Luistelu suksien Voitelu liikkeessä !

Luisto katosi

Vein Fisherit luistelutyylin sukseni liikkeeseen hiottavaksi, ( Kouvola Urheilumesta ) pyysin hiontaa ja voitelun suksille laitettavaksi, sain ne seuraaavanan päivänä ja sitä seuraavana lähdin kokeilemeen suksia, ne toimivat oikein hyvin hyvä luisto, ja seuraavana päivänä jälleen luistellen liikkeelle luistivat oikein hyvin.

Kunnes sitten koin yllätyksen luistelin suksilla 2 keraa peräkkäin ja toimivat hyvin mutta kolmantena päivänä luisto olikin kadonnut pois, ei auttanut muuta kuin alkaa itse laittamaan vahaa pohjiin ja johan alkoivat toimimaan erittäin hyvin.

Kauppa reissullani käväisin kyseisessä liikkeessä kertomassa terveiset että luisto katosi, myyjä alkoi kanssani niin sanotusti väittelyn ? Onko normaalia asiakaspalvelussa alkaa väittelemään asiakkaan kanssa, koin tilanteen epä miellyttäväksi, luin rivien välistä että ammatitaito alkoi hiipumaan häneltä

mutta asiakkana kerroin mielipiteeni, myyjä intti vastaan, ja alkoi kehumaan omia suorituksiaan, kerroin että suorituksenne eivät kiinnosta vaan se kun luisto oli kadonnut suksista.

Onko muilla kokemuksia samantyylisistä asiasta, liike ei tarjonnut uutta käsittelyä suksille epäonnistuneen voitelun korjaamiseksi.

Kyseinen liike ei enää kuulu palveleviin kauppoihini, minusta oli huonoa käytöstä että myyjä käy asiakkaan kanssa väittelemään.

17

2723

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taavisikli

      veti perusparkut pohjaan ja rahasti hönön asiakkaan.

    • jotain takuuta kanss

      En tiedä oliko sama liike, mutta voitelutin kanssa luistelusukseni liikkeessä v 2011 ja olen sen jälkeen hiihtänyt tuhansia kilometrejä samoilla voiteluilla tähän päivään asti ja nyt alkaa tuntumaan että luisto alkaa katoamaan. Kai nyt noissa jokin vuositakuukin on, esim. 5 vuotta. En kyllä enää jalallani astu ko. liikkeeseen jos en saa uutta voitelua, uutta hiihtopukua ja suksetkin alkavat oleen jo vähän naarmuiset eli uusi luistelusuksipari on myös vaatimuslistalla.

    • Näin on marjat

      Jutun lukeminen piristi iltaani.

    • Piiripienipyörii

      Otteko nyt todella arvokisoissa ja kilpahiihtäjiä ?

      Huollatatte suksenne jossain ?

    • !!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Vaadi, että myyjä tulee hinkkaamaan lumen liukkaaksi alueelta, jossa aiot harrastaa kilpahiihtoasi. Samalla tavoin, kuin Intiassa orjat harjaa polun puhtaaksi Maharadjan tieltä, kun tämä kävelee ...

      • Hanneski

        Kyllähän kelistä kiinni miten huilaa ja missä hiihtaa.hiihdat tieltä auratun suolamössön yli niin tuskin luistaa hyvin sen jälkeen.


    • Siiri Havukoski

      Liikkeen palveluun ja voitelijan ammattitaitoon en pysty ottamaan kantaa mutta yleisesti ottaen hionnan jälkeen sukset täytyy kyllä voidella useasti pohjustuksen jälkeenkin että luito olisi maximaalinen. Parkkua menee jo mahdollisten öljyjen lisäksi pohjustukseen reilusti ja tässä varmasti monet nuukailevat/ laiskottelevat. Lisäksi kelivoitelua harjauksen lisäksi aluksi tulee tehdä lähes joka lenkin jälkeen etenkin jos kuluttava keli ja pitkät lenkit . Myös harjaus lenkin jälkeen parantaa luistoa. Muuttuneet keli olosuhteet ovet varmaankin myös mahdollisesti antaneet vaikutelman että luisto hävisi kertaheitosta. Jos sukset kuitenkin hionnan jälkeen pari lenkkiä luistivat niin sanoisin että normaali juttu ja eikun parkkua lisää ja harjausta lenkkien välissä!!! Sekä Hiihtämisen iloa !

