemmat pystyvät varmasti tarjoamaan yhtä vahvan itsepuolustuskyvyn, lähestymistapa on vain eri.

    • Henkkka81

      26.1.2015 alkaa Streetwise JKD Tampereen Nääshallin Budo 3-salissa klo 17.00. Suosittelen saapumaan paikalle! Lisätietoja: mika (at) itsepuolustus.com

      Tsekkaa myös www.itsepuolustus.com, jonka uutiset osiosta löytyy tietoja tästä alkavasta peruskurssista

      • tarvetta

        Tampereella katuväkivallan lisääntyessä. Tuollaiselle JKD kurssille voisi olla taas tarvetta.


    • repe2015

      Streetwise Nokia tarjoaa käsittääkseni Krav Magaa ja Streetwise Tampere taas Jeet Kune Doa. Mutta jos niitä saa treenata samalla maksulla niin suosittelen sitä ehdottomasti.

      • En minä muuten

        Onkos tuossa Jeetissä heittotähdet, ja samanlaiset rikoot kuin Brucella?


      • Henkkka666
        En minä muuten kirjoitti:

        Onkos tuossa Jeetissä heittotähdet, ja samanlaiset rikoot kuin Brucella?

        Heittotähdet puuttuu, mutta tuo trikoopuoli onkin hyvä ehdotus yhtenäiseksi varusteeksi joskus tulevaisuudessa :) Streetwise JKD ei hirveästi eroa Nokian Streetwisestä. Edelleen samalla realistisella itsepuolustusharjoittelulla edetään. Kaikki ns. turha kikkailu on karsittu pois ja pääpaino pidetään todellakin "serious self-defense training" kaavan mukaisena.


    • Hyviä seuroja

      Nokiallahan on myös Jyrki Saarion lanseeraamaa alkuperäistä Krav magaa, Mika Önkki on myöskin tämän Krav magan kouluttaja.
      Tampereella myös K 4 Center siirtynyt kyseisen Krav maga Networin alaisuuteen, Jyrki Saariohan on todellinen ammattilainen, tuonut Krav magan Suomeen ja harjoitellut monia vuosia ulkomailla eri systeemejä ammattilaisena, Jyrki on parhaita opettajia mitä löytyy.

      • Ohjeistaja

        Jyrki Saario on tätä nykyä Scandinvian Defendon pääkouluttaja. Ei siis vaikuta krav magan parissa.


      • tämä on totuus
        Ohjeistaja kirjoitti:

        Jyrki Saario on tätä nykyä Scandinvian Defendon pääkouluttaja. Ei siis vaikuta krav magan parissa.

        Älähän puhu, Jyrki on perustanut Krav Maga Network järjestön ja toimii myöskin sen pääkouluttajana, Krav maga Network on lähinnä alkuperäistä Krav magaa.


    • 11+3

      Kyllä mä noista valitsisin ehdottomasti Streetwisen. Tuonne 26.1 Nääshallilla alkavalle peruskurssille vois kyl lähtee.

    • kamppailijamiäs

      Oikeesti toimivin noista on varmasti Streetwise, eli mä liputtaisin sen puolesta. Kaikki nuo on kuitenki hyviä lajeja joka tapauksessa.

    • kyrpakymalainen

      Yksi kysymys. Mitä se alkuperäinen krav maga mielestänne oikein on kun siitä puhutte. Kävin joskus Israelissa ja siellä kaikki itsepuolustuslajit olivat krav magaa :) minäkin olin siellä krav maga kouluttaja, vaikka en tätä "alkuperäistä" krav magaa koskaan harjoitellut. Minulla on mustavyö, mutta ihan eri lajista. Ymmärrättekö tätä.

      • Tietoo

        Tässä parhaat Tampereen seudulla ja jokaisesta jotain perusteluja.
        1.Senshido. Yksinkertaista kohteena (silmät,kurkku) sekä harjoittelu lähimpänä oikeaa stressaavaa tilannetta jossa kaveri laittaa oikeasti vastaan kuin olisi öykkäröivä agressiivinen hullu.
        2.Streetwise. (JKD.P.FS, Spear system) Erittäin realistinen ja yksinkertainen laji alan todellisilta pioneereilta. Joita mm Vunak on on oppinut kadulla kasvaessaan likaisia temppuja Unohtamatta Bruce Leen perintöä.
        3.Krav maga. Jotta voisit kulkea rauhassa. Krav maga on myös toimiva systeemi refleksin omaisesti ja yksinkertaisesti puolustaudu poistu mentelmällä. Suomessa luultavammin parhaat opit saa Jyrki Saarion Classic Krav magasta. Ei liikaa tekniikoita.
        4.Defendo. Yksinkertainen laji. 65 perustekniikkaa jotka muistaa helposti. Useimmiten iholle tehokkailla torjunoilla kiinni vastustaja hallintaan ja jatkotoimenpiteet tilanteen mukaan. Saattaa olla parempi kuin osa Krav maga seuroista. Antaa myös mahdollisuuden jossa vaikkapa humalainen tuttava/kaveri etkä halua heti survoa kaveria kyynärpäillä,polvipotkuilla,ym kovemmilla keinoilla.
        5.Combat hapkido. Tehokas itsepuolustuslaji joka kuitenkin vaatii mielestäni pohjan joistain edellämainituista suoraviivaisista lajeista Streetwise,Kravmaga,Defendo. Hyvä lisämauste tai pitkäaikaiseen harjoitteluun toimiakseen sillä aika paljon nivelvääntöjä ,lukkoja,hermopiste kikkailuja. Laji on kuitenkin järkevä,toimiva ja 100%itsepuolustusta.
        6.Hokutoryu jujutsu. Aikansa edelläkävijä Suomessa ja toimii edelleenkin. Kuitenkin on jo osittain vanhetunut joissain jutuissa ja Hapkidon tapaan pitempiaikaiseen harjoitteluun toimiva ja vaatii myös pohjan suoraviivaisempaan lajiin.
        7.Systema. laji on jäänyt hieman mysteeriksi mutta videoiden perusteella jaksan jotenkin epäillä toimivuutta voi toki olla jotain hyviäkin juttuja.


      • lisätietoo

        Niin no jos Defendossa on mahdollisuus ei niin likaisiin tekniikoihin. Combat Hapkidon tavoitteena ei ole hyökkääjän vahingoittaminen vaan itsensä
        suojaaminen ja hyökkääjän hallitseminen mahdollisimman vähäisin voimakeinoin. Sanoisin että Hapkido niinkuin Hokutoryu jujutsu on hyvä lisämauste jos osaat nämä likaiset ja vastustajaa satuttavat keinot. Sillä todellisessa tilanteessa yleensä agressiivista vastustajaa vastaan auttaa vastata huutoon agressiivisuudella jos et itse mene paniikkiin. Minkä ennalta ehkäisyä taas Senshidossa harjoitellaan.


    • kyrpakymalainen

      Vastaus on Hokutoryu jujutsu. Perustelut: kokeneimmat ohjaajat, pitkän linjan laji ja osaaminen. Lajin sisältä löytyy eri osa-alueita itsepuolustuksesta, voimankäyttöön ja kamppailuun. Ei mikään hetken mielijohteen trendilaji vaan vankkaa osaamista. Hokutoryun vanhimmat kouluttajat ovat kiertäneet maailman dojoilla oppimassa, valmentamassa ja kehittämässä taitojaan jo silloin kun nämä kravmagat, defendot ja muut streetwisesysteemit eivät vielä edes syntyneet, ehkä poikasina käyneet katsomassa ihaillen Auvo Niiniketoa harjoituksissa. Mikään näistä nykypäivän muotilajeista ei pääse lähellekkään tasoa Hokutoryu. Suosittelen siis heti alkuun kunnon lajia niin ei tarvi harhailla. Parinkolmen vuoden jälkeen huomaat valinneesi oikein kun käyt katsomassa näitä reisitaskucommandomiehiä jotka keksivät taas jonkun uuden pimeännäkösavusukellus selviämisoppaan pikakurssin :)

    • Kyrpakymalainen

      Vastaus on Hokutoryu jujutsu. Kokeneimmat ohjaajat, pitkän linjan laji ja osaaminen. Ei mikään hetken mielijohteen trendilaji vaan vankkaa osaamista. Hokutoryun vanhimmat kouluttajat ovat kiertäneet maailman dojoilla oppimassa, valmentamassa ja kehittämässä taitojaan jo silloin kun nämä kravmagat, defendot ja muut streetwisesysteemit eivät vielä edes syntyneet, ehkä poikasina käyneet katsomassa ihaillen Auvo Niiniketoa harjoituksissa. Mikään näistä nykypäivän muotilajeista ei pääse lähellekkään tasoa Hokutoryu. Suosittelen siis heti alkuun kunnon lajia niin ei tarvi harhailla. Parinkolmen vuoden jälkeen huomaat valinneesi oikein kun käyt katsomassa näitä reisitaskucommandomiehiä jotka keksivät taas jonkun uuden pimeännäkösavusukellus selviämisoppaan pikakurssin :)

    • kyrpakymalainen

      Pahoittelut tuli jokin virhe ja postaus kahteen kertaan. Jälkimmäinen on turhaan.

      • Muotilajit

        Hokutoryo on monipuolisuudessaan myös vaativa laji oppia. Esim. Defendossa kehittyy varmasti nopeammin vain 65 tekniikkaa. Niidenkin hiominen lahjattomalla yksilöllä vie kauan. Hokutoryo seuroja on paljon eli treenit ei niin helposti lopu, vaikka muuton seurauksena.


    • Ajatusta_asiaan

      Judo/BJJ - thaiboxing/potkunyrkkeily yhdistelmä tai puhtaasti vaparitreeneihin, niin ei tarvi mitään wisedingdongbrutalattacktecniquedefendo-juttuja hakea.
      Mene lajin/lajien pariin, jotka oikeasti toimii, mutta vaativat toki muutaman vuoden treeniä, että alkaa olla jotakin selkärangassa. Kukaan ei opi mestariksi muutaman kuukauden kursseilla. Oikeat jutut toimii ja leffatekniikat on sitten erikseen.

    • defendokaaja

      Mitäs Tampereen defendolle kuuluu nykyään?

      • 360

        Toivottavasti hyvää Krav magaa kun löytyy melkein joka nurkalta . Nythän Tampereen Defendo on kai vaan vailla harjoituspaikkaa.


      • uffaffa
        360 kirjoitti:

        Toivottavasti hyvää Krav magaa kun löytyy melkein joka nurkalta . Nythän Tampereen Defendo on kai vaan vailla harjoituspaikkaa.

        Ulkonahan on tilaa ja kyllä RBSD-lajin pitää treenata ihan muualla kuin steriilissä sisätilassa pehmeällä matolla.


      • Streetwise

        Defendo ja Streetwisen Jeetkune do syteemi ovat enemmän kuin tervetulleita takaisin Krav magan ylitarjontaan.


    • 360

      Vieläkö Streetwisessä harjoitellaan Paul Vunakin oppeja vai onko siirrytty kokonaan Krav magaan?

    • Streetwise

      Kyllä jos itse saisi valita valitsisin Vunakin P.F.S opit sekä Blauerin Spear systemin. En väitä että Krav maga olisi huono mutta väitän että heidän oppinsa ovat muutaman asteen agressiivisempia ja likaisempia mitä Krav maga on. Senshido lienee harjoittelultaan kuitenkin lähimpänä tositilannetta.

    • Pai_Mei

      Opetetaanko missään noissa lajeissa viiden pisteen sydämmenräjäytyslyöntiä? Jos ei opeteta, ovat kaikki pelkkää ajan ja rahan tuhlausta.

    • Anonyymi

      Streetwise on tainnut lopettaa toimintansa. Harmin paikka jos näin on. Suomen parhaimpia ja toimivimpia lajeja itsepuolustukseen.

      • Anonyymi

        Katselin samaa,Mika on pistänyt Streetwisen jäähylle,toivottavasti aloittaa toiminnan uudelleen.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5480
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3507
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1632
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      203
      1579
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1048
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe