Hedelmöittymisestä kysyttävää

OnSeVaanNiinIhanaa

Eli siis missä kohtaa hedelmöitys tapahtuu kierron kohdalla? Tarkoitan, että harrastatpa seksiä koska vaan, tapahtuuko hedelmöitys aina niinä ovulaatiopivinä/päivänä?

Ja sitten vielä.

Harrastimme seksiä 2 vai 3 kertaa viikon aikana _ennen_ ovulaatiota ja vielä ovulaatio päivänä (liuskalla testattu). Onko hyvät mahdollisuudet tulla raskaaksi? ilmeisesti?

Ja vielä.

_Jos_ ei tule raskaaksi vaikka olisi useaan kertaan harrastanut seksiä, niin mistä sitten kiikastaa? Eikö siittiöt vain löydä perille? Eli jos naisella on kaikki ok ja miehen siittiöt ok, niin pitäisikö sitä periaatteessa aina tulla raskaaksi etenkin varmoilla päivillä? Jos tärppää varmoilla päivillä, koska se näkyy testissä?

:)

5

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OnSeVaanNiinIhanaa

      Niin ja jos haluatte kertoa, mitkä olivat teidän ihan ensimmäiset raskausoireet jos niitä oli, siis ihan ekoilla viikoilla?

    • ........

      Ennen vanhaan suositeltiin yhdyntää mahdollisimman usein ovulaation aikoihin, mutta nykyään suositellaan joka toinen pöivä tahtia, jotta spermaan ehtisi kehittyä runsaasti siittiöitä. Hedelmöitys tapahtuu ovulaation aikoihin, mutta siittiöthän voi elää naisessa useammankin päivän eli joku joka on harrastanut seksiä 5 päivää ennen ovulaatiota, voi tulla raskaaksi.

    • xoxoxoM

      Juu eli tosiaan siittiöt voivat elää sen viisikin päivää ja vanha uskomushan on että tyttösiittiöt eläisivät pidempään kun pojat! :) Ovulaation aikoihin kannattaa harrastaa yhdyntää joka toinen päivä, aloittaen n viikko ennen mahdollista ovulaatiota ja jatkaa vielä päivä sen jälkeen kun plussa tullut ovis testiin :)

      Ja hedelmöitys tapahtuu aina silloin kun munasolu on irronnut eli ovulaatiopäivänä! Joko siittiö hedelmöittää munasolun tai jos ei munasolu "surkastuu"!

      Oikein ajoitetun yhdynnän kanssa raskauden mahdollisuus on n 20% per kierto :)

      Lapsettomuuteen voi olla monia syitä ja kannattaakin hakeutua lapsettomuustutkimuksiin oman terveyskeskuslääkärin kautta jos vuoteen ei ole tärpännyt, me kanssa miehen kanssa kerettiin yrittämään 2 vuotta lasta luomusti ja sitten vajaa vuosi hoitojen avulla niin sitten tärppäs :)

      Syitä lapsettomuuteen voi olla esim: miehen hitaat siittiöt tai vähäinen siittiömäärä, naisella endometrioosi tai PCO, ylipaino. Naisella voi olla myös munasarjat tukossa.

      Toivottavasti näistä oli jotain apua! Plussa tuulia sinne! :)

      • xoxoxoM

        Niin ja periaattesta ovulaatiosta 14-16 päivää pitäisi raskauden näkyä jo testissä :)

        Mulla ennen raskaustestin tekoa oire oli rintojen ja nännien kipu sekä menkkamainen jomotus sekä petipuuhiin ei tehnyt mieli sitten yhtään :D

        Plussan jälkeen alkoi oireitakin sitten olemaan enemmän !


    • Näinhän se.

      Edellisen kirjoittajan viestissä olikin faktat, eli joka kierrossa eli kuukautisten ekasta päivästä seuraavien kuukautisten ensimmäiseen päivään on 20-25% mahdollisuus raskautua ovulaation aikaan eli n. puolessa välissä kiertoa.
      Yhdyntää suositellaan jokatoinen päivä ja voi myös harrastaa joka päivä niinkuin meillä ollaan tehty ja molemmat lapset tärpännyt pillereiden lopetuksesta muutaman kuukauden sisään.
      Toki näin ei vain kaikilla ole.
      http://www.vau.fi/Yritamme-lasta/Raskaaksi-tulo-ja-seksi/Seksia-joka-paiva/

      Mulla oireet ennen plussia on ollut menkkamainen jomottelu (jota ei normaalisti tule kuin vasta muutama tunti ennen vuotoa), finnit naamassa, nännien aristus, väsymys/veto pois fiilis, nuha, palelu ja kaikkein paras on se tunne kun tiedät testiä tehdessä että plussa tulee. Vahva aavistus on mulla molemmissa pitänyt paikkansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4915
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3106
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1197
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe