Narsisti ei onnitellut

kukku pöööö

Heippa. Täytin hiljattain pyöreitä vuosia ja puolisoni jossa on narsistista luonteenpiirrettä ei edes onnitellut. Lapsemme onnittelivat mutta puoliso ei huomioinut minua millään lailla!

Ei siinä mitään, ei tällä iällä mitään lahjoja kaipaakaan mutta ihmetyttää vaan. En sitten viitsinyt itsekään mainita että muistatko mikä päivä tänään on :)

28

2951

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tällaista tämä on

      Tuttua tpuhua itsellenikin. Eivät monetkaan muista, mutta en enää välitä.

      • Kukku pöööö

        Lähiomaiset ja ystävät muistivat.


    • Θ∩∩εα!

      Θ∩∩εα!

    • voi,voi

      Narsisti ei muista puolisonsa syntymäpäivää,nimipäivää,mutta vuosi sitten ostamansa auton luovutus päivän muistaa ja kissan penikoimis päivä tuli kuin apteekin hyllyltä,kun kysyin,että montako viikkoa kissanpennut ovat.
      Jos menee vihjaseen,niin siitä se jumiin meneekin,ei varmasti sen jälkeen kyllä onnittele.
      Meidän Narsku ei tervehdi,ei pyydä anteeksi,ei pysty kuuntelemaan kenenkään kertomaa asiaa loppuun,aina alkaa puhumaan päälle,ei pysty keskittymään.

      • 3jokimies3

        Kuinka usein käytetään lyömäaseena sanaa "narsisti", vaikka oma narsismi kukoistaa ilmiselvästi. Toivoisin teidän miettivän, että ette käyttäisi sanaa väärin.


    • lähde kaunis

      Onnea miultakin! :)

    • kärsinkö?

      Minun mieheni on narsisti olen myös maininnut sen hänelle, hän ei kuuntele. Hän ei onnitele merkkipäivinä minua, ei pyydä riidan päätteeksi anteeksi, riidan syy on aina minussa, hän väittelee asioista ja on aina oikeessa. On myös mustasukkainen en saa käydä missään enkä olla ystävien kanssa, tai saan käydä kyllä kahvilla mutta se on vaan kahvilla käynti eli tunnin päästä puhelimeni soi ja kysymys kuuluu et milloin tulet? Ja mies puoliset ystävät ei tuu kuuloonkaa..hän on tyytyväinen ku istunisin vaan 4seinän sisällä...

      • VOI 1 x

        SITÄ SAA MITÄ TILAA! MIKSI ALISTUT TUOLLAISEEN?


      • huolestunut8

        joo, sama täällä.. kytätään ihan kaikki ja sitten itellään saisi olla harrastuksia.


      • Anonyymi

        Mikset eroa??


    • ---

      Kannattaa ottaa myös huomioon se että merkkipäivät missä ihmisiä korotetaan muiden yläpuolelle, ruokkivat narsismia. Jos kyse on parisuhteesta, on tuo hieman erikoista hakea riitoja tarkoituksenomaisella huomioonottamattomuudella, eli mykkäkoululla. Toisaalta jos sinä tulet tänne Suomi24:een siitä meille sanomaan, voisin epäillä sinua itseä narsistiksi. Narsistit hakevat huomiota ja sinä haet sitä meiltä. Sinun miehesi saattaa myös hakea jonkinlaista huomiota ilmoittamalla sinulle sen että asiat eivät ole hyvin. Jos hän ei suoraan sano mitkä asiat eivät ole hyvin, on todennäköisesti hyvin monet asiat huonosti. Tämä voi johtua siitä ettet ole huomioinut miehesi tarpeita ja sitä ettei miehesi kykene välttämättä siihen mitä sinä edellytät mieheltäsi. Miehesi on kenties tästä syystä kyllästynyt palvelemaan sinua tai pitämään sinua "prinsessana". Ja vaikka miehesi ei sinun mielestä olisi pitänyt sinua "prinsessana" ikinä, tai ei ainakaan vuosikausiin, et voi odottaa häneltä jonkinlaista onnentoivotusta kun ihmisten hyvinvointia parannetaan paremmin teoilla ja harkituilla sanoilla ennemmin kuin luottamalla onneen. Jos et heti ymmärtänyt että jossain on jotain vikaa ja että miehelläsi ei ole asiat hyvin, osoittaa tämä sen ettet itse välitä miehestäsi. Jo se että kutsut häntä narsistiksi ja oikeutat itsellesi miehesi vihaamisen sen vuoksi että hän on "narsisti", osoittaa sen että olet itse hyvin itsekeskeinen ihminen joka ei aio tulla toista ihmistä vastaan kysymällä onko kaikki hyvin. Itsekeskeisyys on hyvin tyypillistä narsisteille.

      Oletan että sinä olet nainen koska miehet eivät yleensä kaipaa onnitteluja syntymäpäivinä.

      Mutta siis onneksi olkoon että olet nyt saanut miehesi kiikkiin siitä että hän on narsisti ja voitte elää lopunelämäänne siten että sinä syytät miestäsi vaikka mistä ja miehesi elää mykkäkoulua. Kenties miehelläsi on jokin vakava sairaus josta hän ei viitsi puhua sinulle eikä halua huolestuttaa lapsia ja jonka vuoksi hän on hyvin väsynyt minkäänlaisiin sosiaalisiin peleihin. Voit kuitenkin hautajaisten jälkeen todeta: "No oma moka kun ei suutaan avannut." Tällöinhän vika oli sinun miehessäsi, ei sinussa. Siitäkin huolimatta että sinä olisit esiintynyt hyvin huolehtivana ja välittävänä ihmisenä teidän tapaamisvaiheessa. Kenties luovuit tästä roolista myöhemmin koska sinulle se oli vain roolileikkiä jolla sait itsellesi miehen. Ja kenties tämän vuoksi miehesi on kyllästynyt sosiaalisiin peleihin jossa ihmiset vetävät tietynlaista roolia eivätkä ole sitä mitä he esittävät. Jos kyse on tästä niin miehesi pitäisi jättää sinut saman tien ja lakata vihaamasta sinua siitäkin huolimatta että olet hyvin vaarallinen narsisti joka on pilannut hänen elämänsä pelaamalla psykologisia pelejä ihmisten kanssa. On hyvin mahdollista että lapsenne ottavat ennemmin mallia puheliaammasta ihmisestä, eli sinusta, jolloin he myös omaksuvat tietynlaisten roolien vetämisen. Joko heidät hyväksytään kouluelämässä "tavallisina ihmisinä" jos muutkin lapset vetävät omaa rooliaan, tai sitten heitä tullaan kutsumaan "epäaidoiksi ihmisiksi" koska heidän roolipeli näkyy muille lapsille epävarmuutena joka pohjautuu siihen ettei heillä ole mitään luotettavaa pohjaa elämälle. Luotettava pohja syntyy siten että ihminen tietää mitä valintoja ihminen tekee elämässä ja miksi. Jos ihminen pitää elämää roolipelinä, ei ihminen tiedä mitään määränpäätä elämässä tai syytä elämälle. Voihan noita roolileikkejä pelata vaikka hamaan vanhuuteen saakka, kuten "Pokka Pitää" -brittisarjassa. Joitain ihmisiä tuollainen peli ei kuitenkaan naurata jos ihminen olisi halunnut elämältä jotain muutakin kuin narrina oloa.

      • Olipas..

        Olipas siinä selitystä kerrakseen,huh,huh....olikohan tuossa kaikki tarpeellista.Täytyy tunnustaa etten pystynyt tuota soopaa loppuun asti lukemaan..


      • ---
        Olipas.. kirjoitti:

        Olipas siinä selitystä kerrakseen,huh,huh....olikohan tuossa kaikki tarpeellista.Täytyy tunnustaa etten pystynyt tuota soopaa loppuun asti lukemaan..

        Se että koit tarpeelliseksi kommentoida asiaa vaikka sinulla ei todellisuudessa ollut juuri mitään lisättävää tuohon, osoittaa sen että palstalla liikkuu narsisteja. Oikeussaleissa kuullaan kaikkia todistajia ja syytetty saa oikeuden puolustukseen jos oikeussalin katsotaan edustavan sellaista oikeudenmukaisuutta mitä mm. länsimaat edustavat. Sinua ei taida sellainen kiinnostaa kun olet valmis puuttumaan keskusteluun lukematta edes tekstiä läpi. Voihan sitä oikeussalissakin huutaa: "vastalause!", vaikka ei olisi kuunnellut mitä toinen sanoi.

        Mutta se onkin narsistista pelleilyä se. Ja sehän narskuille kelpaa. Tosin tuomari katsoo tällaisessa tapauksessa että häntä kustaan korvaan eikä hänen oikeussalia kunnioiteta jolloin sanktioksi tällainen pelle heitetään ulos oikeussalista ja tilalle tuodaan pätevämpi asianajaja. Täällä Suomi24:ssa kuka hyvänsä voi huudella mitä hyvänsä kun sheriffit antavat tämän toimia melko vapaasti villinlännen tyyliin.

        Mutta sinuahan ei kiinnosta oikeudenmukaisuus vaan oikeudenmukaisuuden pilkkaaminen ja syntipukin etsiminen jostain, kunhan se et ole sinä. Kuulostaa vähän samanlaiselta kun vanhan ajan lynkkaukset missä ihmisiä hirtettiin ilman oikeudenkäyntiä.


      • eri lajin muistamist

        ---, mistä tiedät yleistää, ettei miehet kaipaa halua merkkipäiväänsä muistettavan?
        Narsismista puheenollen tuntemani narsisiti piti kovasti itselleen yllärinä järjestetyistä merkkipäivän huomionosoituksista. Oli vaan p--skajäykkänä, koska tiesi pettäneensä puolisoaan ja perhettään. Toisinpäin ei kyllä järjestänyt mitään juhlia, oli kysymysessä kuka tahansa, mutta auliisti teki sellaisa huomiotaherätäviä manööreveitä kuin onnittelutekstarit, siihen se jäikin. Muuta arvoa ei ihmisillä hänelle ollut. Piti muistissa, etteivät unohda, että säilyy lähteet, kenen puoleen kääntyä kun entiset lähteet on loppuneet.
        Tarkasti tutustuessaan pisti ylös ja urkki juuri nämä tiedot ihmisiltä, joiden avulla sitten pelasi pelejään. Sillä oli sellainen kaava, jolla se jututti ihmisiä, ja hakeutui niiden "ystäviksi". Ja ne lähteet meni aina ja kaikissa asioissa oman elämän ja lähimpien edelle. Tuiki tuntemattomien hyvän päivän tuttujen asiat oli aina tärkeyslistalla ensimmäisenä, aina. Mutta niin alkkis etsi aina uusia lähteitä myöhempää tarvista varten.


    • sellaista..

      Ei muuta kun lisää tulee...

    • 3jokimies3

      Kuika hyvin pystyt määrittelemään narsismin, kliinisesti pelkästään vai empiirisesti?

      • hyvää syntymäpäivää!

        No tuntemani narsistipsykopaatti muistaa kyllä kaikki syntymäpäivät ja onnittelut!
        Se on sitä lähteiden pyörittämistä ja uusien hakemista. Osaa tehdä hyvän vaikutuksen ja näin salata oman synkän todellisuutensa ihmisiltä. Yrittää hämätä ja sumuttaa kaikkia ympäristössään, että vastakkainen viesti hänestä ei olisi uskottava, ja kukaan ei uskoisi kuin hänen valheitaan. Huomatkaa miten ovelia narskupsykopaatit ovat manipuloidessaan ja käyttäessään kaikkia defenssejään harhauttaakseen ihmisiä. Muistakaa, se joka vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, tod. näköisesti ei ole sitä!
        Käyttävät härskisti hyväkseen kaikkia ihmisiä petelläkseen pahoja tekojaan. Yrittävät tällä käänteisellä psykologiallaan saada uhrin tuntemaan syyllisyyttä, vaikka siihen ei olemitään aihetta ja heikon uhrin antamaan anteeksi ja palaamaan narskun hoviin, joko toissijaiseksi lähteeksi tai ensisijaiseksi lähteeksi, tai vain lähteeksi muiden joukossa. Pitää muistaa näiden manipulaatioyritysten yhteudessä että narsku ei ole muuttunut eikä tule muuttumaan, joten samaan suohon ei kannata vajota uudelleen, vajoaa vain syvemmälle.
        Vaikka suhde narsistin kanssa olisi katkennut, narsku muistaa vielä yrittää muka saada lähdettä ja testaa miten helpolla uhri on taivutettavissa uudelleen omaan talutusnuoraansa.