      • Hmmm...

        Puppua. Voitelulla ei ole juuri merkitystä luiston tai sen katoamisen kanssa. Suksen profiili ja pohjamateriaali luovat luiston lähes kokonaan.

        Luistovoiteilla on lähinnä vain merkitystä kilpailuissa.

        Jos luisto yhtäkkiä katoaa, se yleensä johtuu kelin muuttumisesta tai pohjan likaantumisesta.


      • Siklarikoonpalannut
        Hmmm... kirjoitti:

        Puppua. Voitelulla ei ole juuri merkitystä luiston tai sen katoamisen kanssa. Suksen profiili ja pohjamateriaali luovat luiston lähes kokonaan.

        Luistovoiteilla on lähinnä vain merkitystä kilpailuissa.

        Jos luisto yhtäkkiä katoaa, se yleensä johtuu kelin muuttumisesta tai pohjan likaantumisesta.

        Parkullahan se luistoalue yleensä puhdistetaan. Ja kyllä sillä voitelulla on merkitystä muillekin kuin kilpahiihtäjille. No jokaisella omat mielipiteensä.. On se ihme miten parafiinia myynnissä joka marketissa kun kilpahiihtäjät sen kuitenkin muualta ostavat/ saavat??


      • Hmmm...
        Siklarikoonpalannut kirjoitti:

        Parkullahan se luistoalue yleensä puhdistetaan. Ja kyllä sillä voitelulla on merkitystä muillekin kuin kilpahiihtäjille. No jokaisella omat mielipiteensä.. On se ihme miten parafiinia myynnissä joka marketissa kun kilpahiihtäjät sen kuitenkin muualta ostavat/ saavat??

        Kyseessä on vedätys. Kansa on saatu uskomaan, että pitää olla parafiini pohjassa. Pitäähän tavaraa saada myytyä. Se, joka on joskus jättänyt luistovoitelun väliin, on huomannut, ettei vauhti juuri ole heikentynyt.

        Luistoalueen voi helposti puhdistaa karhunkielellä tai varovasti voiteenpoistonesteellä. Harjalla sitten kiiltäväksi.


      • Siiri Havukoski
        Hmmm... kirjoitti:

        Kyseessä on vedätys. Kansa on saatu uskomaan, että pitää olla parafiini pohjassa. Pitäähän tavaraa saada myytyä. Se, joka on joskus jättänyt luistovoitelun väliin, on huomannut, ettei vauhti juuri ole heikentynyt.

        Luistoalueen voi helposti puhdistaa karhunkielellä tai varovasti voiteenpoistonesteellä. Harjalla sitten kiiltäväksi.

        Tokihan kauppiaat ja voidebisnes omaa etuansa ajaa . Parafiini silti hyvä pohjan puhdistuksessa ja suojauksessa. Toki suksenprofiili, hionta ja etenkin suksen päällä oleva jamppa vaikuttavat hiihdon vauhtiin enemmän. Harjausta kyllä suosittelen helppona ja nopeana suksen huoltotoimenpiteenä kaikille. Keli kyllä vie luiston joskus pois olipa voideltu tai ja olipa mitkä kapulat hyvänsä..


    • Voitelumestari69

      "Ne toimivat oikein hyvin hyvä luisto, ja seuraavana päivänä jälleen luistellen liikkeelle luistivat oikein hyvin."

      "liike ei tarjonnut uutta käsittelyä suksille epäonnistuneen voitelun korjaamiseksi."

      Vittu tunge ne fisherit perseesees, niin paskoja suksia että ei niillä jaksa hiihtää kukaan. Ja luuletko oikeasti että voiteet kestää pohjassa pitkään. Nytkin keli on vaihtunut ja tarvii toisen voiteen esim: plussa kelin fluorinapin. Mutta noin tyhmä tyyppi kun oot niin tunge se parafiini perseeseen juu vittu. Osta sinäkin atomicin combi sukset kun oot noin huono hiihtäjä ettet parempii tarvii saatana. Suksen pohja imee 5 kuumavoitelua jotta se täyttyy ja sitten laitetaan oikeita voiteita päälle saatana. Sellaisiin huoltoihin menee 80€ KT:ssa saatana. Saat mitä maksat ja jos et oo tyytyväinen nii vie sukses perseeseen. Mun sukset toimii aina ja ne on 800€ Madshuus Redlainit mestasta ja kyl luistaa aina ja nappia vittu päälle ja tarvittaessa suuhun juuvittu! Ja niin, kyllä myyjät saa sanoa asiakkaille vastaan jos asiakas on niin tyhmä ettei tajua voitelusta mitään. Annetaan ammattilaisten hoitaa voitelut ja tarvittaessa kysytään neuvoa eikä piilotella täällä paska palstalla. Opettele hiihtämään ja tunge se parkku sinne peppuun ja nauti täysin siemauksin.

    • Luisto voi kadota jopa alle tunnin hiihdon jälkeen. Se, että pohjat hiotaan... empä menisi tekemään koska Suomessa on vain pari osaajaa hiomiseen. Vai tarkoitatko kuvointia? Ja miksi pitää tehdä hionta? Vaikka on naarmua niin ei paljoa haittaa kun ei ole poikittaisia. Itse `voitelen`vain harjaamalla: ensin metalliharja ja sitten kiillotus nailonharjalla. Luisto AINA muihin hiihtäjiin verrattuna keskimääräistä parempi. Useampi pari luistelusuksia ja saan kaikilla hyvän luiston pelkällä harjauksella.

      • hiomakone82

        Miksi sukset hiotaan? Häviää suksen pohjasta noussut nukka ja naarmut sekä suksi luistaa paremmin koska tehtaan hiomajälki/päälle vetämä kuvio on yleensä turhan suuri. Perus kivihionnan halutulla karkeudella osaa tehdä jokainen urheiluliike joka on erikoistunut suksien huoltoon. Eikä todellakaan ole mikään hankala homma. Kun olet käynyt hiihtämässä niin ei ole tainnut muita tulla vastaan jos luulet että suksesi luistaa hyvin. Naarmuiset ja harmaat/kuivat suksen pohjat ei voi luistaa hyvin.
        Mutta jokainen tavallaan.

        Ainiin ja vasta telkkarissa näkyi kun suomalaisen kilpahiihtäjän suksi ei luistanut, syynä oli se että pohjassa oli tehtaan hionta ja kuvio. Tyhmät suomalaiset.


    • Sekundäärinen

      Se jos huollattaa suksensa rahalla, ei liene muilla siihen sanomista.
      Nyt kun on ollut kosteita kelejä lumen pinnassa on paljon likaa ja sen takia suksi voi menettää luistonsa nopeasti. Luiston saa elvytettyä helpoiten luistopintojen puhdistusaineella. Ainetta rättiin ja pinnat puhtaaksi. Kun aine on kuivunut, niin harjaus kiiltäväksi ja taas luistaa. Sitä voi ottaa myös mukaan lenkille, jos se on pitkä ja lumi likaista. Aika monella merkillä jo löytyy ko. aine.
      Jos menee pelkällä harjalla puhdistamaan luistopintoja, niin lika tarttuu myös harjoihin ja siitä muihin suksiin / voiteisiin.

    • isosompainen

      Mikä suksien huolto? Ne mitään huoltoa kaipaa. Kesäksi komeroon ja talvella esille.
      Mitään voiteita ei tarvita. Hyvin on metsään päästy.

    • kickout

      Jos hiihtäjällä on hartioissa ja pohkeissa peweria, voi hiihtää vaikka päivän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      237
      3671
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2248
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      90
      1675
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe