ip pelkkää silmiin tökkimistä ja munille potkimista

ei kiinnosta

Miksi kaikki niin sanotut itsepuolustuslajit näyttävät samalta? 90% tekniikoista on munille potkimista ja "tappavia" iskuja silmiin tai kurkkuun. Kuka jaksaa treenata tuollaista säännöllisesti?

6

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jjjaaahhh

      KM:ssä kai potkitaan paljon munille, mutta missä ip-lajissa on silmiin ja kurkkuun hyökkääminen hyvin suurella painolla?

      Scandinavian Defendossa tiettävästi pystypainitaan paljon.

    • 3+8

      Ip lajeissa opetellaan nopeasti opittava itsepuolustus. Vaistonvaraisesti toimittaesti ja tehokkaasti turhat kikkailut pois otettuna. Jos siihen jotain lisäksi haluaisi hyviä lajeja olisivat Bjj,Thainyrkkeily,tai Kyoshu jutsu hermo/kipupiste laji.

    • Ohjeistaja

      En tiedä mitä "iipee"-lajeja olet seurannut, mutta tietääkseni vain senshidossa panostetaan oikeasti siihen silmiin tökkimiseen. Se on kurkun ohella yksi "primäärikohteista", joilla vastustaja ajetaan mahdollisimman tehokkaasti puolustuskannalle.

      Munille potkiminen lienee tosiaan olevan enemmän krav maga-hommia, mutta ei se pelkkää sitäkään ole... Kickboxingia omalla tavallaan lähellä.

      Ei silmiin ja kurkkuun iskeminen tappavaa ole, pelkästään äärimmäisen epämiellyttävää. Itse asiassa niin epämiellyttävää, että ne kädet lähtevät takinkauluksesta tai nyrkistä aika äkkiä omaan naamaan ottamaan niitä sormia pois. Siinä olet ihan oikeassa, että shreddaamisen (miksi sitä senshidossa sanotaan) harjoittelu on henkisesti tosi raskasta, koska se pistää päälle melkoiset stressireaktiot... Mikä on tavallaan ihan tavoiteltavakin asia, koska varsinainen itsesuojelutilanne voi pahimmillaan olla jopa lamaannuttavan stressaava.

    • Kampittelija

      IP-harjoittelu ei ole urheilua. Jos miettii väkivaltatilanteita niin ne tulevat yllättäen ja vastustaja on yleensä isompi, vahvempi, monilukuisempi ja kenties aseistettukin. Mikäli olet alle 35-vuotias urheilutaustainen, paikat helvatin kovassa kunnossa eikä painonnostotreeni ole rikkonut polvia tai selkää ja olet vielä ehtinyt hankkia hyvät teknisen pohjan vapaaottelusta, potkunyrkkeilystä, painista yms. niin onneksi olkoon, mahdollisuutesi pärjätä lajin tekniikoilla ovat hyvät.

      Jos sen sijaan et harjoittele säännöllisesti, polvea kolottaa, selkä kramppaa, olet kenties nainen jolta on jäänyt päivittäiset steroidit nappaamatta niin silmiin, kurkkuun ja haaroihin hyökkääminen voi pelastaa henkesi. Ne usein ovat suojaamattomia kohteita ja vastustajan heikkouksia on vaan pakko käyttää hyväksi. Helpompia tekniikoita suorittaa lämmittelemättömänä ja huonolla lonkalla kuin se lonkkaheitto tai edes etujalan pysäytyspotku.

      Se on sitten eri juttu ja keskustelu, että kuka pelkää maailmaa niin paljon, että joka päivä pitää kovettaa sormia hiekkaämpäriin ja makiwaraan, että "kun se tyyppi tulee kulman takaa niin lyön siltä pään irti..."

    • kyrpakymalainen

      En koskaan ymmärtänyt tätä miksi kuvitellaan itsepuolustuksen olevan parhaimmillaan kun tökitään silmiin ja potkitaan munille. Se ei ole realismia, se on täyttä soopaa. Ihmiset ovat tietämättömiä ja uskovat kun uskotellaan ja hyvin myydään ja kerrotaan juttuja, että tämä on kehitetty Israelin armeijan kanssa ja tämä on sotilastaito jne..siis ihan oikeasti. Sotilastaidot ovat ihan eri asia ja maailma, eikä niillä ole mitään tekemistä näiden tökkimisten kanssa.
      Armeijan itsepuolustuskouluttaja? Suomessa ei ole sellaista virkanimitystä olemassakaan. Sotilastaidot on sotaan ja siviilitaidot eroavat siitä menetelmiltään kuin yö ja päivä. Ei sodassa silmiin tökitä ja munille potkita. Eikä siviilissä ajeta sotilasajoneuvoilla, käytetä ohjuksia ja suuurta tulivoimaa. Sotilas ei edes tarvitse kamppailulajeja kuin korkeintaan kunnon kohotukseen.

      Hyvä itsepuolustustaito kehittyy uhkaavissa olosuhteissa, kamppailuharjoittelussa ja järjen käytössä. Allekirjoitan kaikki kolme väittämääni, eikä tar itse silmiin tökkimistä ja munille potkimista. Toki joskus, mutta ei se nyt pelkästään autuaaksi tee. Siis ihan oikeesti haloo.

    • Montakohan tällaista tapausta on todistetusti olemassa, että joku on tökännyt sormensa toisen silmiin? Veikkaanpa että aika harvinaisia ovat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      109
      2179
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      120
      1642
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      120
      1152
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      30
      1080
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      48
      978
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      167
      907
    7. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      36
      834
    8. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      32
      806
    9. Miten voi olla muun sukupuolinen?

      Ei mitenkään. Kyllä tämä Euroviisujen voittaja on selvästi poika eikä tyttö, eikä mikään muun sukupuolinen. Olen aina pi
      Maailman menoa
      186
      799
    10. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      52
      773
    Aihe