Eläinkaupasta?

apua mistä??

Kannattaako gerbiili ostaa eläinkaupasta? Osa sanoo että eläinkaupasta saa sairaita ja värivirheellisiä gerbuja. Me ei voida ostaa kasvattajalta koska ne asuvat niin kaukana. Kukaan ei voi/halua lähteä 300 km pituselle matkalle gerbiilin takia. Jos ostaa eläinkaupasta mistä huomaa onko gerbiilit sairaita tai miten osaa tulkita parhaimmat??

10

796

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gerbiili

      moikka. Mun gerbiilit ovat eläinkaupoista. No yksi oli syntymästä lähtien sairas ja kuoli aika pian, mutta muut ovat olleet ihan terveitä. No eläinkaupassa gerbiilit raapivat lasia hulluna koska niillä ei ole tarpeeksi virikkeitä ja muutenkin eivät elä kovin hyvissä oloissa(useimmin ei aina). Mutta juuri siksi haluan ostaa sieltä koska haluan pelastaa pienten sydämmet ja tarjota niille paremman paikan asua. Jotkut gerbiilit tulevat eläinkauppoihin kasvattajilta ja joitain on ihan sairaasti vain tehtailtu:(.
      Terveen gerbiilin huomaa siitä, että se pureskelee pahvia ja turkki näyttää normaalilta, näyttää virkeältä no kyllä varmaan erotat ne sellaisita turkkipörhöllään nurkassa kyhjöttävistä otuksista.
      Jotkut eivät pidä siitä että gerbiilit ovat eläinkaupoista kosva voivat olla sairaita ja pelokkaita, mutta sitä ei saa yleistää. Itse ainakin haluan ainakin pelastaa gerbiilin sieltä vaikka inhoan tehtailua, mutta juuri sen takia haluan tarjota niille tulevaisuuden:)

      • gebru

        "eläinkaupassa gerbiilit raapivat lasia hulluna koska niillä ei ole tarpeeksi virikkeitä"
        Onko tunnelien kaivaminen uusi juttu? Gerbiilit raapivat lasia koska yrittävät kaivaa siihen tunnelia. Oli missä hyvänsä, et pysty edes kotona estämään gerbiilien kaivelua terran lasia vasten ;). Sitä paitsi se kuluttaa kynsiä.


      • seistehtaille

        Noin gerbiiliasiaan paneutumatta suurinpia syitä, että tuo tehtailu jatkuu on juuri tuo seikka, että niitä myydään koko ajan hyvin. "surkeita vetoavia katseita" luodaan ja näin kauppa käy ja bisnes kukoistaa. Eli kaltaisesi "heltyjät" on niitä suurimpia pentutehtailua ylläpitäviä tukipylväitä. Koski se sitten gerbiiliä, kissaa tai koiraa.


    • kynsillävarustettu

      MOI!! En ole koskaan ostanut gerbiiliä kasvattajalta. 4 Gerbiiliä olen eläinkaupasta ostanut eikä ole ollut mitään sairauksia tai muuta sellaista. Eläinkaupasta on hyvä ostaa nuori eläin koska se tottuu helpoiten käsittelyyn mitä eläinkaupassa ei saa. Terveen ja hyvinvoivan eläimen kyllä tunnistaa.

    • gerbu

      En tiedä, mutta minun gerbiilit ovat kyllä eläinkaupasta, ja voivat hyvin. : )

    • Gerbu

      Itse olen Faunattaresta ostanut gerbuni. Suosittelen, olin siellä tet:issä. Kaikkia eläimiä käsitellään jokapäivä, niille vaihdetaan puhtaat vedet, lisätään ruokaa ja siivotaan kakat yms. Ja ei ole gerbuilla ollut mitään sairauksia koskaan. Gerbiili on saaliseläin eikä siltä huomaa helposti jos se jotain sairastaa. Mutta terveen gerbun tunnistaa kyllä helposti. Sillä on kirkkaat silmät ja se katselee ympärilleen. Usein ne kuitenkin jököttävät vain paikoillaan ja nukkuvat silmät puoliummessa.

      • Sedä

        ^Jos jossain paikassa ei ole ollut mitään sairauksia koskaan, niin älä ainakaan osta, se joku valehtelee ja rajusti :D Mistä gerbiilit tulivat sinne? Tiedätkö hoitiko gerbiilejä myyvä taho (kasvattaja? tukku?) eläimiä hyvin? Eläinkauppojen keskeinen ongelma on se, että ostajalle jää usein täysin hämärän peittoon miten niitä eläimiä kasvatetaan luovutusikään asti, vaikka eläinkauppa hoitaisikin niitä hyvin.


    • gerbilwar

      heippa! Tässä kokkolan yhdessä eläinkaupassa ainakin on terveitä ja hyvin hoidettuja gerbbuja! Olen itse hankkinut kaikki gerbiiliini sieltä ja ovat olleet erittäin hyvässä kunnossa, eikä sairauksia ole ollut. :)

    • sisuhg

      minun ystävä osti 2 gerpiiliä eläin kaupasta ja ne oli ihan terveitä siis kannataisi kokeilla

    • hyppymyyrä

      Kaikki eläinkaupathan ei laadukkaita ole. Oman kokemuksen mukaan on tullut laatuyksilöitä (kesyjä, väreiltään täydellisiä mm. kuviointinsa perusteella), mutta myös kauheita yksilöitä. Yksi tosi agressiivinen veljespari tuli otettua, eikä saatu kesytettyä. Toinen kuoli 11kk ikäisenä, toinen on edelleen minulla ja kesyyntynyt onnekseni.

      Elinikä on vaihdellut vuosilla. 11kk, 2v 9kk, 3v 8kk. Kasvain on myös vanhimmaksi eläneellä ollut. Luonteet ollut tosi vaihtelevia. Joten jos löydät luotettavan eläinkaupan, joka osaa hoitaa oikein eläimiään ja käsittelee niitä, niin voi sieltä ehkä ottaa. Vanhemmat kannattaisi olla selvillä.

      Kasvattajalta saa kuitenkin terveimmät, tietyn värisiä, käsiteltyjä gerbiileitä. Sukukin on tiedossa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      276
      2974
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      76
      1538
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      36
      1270
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1190
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1077
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe