Rotista kysymyksiä!

Tiedonjanoinen

Mulla olisi pari kysymystä kesyrotista..

Allergisoivatko _itse_ rotat?
Minkälaisia eläimiä ne ovat?
Kuinka kauan ne keskimäärin elävät?
Pystyykö joiltakin kasvattajilta ottaa ns. "lainaan" rottia, ennen kuin ostaa niitä?

8

92

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • surhym

   Rotat niinkuin muutkin karvat omaavat eläimet ovat allergiaa aiheuttavia, riippuu paljon ihmisestä onko hänelle allergiaa aiheuttavia.
   Rotat ovat yleensä hyvin uteliaita, rohkeita ja pääsee oikeastaan mihin vain jos tarpeeksi yrittää. Tavallaan hyvinkin itsepäisiä rakastettavia karvapalloja. Hermot menee aika usein niihin mutta sitten tullaan tapittaan nappi silmillä ja pungetaan syliin niin harvoin niille voi olla hermostunut kymmentä sekuntia pidempään.
   Ne elävät yleensä noin 2-3vuotta jollei tule mitään sairautta, joskus vähän pidempäänkin.
   En tiedä antaisiko kukaan kasvattaja lainaan eläimiä mutta ihan varmasti saa mennä käymään kasvattajalla ja katsomaan rottia ja paijaamaan niitä sinne.

  • tulikirahvi

   Todenmukaisin rotan keski-ikä on hiukan alle kaksi vuotta, kolme on jo melkoinen poikkeustapaus.

  • Tiedonjanoinen

   Kiitos avusta!
   Minulla olisi vielä pari kysymystä!
   Tiedättekö hyviä kasvattajia?
   Kannattaako ottaa kaksi poikaa vai tyttöä?
   Mitkä ovat hyviä ruokia?
   Mistä kannattaa ostaa tavarat niille?
   Ja jos voitte kertoa rotista vielä jotain lissä, niin siitä vaan!

  • surhym

   Täällä on pojat ollu yleensä kahden vanhoja kuollessaan, toki on ollut sitten vastaavasti puolen vuoden ikäisenä lopetettuja pari mutta olivatkin niin sairaita ja kipeitä että ei ollut muuta vaihtoehtoa. Nyt on yksi vanhus joka on rikkomassa entistä ennätystä, on nyt jo 2vuotta ja huomenna tasan 7kuukautta

   • surhym

    Prk...kirjoitin pitkän vastaus viestin tiedonjanoiselle ja nyt Tää ei päättänyt laittaa kun kolmasosan siitä:-S Palo käpy,kirjoitan myöhemmin uudestaan. #@###**%€#


  • tulikirahvi

   Viralliset kasvattajat löytyy Suomen kesyrottayhdistyksen kotisivuilta, lisäksi on epävirallisia kasvattajia, joiden yhteystietoja viralliset kasvattajat osaa neuvoa, ja poikasia kulkee harrastajien mukana joka puolelle Suomea. Rottiin tutustumaan pääsee varmasti myös monen harrastajan luo, esimerkiksi täältäkin voi löytyä joku lähelläsi asuva. Lemmikkiharrastajilla on yleensä pienemmät eläinmäärät mikä helpottaa allergisuuden arviointia, ja näkee vähän eri tavalla mitä ns normaali rottaelämä on.

   Naaraiden ja urosten pääasiallinen ero on, että urokset on isompia. Urokset on usein myös vähän laiskempia, ja naaraat taas vilkkaampia, mutta yhtä lailla kaikki rotat on kyllä nuorina vilkkaita ja sitten vähän laiskistuu. Sinänsä on lähinnä mielipidekysymys kummasta tykkää.

   Tavarat kannattaa ehdottomasti etsiä käytettynä nettipalstoilta (tyyliin huuto.net), etenkin häkki, joka on uutena tosi kallis ostos.

   Ruuaksi käy nimenomaan rotille tarkoitettu siemenseos tai pelletti, jossa ei ole lisättyjä väriaineita. Vaihteleva tuoreruoka on tietenkin myös tärkeää.

  • surhym

   Tuossa noi munkin vastukset tulikin:D ainakin melkein. Kuivaruokaa kannattaa myös kysyä kasvattajalta mistä hommaat rottasi, osa kasvattajista sekoittaa omat seokset ja saattavat myydä sitä eteenpäin.
   Niin ja tuosta sukupuolesta kannattaa valita se joka tuntuu omalta ja itselleen sopivalta, kyllä sen huomaa sitten kun on tutustunut molempiin. Jos kysyy multa niin pojat on parempia mutta jos kysyt "tulikirahvilta" niin tytöt on parempia :D.kuitenkin molemmat on yhtä ihania.
   Niin ja tuore ruoka voi olla mitä vain kunhan ei ole suolaa tai sokeria sisältävää. Täällä syödään oikeastaan kaikkea mitä itsekkin syödään. Ottaa vain ensin rottien annokset pois ennenkuin laittaa mausteet.

   • Tiedonjanoinen

    Kiitos avusta molemmille! Kyselen kysymyksiä vielä varmaan lisää myöhemmin..


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   124
   5603
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   28
   2402
  3. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   91
   1205
  4. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1113
  5. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   39
   1042
  6. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   69
   1039
  7. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   381
   973
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   165
   886
  9. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   833
  Aihe