      • nyt jo historiaa
        hyvää syntymäpäivää! kirjoitti:

        No tuntemani narsistipsykopaatti muistaa kyllä kaikki syntymäpäivät ja onnittelut!
        Se on sitä lähteiden pyörittämistä ja uusien hakemista. Osaa tehdä hyvän vaikutuksen ja näin salata oman synkän todellisuutensa ihmisiltä. Yrittää hämätä ja sumuttaa kaikkia ympäristössään, että vastakkainen viesti hänestä ei olisi uskottava, ja kukaan ei uskoisi kuin hänen valheitaan. Huomatkaa miten ovelia narskupsykopaatit ovat manipuloidessaan ja käyttäessään kaikkia defenssejään harhauttaakseen ihmisiä. Muistakaa, se joka vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, tod. näköisesti ei ole sitä!
        Käyttävät härskisti hyväkseen kaikkia ihmisiä petelläkseen pahoja tekojaan. Yrittävät tällä käänteisellä psykologiallaan saada uhrin tuntemaan syyllisyyttä, vaikka siihen ei olemitään aihetta ja heikon uhrin antamaan anteeksi ja palaamaan narskun hoviin, joko toissijaiseksi lähteeksi tai ensisijaiseksi lähteeksi, tai vain lähteeksi muiden joukossa. Pitää muistaa näiden manipulaatioyritysten yhteudessä että narsku ei ole muuttunut eikä tule muuttumaan, joten samaan suohon ei kannata vajota uudelleen, vajoaa vain syvemmälle.
        Vaikka suhde narsistin kanssa olisi katkennut, narsku muistaa vielä yrittää muka saada lähdettä ja testaa miten helpolla uhri on taivutettavissa uudelleen omaan talutusnuoraansa.

        Ei tuosta ap:n kirjoituksesta suoralta voi vetää johtopäätöstä, että mies olisi narsisti
        Ei vain ole oppinut tuollaisia kättäytymistapoja. Asiasta kannattaa keskustella. Voi olla että juro mies ei vain osaa tai tiedä miten toimia tällaisessa tilanteessa.
        Voihan olla myös, että vaimona itse olet aina se aloitteentekijä ollut teidän perheessä, ja muut ovat aina mukautuneet sinun päätöksiisi ja eivät näin edes enää osaa toimia oma-aloitteellisesti.
        Saattaa olla että suhteenne laatu on sellainen, että todellista välittämistä ei välillänne ole. Olette urautuneet tai jotain... Silloin sinun kannattaa tehdä analyysi suhteestanne, ja sen pohjalta tulevat toimenpiteet.
        Kysy asiasta mieheltäsi, tai järjestä itse pippalot synttäreidesi kunniaksi. Tai unohda koko juttu ja anna olla. Mullakin oli exä, joka ei mitenkään noteerannut mitään yhteisiä päivämääriä, jotka koskivat parisuhdettamme tai meidän yhteistä elämää.
        Totuus oli sitten se, että oli pettänyt koko avioliiton ajan, ja ei olis halunnut olla koko avioliitossa, ei välittänyt lapsistaan, mistään mikä koski tätä perheyksikköä.
        Ja siitä huolimatta, vaikka kaikkeen oli tyytymätön ja kaikki hyvä ja parempi oli siellä aidan takana, niin eroa ei ottanut esille, eikä olisi halunnut erota sittenkään kun toimi itse niin, että muuta vaihtoehtoa ei enää ollut, kun oli ajanut itse itsensä tilanteeseen, että oli pakko erota. Kummallista ajatuksenjuoksua. Oli niin mukavuudenhaluinen luuseri että ei halunnut täyshoidosta luopua.
        Kertaakaan koko avioliiton aikana ei mies itse vapaa-ehtoisesti suostunut puhumaan asioita, eikä ottanut ongelmia esille. Itse kun yritin hänen kanssa puhua ongelmista hän torjui aina, ei suostunut puhumaan tai alkoi kayttää kaikkia defenssejään, joilla käänsi asiat pois siita alkuparäisestä asiasta ja alkoi h.moinen minun syyllistäminen kaikista asioista.
        Valehteli päin naamaa, ja teki petoksia, ja vaati minulta ja lapsilta täydelisyttä ja moraalin kunnioittamista ja moraalisia tekoja itseään kohtaan. Kyllä oli sairas tyyppi!
        Arvatkaa lähteekö onnittelukorttia syntymäpäivänä! Minä en ainakaan lähettele onnitteluita enää sellaiselle ihmiselle, jonka kanssa välit ovat lopullisesti poikki, ja joka paljastui petolliseksi eikä edes vaikka jäi rysanpäältä kiinni missään vaiheessa tunnustanut tekojaan saati pyytänyt anteeksi. Sellaista ihmistä ei ole enää minun elämässäni, niin lähtemättömät traumat jätti koko perheelle, ei pelkästään minulle, vaan lapsilleenkin.
        Jos kyse olisi ollut rehellisestä toiminnasta parisuhteessa ja rehellisestä toteamisesta, että suhde ei toimi ja on paras erota, olisin ymmärtänyt asian, ja kortti olisi saatanut lähteäkin, mutta toisen elämän tuhoajalle ehdoton ei. Petoksia ihmisyyttä vastaan on vaikea antaa anteeksi. Ja vaikka kykenisi antamaan anteeksi, ei tarvitse enää koskaan olla tekemisissä sellaisen ihmisen kanssa.


    • Kukku pöööö

      Siellä kuvitellaan vastaajien joukossa että olen nainen ja heti leimataan mies narsistiksi. Homma on näin että minä olen mies ja meillä narsisti on se perheenäiti.

      • 9+2

        Juuri näin se täällä menee. Kuvastaa hyvin palstalaisten mielenjuoksua, asenteellisuutta ja kenties narsismia.


    • MINÄ

      Nainen, ((n 80-90 vee väliltä)) pitää kumppaniaan ns PIHDEISSÄ!!!, kumppani EI saa katsoa eikä puhua toisten naisten kanssa, eikä olla minkäänlaisessa päivänvalon-kestävässä ystävyyssuhteessa(kaan)!!!

      Jopa sairaalallekkin ((lääkärin vastaanotolle)) mennyt usein mukana, ettei kaveri vain puhu toisille naisille!!!, saatikka mitäänmuutakaan tee, saattaa vaikka tehdä mitätahansa!!! :D

      Kyseisellä "pariskunnalla" ((asuvat samassa kerroksessa liki toisiaan)) ei ole kihla- eikä avioliittosuhdetta!!!, joten ONKO KYSEESSÄ NARSISTINEN NAINEN, VAIKO MUUTEN OUTO TYYPPI???

      Mies ((n. lähemmäs 70v)) on ahdistuneenolinen ja yksinäinen, kaikki kaverit ovat kuolleet jo!!!, eikä uskalla silti elää normaalia elämää, ((viinamäen miehiä kyllä saa miehellä olla kylässä, ne nainen hyväksyy, että semmoisia suhteita saa olla!!!)) kun "kumppani" hyppii ja huutaa kiroillen!!!, ja kyseessä on NAINEN, iäkäs!!!

      Käsittääkseni kyseinen iäkäs nainen on ollut samanlainen pitkin ikäänsä, joten onkohan mahdollista jo hänen itsensäkin vuoksi saada hänelle psykiatrista hoitoa, että voisi elää loppuelämänsä onnellisena vanhuksena, sillä VARMASTI hänen elämänsä ON RASKASTA mustasukkaisuuden ja omistushalunsa-myllerryksessä!!! :(

      PS. Nainen on myöskin SALAKAUNAINEN!!! :(

      SURULLINEN TAPAUS!!!

    • kuka kasvatti?

      Narsisti on sellainen, että ostaa kyllä kukan mutta omii sen itselle, hoitaa kukkaa, ei puolisoa.

    • Kiinni elämään!

      Kun narssun kanssa ei voi elää, niin lusikat jakoon!
      Näin tein itse, muutin riittävän kauas, aloitin kaiken alusta, ettei menisi mielenterveys ja henki.. Tästä kulunut aikaa 21- vuotta, enkä ole hetkeäkään katunut.

      Miksi valittaa ja antaa saman kohtelun jatkua? Mitä kummaa te haluatte narssulta? Muutostako.. sitä tuskin tulee. Vain pahemmaksi muuttuu.

      Vaikeimpia terapoitavia ovat nämä henkilöt.

      Ottakaa oma elämä haltuunne, rakastakaa itseänne ja lopettakaa roikkuminen toivottomassa suhteessa!

    • Oikea lehmä!

      Törkeä akka, ja taatusti narsisti, jos ei miestään onnitella muista. Narsistiakka pellolle!

      • Eikös näin

        Jos olis ollut Narsistiukko,niin olisit varmasti alkanut väittään,että ettei voi olla Narsistiukkoa,itse olet Narsisti.
        Sehän kuuluu asiaan että miehet unohtaa,eikä sen perusteella voi miehistä sanoa Narsistia.


    • hallayhtiö

      narsisti ei onnitellut?

      Miksi olisi pitänytkään kun "leimakirves" on valmiina kädessä. Kaikille naisille ei vaan riitä enkeli-mikaeleja.

    • Anonyymi

      Miksi edes olet sen kanssa??

    • Anonyymi

      Pitää lisätä tuo tautiluokitukseen antisosiaalisen persoonallisuuden määritelmään; "Ei onnittele pyöreinä vuosina".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2833
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      258
      1193
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1191
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1031
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      973
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      970
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      926
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      43
      857
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      40
      848
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      42
      754
    Aihe