Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

silmälasipäinen?

sininenhirvi

Jos alottaisin jonkun taistelulajin niin saisiko pitää silmälaseja päässä vaiko pakollisesti pitäis laittaa piilolinssit? Tietenkin eri lajeissa eri tavat mutta kertokaa yleisesti

8

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 18-8

      Silloin kun seurataan opetusta tai harjoitellaan yksin voi pitää laseja, kun sparrataan tai treenataan kaverin kanssa et voi pitää laseja.

    • Rikkoutuvat

      Taitavat jotkut joissakin hippastelulajeissa pitää (jokusen kerran nähnyt), mutten haluaisi kyllä rillipäisen kanssa treenata (jos hippastelisin). Ehkä on parempi, että harrastat jotain ihan muuta. Parillasi menee treeniaikaa hukkaan.

      Jostain kungfu/karate/ninjastelu -osastolta saattaa löytyä seuroja, joissa rillit päässä (parin kanssa) harjoittelu ei ole harvinaista. Seurakohtaista kuitenkin niissäkin.

    • Ohjeistaja

      Jos lajissa on vaarana, että lasit lentää päästä, ne kannattaa ottaa pois päästä. Jos lajissa lyödään päähän, silmälaseja ei kannata pitää päässä. Ellet ole sokea kuin myyrä ilman lasejasi, voit ottaa ne aina tarvittaessa poiskin jos voit niitä muuten pitää päässäsi.

      Piilarit ovat kaiken kaikkiaan noin yleensä järkevin vaihtoehto.

      • Jep...

        Rankimmissa lajeissa kuten judo ei piilaritkaan tahdo pysyä silmissä.


      • unf
        Jep... kirjoitti:

        Rankimmissa lajeissa kuten judo ei piilaritkaan tahdo pysyä silmissä.

        joo oon samaa mieltä, itte oon 19v 166cm ja 55kg tyttö ja harrastan jujutsua. mun normi pari on sellanen 190cm,99 kg jätkä joka lyö ja potkii aina napakasti jos antaa mahdollisuuden. suosittelen sellasia laseja mikkä on ihan muovia ja kestää. mä on muista ollenkaan minkä nimiset on mutta reeneissä yks jätkä piettää sellasia.

        luulin eka suojalaseksi ku saman laisia mutta oliki ihan vahvuuksilla varustettu.
        onneksi itte nään ilman laseja :D


    • Ainoa, mikä tulee mieleen, on shakki.

    • aikidoka

      Meillä aikidossa moni käyttää silmälaseja harjoitellessa. Joissain tekniikoissa ne täytyy kyllä ottaa pois, jotta harjoittelu ei kärsi liikaa. Yleensä niitä voi kuitenkin pitää päässä. Toisinaan lasit lentää tatamille, mutta meidän seurassa ei ole moneen vuoteen hajonnut yhdetkään lasit. Paitsi yksistä lähti ruuvi pois, mutta ne oli niin helppo korjata että sitä ei lasketa. :)

      Kehysten on kyllä syytä olla laadukkaat ja joustosangalliset. Halpiskehykset ei aikidoa kestä.

    • reenaamaanvaan

      Jos kamppailulajia voi harrastaa silmälasit päässä, se ei ole kamppailulaji. Piilolasitkaan eivät välttämättä pysy.

      Toisaalta asia ei ole mikään ongelma.

      Judoa harrastavat näkövammaiset huippu-urheilijat, paraolympialaisissa asti. Erona normaalijudoon se että otteesta ei lähdetä taistelemaan aloituksessa vaan otetaan ensin takista kiinni ja aloitetaan sitten vasta. Tämän jälkeen näköaistilla on yllättävän vähän käyttöä, asia selviää kun koittaa esim Jani Kallungin kanssa, aika harva näkevä kestää kyydissä. Näkövammaiset ja huonon näön omaavat treenaavat muiden mukana minimaalisilla erikoisjärjestelyillä. Voit pitää rillit päässä opetuksen ajan ja laittaa ne tatamin reunalle kun treenaat. Tätä tekevät tosi monet.

      Samalla tavalla toimii myös bjj ja paini. Tarvitset näköä lähinnä aloituksissa, mutta jos et harrasta kilpailumielessä asialla ei ole juuri väliä. Jos näkösi on todella huono, sparratessa on varmasti kaikille ok, että aloitetaan jonkunlaisella kontaktilla, jotta vältytään huitomiselta.

      Judokisoissa nähdään sitäkin että näkevät ottelevat yleisissä sarjoissa näkövammisten kanssa ja näkövammaisten säännöillä, mikä on todella hienoa urheiluhenkeä molemmilta osapuolilta.

      Matolle vaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1397
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1364
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe