Keiteleen palvelut

Koti home

Keiteleellä on niin rikkaita ihmisiä, että tavallisia palveluja ei ole saatavilla. Joulukuusta ei saa ostettua, kun kukaan ei myy. Maanomistajilla ei ole pikkurahasta pulaa. Huonekalut ja kodinkoneet maksavat maltaita. Kaikki on käytävä ostamassa Iisalmesta. Matkahuolto ei myy matkalippuja. Siellä pidetään vain tansseja ja karaokeiltoja. Autottomalle ei ole kirkonkylän alueella edes linja-autopysäkkejä. On käveltävä kilometrejä päästäkseen pysäkille. Haja-asutusalueilla pysäkki on joka mökin kohdalla, kirkonkylässä ei. Kevyen liikenteen väyliä ei ole kaikkiin suuntiin. On kuljettava rekkojen seassa kapeilla ajoteillä.

14

455

  Vastaukset

  • Näin on. Jos tänne tulee pikavuorolla, puhutaan, että ihmisellä ei ole autoa. Olin äitini hautajaisissa ja joku kotikylän ämmä, jota en ollut vuosikymmeniin nähnyt, kysyi "eikö sinulla ole autoa". Ei hän kysynyt, mitä sinulle kuuluu tai muuta vastaavaa, vaan, että "eikö sinulla ole autoa". Jos ajoin työhön kolmen maakunnan läpi ja ajoin työssäni 5 maakunnan alueella, ei välttämättä halua ajaa autoa, kun tulee tänne jumalan selän taakse käymään.

   Täällä Keiteleellä kunnanvaltuustossa ja lautakunnissa istuu vain niitä, joilla on auto aina perseen alla ja he eivät kyllä järjestä edes linja-autopysäkkejä autottomille.

   • Kyseiset asiat eivät ole nykypäivänä yksistään Keiteleen ongelma. Varmaan tältä muuualta tulleelta asiat näyttää. Sivukylällä asuville palvelut on vielä typistetympi versio. Silti meistä tämä on maailman paras paikka. Mitähän muutoksia mahdollinen Nilakan kunta toisi tullessaan?


   • nietox kirjoitti:

    Kyseiset asiat eivät ole nykypäivänä yksistään Keiteleen ongelma. Varmaan tältä muuualta tulleelta asiat näyttää. Sivukylällä asuville palvelut on vielä typistetympi versio. Silti meistä tämä on maailman paras paikka. Mitähän muutoksia mahdollinen Nilakan kunta toisi tullessaan?

    Keiteleen kirkonkylän taajamassa ei ole linja-autopysäkkejä. Ainoa suunta, jonne on pysäkit, ovat tehtaat. Niiden kohdalla on pysäkit. Viitasaaren suuntaan on S-marketilta matkaa 1 km, ennen kuin tulee ensimmäinen pysäkki Näsiätien risteyksessä ja toinen Sinisellä tiellä. Pielaveden, Kuopion ja Iisalmen suuntaan tilanne on vielä huonompi. S-marketin jälkeen ensimmäinen pysäkki on vasta Vuonamon puolella siltojen jälkeen. Pysäkitöntä aluetta on yli 2 km. Välillä on noin 30 asumuksen taajama ja Lossisaaren lomakeskus palveluineen, mutta ei linja-autopysäkkiä. Haja-asutusalueella on tuskin näin suurta asumuskeskittymää, huoltoasemineen ja lomakylineen ilman linja-autopysäkkiä. Tilanne on siis todella paljon huonompi kuin haja-asutusalueella. Haja-asutusalueen asukkaat saavat tarvitessaan tilaustaksin, mutta sitä tuskin annetaan taajaman asukkaille. Yleensä kaupunkialueiden taajamissa linja-autopysäkkejä on ainakin 4 yhden km matkalla, täällä 0 kpl. Näiden yleisten teiden linja-autopysäkkien suunnittelu kuuluu tiehallinnolle. Tiehallinto ei ole hoitanut tehtäväänsä ja/tai sitten paikalliset asukkaat eivät ole vaatineet oikeuksiaan.

    Tilannetta vielä huonontaa se, että Keiteleen Matkahuolto ei myy matkalippuja. Ylä-Savon seutulippu on maksanut viime vuonna keiteleläisille 60 €. Se on voimassa 30 vrk ja sillä saa matkustaa rajattomasti Iisalmen, Keiteleen, Pielaveden, Lapinlahden, Kiuruveden, Vieremän ja Sonkajärven alueella. Lippu on mentävä ostamaan Iisalmesta, täältä sitä ei saa.


   • nietox kirjoitti:

    Kyseiset asiat eivät ole nykypäivänä yksistään Keiteleen ongelma. Varmaan tältä muuualta tulleelta asiat näyttää. Sivukylällä asuville palvelut on vielä typistetympi versio. Silti meistä tämä on maailman paras paikka. Mitähän muutoksia mahdollinen Nilakan kunta toisi tullessaan?

    Pielavesi on liian sivussa sinisestä tiestä.Keskusta pitäisi siirtää Lepikon torpan tietämille,niin silloin voisi Pielavedellä piipahtaa,vaikka kaupoilla ja torilla.


   • nietox kirjoitti:

    Kyseiset asiat eivät ole nykypäivänä yksistään Keiteleen ongelma. Varmaan tältä muuualta tulleelta asiat näyttää. Sivukylällä asuville palvelut on vielä typistetympi versio. Silti meistä tämä on maailman paras paikka. Mitähän muutoksia mahdollinen Nilakan kunta toisi tullessaan?

    Virikkeetön kyläpahanen


  • kaikkee tarvii iisalmesta lähtee hakemaan. itse ostan ainakin kaupungista vaatteet.

  • Siis mitä??? Jos tulen lomalle Keiteleelle niin enkö voi ostaa matkalippuja minnekkään Keiteleeltä eteenpäin? Eikö siellä enää ole matkahuollon palveluita? Bussit kulkee kuitenkin,joten liputkin on saatava.... Matkatavaroita on,joten nekin on hoidettava... Kuka hoitaa??

  • Sinun on ostettava matkalippu sieltä, mistä lähdet liikkeelle tai toinen vaihtoehto on ostaa lippu linja-autosta. Jos et saa linja-autosta suorataksalippua, voit mennä asuinkuntasi matkahuoltoon ja laskuttaa erotuksen jälkikäteen Matkahuollolta. Minulle Matkahuolto on maksanut. Monimutkaista, mutta toimii.

   Minulle Matkahuolto on vastannut, että matkahuoltoyrittäjät ovat yksityisyrittäjiä ja he voivat hoitaa tehtävää ilman matkalippujen myyntiä. Tämä voi sinänsä olla kannattavampaa, koska edellinen matkahuoltoyrittäjä laskutti ainakin minua liikaa suorataksalipuista. Jouduin laskuttamaan erotuksia Matkahuollolta.

   Tavaroiden kuljetukset ilmeisesti toimii.

   • Eivät toimi, ellet itse käy hakemassa - kotiin ei kuljeteta.


  • Siis jos tulevana kesänä aion matkustaa Keiteleelle Espoosta, on minun hankittava lippuni etukäteen muualta? No, niinhän olen tehnyt tähänkin asti.
   Entä matkatavarain kuljetus? Jos en voi maksaa niiden kuljetusta ns paikallisessa matkahuollossa niin mitä ihmettä?? Eikö todellakaan Keiteleellä ole mitään alan palveluita??????
   Pitääkö minun jatkossa tilata fillarilleni ja sen peräkärrylle paluu kyyti ennakkoon kuukautta ennen loman loppua? Oudoksi menee jos näin on.....

   Ja jos trendi on valtakunnallinen niin aika moni jättää matkustamatta.

   Sotii vahvasti sitä vastaan,että kotimaan matkailua pitäisi vahvistaa/ houkuttaa.

   • Tässä tiedot Keiteleen matkahuollosta:
    Patakatti Ky aloittaa toiminnan Matkahuolto-asiamiehenä Keiteleellä 1. lokakuuta. Palveluvalikoimaan sisältyy Matkahuollon Pakettipalvelut nouto-jakelupalveluineen. Matkahuolto-asiamiestoiminta jatkuu nykyisellä paikallaan osoitteessa Asematie 4, 72600 Keitele. Tiloissa tehdään remonttia, mutta asiamies palvelee normaalisti myös remontin ajan. Matkahuollon Pakettipalveluita saa asiamiehen aukioloaikoina maanantaista perjantaihin klo 7–18 ja lauantaisin klo 9-–15.
    Puhelinnumero löytyy etsimällä Patakatti yrityksen tiedot.


  • No hyvä jos palvelut löytyy niillekkin,joilla on matkataroitakin. Ja joskus isoja sellaisia.
   Väitän,että tämä tulee lisääntymään,kunhan ihmiset tajuaa,ettei kaikkea tarvitse kantaa olkalaukussa.....

  • Kuusi pitää hakea valtion metsästä.Nehän on meidän yhteistä omaisuutta. On olemassa juoksuolut ,jota ilmenee käsämökeillä ja loma-asunnoilla.Samaa vois harrastaa kuusijuoksuksi nimettynä ja juhannuksena koivujuoksu.

  • Käpykylä .Keiteleellä parasta on hyvässäkunnossa oleva ohiajotie molempiin suuntiin.🤭😂

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   274
   6995
  2. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   176
   6776